Kroatië - Culinaire wandel- en fietsreis in Istrië


8 dagen

11/09/2022 - 18/09/2022

prijs € 2170


niet meer boekbaar

Kroatië - Culinaire wandel- en fietsreis in Istrië


8 dagen

11/09/2022 - 18/09/2022

prijs € 2170


niet meer boekbaar

Kroatië - Culinaire wandel- en fietsreis in Istrië


8 dagen

11/09/2022 - 18/09/2022

prijs € 2170


niet meer boekbaar

Kroatië - Culinaire wandel- en fietsreis in Istrië


8 dagen

11/09/2022 - 18/09/2022

prijs € 2170


niet meer boekbaar

Kroatië - Culinaire wandel- en fietsreis in Istrië


8 dagen

11/09/2022 - 18/09/2022

prijs € 2170


niet meer boekbaar
Groepsreis Kroatië
Istrië is een schiereiland in de Adriatische Zee, in het noordwesten van Kroatië, en heeft een groen en bergachtig binnenland en mooie kusten. In het noorden behoedt de bergrug van Cicarija het schiereiland voor kille winden uit de Alpen. Hier komt het goede van de Slavische, Germaanse en Romaanse wereld samen. Vanuit 2 kleinschalige boutique-hotels, en tijdens 4 wandelingen en een e-biketocht, verkennen we de bergen, de zee én de culiniare geneugten in dit mooie stukje Europa. 
€ 2170
8 dagen
Reisdatum: 11/09/2022 - 18/09/2022
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22HR1ISA1

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

7,4

6 Beoordelingen

reviews van klanten

Heel blij dat ik Kroatië heb leren kennen, via prachtige wandelingen, avontuurlijke fietstochten en een lekkere keuken, met proeverijen en al! Top! Voor mij was het een welgekomen week met nog eens een reis naar het buitenland, weg van alle zorgen en stress thuis. Heerlijk relaxen tijdens het wandelen, alert blijven en concentreren tijdens het fietsen en helemaal zen worden tijdens een kookworkshop waarbij we o.a. zelf pasta maakten en eindeloos veel pasta's vorm gaven, vertrekkend van een grote bol deeg. En er waren natuurlijk ook de proeverijen van wijn en olijfolie. Alle aspecten van deze reis worden waargemaakt: culinair, wandelen en fietsen.

Els B. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenvlucht en transfer naar Buzet op het schiereiland Istrië. Dit schilderachtige stadje ligt op een klif boven de rivier Mirna. In de oude citadel ligt ons mooie hotel (met wellness en binnenzwembad), waar ons een smakelijk welkomstdiner wacht.

Dag 2

Vanuit de citadel dalen we af in de kloof van de rivier Mirna. Hier wandelen we een mooie lus langs maar liefst 7 watervallen. Bij mooi weer kun je in de rotspoelen baden.

14 km - 350 m stijgen en dalen

We frissen na de tocht even op in het hotel en gaan dan te voet naar een 2 km verderop gelegen truffelhuis. Istrië is rijk aan truffels en de bossen rond de rivier Mirna staan erom bekend. Met honden gaan we het bos in, op jacht naar deze kostbare delicatesse. Aansluitend wacht ons een diner ter plekke, met uiteraard volop truffel in elke gang. Het diner gaat gepaard met een kleine uiteenzetting en uiteraard wordt er een goed glas Istrische wijn bij geschonken. 

Dag 3

Per taxi rijden we naar de grootste havenstad van het Istrische schiereiland, Rijeka. Hier kun je op eigen gelegenheid wat rondstruinen over de levendige markt. Er is geen betere plek om de geuren en kleuren van de Kroatische keuken te leren kennen dan hier. Vervolgens maken we met een gids een stadswandeling door het centrum van de Culturele Hoofdstad van Europa van 2020. Tegen lunchtijd zijn we terug in de haven en gaan we eten in wat vroeger een kantine was voor de vissers. Tegenwoordig is het een hip restaurant, dat wel aandacht heeft gehouden voor zijn afkomst en nog steeds traditionele vissersmaaltijden serveert.

We worden naar de berghut Poklon gebracht, gelegen op 922 m, en maken we een pittige wandeling door de hoogste delen van Nationaal park Ucka naar de top van de 1400 m hoge Vojak, met mooi uitzicht over de Kvarner Baai en de eilanden. We wandelen door dichte oude beukenwouden die slechts her en der wijken om ons een panorama op de omgeving te gunnen. Een heerlijke digestieve tocht na een grote lunch.

8 km - 478 m stijgen en dalen 

Dag 4

We maken vandaag een erg mooie fietstocht van 60 km door een glooiend landschap. We stoppen op 3 locaties om te proeven van lokale wijnen en olijfolie.  De eerste stop is in het dorp Ipsi waar we een bezoek brengen aan een olijfolie producent. Vervolgens fietsen we naar Motovun waar we lunchen bij een wijnboer, en uiteraard ook wat proeven van hun eigen wijnen. We keren terug via het dorpje Vrh, dat 'top' betekent. Dit is de enige plek in Istrie waar men zich heeft toegelegd op het produceren van bubbelwijn. Dat gebeurde op verzoek van de lokale priester ergens in de 19de eeuw, die een fan was van bubbels. Nu is het een handelsmerk geworden. Bij een lokale boer proeven we een klein glaasje, voor we de laatste afdaling naar Buzet terug inzetten.

Vanavond nemen we afscheid van dit prachtige stadje met een laatste diner in een restaurant hier.

Dag 5

We trekken zuidwaarts, richting de punt van Istrië, waar zich het tweede verblijf van de reis bevindt. Maar voor we Bale bereiken, stoppen we in de onofficiële hoofdstad van Istrië, Pazin. Hier maken we een rondwandeling door de prachtige omgeving met een lekkere picknick onderweg. We passeren onder meer het middeleeuwse dorpje Beram, waar een van de oudste kerken van Istrië ligt.

12 km

Na de wandeling bezoeken we de waterval van Zarecki krov, letterlijk het 'dak aan de rivier' en dat is precies wat het is. Op een zonnige dag kun je zwemmen in het meertje onder de waterval. In de loop van de middag arriveren we dan in ons hotel in Bale, waar nog wel even tijd rest voor een verkenning van dit charmante plaatsje of een duik in het binnenzwembad.

Vanavond maken we kennis met de geraffineerde keuken van het hotel. 

Dag 6

Vandaag laten we het wandelen en fietsen even voor wat het is en geven we ons lot in handen van Goran, een bekende gastro-journalist, wijnblogger en sommelier. Geïnspireerd op zijn grootmoeders kookkunsten startte hij enkele jaren geleden een eigen kookstudio, waar hij zijn passie voor de Istrische keuken met gasten deelt. Eerst brengen we met hem een bezoek aan de levendige markt van Pula en proeven we de sfeer van deze stad. Op de markt doen we onze inkopen om vervolgens af te zakken naar de kookstudio, waar we de rest van de dag zoet zijn met het prepareren en verorberen van een ware Istrische marende. Tegen 17 uur rollen we van tafel en keren we terug naar ons hotel.

Vanavond gaan we ontspannen. Wie nog wat wil eten kan dat op eigen gelegenheid doen, maar na zo'n uitgebreide lunch is dat meestal niet echt meer nodig... 

Dag 7

Wandeling rondom de zuidelijkste punt van Istrië, kaap Kamenjak. De vlakke route voert langs talloze baaien en we picknicken op een verlaten strandje.

12 km - 175 m stijgen en dalen

Bij het hotel terug kleden we ons om en maken we ons op voor een feestelijke avond. We rijden naar het 12 km verderop gelegen Rovinj. Onderweg houden we halt bij de prachtige wijnboerderij Stancija Collis, waar we uiteraard wat proeven van hun lekkers en alvast het voorgerecht van vandaag genieten: een selectie kazen en charcuterie van het Istrische schiereiland. Eenmaal in de stad is er gelegenheid om het oude centrum even te verkennen alvorens we aan tafel gaan voor een feestelijk laatste diner.

Dag 8

Transfer naar de luchthaven en terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 2170
Voorschot: € 760 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological (€ 10.65)
 • logies
 • vervoer
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8 (behalve avondmaal dag 6)
 • fietshuur dag 3 en 4 (e-bike met off-road banden)
 • truffeljacht met honden, demonstratie en uitleg dag 2
 • 3 proeverijen tijdens fietstocht dag 4
 • kookworkshop dag 6
 • uitgebreide wijnproeverij dag 7
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • fooien (€ 15 à 20)
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Koen Verlinden


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 We maken 4 wandelingen van 8 tot 14 km, grotendeels over goede paden, maar op sommige plaatsen bezaaid met losse steentjes. Hoewel dit over het algemeen een -reis is, zijn de hoogteverschillen niet te onderschatten.

De e-fietstocht is 60 km lang. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in boutique hotels **** , beiden met binnenzwembad.


Maaltijden

We ontbijten in het logies. Voor middag- en avondmaal: zie dagschema.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen en fietstocht draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

 VertrekAankomst
AZ 159Brussel 11/09/2022 11:40Rome 11/09/2022 13:45
AZ 1359Rome 11/09/2022 17:40Triëst 11/09/2022 18:45
AZ 1358Triëst 18/09/2022 11:05Rome 18/09/2022 12:15
AZ 160Rome 18/09/2022 15:15Brussel 18/09/2022 17:30

Ter plaatse maken we gebruik van privé-vervoer.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

In deze periode is het over het algemeen zonnig en warm. Regen is uiteraard nooit uitgesloten. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg.

Bagage

 • reistas (een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer)
 • dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • degelijke, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor 's avonds)
 • wandelkousen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • wind- en waterdichte jas
 • fleece of pull
 • hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short/bermuda
 • evt. fietsbroek
 • stadskledij (hoeft niet echt deftig te zijn, maar toch 'deftiger' dan wandelkleding)

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème
 • ‘after sun’
 • beschermende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak

 Diversen

 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. lerarenkaart
 • fluovestje (fietstocht)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Kroatië volstaat je identiteitskaart.


Geld

De Kroatische munt is de kuna. Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: Currency converter. Je kan ter plaatse geld afhalen aan de geldautomaat.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: