Frankrijk - Corsica: van de bergen naar de zee (lichte variant)


8 dagen

13/08/2022 - 20/08/2022

prijs € 1780


niet meer boekbaar

Frankrijk - Corsica: van de bergen naar de zee (lichte variant)


8 dagen

13/08/2022 - 20/08/2022

prijs € 1780


niet meer boekbaar

Frankrijk - Corsica: van de bergen naar de zee (lichte variant)


8 dagen

13/08/2022 - 20/08/2022

prijs € 1780


niet meer boekbaar

Frankrijk - Corsica: van de bergen naar de zee (lichte variant)


8 dagen

13/08/2022 - 20/08/2022

prijs € 1780


niet meer boekbaar

Frankrijk - Corsica: van de bergen naar de zee (lichte variant)


8 dagen

13/08/2022 - 20/08/2022

prijs € 1780


niet meer boekbaar
Groepsreis Frankrijk
Met toppen die tot ver boven de 2000 m reiken en hellingen die steil aflopen tot aan de grillige kust, verdient Corsica de bijnaam ‘een berg in de zee’ ten volle. Ook voor de fitte wandelaar die liever geen rugzak draagt, liggen de stilte, verlatenheid en ruige schoonheid van deze bestemming binnen handbereik. Vanuit 3 logiesplaatsen - Corte, Evisa en Porto - ontdekken we dit mooie eiland.
€ 1780
8 dagen
Reisdatum: 13/08/2022 - 20/08/2022
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22FR1COD1
Al 6 deelnemers, als jij boekt is de afreis gegarandeerd
Wie gaat er mee?

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Ajaccio. Per bus worden we naar Corte in het binnenland gebracht.

We checken in in het hotel en maken een wandeling door de stad, met zicht op de 15de-eeuwse citadel die gebouwd is op een rots.

Overnachting in Corte.

Dag 2

Corte ligt op de samenvloeiing van de rivieren de Tavignano en de Restonica. Vandaag ontdekken we de Gorges de Tavignanu, de diepste kloof van Corsica.

12 km, 400 hoogtemeters

Tweede overnachting in Corte.

Dag 3

We rijden zo'n 15 km de mooie Restonica-vallei in, om vandaar te voet verder te gaan. Het pad loopt onder de mooi gevormde granieten kliffen door en op ons pad liggen twee schitterende meren, Melo en, even verder, Capitello. Er moet soms wel wat geklauterd worden tussen en op/af grote granieten blokken, waardoor het geen evidente wandeling is. 

6 km, 600 hoogtemeters

Na de wandeling transfer naar Evisa en overnachting aldaar. 

Dag 4

We ontdekken het bos van Aïtone tijdens een mooie tocht door kastanjebossen en langs de watervalrijke rivier Aïtone, bekend voor zijn vele natuurlijke badplaatsen. 

12 km, 500 hoogtemeters. 

Tweede overnachting in Evisa.

Dag 5

We wandelen van Evisa naar Ota. De tocht brengt ons door de Gorges de Spelunca: de rivier baant zich een weg door een prachtige kloof van roze graniet, hier en daar steek je over via authentieke Genovese bruggetjes. De vegetatie wordt uitgesproken mediterraan met vijgen- en olijfbomen, agaven en eucalyptus. Over de eeuwenoude brug bereiken we het authentieke dorpje Ota.

7 km, 850 pittige hoogtemeters

Na de wandeling worden we naar het sfeervolle havenstadje Porto gebracht voor de overnachting.

Dag 6

Wandeling door de de Calanche de Piana, een spectaculaire door erosie uitgesleten rotsformatie en een kustlijn van uitzonderlijke schoonheid. In Piana worden we opgepikt en weer naar Porto gebracht voor de tweede overnachting.

5 km, 400 hoogtemeters. 

Dag 7

Transfer naar Capu Rossu, waar de laatste wandeling start. Capu Rossu is de zuidkaap van de baai van Porto, beroemd om de rode kliffen die contrasteren met het diepe blauw van de zee. Deze wandeling biedt een fantastisch panoramisch uitzicht op de regio Piana-Porto-Scandola. Op ons pad liggen de Turghiu-toren en het strand van Arone.

8 km, 600 hoogtemeters. 

Transfer naar Ajaccio voor de laatste overnachting. 

Dag 8

Transfer naar de luchthaven van Ajaccio en vlucht naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1780
Voorschot: € 620 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten Brussel-Ajaccio-Brussel
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • logies
 • transfers
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 8
 • begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden e.d.
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau . De wandelingen zijn niet zo lang, maar we hebben wel wat hoogteverschillen te overbruggen. Zie dagschema voor de afstanden en hoogtemeters. De wandeling op dag 3 vereist wat geklauter over rotsblokken.

Hoewel de warmte wordt niet opgenomen als criterium in het bepalen van het zwaarteniveau, is het een factor die de reis zwaarder kan doen aanvoelen. Daartegenover staat het feit dat er regelmatig gelegenheid is tot pootjebaden of plonzen. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Eenvoudige, kleinschalige en comfortabele hotelletjes, in tweepersoonskamers met privé-sanitair.


Maaltijden

Ontbijt en avondmaal nemen we in het logies. Het middagmaal is een picknick.


Bagagevervoer

De bagage wordt vervoerd. Jij draagt enkel je dagrugzak.


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
XK791Charleroi 13/08/2022 17:25Ajaccio 13/08/2022 19:10
XK790Ajaccio 20/08/2022 14:45Charleroi 20/08/2022 16:35

Privé-vervoer.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Op Corsica is het in de zomermaanden warm tot zeer warm. De warmte is echter draaglijk door de hoogte of de nabijheid van de zee en door het feit dat er tijdens deze reis veel plons- en zwemmogelijkheid is. ’s Nachts kan het flink afkoelen. Regen- of onweersbuien zijn mogelijk.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak (groot genoeg voor drank, picknick, regenvest en zwemgerief)

Schoeisel & kousen

 • stevige, enkelomsluitende wandelschoenen 
 • (wandel)sandalen of lichte schoenen
 • wandelsokken

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • wind- en waterdichte vest of regencape
 • pull/fleece
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • ondergoed 
 • zwemkledij  
 • short

Verzorging

 • toiletgerief 
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • beschermende lippenstift
 • zwemhanddoek

Eet- en drinkgerei

 • isolerende drankfles (min. 1,5 l)
 • evt. (zak)mesje (om een stuk fruit te schillen bv.)
 • afsluitbare brooddoos/lunchbox

Diversen

 • evt. wandelstokken
 • zak- of hoofdlamp
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …).

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart.


Geld

Veel geld heb je niet nodig, enkel voor drank en persoonlijke uitgaven. Je kan cash meenemen of ter plaatse met je betaalkaart geld afhalen.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: