Frankrijk - De Cevennen, een ongerept stukje Frankrijk (Altero singlereis)


8 dagen

13/08/2022 - 20/08/2022

prijs € 1190


niet meer boekbaar

Frankrijk - De Cevennen, een ongerept stukje Frankrijk (Altero singlereis)


8 dagen

13/08/2022 - 20/08/2022

prijs € 1190


niet meer boekbaar

Frankrijk - De Cevennen, een ongerept stukje Frankrijk (Altero singlereis)


8 dagen

13/08/2022 - 20/08/2022

prijs € 1190


niet meer boekbaar

Frankrijk - De Cevennen, een ongerept stukje Frankrijk (Altero singlereis)


8 dagen

13/08/2022 - 20/08/2022

prijs € 1190


niet meer boekbaar

Frankrijk - De Cevennen, een ongerept stukje Frankrijk (Altero singlereis)


8 dagen

13/08/2022 - 20/08/2022

prijs € 1190


niet meer boekbaar
Groepsreis Frankrijk
Het ‘Parc National des Cévennes’ is een paradijs voor wandelaars die houden van ongerepte natuur. Bergen en hellingen wisselen af met diepe kloven, uitgesleten door rivieren zoals de Tarn. Bovendien vind je er tal van authentieke dorpjes en ook enkele van de bekende menhirs van Cham des Bondons liggen op ons pad. Tijdens deze reis maken we de mooiste wandelingen die mogelijk zijn in dit uitzonderlijke natuurgebied.
Prijs: € 1190
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 22FR1CVS1
Reisdatum: 13/08/2022 - 20/08/2022
Deelnemers: min. 6 - max. 8
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

45

53

55

41

53

56

57

60

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

31 Beoordelingen

reviews van klanten

Prachtige landschappen, lekker eten en aangename (niet te zware) wandelingen.

Leen B. -

Prachtig wandelgebied, prachtig weer, prachtige groep: dit zijn de ingrediënten. Onze reisleidster heeft dit -steunend op de ervaringen van vroegere reisleiders daar- tot een prachtig gerecht gemaakt. TOP WANDELREIS !

Yvan A. -

Goede groepssfeer, goed en mooi gelegen logement, wandelingen zijn mooi van landschap en afwisselend. Ook al is AR een wandelorganisatie die zich in de eerste plaats op wandelingen richt, ik zou het aangenaam vinden als de wandelingen - dat mogen gerust grote wandelingen zijn - zouden afgewisseld worden met bv. een stadsbezoek of eventueel een namiddag zwemmen.

Karen P. -

Deze reis was mijn eerste kennis met het zuidelijk deel van Frankrijk. Wandelingen met variërende landschappen, prima groep. Beslist een aanrader!

Karoline D. -

Deze reis voldeed weer aan alle verwachtingen: mooie wandelingen, aangename verblijfplaatsen, deskundige begeleidster, leuke mensen leren kennen!

Linda V. -

Een heel mooie reis waarop je ten volle kan genieten van de prachtige natuur.

Kathy P. -

Voor mij was het een erg geslaagde wandelweek. Bovendien in een streek niet te ver van huis waarvoor je niet eens het vliegtuig hoeft te nemen. De Cevennen zijn veel gevarieerder dan ik voordien had vermoed. Ze hebben hun titel' Unesco werelderfgoed' zeker verdiend. We hebben gestapt, geklommen, in de Tarn gezwommen, gepraat, gelachen, lekker gegeten...in een kleine groep boeiende mensen die het goed met elkaar konden vinden. Aangezien we eerst 5 dagen, later 2 dagen ter plaatse bleven hoefden we ook niet steeds onze bagage te pakken wat toch een zekere rust en ruimte geeft . Een reis die mij absoluudeugd heeft gedaan en die ik zeker zou aanraden aan elkeen die een beetje sportief is.

Gudrun V. -

Voor de tweede maal deze prachtige reis gedaan, dit zegt genoeg! Prachtige panorama's, mooie niet al te zware wandelingen, uitstekende logies, lekker eten en dit met een goede begeleider! Top!!!

Véronique N. -

6 Wandeldagen in telkens een gevarieerd ,uniek en prachtig landschap. Meer dan de moeite!

Els L. -

Ik ben voor de eerste keer meegegaan met Anders reizen en het smaakt naar meer! De wandelingen waren zeer gevarieerd van niveau en omgeving, in een fijn gezelschap en met een aangename reisbegeleider! Kortom een aanrader!

Lieve H. -

De reis naar de Cevennen is een mozaïek van natuur en wandelgenoegens. De begeleider gidst je moeiteloos door elk parcours van het gebergte. De logies zijn top! De maaltijden heerlijk. Kortom : een wandelfestijn met alles erop en eraan.

Margareta C. -

Dit was tot nu toe dé reis van mijn leven... Topbegeleider, aangename groepssfeer, adembenemend mooie streek... Dit is echt een aanrader!! Tot volgend jaar!!

Annick M. -

De Cevennen zijn ronduit prachtig, om te wandelen en ook om vogels te spotten (Gieren , Arends , Havik, Leeuweriken). Kies voor deze reis als je weg wil van steden en terug naar de natuur en lekker wil eten.

Tony V. -

Algemene reistips

Dag 1

De minibus vertrekt ’s ochtends vroeg op een vlot bereikbaar punt in Vlaanderen of Brussel. We rijden (950 km) naar ons eerste verblijf, een mooi gerenoveerde boerderij in Le Pont-de-Montvert, aan de rand van het Parc National des Cévennes. 

Dag 2

Een eerste lusvormige wandeling doet ons kennismaken met de streek. We wandelen naar en langs de Tarn, de rivier die in het bergachtige deel van het park ontspringt. We genieten van de mooie omgeving nabij de ‘Pont du Tarn’. Deze eeuwenoude brug werd onlangs in zijn volle glorie hersteld. Langs herderspaden trekken we naar l’Hôpital, een mooi bewaard dorp. Op het einde van de wandeling kunnen we zwemmen in de Tarn.

Dag 3

We rijgen enkele gehuchtjes aan elkaar en genieten de hele dag van mooie vergezichten over het hele park. Op ons pad liggen ook enkele van de 150 menhirs en 30 grafheuvels van Cham des Bondons, stille getuigen van een bewoning die teruggaat tot in de prehistorie.

Dag 4

De mooi bewaarde boerderij  Mas des Camarques is het vertrekpunt van een wandeling naar de Pic Cassini (1680 m). Door uitgestrekte velden trekken we over de top van de Pic naar het brongebied van de Tarn.

Op de terugweg kunnen we opnieuw zwemmen in een natuurlijk bad, uitgesleten door de Tarn.

Dag 5

Vandaag trekken we naar het hoogste punt van de streek: de Mont Lozère (1699 m). We volgen hiervoor een deel van een langeafstandspad dat dwars door het natuurpark loopt. De Mont Lozère is een langgerekte bergrug die bezaaid is met afgeronde granieten rotsformaties waartussen vele bronnetjes opwellen en die weergaloze zichten biedt. Bij mooi weer kunnen we de Alpen zien!

Dag 6

We gaan op weg richting tweede logies, een eenvoudig hotelletje in Le Rozier. Op zich niet zo'n lang traject, ware het niet dat we onderweg zoveel moois zien dat vraagt om verder bekeken en bezocht te worden, o.a. het prachtige en schitterend gelegen dorp La Malène.  We zitten hier ook in het mekka van de kajaksport, dus als de groep zin heeft in een kajaktocht van een uur of 2, behoort dit zeker tot de mogelijkheden. 

Le Rozier is een een aangenaam dorp, mooi gelegen op de samenvloeiing van de Tarn en de Jonte, en waar het fijn verblijven en rondkuieren is.

Dag 7

De laatste wandeling verbindt vergezichten op de Gorge de la Jonte met deze op de befaamde Gorge du Tarn. Vanuit een gehuchtje wandelen we langs rotsen door een spectaculaire omgeving. We zijn omgeven door rotsformaties in alle vormen en kleuren. Het gebied staat gekend als broedplaats voor gieren. In grote groepen cirkelen ze rond tegen de staalblauwe lucht. 

Dag 8

Terugreis naar België.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1190
Voorschot: € 420 per persoon

Inbegrepen

 • transfer heen en terug per minibus
 • lokale transfers
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 8
 • aperitief en wijn tijdens de eerste 5 avondmalen
 • bezoek geitenboerderij
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • evt. andere inkomgelden of activiteiten (bv. kajaktocht)
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 8 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Altero

Dit is een reis van Altero, een platform voor singles dat voor een ‘andere’ aanpak gaat. Altero biedt concreet een totaalpakket aan van relatiebemiddeling, reizen en activiteiten, coaching en advies, gebaseerd op 3 fundamenten: ontmoeten – beleven – groeien.

In de tak ‘beleven’ biedt Altero reizen aan om, vrij van de dagelijkse beslommeringen, écht te genieten van spontane nieuwe contacten. De stap naar een samenwerking met Anders Reizen was snel gezet. Reizen waarbij wandelen centraal staat, als middel om te beleven, te ontdekken, grenzen te verleggen. 

Als single kan jij deelnemen aan een Altero/Anders Reizen-reis zonder lid te worden van Altero. Goed om te weten is dat tijdens de reis de focus niet ligt op het vinden van een partner, wel op het samen reizen met andere singles. In de praktijk betekent dit dat Anders Reizen bij het inschrijvingsproces geen rekening houdt met de man/vrouw-verdeling, noch met leeftijd. Net zoals bij al onze groepsreizen, deel je een kamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Op aanvraag en mits betaling van een toeslag, kan je een eenpersoonskamer boeken.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelniveau , geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet. (Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.) We maken dagtochten van 4 tot 5 uur effectief wandelen met dagelijks hoogteverschillen tot max. 550 m. De wandelpaden zijn doorgaans goed begaanbaar, sommige paden bevatten wat meer klimmen en klauteren over de rotspartijen. Er wordt voldoende tijd genomen om te pauzeren.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • We slapen 5 x in comfortabele gastenkamers met eigen badkamer in een verbouwde boerderij die dateert uit de 16de eeuw en werd verbouwd met materialen uit de streek. 
 • De laatste 2 nachten verblijven we een klein hotel in het centrum van Le Rozier. De kamers zijn eenvoudig ingericht en hebben een eigen badkamer. De kamers zijn verdeeld over 2 gebouwen, aan weerskanten van de rivier.

Maaltijden

Ontbijt en avondmaal nemen we in het logies. Het middagmaal is een picknick.

In beide logiesplaatsen kan je lekker eten en wordt er voornamelijk gekookt met lokale producten. In het eerste logies zijn heel wat ingrediënten bovendien van eigen kweek. Alles wordt op een huiselijke manier gebracht.


Bagage

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Vervoer

Eigen minibus, bestuurd door de begeleider. Op langere trajecten kunnen ook deelnemers die zich hiervoor aanbieden, het stuur overnemen. Ben je hiertoe bereid, meld het dan zeker bij de inschrijving. Je aansprakelijkheid is gedekt door de verzekering van de huurwagen (BA, omnium en inzittenden). Je moet in het bezit zijn van een rijbewijs B en minstens 25 jaar zijn.

Voor de heen- en terugrit reken je best een rijtijd van 12 uur (inclusief stops).


Klimaat

Meestal is het warm en zonnig weer. Regen –en onweersbuien zijn niet uitgesloten.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk grote bagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wij raden aan om het te houden bij max. 15 kg.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • degelijke enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor ’s avonds)
 • wandelkousen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan tijdens de heen- en terugreis. Zo bespaar je plaats in je bagage.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte vest
 • fleece
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short
 • zwemkledij.

Verzorging

 • toiletgerief
 • zwemhanddoek
 • degelijke zonnecrème
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles (min. 1 liter)
 • evt. (zak)mesje (om een stuk fruit te schillen)
 • lunchbox/brooddoos.
 • bord en bestek voor de lunches (om plastieken wegwerpborden in de logies te vermijden).

Diversen

 • evt. verrekijker
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

Voor de gemakkelijkheid kan je best cash euro’s van hieruit meenemen.

Formaliteiten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie of foto van je identiteitskaart en neem deze mee.


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten.

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de afspraakgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: