Frankrijk - Sneeuwwandelen in de Ecrins


7 dagen

26/12/2022 - 1/01/2023

prijs € 1090


Boek deze reis »

Frankrijk - Sneeuwwandelen in de Ecrins


7 dagen

26/12/2022 - 1/01/2023

prijs € 1090


Boek deze reis »

Frankrijk - Sneeuwwandelen in de Ecrins


7 dagen

26/12/2022 - 1/01/2023

prijs € 1090


Boek deze reis »

Frankrijk - Sneeuwwandelen in de Ecrins


7 dagen

26/12/2022 - 1/01/2023

prijs € 1090


Boek deze reis »

Frankrijk - Sneeuwwandelen in de Ecrins


7 dagen

26/12/2022 - 1/01/2023

prijs € 1090


Boek deze reis »
Groepsreis Frankrijk
Het nationaal park van de Ecrins vormt een van de meest indrukwekkende en ongeschonden bergmassieven van de Alpen. Toppen schitterend van sneeuw en ijs tot meer dan 4000 m hoog doorbreken het landschap van valleien en gletsjers. Genesteld tegen de oostkant van de Ecrins aan, wandelen we onder begeleiding van een Franstalige berggids in een gebied dat garant staat voor een onaangetaste natuur, een charme en authenticiteit die je op niet veel plaatsen in de Alpen nog aantreft.
€ 1090
7 dagen
Reisdatum: 26/12/2022 - 1/01/2023
Deelnemers: min. 5 - max. 12
Beschikbaar: Ja
Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22FR1VLW2
Al 1 deelnemer
Wie gaat er mee?

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9

7 Beoordelingen

reviews van klanten

Een prachtige streek met veel variatie in de wandelingen, de Ecrins zijn continue verrassingen met weidse panoramas

Eric D. -

Het was een erg fijne reis: adembenemend mooie, geïsoleerde sneeuwbestemming, fijne groep, uitstekende lokale gids, zonnig weer.

Barbara D. -

Het was een prachtige reis waarvan ik ontzettend genoten heb. Sneeuw, zon, bergen, een goede organisatie en leuk gezelschap... Alle ingrediënten voor een ontspannen vakantie waren overvloedig aanwezig!

Ellen R. -

Algemene reistips

Dag 1

We ontmoeten elkaar voor het avondmaal in het gezellige hotel in Puy-Saint-Vincent, een wintersportdorp gelegen op 1400 m. De Franstalige berggids die je deze week mee op verkenning zal nemen, stelt het programma voor.

Dag 2

We vertrekken vanuit het hotel en wandelen de vallei van Narreyroux binnen, bewaakt door de kapel van St. Vincent. Pauze in het bergdorp Narreyroux en vervolgens de hellingen op waar je regelmatig gemzen aantreft.

Dag 3

Na een kleine transfer trekken we de hoogte in om de Col de la Pousterle (1763 m) te bereiken en vervolgens de top van de Têtes (2044 m), een schitterende uitkijkplaats over de hele Durance-vallei en het Ecrins-massief.

Dag 4

Korte transfer naar de Vallouise-vallei. We beginnen met een bezoek aan het dorp Vallouise met gebouwen in typische bergarchitectuur. Er is ook een prachtige kerk met goedbewaarde fresco's. Daarna trekken we de zuidelijke helling op naar Puyaillaud, een bergdorp dat werd omgebouwd tot mini-skigebied. Ook hier weer prachtige zichten op de vallei. Bij goed weer is dit ook een populaire vertrekplaats voor parapente-vluchten.

Dag 5

Transfer naar Pelvoux en tocht naar le Pré de Mme Carles. We volgen de rivier St. Pierre en je voelt je algauw heel klein in aanwezigheid van de hoge pieken die je omringen. 

Dag 6

We hebben het mooiste voor het einde gehouden: een parel van verborgen schoonheid, temidden van hoge toppen en aangrenzende valleien. Na een korte transfer wandelen we tot boven Puy St. Vincent naar het plateau van Oréac, en nog hoger naar de Tête d' Oréac, (2100 m). We dalen af via de reeds bekende Col de la Pousterle.

Dag 7

In de voormiddag maken we desgevallend nog een laatste tocht in de omgeving.

Na de lunch worden de treinreizigers naar het station gebracht en is het programma afgelopen.  

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1090
Voorschot: € 390 per persoon

Inbegrepen

 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 7
 • vervoer van station Briaçon naar het hotel en weer terug
 • gebruik van sneeuwschoenen en skistokken
 • Franstalige lokale begeleider
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 5 en max. 12 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Heen- en terugreis

Er zijn verschillende mogelijkheden om in Puy-St-Vincent te geraken:

 • Per trein tot Briançon*. Het vervoer van het station van Briançon naar het logies (vertrek de vorige jaren om 17.30 u.) en weer terug op de laatste dag (ten laatste 14 u.) is inbegrepen in de basisprijs.
 • Met eigen wagen (Brussel-Puy-St-Vincent is ca. 950 km). Je kan vanaf de namiddag in het hotel terecht. 
 • Je kan bij inschrijving aangeven of je plaats aanbiedt in jouw wagen of kostendelend wenst mee te rijden.  

Ter plaatse gebruiken we de ski-shuttlebus indien mogelijk. Het gaat steeds om korte afstanden van max. 8 km.

*Je kan naar keuze zelf je treinreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de treinreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).
Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden.
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.

Wandelniveau

. We wandelen ca. 5 uur per dag, met dagelijks hoogteverschillen tussen 500 en 700 m stijgen en dalen.

Wandelen op sneeuwschoenen is iets zwaarder dan gewoon wandelen. Sneeuwschoenen zijn langwerpige frames die je onder je wandelschoenen worden bevestigd en die verhinderen dat je wegzakt in de sneeuw. Ze laten je ook toe de gebaande paden te verlaten. Wij stellen eveneens skistokken ter beschikking die het wandelen vergemakkelijken. 

Ervaring met wandelen op sneeuwschoenen is niet vereist. Wél moet je in staat zijn een hele dag actief bezig te zijn in de koude buitenlucht.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We slapen in een symphatiek, zeer goed gelegen berghotelletje.

Maaltijden

Het ontbijt en avondmaal nemen we in het hotel. Voor ’s middags krijgen we een picknick mee.

Bagagevervoer

Tijdens de tochten draag je enkel je dagrugzak.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

De hoogte waarop de wandelingen plaatsvinden garandeert een vrij grote sneeuwzekerheid. De reis gaat ook door indien er geen of weinig sneeuw ligt. In dat geval wordt er 'gewoon' gewandeld.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

In dit programma worden sneeuwschoenen en skistokken ter plaatse verstrekt. Getten (waterdichte onderbeenbeschermers) en een waterdichte overbroek (of skibroek) zijn nuttig om de sneeuw ‘buiten’ te houden.

Bagage

 • reistas
 • dagrugzak
 • overtrek voor dagrugzak (bij sneeuwval).

Schoeisel & kousen

 • bergwandelschoenen
 • schoenen voor binnen
 • wandel- of trekkingkousen
 • getten (waterdichte onderbeenbeschermers).

Kledij

 • warme wandelbroek
 • waterdichte overbroek
 • evt. skibroek (als je er eentje liggen hebt)
 • warme wind- en waterdichte jasmet kap en opstaande kraag
 • trui / fleece
 • hemden en/of T-shirts
 • warme muts
 • buff
 • sjaal
 • min. 2 paar handschoenen
 • warm ondergoed (evt. lange onderbroek)
 • een stel kleren voor ’s avonds.

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • bescher­mende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak (min. 1 liter)
 • lunchbox
 • picknickbeker- en bestek.

Diversen

 • degelijke zonnebril
  .

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart.


Geld

Er zijn geldautomaten in Puy-St-Vincent en je kan in het hotel ook met de kaart betalen.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraakgegevens en een deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: