Frankrijk & Italië - Rondom de Monviso


9 dagen

16/07/2022 - 24/07/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Frankrijk & Italië - Rondom de Monviso


9 dagen

16/07/2022 - 24/07/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Frankrijk & Italië - Rondom de Monviso


9 dagen

16/07/2022 - 24/07/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Frankrijk & Italië - Rondom de Monviso


9 dagen

16/07/2022 - 24/07/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Frankrijk & Italië - Rondom de Monviso


9 dagen

16/07/2022 - 24/07/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »
Groepsreis Frankrijk & Italië
Te voet trekken we vanuit Frankrijk over de Alpen naar Italië om de 'Giro del Monviso' te ondernemen, de tocht rond Italië’s mooiste berg. Met zijn 3840 m steekt de Monviso (of Monte Viso) hoog boven de omliggende toppen uit. We wandelen door een stukje hooggebergte dat almaar indrukwekkender wordt en passeren de bron van de Po-rivier. In de berghutten genieten we van de unieke sfeer. 
Prijs: binnenkort online
Aantal dagen: 9 dagen
Reisnummer: 22FR1VSA1
Reisdatum: 16/07/2022 - 24/07/2022
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst in La Monta, een gehucht van Ristolas in de Franse streek Queyras. Je wordt voor het avondeten om 19 uur verwacht in de gîte naast de dorpskerk, gelegen op een hoogte van 1650 m.

Dag 2

Gepakt en gezakt gaan we op weg. Langzaam klimmend wandelen we stroomopwaarts door het dal van de Guil naar het Lac Lestio (2510 m), omringd door drieduizenders. Na een pauze bij het meer wandelen we nog een beetje verder tot bij de Refugio Viso, nog net op Frans grondgebied en op een hoogte van 2640 m. 

13,5 km, 990 m stijgen.

Dag 3

Het gaat meteen omhoog naar de colle delle Traversette (2950 m), op de grens met Italië. Net voor de col kunnen we op zoek gaan naar de oudste tunnel in de Alpen (2882 m) om zo de grens over te steken. De tunnel werd in 1479 gebouwd om met muilezels de handelsweg tussen beide landen te kunnen gebruiken. Na een 70 m is er licht aan het einde van de tunnel en krijgen we een prachtig zicht op Italië. We dalen af en moeten wat later nog de Colle Armoine over om van daar af te dalen naar en door het mooie dal van de Pis. Een laatste klimmetje brengt ons naar Barbara Lowrie, een hut op 1753 m.

11,3 km, 721 m stijgen en 1608 m dalen.

Een minder zwaar alternatief brengt ons via de colle Seilliere (2851 m) over de grens Italië binnen, waarna we afdalen naar het Lac Lungo en de rifugio Granero (2377 m).  Van daar moeten we de colle Anzol (2663 m) over en dalen dan af naar de rifugio Barbara Lowrie (1753 m).

Dag 4

Vandaag gaat het in hoofdzaak in zuidelijke richting naar en over de colle della Gianna (2525 m) met nog eens een prachtig zicht op de nu nabije Monviso. Dan een lange afdaling naar het dal van de Po om te overnachten in de hut Pian della Regina (1714 m).

8,3 km, 772 m stijgen en 798 m dalen.

Dag 5

We wandelen naar de vlakbij gelegen bron van de Po (2022 m) en beginnen aan de klim richting Monviso langs enkele mooie bergmeertjes. We bereiken de rifugio Quintinio Sella bij het Lago Grande di Viso (2590 m), gelegen aan de voet van de indrukwekkende top van de Monviso (3841 m) en met een prachtig zicht op de Po-vlakte. Bij deze schitterende overnachtingsplaats vertoeven bovendien ook vaak steenbokken.

8 km, 923 m stijgen.

Deze hut is de uitvalsbasis voor de klim naar de top. Voor ons wat te hoog gegrepen, maar liefhebbers kunnen na aankomst in de hut wel nog naar de top van de Viso Mozzo (3019 m).

Dag 6

Langs de zuidkant van de Monviso trekken we westwaarts en dalen af in het dal van de Vallanta (1912 m) om vervolgens  in noordelijke richting stroomopwaarts te wandelen naar de gelijknamige hut (2450 m) tegen de westflank van de Monviso. 

13,4 km, 698 m stijgen en 888 m dalen.

Dag 7

Onze zwaarste wandeldag vangen we aan met een klim naar de Losetto-pas (2872 m), gevolgd door een lange afdaling naar de Piano dell’Agnello (2007 m) en tenslotte weer een klim naar de grens met Frankrijk over de Col Agnel (2803 m) en naar de gelijknamige hut op Frans grondgebied (2580 m).

13,5 km, 1295 m stijgen en 1165 m dalen. Reken op ruim 8 uur onderweg.

Dag 8

Na de zware dag van gisteren, volgt een rustige uitloopdag op de GR58, de Tour du Queyras, die een lus vormt in het gelijknamige natuurpark in de Franse Alpen. Na een korte klim naar de Col Vieux (2806 m) volgt een lange afdaling door het dal van de Guil en langs een aantal bergmeertjes naar La Monta, waar onze tocht een week geleden begon. (Als het weer het toelaat, kunnen de liefhebbers van op de Col Vieux naar de top van de Zucchero en terug; de anderen moeten hen daar ruim anderhalf uur tijd voor gunnen.)

12 km, 226 m stijgen en 1156 m dalen.

Dag 9

Einde programma na het ontbijt. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

binnenkort online
Voorschot: € 230 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies
 • alle maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 9
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW. 

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

. Dit is een doorgaande rugzaktrekking in het hooggebergte. Zie dagschema voor de hoogteverschillen. Ervaring met bergwandelen is een must.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in  sfeervolle berghutten, in meerpersoonskamers met gemeenschappelijk sanitair.


Maaltijden

Ontbijt en avondmaal nemen we in de hutten. Voor ’s middags krijgen we een lunchpakket mee.


Vervoer

Bij deze reis is het vervoer heen en terug niet inbegrepen in de prijs. Je hebt ter plaatse geen auto nodig.

Met openbaar vervoer

TGV naar Marseille, trein tot Montdauphin-Guillestre en verder per bus tot Ristolas. Vandaar is het nog 2 km te voet. Dienstregelingen kan je vinden via Google Maps of op SNCF.

Met eigen wagen

Afstand Brussel-La Monta: ca. 990 km. Er is parkeergelegenheid bij de refuge.

Carpool

Je kan bij inschrijving aangeven of je plaats aanbiedt of zoekt. Via de deelnemerslijst, die je enkele weken voor vertrek krijgt toegestuurd, kan je concreet afspreken om kostendelend samen te rijden.

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Klimaat

Bij mooi weer kan de temperatuur in de vallei behoorlijk oplopen terwijl het op grotere hoogte dan een stuk frisser is. Bovendien is er een groot verschil in temperatuur tussen zon en schaduw en kan het weer in de bergen snel omslaan. Vanaf 2000 m wordt het geleidelijk kouder en kunnen muts en handschoenen goed verdragen worden. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • rugzak (ongeveer 50 à 60 liter)
 • tas/zak om je kleding voor de terugreis in te stoppen en achter te laten in de wagen.

Schoeisel & kousen

 • bergwandelschoenen
 • schoenen (voor 's avonds en binnen)
 • wandelkousen
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers)

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • degelijke wind- en waterdichte jas
 • waterdichte broek of overbroek
 • warme pull/fleece
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short/bermuda
 • evt. pyjama

Verzorging

 • basic toiletgerief
 • 1 sneldrogende handdoek
 • enkele washandjes
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘after sun’
 • beschermende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak (min. 1.5 liter)

Diversen

 • slaapzak
 • kussensloop
 • zak- of hoofdlamp
 • evt. wandelstokken
 • evt. verrekijker
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Je identiteitskaart volstaat.


Geld

Zorg voor cash geld voor drank en evt. snacks in de hutten.


Vertrekinfo

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in ons kantoorgebouw te Diest (steeds op een zaterdagvoormiddag) of in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment).

Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, slaapzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: