Frankrijk - Rugzaktrekking in de Vanoise


7 dagen

31/07/2022 - 6/08/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Frankrijk - Rugzaktrekking in de Vanoise


7 dagen

31/07/2022 - 6/08/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Frankrijk - Rugzaktrekking in de Vanoise


7 dagen

31/07/2022 - 6/08/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Frankrijk - Rugzaktrekking in de Vanoise


7 dagen

31/07/2022 - 6/08/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Frankrijk - Rugzaktrekking in de Vanoise


7 dagen

31/07/2022 - 6/08/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »
Groepsreis Frankrijk
Het Vanoise-massief is de kern van het schitterende natuurgebied van het gelijknamige nationale park, 61.000 ha groot en het eerste nationale park van Frankrijk (°1963). Dit hooggebergtereservaat ligt tussen de bovenloop van de rivieren de Isère en de Arve, tegen de Italiaanse grens aan. Het sluit mooi aan op het Italiaanse Parco Nationale del Gran Paradiso. De Vanoise heeft niet alleen een resem toppen boven de 3000 m, je vindt er ook enkele gletsjers, mooie valleien en meren die garant staan voor een resem grootse landschappen. We bieden hier een 5-daagse rugzaktrekking aan door het hart van het massief met overnachting in berghutten.
Prijs: binnenkort online
Aantal dagen: 7 dagen
Reisnummer: 22FR1VNA1
Reisdatum: 31/07/2022 - 6/08/2022
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,1

23 Beoordelingen

reviews van klanten

Het was een heel leuke reis qua omgeving, wandeltochten, ambiance in de hutten en groepsgevoel onder de deelnemers.

Wim V. -

Een mooie, gevarieerde wandelreis. Fans van marmotten kunnen hun hart ophalen: ze zijn alom tegenwoordig in de Vanoise :-)

Karla P. -

Het is een ongelooflijk mooie reis met landschappen die letterlijk en figuurlijk adembenemend zijn. De tochten zijn pittig. De stilte en de desolaatheid van sommige plaatsen zijn onvergetelijk. Een aanrader.

An C. -

Dit was voor mij de eerste keer dat ik met vreemde mensen op avontuur ging. Ik zou het iedereen aanraden om het eens te doen, het maakt je zoveel rijker dan voorheen! Zelf alles met je meenemen op je trektocht, leert je om te doseren en niet alleen in je rugzak! Dus bij twijfel, zeker doen! Een echte aanrader!

Marie J. -

Mooie reis. Prachtige streek. En als er dan nog een toffe groep met goede begeleider bijkomt, heb je een fantastische week, zoals wij hadden.

Jo V. -

Volop genoten van de stilte, de buitengewoon prachtige landschappen en de fysieke inspanning die je mentaal tot rust brengt. Een aanrader!

Katrien V. -

De ruimte die je hier aantreft is in Vlaanderen onvindbaar. Het werkwoord wandelen heeft in dit gebied dan ook een andere betekenis.

Peter C. -

Mooie doorgaande trektrocht in steeds wisselende landschappen. Een ideale reis om kort te ontsnappen aan de drukte van alle dag en te genieten van de bergen.

Koen T. -

Algemene reistips

Dag 1

Afspraak rond 18 uur in Refuge Porte de l’Orgère, waar we overnachten op 1880 m hoogte aan de rand van het Nationaal Park.

Avondmaal en briefing over de tocht.

Dag 2

Na het ontbijt trekken we meteen de hoogte in, naar de col du Barbier (2300). Van daar gaat het langs enkele lager gelegen stuwmeren naar de refuge La Fournache (2330).

Liefhebbers vanuit de hut de omgeving verder verkennen en bv. een klim ondernemen naar de refuge de la Dent Parrachée en weer terug. 

11 km - 786 m stijgen / 391 m dalen (zonder extra's)

Dag 3

Heel even moeten we langs skiliften heen en vervolgens wandelen we lange tijd op een prachtige ‘balkonweg’ (dus met weinig klimmen en dalen). Via enkele meren bereiken we de refuge de l’Arpont (2309 m).

17 km - 795 m stijgen - 816 m dalen.

Dag 4

Vandaag ontdekken we het echte hooggebergte-gevoel! We wandelen langs meertjes en onder de voet van de gletsjer van de Roche Ferran door. Even wordt het weer wat makkelijker op een balkonweg, met zicht in de diepte op de rivier de Leisse.  Langs de prachtige bergstroom Ruisseau de la Vanoise klimmen we tot op de col de la Vanoise (2502 m) met de gelijknamige, nieuwe refuge aan de voet van enkele gletsjers. 

14 km - 534 m stijgen / 326 m dalen.

Dag 5

In de voormiddag gaat het bergaf langs het lac des Vaches en het mooie dal van de Glière af naar Pralognan (1450 m). En in de namiddag weer bergop! We klimmen naar de refuge Péclet-Polset (2480 m), ook helemaal nieuw en zeer bijzonder qua architectuur (2480 m).

21 km - 1130 m stijgen / 1173 m dalen.

Dag 6

We klimmen naar het letterlijke hoogtepunt van de tocht, de col de Chavière (2796 m), een indrukwekkende tocht met een al even indrukwekkend panorama. Een lange, mooie afdaling brengt ons naar de refuge de l’Orgère, waar we zes dagen geleden van start gingen!  

12 km - 460 m stijgen / 999 m dalen.

Laatste avondmaal.

Dag 7

We nemen afscheid na het ontbijt.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

binnenkort online
Voorschot: € 200 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies 
 • maaltijden vanaf het avondmaal op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 7
 • Nederlandstalige begelei­ding 
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • transfer van je woonplaats naar Refuge Porte de l’Orgère en terug
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een doorgaande rugzaktrekking van niveau . Ervaring met bergwandelen is nodig. Voor de afstanden en hoogteverschillen: zie dagschema.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in meerpersoonskamers in sfeervolle, comfortabele berghutten. Overal zijn dekens aanwezig; je dient zelf een lakenzak mee te brengen.

Hou er rekening mee dat het in sommige hutten druk kan zijn. 


Maaltijden

Ontbijt en avondmaal nemen we in het logies. Voor ’s middags krijgen we een lunchpakket mee. Stevige bergkost.


Bagagevervoer

Je draagt je eigen rugzak (incl. picknick en lakenzak), waarvan het gewicht kan beperkt blijven tot 10 kg. 


Vervoer

Met openbaar vervoer

Trein tot Modane en taxi (24 km) naar de refuge. Of te voet: ca. 3 uur wandelen met 900 m hoogteverschil.

Met eigen wagen

Brussel --> Porte de l’Orgère  = 970 km. Je kan de wagen achterlaten in de buurt van de refuge. Kostendelend met een medereiziger (je kan bij inschrijving aangeven of je plaats aanbiedt of zoekt). Via de deelnemerslijst, die je enkele weken voor vertrek krijgt toegestuurd, kan je concreet afspreken om kostendelend samen te rijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof en eventuele andere kosten (zoals tol).

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden.
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

In deze periode mag je je verwachten aan mooi weer. Aangename dagtemperaturen en een stralend blauwe hemel zijn eerder regel dan uitzondering. Maar…in de bergen kan het weer vrij snel omslaan en kan de temperatuur nogal schommelen, met mogelijk grote verschillen tussen dag en nacht, tussen bergflank en dal, tussen wandelen in de zon of in de schaduw, regen of geen regen. Hevige wind en onweer kunnen altijd voorkomen, zij het eerder meestal in de avond. ’s Avonds en ’s nachts kan het sterk afkoelen.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • degelijke rugzak (40 à 45 L is voldoende)

Schoeisel & kousen

 • stevige, enkelomsluitende, waterbestendige (berg)wandelschoenen
 • evt. lichte schoenen (in de hutten zijn crocs in alle maten aanwezig)
 • wandel- of trekkingkousen

Kledij

 • soepele (wandel)broek (handig is het afritsbare type)
 • wind- en waterdichte jas + regenbroek
 • warme pull/fleece
 • 3 lichte hemden/T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • handschoenen & muts (bij slecht weer kan het ook in de zomer op 2000 m hoogte enorm afkoelen).

Verzorging

 • basic toiletgerief
 • 2 sneldrogende handdoeken
 • 1 washandjes
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • goed sluitende lunchbox

Diversen

 • lakenzak (in de refuges zijn voldoende warme dekens aanwezig)
 • energierijke tussendoortjes
 • evt. kussensloop
 • enig wc-papier
 • zak- of hoofdlamp
 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. powerbank
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • vuilniszak om je eigen afval bij te houden.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart.


Geld

Het is aangeraden om van thuis uit geld mee te nemen. Je kan niet met de kaart betalen in de hutten en onderweg is er geen mogelijkheid om geld af te halen.

Kennismakingsbijeenkomst

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging.

Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, slaapzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: