Frankrijk - Herfst in de Vogezen


7 dagen

10/10/2022 - 16/10/2022

prijs € 620


niet meer boekbaar

Frankrijk - Herfst in de Vogezen


7 dagen

10/10/2022 - 16/10/2022

prijs € 620


niet meer boekbaar

Frankrijk - Herfst in de Vogezen


7 dagen

10/10/2022 - 16/10/2022

prijs € 620


niet meer boekbaar

Frankrijk - Herfst in de Vogezen


7 dagen

10/10/2022 - 16/10/2022

prijs € 620


niet meer boekbaar

Frankrijk - Herfst in de Vogezen


7 dagen

10/10/2022 - 16/10/2022

prijs € 620


niet meer boekbaar
Groepsreis Frankrijk
In de noordoostelijke Vogezen, net buiten het dorpje La Petite-Fosse, ligt een aangenaam vakantieverblijf. Het is onze uitvalsbasis voor een weekje wandelen en relaxen, met drie typische Elzasdorpjes als toemaatje.
prijs € 620
7 dagen
Reisdatum: 10/10/2022 - 16/10/2022
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22FR1VGB1
Al 9 deelnemers
Wie gaat er mee?

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,6

10 Beoordelingen

reviews van klanten

Ik heb erg genoten van de, soms stevige, wandelingen van deze reis, ze waren goed uitgebalanceerd, de eerste en de laatste dag waren iets lichter dan de andere dagen. De Vogezen is een hele mooie streek, de ochtendnevel tussen de bergen zorgde voor een speciale sfeer, we genoten van mooie vergezichten mede dank zij de zon die gelukkig grotendeels aanwezig was. De ganse reis was tot in de puntjes perfect georganiseerd.

Ilse S. -

Ik had een heerlijke reis. Ze voldeed aan al mijn verwachtingen: ik wou een week stappen en dat heb ik gedaan (soms ook op mijn adem). Het was soms pittig maar door het heerlijke herfstweer en de prachtige omgeving gewoon zalig. Mijn batterijen zijn weer helemaal opgeladen!

Marijke D. -

Mooie wandelomgeving met de nodige hoogtemeters waarbij de conditie op bepaalde momenten goed getest wordt. Op dit moment van het jaar kom je bijna geen mensen tegen op de verschillende wandelroutes en wordt je ondergedompeld in een natuurbad.

Peter B. -

Algemene reistips

Dag 1

We spreken af in de late namiddag in het logies in La Petite-Fosse, op ongeveer 50 km van Colmar. Een doodlopende weg leidt naar het huis, dat gelegen is op een domein van 12 ha met vijvertjes en wandelpaden die verdwijnen tussen de bomen. Rust is dus gegarandeerd. 

Dag 2

Eerste verkennende wandeling door een glooiend landschap van afwisselend bos, weiland en dorpjes. Veel volk komen we onderweg niet tegen.

Ca. 650 m stijgen en dalen - ca. 6 uur wandelen

Dag 3

Vandaag een typische Vogezenwandeling die ons vooral door bossen in prachtige herfstkleuren leidt. We starten met een flinke klim en passeren de oude mijnstreek van St. Marie-Aux-Mines (waar ooit zilver werd geëxploiteerd). Ons doel is de top van de Grand Brézouard (1229 m), waarna we terug afdalen met zicht op de mooie vallei van Liepvrette.

Ca. 950 m stijgen en dalen - ca. 5 uur wandelen

Dag 4

Lange en pittige, maar schitterende tocht over de hoogvlakten van de Vogezen. We starten aan de Col du Louchbach (978 m) en stijgen en dalen door bossen, langs venen en meren. Het hoogste punt is 1302 m, met prachtige vergezichten op de Vogezen, de Rijnvallei, het Zwarte Woud en soms zelfs de besneeuwde toppen van de Alpen. 

Ca. 700 m stijgen en dalen - ca. 6.5 uur wandelen

Dag 5

In het dorpje Saales vertrekt de stevige wandeling naar de Tour Julius, een standbeeld op de top van de berg Climont (965 m) ter ere van Jules Euting, oprichter van de Club Vosgien. Bij helder weer hebben we een mooi uitzicht op de streek. 

Ca. 700 m stijgen en dalen - ca. 5.5 uur wandelen

Dag 6

Vandaag verkennen we drie typische Elzasdorpjes. We starten in Ribeauvillé, klimmen geleidelijk door loofbossen naar de Col du Seelacker, om daarna af te dalen naar Riquewihr, vermaard om zijn vakwerkhuizen. In de namiddag wandelen we door wijngaarden via Hunawihr terug naar Ribeauvillé. Hier nemen we de tijd om van een goed glas Elzasserwijn te genieten. 

Ca. 600 m stijgen en dalen - ca. 5 uur wandelen

Dag 7

Nog een laatste ontbijt en dan terug naar huis.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

prijs € 620
Voorschot: € 220 per persoon

Inbegrepen

 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 7
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis (zie 'Vervoer')
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Karin warnant


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

. Dagtochten van 4 tot 6 u. met soms stevig klimmen en dalen. Dag 4 neigt naar . Voor de hoogteverschillen en wandeltijden: zie dagschema. Meestal wandelen we op goede paden, maar er kan al eens een 'avontuurlijk' trajectje tussen zitten.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Het vakantieverblijf is gelegen op een domein van 12 ha met vijvertjes en wandelpaden die verdwijnen tussen de bomen. Rust is dus gegarandeerd. Tegen betaling kan je genieten van de infraroodsauna en de jacuzzi.


Maaltijden

Ontbijt en avondmaal nemen we in het logies. Voor ’s middags zorgt de begeleider voor een picknick.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je je dagrugzak met de spullen die je overdag nodig hebt, jouw drinkfles en een deel van de picknick.


Vervoer

Minibus

De eerste 8 deelnemers kunnen meerijden met de minibus; de toeslag hiervoor bedraagt € 120, incluis de plaatselijke transfers. De minibus vertrekt 's ochtends vroeg op dag 1 op een makkelijk bereikbare plaats. Ze wordt bestuurd door de begeleider, waarbij op de langere trajecten ook deelnemers die zich hiervoor aanbieden, het stuur kunnen overnemen. Ben je hiertoe bereid, meld het dan zeker bij de inschrijving. Je aansprakelijkheid is gedekt door de verzekering van de huurwagen (BA, omnium en inzittenden). Je moet in het bezit zijn van een rijbewijs B en minstens 25 jaar zijn.

Eigen wagen

Je wordt ten laatste om 18 uur in het logies verwacht.

Carpool

Je kan bij inschrijving aangeven of je plaats aanbiedt of zoekt. Via de deelnemerslijst, die je 2 weken voor vertrek krijgt toegestuurd, kan je concreet afspreken om kostendelend samen te rijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof en eventuele andere kosten (zoals tol). 

Openbaar vervoer

Indien je graag per trein reist, kan dat. Hou er echter rekening mee dat ter plaatse dagelijks korte ritten nodig zijn om naar en van de wandelingen te rijden. Vooraf dien je dus te checken of er een deelnemer is die plaats heeft in de wagen.
Trein tot St Die Des Vosges (5.5 uur), gevolgd door een taxirit (17 km). 

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).
Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • reistas (liever geen harde koffer als je meerijdt met de minibus)
 • dagrugzak, groot genoeg voor je eigen spullen en een deel van de gemeenschappelijke picknick

Schoeisel & kousen

 • waterbestendige, enkelomsluitende wandelschoenen met goed zoolprofiel
 • sandalen of sneakers
 • wandel- of trekkingkousen

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • degelijke regenjas
 • regenbroek
 • voldoende warme kleding (incl. muts, handschoenen en sjaal)
 • evt. badpak/zwembroek

Verzorging

 • toiletgerief

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • zakmesje, vorkje en picknickbordje
 • evt. thermos als je graag thee of (oplos)koffie meeneemt op wandel

Diversen

 • evt. oorstopjes 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. wandelstokken
 • evt. energierijke snacks

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart.

Geld

Het is aangeraden al wat cash geld van thuis mee te nemen.

Vertrekinfo

De vertrekinfo en een deelnemerslijst krijg je enkele weken voor vertrek toegestuurd.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: