Groot-Brittannië - Zuidoost-Engeland in een notendop - Altero singlereis


5 dagen

15/06/2022 - 19/06/2022

prijs € 850


niet meer boekbaar

Groot-Brittannië - Zuidoost-Engeland in een notendop - Altero singlereis


5 dagen

15/06/2022 - 19/06/2022

prijs € 850


niet meer boekbaar

Groot-Brittannië - Zuidoost-Engeland in een notendop - Altero singlereis


5 dagen

15/06/2022 - 19/06/2022

prijs € 850


niet meer boekbaar

Groot-Brittannië - Zuidoost-Engeland in een notendop - Altero singlereis


5 dagen

15/06/2022 - 19/06/2022

prijs € 850


niet meer boekbaar

Groot-Brittannië - Zuidoost-Engeland in een notendop - Altero singlereis


5 dagen

15/06/2022 - 19/06/2022

prijs € 850


niet meer boekbaar
Groepsreis Groot-Brittannië
Bloeiende kasteeltuinen, glooiende heuvels, krijtrotsen en pittoreske dorpen; dat zijn de trefwoorden van onze korte, maar gevarieerde reis in de graafschappen Kent en Sussex.
Prijs: € 850
Aantal dagen: 5 dagen
Reisnummer: 22GB1KTS1
Reisdatum: 15/06/2022 - 19/06/2022
Deelnemers: min. 6 - max. 8
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

51

59

59

63

64

65

67

73

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

46 Beoordelingen

reviews van klanten

Voor mij was het een uitstekende mengeling van wandelen en bezoeken. Op vijf dagen hebben we heel wat gezien.

Ariane C. -

De reis is een aanrader, wandelen en cultuur in een prachtig landschap. Goed georganiseerd en in een heel vriendschappelijke sfeer.

Gemma C. -

Eerste ervaring met Anders Reizen is super meegevallen: toffe groep, prachtige wandelingen en 's avonds lekker eten. Ik kijk al uit naar nieuwe reis !

Hans G. -

Zuid-Oost Engeland: een prachtige streek om samen met een groep fijne mensen te ontdekken. Een echte aanrader voor wie 'er even tussenuit wil', zeker wanneer de reis tot in de puntjes verzorgd is!

Liliane S. -

Prachtige landschappen.gezellige pubs. Kent was schitterend.

Sonja B. -

Een perfecte korte wandelreis, niet te zwaar, om te genieten van het mooie Engelse landschap en de gezellige pubs, én met de mogelijkheid twee mooie tuinen te bezoeken. Jammer dat wij tijdens dat bezoek pech hadden met het weer.

Erna S. -

De eerste keer met Anders Reizen is mij zeer goed bevallen. Aangenaam reisgezelschap,en zeer mooi weer voor Engeland. Dit is voor herhaling vatbaar.

Wim P. -

Het was mijn eerste keer met Anders Reizen maar zeker niet mijn laatste keer !

Marina A. -

Wondermooie streek, ondanks het slechte weer toch zeer de moeite waard.

Maria S. -

Algemene reistips

Dag 1

De minibus vertrekt ’s ochtends vroeg op een nog nader af te spreken, vlot bereikbaar punt in Vlaanderen of Brussel. We rijden naar de ferryhaven van Calais voor de overzet naar Dover.

Een mooi  landschap krijg je te zien in East-Sussex tijdens de wandeling in het pittoreske gebied tussen de heuvels van Battle en de krijtrotsen rond Hastings. Hier is het dat in 1066 Willem de Veroveraar landde, slag leverde en vervolgens koning van Engeland werd. We bewandelen de paden in de voetsporen van Willems leger en ontdekken de baaien waar zijn 600 schepen aanmeerden tussen de 150 à 200 m-hoge krijtrotsen die de zuidkust afbakenen. We sluiten de dag af in het gezellig, historisch centrum van het versterkte stadje Rye. 

Transfer (15 min.) naar ons logies in Winchelsea.

Dag 2

Vanuit Cranbrook maken we een wandeling naar Sissinghurst, waar we de beroemde Castle Garden bezoeken. Sissinghurst is vooral gekend om zijn rozen- en kleine, gespecialiseerde tuinen. Vanuit de kasteeltoren heb je een geweldig zicht over deze wondermooie tuin en de groene heuvels van The Weald Country.

Dag 3

In de omgeving van Ashford wandelen we een stukje van de eeuwenoude North Downs Way, op de pelgrimsroute naar Canterbury, en maken we kennis met de lieflijk glooiende landschappen rond de Stour Valley en de Crundale Downs.  

Dag 4

Vanuit het middeleeuws plaatsje Chiddingstone start onze wandeling via het woud naar Hever Castle & Gardens, dat werd gebouwd in de 13e eeuw en waar Anne Boleyn woonde, een vrouw van Hendrik VIII. De Waldorf-Ast familie bouwde het om in Tudor-stijl en legden er tuinen aan. De Italiaanse tuin met rozenplantsoenen, kruidenborder en beeldhouwwerken is fabelachtig mooi. De liefhebbers kunnen er ook verdwalen in het Yew Hedge doolhof.

Dag 5

Om af te sluiten maken we een lusvormige wandeling in de Marshes tussen Rye en Winchelsea. Ooit kwam de zee tot hier, nu is het een paradijs voor honderden schapen. We wandelen langs de vele kreken, over de heuvel van Winchelsea met zijn Normandische kerk en vele riddergraven en via het oude fort terug naar Rye.

Transfer naar Dover, overzet naar Calais en verdere terugreis.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 850
Voorschot: € 300 per persoon

Inbegrepen

 • ferry Calais-Dover-Calais
 • transfers per minibus
 • logies
 • ontbijt en avondmaal vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 5
 • begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken, behalve koffie en thee bij het ontbijt
 • middagmalen (ca. £ 40)
 • inkomgelden van bezienswaardigheden, musea, e.d. (ca. £ 30)
 • fooien (£ 5)
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 8 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Altero

Dit is een reis van Altero, een platform voor singles dat voor een ‘andere’ aanpak gaat. Altero biedt concreet een totaalpakket aan van relatiebemiddeling, reizen en activiteiten, coaching en advies, gebaseerd op 3 fundamenten: ontmoeten – beleven – groeien.

In de tak ‘beleven’ biedt Altero reizen aan om, vrij van de dagelijkse beslommeringen, écht te genieten van spontane nieuwe contacten. De stap naar een samenwerking met Anders Reizen was snel gezet. Reizen waarbij wandelen centraal staat, als middel om te beleven, te ontdekken, grenzen te verleggen. 

Als single kan jij deelnemen aan een Altero/Anders Reizen-reis zonder lid te worden van Altero. Goed om te weten is dat tijdens de reis de focus niet ligt op het vinden van een partner, wel op het samen reizen met andere singles. In de praktijk betekent dit dat Anders Reizen bij het inschrijvingsproces geen rekening houdt met de man/vrouw-verdeling, noch met leeftijd. Net zoals bij al onze groepsreizen, deel je een kamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Op aanvraag en mits betaling van een toeslag, kan je een eenpersoonskamer boeken.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau . We wandelen 3 tot 5 uur per dag over goed begaanbare paden.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Comfortabel hotel in Winchelsea, een dorp nabij Rye, gelegen in The High Weald, het groene hart van Kent.

Maaltijden

Typisch Engels ontbijt en avondmaal in het restaurant van het hotel. De lunch is niet inbegrepen. Net zoals de Engelsen nuttigen we die meestal in lokale pubs of 'inns' (Ploughmans lunch, Kentish sandwiches, jacked potatoes zijn aanraders) of bereiden wij deze zelf voor onderweg.


Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzak.

Vervoer

We hebben een eigen minibus ter beschikking gedurende de ganse reis. Deze wordt bestuurd door de begeleider, waarbij op de langere trajecten ook deelnemers die zich hiervoor aanbieden, het stuur kunnen overnemen. Ben je hiertoe bereid, meld het dan zeker bij de inschrijving. Je aansprakelijkheid is gedekt door de verzekering van de huurwagen (BA, omnium en inzittenden). Je moet in het bezit zijn van een rijbewijs B en minstens 25 jaar zijn.


Klimaat

Het Britse klimaat heeft de faam grillig en veranderlijk te zijn. Net zoals bij ons, is het 'geklaag' over het weer een favoriet gespreksonderwerp. Het credo is: voorzie kledij voor zowel warm & zonnig als fris & regenachtig weer. Want: “there is no such thing as bad weather, only unsuitable clothing”.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk hoofdbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). 

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzakje.

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende en waterbestendige wandelschoenen
 • lichte schoenen, voor binnen en ’s avonds
 • getten (waterdichte onderbeenbeschermers; handig bij regen en drassig terrein)

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • evt. wind- en waterdichte overbroek
 • dikke trui/fleece
 • lichte trui/fleece
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts.

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. (zak)mesje
 • lunchbox

Diversen

 • matje om op te zitten tijdens de picknicks
 • evt. verrekijker
 • reisstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers; klik hier voor meer info)
 • evt. wandelstokken 
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Een internationaal paspoort (reispas) is vereist. Een reispas vraag je aan bij de dienst burgerzaken van je woonplaats; reken hiervoor op een tiental kalenderdagen. De reispas moet geldig zijn voor de duur van de reis.


Inreisvoorwaarden
Op de website van Buitenlands Zaken vind je de richtlijnen in verband met covid19 die de bestemming oplegt aan reizigers aan het buitenland. Lees deze zeker na.


Geld

Je kan in de logiesplaats met je betaalkaart terecht aan bankautomaten. Je kan ook al ponden afhalen op de ferry. Voor een recente wisselkoers van de Britse pond, verwijzen we je naar: Currency/converter/


Achtergrondinformatie

D. Muschoot, 100 x Zuidoost-Engeland, Voor wie de ziel van zijn vakantiebestemming wil ontdekken.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de deelnemerslijst en de afspraakgegevens, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: