Frankrijk - Bergen en wijndorpen in de Elzas


6 dagen

13/09/2022 - 18/09/2022

prijs € 890


Boek deze reis »

Frankrijk - Bergen en wijndorpen in de Elzas


6 dagen

13/09/2022 - 18/09/2022

prijs € 890


Boek deze reis »

Frankrijk - Bergen en wijndorpen in de Elzas


6 dagen

13/09/2022 - 18/09/2022

prijs € 890


Boek deze reis »

Frankrijk - Bergen en wijndorpen in de Elzas


6 dagen

13/09/2022 - 18/09/2022

prijs € 890


Boek deze reis »

Frankrijk - Bergen en wijndorpen in de Elzas


6 dagen

13/09/2022 - 18/09/2022

prijs € 890


Boek deze reis »
Groepsreis Frankrijk
Op de grens tussen Frankrijk en Duitsland ligt de Elzas, een grensstreek met de versmelting van Franse ‘esprit’ en Duitse ‘Tüchtigkeit’. Geprezen voor zijn wijnen, geliefd voor zijn schilderachtige dorpen en indrukwekkende burchten is de Elzas een prachtig wandelgebied. Wij maken dagtochten vanuit twee logiesplaatsen: eentje op de ‘route du fromage’ in de beboste uitlopers van de zuidelijke Vogezen en eentje in hartje Elzas op de ‘route du vin’.
€ 890
6 dagen
Reisdatum: 13/09/2022 - 18/09/2022
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Ja, laatste plaatsen
Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22FR1EZA2
Al 12 deelnemers
Wie gaat er mee?

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,3

15 Beoordelingen

reviews van klanten

Goed uitgebalanceerd programma met fikse wandeltochten, een snuifje cultuur, bijzonder lekker eten en prima logies. Dit alles overgoten met de Elzasser gezelligheid en een zee van groen en bloemen. Topvakantie!

Carla M. -

De reis was prachtig georganiseerd, mooie en afwisselende wandelingen werden voor ons uitgekozen. De fantastische logies waren na een inspannende dag iets om naar uit te kijken. We hebben alleen moeten ontspannen en genieten.

Wilfried S. -

Ik heb een prachtige reis gehad, goed georganiseerd, en prijs kwaliteit was dik in orde.

Hubert C. -

Algemene reistips

Dag 1

In de uitlopers van de zuidelijke Vogezen, een gebied van donkere naaldwouden, diepe dalen en hoge rotswanden, ergens tussen Gérardmer en Colmar, ligt het dorpje Labaroche. Na aankomst rond de middag maken we een eerste wandeling naar het plaatsje Linge, een site uit de Eerste Wereldoorlog. Omwille van zijn strategische ligging is de Elzas immers vaak twistappel tussen Frankrijk en Duitsland geweest. 

Dag 2

De tocht vandaag voert ons over een stuk van de ‘route des crêtes’, een wandelpad over hoge kammen, waarvan het noordelijke deel de ‘Route du fromage’ wordt genoemd. We wandelen rond le Lac Blanc, Lac Noir en Lac des Truites, gelegen op zo’n 1000 m hoogte en omgeven door gedeeltelijk beboste, hoge granietrotsen. Een prachtige wandeling.

 

Dag 3

We verlaten de kaasstreek en gaan richting wijngaarden rond Kaysersberg en Kientzheim. Eerst trekken we naar het uitzichtspunt bij het Wetterkreuz, waar we tot de Rijn en Zwarte woud kunnen kijken. We dalen af naar Kaysersberg waar we de tijd nemen voor een doorgaande stadswandeling. Het is een mooi historisch stadje met een versterkte burcht die de hele vallei van de Elzas domineert.
Via de pittoreske wijngaardenroute wandelen we naar ons nieuwe logies in Kienzheim.

Dag 4

We wandelen van Kientzheim langs Mandelmuhl het Toggenbachtal in, tot Chapelle St. Alexis. Over de kam tot Chêne de la Chapelle en Rocher des Corbeaux. Daarna dalen we af tot Riquewihr, schilderachtig wijnstadje met een uitzonderlijk goed bewaarde omwalling, 16de en 17de-eeuwse huizen en talloze souvenirwinkeltjes. Tijdens de afdaling hebben we een mooi zicht op de zonovergoten  wijnvelden waar zeven streekeigen druivenrassen rijpen: Sylvaner, Riesling, Pinot Noir, Pinot Blanc, Gewurztraminer, Muskaat en Tockay. Terug naar Kientzheim.

Dag 5

De tocht begint in Niedermorschwihr. We wandelen naar Katzenthal, langs de burcht Wineck tot het monument op de Galtzberg, vanwaar we een zicht hebben op de hele streek. Door wijngaarden en onder eiken- en kastanjebomen, die al zachtjesaan beginnen te verkleuren, wandelen we verder naar Trois Epis, Hunabuehl en Turckheim, middeleeuws wijn- en vestingstadje, waar de laatste nachtwacht van Frankrijk rondwaart.
Na de wandeling rijden we door naar Mittelwihr voor een bezoek (met proeverij) aan het wijndomein van onze vriendelijke hotelbaas.


Dag 6

Om ons verblijf in de Elzas af te ronden staat een bezoek aan Colmar op het programma, de wijnhoofdstad van de Elzasstreek. Met haar fraaie herenhuizen, vele kanaaltjes en steegjes zal deze stad je zeker weten te bekoren. Kleurrijke uitstalramen lonken en restaurantjes nodigen uit tot het proeven van de lokale keuken boordevol Duitse tradities en specialiteiten.

Na de middag nemen we afscheid en reizen we af naar huis.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 890
Voorschot: € 320 per persoon

Inbegrepen

 • evt. minibus (eerste 8 deelnemers; € 120)
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. middagmaal op dag 6
 • bezoek wijnkelder dag 5
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis met eigen of openbaar vervoer
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

. Dagwandelingen van 15 tot 20 km (eenmaal 6 km ) over goede paden met flink wat stijgen en dalen. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We overnachten in twee stemmige hotels, in tweepersoonskamers met privaat sanitair. Beide hotels hebben een goede keuken.

Maaltijden

Het ontbijt nemen we in het logies. ’s Middags verorberen we een picknick tijdens de wandelingen en gaan we iets eten in Colmar. Het avondmaal nemen we in het hotel of in een restaurant.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

De eerste 8 deelnemers kunnen meerijden met de minibus waarvoor de prijs € 120/persoon bedraagt. Vanaf de 9de deelnemer: openbaar of eigen vervoer.

Minibus

De eerste 8 deelnemers kunnen meerijden met de minibus, die 's ochtends vroeg vertrekt op een makkelijk bereikbare plaats. Deze wordt bestuurd door de begeleider, waarbij op de langere trajecten ook deelnemers die zich hiervoor aanbieden, het stuur kunnen overnemen. Ben je hiertoe bereid, meld het dan zeker bij de inschrijving. Je aansprakelijkheid is gedekt door de verzekering van de huurwagen (BA, omnium en inzittenden). Je moet in het bezit zijn van een rijbewijs B en minstens 25 jaar zijn.

Eigen wagen

Je wordt om 13 uur in het hotel in Labaroche verwacht. De afstand vanaf Brussel bedraagt 460 km.

Carpool

Je kan bij inschrijving aangeven of je plaats aanbiedt of zoekt. Via de deelnemerslijst, die je 2 weken voor vertrek krijgt toegestuurd, kan je concreet afspreken om kostendelend samen te rijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof en eventuele andere kosten (zoals tol). 

Openbaar vervoer

Indien je graag per trein reist, kan dat. Hou er echter rekening mee dat ter plaatse ook vervoer nodig is. Vooraf dien je dus te checken of er ter plaatste een deelnemer is die plaats heeft in de wagen.
TGV tot Strasbourg, trein tot Colmar, gevolgd door een taxirit (19 km). 

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).
Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden.
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • rugzak, reistas of koffer (als je meerijdt met de minibus, is een soepele reistas aangewezen wegens makkelijk stapelbaar)
 • dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende, waterbestendige wandelschoenen
 • lichte schoenen voor 's avonds
 • wandel- of trekkingkousen
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers)

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • wind- en waterdichte jas
 • evt. regenbroek
 • trui of fleece 
 • T-shirts
 • hoed of pet tegen de zon

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • lunchbox voor de picknick

Diversen

 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstopjes 
 • evt. verduisterend oogmasker
  .

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart.

Geld

In Frankrijk kan je overal met je betaalkaart terecht aan bankautomaten. Het is aangeraden al wat cash geld van thuis mee te nemen.

Vertrekinfo

De vertrekinfo en een deelnemerslijst krijg je enkele weken voor vertrek toegestuurd.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: