Hongarije - Boedapest


7 dagen

31/10/2022 - 6/11/2022

prijs € 890


niet meer boekbaar

Hongarije - Boedapest


7 dagen

31/10/2022 - 6/11/2022

prijs € 890


niet meer boekbaar

Hongarije - Boedapest


7 dagen

31/10/2022 - 6/11/2022

prijs € 890


niet meer boekbaar

Hongarije - Boedapest


7 dagen

31/10/2022 - 6/11/2022

prijs € 890


niet meer boekbaar

Hongarije - Boedapest


7 dagen

31/10/2022 - 6/11/2022

prijs € 890


niet meer boekbaar
Groepsreis Hongarije
Vooral de Habsburgse hofstijl verleende Boedapest haar grandeur, maar voordien lieten ook de Ottomanen er hun sporen na. Anno 1900 floreerde Boedapest mee op het ritme van de art nouveau. Na de val van de muur begon de heropbouw van de vergane glorie én van de Hongaarse identiteit. We ontdekken deze gezellige en bruisende cultuurstad van formaat te voet en per fiets en gaan ook een dagje de stad uit naar de wijnregio Etyek. 
€ 890
7 dagen
Reisdatum: 31/10/2022 - 6/11/2022
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22HU1BPA1
Al 13 deelnemers
Wie gaat er mee?

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Wandelen doorheen het centrum
 • Fietsen langs de Donau
 • Thermale baden
 • Wandelen en proeven in de wijnregio Etyek
 • Kunst en cultuur

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9

62 Beoordelingen

reviews van klanten

Een zonovergoten, stralend Boedapest dat we te voet, met openbaar vervoer, met de fiets en de boot verkenden, onder deskundige en vrolijke begeleiding en met een heel toffe groep. De highlights gezien maar ook de leuke, minder bezochte sites. Wat kan je meer verlangen?

Marianne B. -

Boedapest is een heel verrassende stad om met Anders Reizen te voet, per fiets, per boot, per tram en metro te ontdekken.

Els V. -

Mooie aangename e, ontspannende reis in een heerlijk lentezonnetje.

Jan D. -

Het was 'anders reizen'! Top reis, dit zeker door de ervaren gids.

Roberto S. -

1e citytrip met AR : absolute meevaller!

Kathleen H. -

Boedapest: genieten van geveltjes en gebouwen kijken à volonté, koffiehuizen met lekker gebak, je onderdompelen in de thermale baden de stad en streek doorkruisen te voet, met de fiets, metro, bus, boot en trein... Alles dik ok, zelfs het weer viel uiteindelijk enorm mee: echt een vakantietje voor mij!

Hilde J. -

Het was een zeer boeiende citytrip. We hebben veel cultuur, architectuur en natuur opgesnoven. Er werd ook gevraagd naar de interesses van de groep en zo werd de planning ook een beetje aangepast. Mijn eerste reis met Anders Reizen was een schot in de roos en ik zal hier vaker een reis boeken.

Freya H. -

Vriendelijke gemotiveerde begeleidster met zowel kennis van zake qua organisatie als kennis over de bezochte bestemming!

Patrick V. -

Mijn eerste ervaring met Anders Reizen was een schot in de roos, goede reisbegeleider, plezante reisgenoten, goed overwogen programma met voor elk wat wils. Ook de keuze van de eetgelegenheden was in orde. Ik ga zeker nog mee!

Mia D. -

Het was een heel goeie reis, leuke begeleiding, leuke medereizigers, een zeer gevarieerd programma, kortom een reis zoals het moet zijn. Kan in feite niets negatief zeggen.

Anna M. -

Boedapest was een voltreffer. Een heel fijne citytrip met een boeiend en gevarieerd programma. Ervaren reisbegeleidster die Boedapest door en door kent en oog had voor iedereen in de groep. Het weer zat mee, de groep was leuk, kortom... we hebben genoten!

Monique H. -

Wil je kort eens weg van de dagelijkse stress, sleur, verplichtingen,... 5-dagen Boedapest is een absolute aanrader hiervoor! Je kan de cultuur met volle teugen naar binnen slokken en dit in combinatie met mooie natuur. Deze vakantie heeft er bij mij voor gezorgd dat de reismicrobe weer welig tiert en dat ik uitkijk naar een volgende bestemming.

Kurt M. -

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Dag 1

Vlucht van Brussel naar Boedapest en transfer naar het hotel.

We flaneren langs de Donau en wandelen over de mooie kettingbrug van Pest naar Boeda. We bezoeken de Burchtheuvel (UNESCO Werelderfgoed) en verkennen de straten van het oude Boeda. Bijna elke pastelkleurige barokgevel vertelt een verhaal over de poëet, musicus of geleerde die er de voorbije eeuwen leefde. Onderweg drinken we koffie in een origineel Biedermeier koffiehuis en ’s avonds proeven we uitgebreid van de hartverwarmende Hongaarse keuken bij een streepje zigeunermuziek. 

Dag 2

Kennismaking met joodse buurt: de oriëntaalse synagoge en het voormalige getto, deels verkommerd, deels luxueus opgeknapt maar nog steeds sfeervol authentiek. In de namiddag duiken we in het Ottomaanse verleden. We gaan op zoek naar het graf van de derwisj Gül Baba en beklimmen via kronkelstraatjes aan de Boeda-zijde van de Margarethabrug de zgn. rozenheuvel. De Ottomanen brachten de badcultuur mee en in het 16de-eeuwse Király (Koningsbad) kunnen we heerlijk ontspannen en genieten van de betoverende sfeer onder het koepelgewelf. 

Ca. 17 km wandelen.

Dag 3

Per fiets doorkruisen we Pest van de Donau tot het stadspark en van het statige Heldenplein tot het neogotische parlement. We bewonderen de keizerlijke grandeur van de opera, de stadspaleizen aan de Andrassy boulevard en de dampende Széchényi-baden. Lunchen doen we op het trendy Liszt Ferencin-plein. Daarna kunnen we een bezoek brengen aan het museum Huis der Terreur (geschiedenis van de Hongaarse repressie) of het Museum voor Toegepaste Kunsten. Afsluiter in het koffiehuis New York, een pronkerig stadspaleis dat recent in al zijn glorie heropend werd. 

15 à 20 km fietsen.

Dag 4

Op zo'n 30 km van Boedapest ligt de wijnregio Etyek-Buda. Al sinds het Romeinse rijk worden hier druiven verbouwd en vanaf de 13de eeuw werd druiventeelt een belangrijke bron van inkomsten. Voor ons is deze heuvelachtige regio vooral een aangenaam wandelgebied. Maar nu we hier toch zijn, kunnen we ons net zo goed wat 'verdiepen' in de wijn die hier wordt geproduceerd. Met een lokale gids wandelen we tussen de wijnheuvels en onderweg bezoeken  we enkele wijnkelders, proeverijen incluis. ‘s Middags worden we verwelkomd door een lokale wijnboer en mogen we aanschuiven voor een lekker middagmaal. 

Ca. 17 km wandelen.

Dag 5

Al fietsend ontdekken we de geschiedenis van Boedapest, het verhaal van drie steden. Dus niet alleen Buda en Pest, maar ook Óbuda. Van de drie stadsdelen is Óbuda het oudste, gebouwd door de Kelten. In 89 hernoemden de Romeinen het tot Aquincum en de volgende vier eeuwen was het de hoofdstad van de Romeinse provincie Pannonia. In 1873, tijdens het Oostenrijks-Hongaarse Rijk, werd het samen met Buda en Pest verenigd tot Boedapest. We komen na de middag terug aan in hartje Boedapest en fietsen tot op het Heldenplein om te gaan genieten in de thermale baden.

20 à 25 km fietsen.

Dag 6

Een culturele dag vandaag. In de voormiddag is er de keuze uit:

 • wandelen/fietsen langs art nouveau-gebouwen
 • bezoek aan het Museum voor Schone Kunsten, Ludwig Museum Moderne Kunst en/of  Museum Toegepaste Kunsten.

In de namiddag kan je kiezen tussen vrije tijd of een 'muzikaal' programma met een bezoek aan het woonhuis van componist Zoltàn Kodály dat als museum is ingericht, of aan het Franz Liszt Museum, met prachtig Art Nouveau interieur + mini-concert.

Dag 7

We brengen een bezoek aan de boerenmarkt  in 'ruin bar' Szimpla Kert. Ruïnebars of 'romkocsma' zijn een fenomeen in de hedendaagse cultuur van Boedapest. Deze met tweedehandsmeubelen ingerichte studentenbars verschenen voor het eerst in de vroege jaren van de 21ste eeuw in verwaarloosde gebouwen, vooral dan in de historische Joodse wijk. Szimpla Kert was de pionier en is ondertussen uitgegroeid tot een toeristische trekpleister, waar op zondagmorgen een wervelende boerenmarkt plaatsvindt. Daarna maken we nog een wandeling naar Vrijheidsstandbeeld op Gellért heuvel.

Terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Prijs

€ 890
Voorschot: € 310 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • logies
 • ontbijt
 • groepstransfers
 • huur gewone fiets
 • wijnproeverij
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • middag- en avondmalen (budget ca. € 175)
 • dranken
 • toeslag huur elektrische fiets (prijs volgt)
 • inkomgelden (ca. € 55, behalve op dag 6)
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Begeleiding:

Winny Decroos


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een stadswandel- en fietsreis van niveau  waarvoor een normale fysieke conditie volstaat. Toch kan zo'n actieve citytrip behoorlijk vermoeiend zijn. Voor de wandel- en fietsafstanden: zie dagschema. Je kan optioneel een elektrische fiets huren (prijs op aanvraag).

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in een zeer centraal gelegen middenklassehotel vlakbij het gezellige Franz Lisztplein.


Maaltijden

Ontbijten doen we in het logies. 's Middags verorberen we een snelle hap of een lichte maaltijd op restaurant. ‘s Avonds eten we een warme maaltijd op restaurant.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen en fietstochten draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
SN2528Brussel 31/10/2022 15:20Boedapest 31/10/2022 17:15
SN2826Boedapest 06/11/2022 16:40Brussel 06/11/2022 16:40

Ter plaatse maken we gebruik van het openbaar vervoer en de fiets. 


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Voor- en najaar zijn aangenaam en meestal mild, maar regen is mogelijk. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes)
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • comfortabele wandelschoenen
 • wandelkousen
 • schoenen voor ’s avonds.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • evt. fietsbroek
 • wind- en waterdichte jas
 • evt. kleine paraplu
 • fleece
 • enkele hemden en/of T-shirts
 • zwemkledij (voor de warmwaterbaden)

Verzorging

 • toiletgerief
 • handdoek (voor de warmwaterbaden)
 • zonnecrème

Diversen

 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • fluohesje
 • badslippers en badmuts (verplicht in het zwembad, niet in de thermale baden).

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Hongarije volstaat je identiteitskaart.


Geld

Je kan in Boedapest met je betaalkaart terecht aan geldautomaten. Voor een recente wisselkoers van de forint (HUF), verwijzen we je naar: Currency/converter/


Achtergrondinformatie

G. Konrad, Zonsverduistering

In deze autobiografie geeft Konrad ons een ontroerend beeld van zijn leven, zijn studententijd, het ontstaan van zijn schrijverschap en de donkere vijftien jaren waarin hem in Hongarije een publicatieverbod was opgelegd. Alleen een groot schrijver kan zó helder verwoorden hoe je mens kunt zijn in onmenselijke omstandigheden.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 



Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen