Frankrijk - Corsica: van de bergen naar de zee


8 dagen

20/08/2022 - 27/08/2022

prijs € 1650


niet meer boekbaar

Frankrijk - Corsica: van de bergen naar de zee


8 dagen

20/08/2022 - 27/08/2022

prijs € 1650


niet meer boekbaar

Frankrijk - Corsica: van de bergen naar de zee


8 dagen

20/08/2022 - 27/08/2022

prijs € 1650


niet meer boekbaar

Frankrijk - Corsica: van de bergen naar de zee


8 dagen

20/08/2022 - 27/08/2022

prijs € 1650


niet meer boekbaar

Frankrijk - Corsica: van de bergen naar de zee


8 dagen

20/08/2022 - 27/08/2022

prijs € 1650


niet meer boekbaar
Groepsreis Frankrijk
Met toppen die tot ver boven de 2000 m reiken en hellingen die steil aflopen tot aan de grillige kust, verdient Corsica de bijnaam ‘een berg in de zee’ ten volle. Ook voor de fitte wandelaar die liever geen rugzak draagt en hotels verkiest boven berghutten, liggen de stilte, verlatenheid en ruige schoonheid van deze bestemming binnen handbereik. Van het hooggebergte in het binnenland dalen we af naar de diepblauwe zee aan de golf van Porto.
€ 1650
8 dagen
Reisdatum: 20/08/2022 - 27/08/2022
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22FR1COB2
Al 13 deelnemers
Wie gaat er mee?

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,6

49 Beoordelingen

reviews van klanten

De Corsicaanse reis, een topper voor wie al een matige tot goede klimmer is, van de natuur en rust houdt, een goed gezelschap apprecieert, dit alles onder het toeziend oog van een gids die kan ingrijpen waar nodig !

Sonja O. -

De eerste keer met Anders Reizen was een succes! De begeleiding was professioneel. Een (half) dagje rust tussendoor zou welkom zijn, ook om wat souvenirs of cadeautjes te kopen. Maar in zijn geheel genomen is voor mij een dergelijke wandelreis voor herhaling vatbaar.

Patrick D. -

Een adembenemend landschap: ruw , grillig, prachtig. Sommige tochten wel meer dan twee stappertjes, maar zeker de moeite waard !

Rita D. -

Corsica was geweldig, een echte aanrader. Wel niet te onderschatten.

Patricia C. -

Wij hebben een prachtige wandelreis gehad in Corsica en hopen dat Anders reizen eventueel nog een reis in een ander deel van dit eiland organiseert.

Dirk G. -

Pittige wandelingen in de prachtige, ruige natuur van Corsica. Zeker de moeite waard.

Frans V. -

Corsica is een prachtig wandeleiland. De uitgestippelde route was vrij intensief. Naast het wandelen kwam er ook wel wat klauterwerk aan te pas, wat het natuurlijk nog spectaculairder maakte. Dit in combinatie met een toffe groep en een prima begeleider zorgde voor een zeer aangename ervaring, een aanrader!

Ilse C. -

Van de bergen naar de zee in Corsica was een zeer mooie ervaring. Wandelingen zijn soms wel meer klauterpartijen maar de prachtige natuur en omgeving maken dit alles meer dan goed.

Jef D. -

Na Madeira en de Lofoten was Corsica aan de beurt. Wij vonden Corsica zwaarder. Het was steeds dalen of klimmen op rotsblokken. Wij vonden dat zeer leuk en hebben van de uitdagingen genoten! De begeleidster hield zich trouw aan het uitgestippelde parcours, ik denk dat wij geen enkele keer fout gelopen zijn. We vonden alles perfect geregeld. Voor enkele deelnemers waren de tochten te zwaar. Gelukkig was onze begeleidster er om een goed compromis te regelen.

Claire M. -

Bijzonder fijne reis van uitzonderlijke schoonheid. De reis was behoorlijk zwaar. De gids gaf evenwel en dermate veel vertrouwen, rekening houdende met ieders grieven en wensen zodoende dat iedereen meekon. Naar ik meen was iedereen tevreden tot zeer tevreden. Het was ook een goede groep, waarbij voor mekaar gezorgd werd naast het puike en stimulerende werk van de begeleider. Deze reis mag best gezien worden als een aanrader voor mensen die graag wandelen en die van de natuur houden.

Ronny V. -

Een reis die zich richt tot wie wel van een uitdaging houdt. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn wel vereist. Iedere inspanning wordt beloond met een prachtig en uniek uitzicht! Puur genot bij elke stap!

Ann D. -

De eerste reis met Anders Reizen naar Corsica was een meevaller, heel goede begeleiding, toffe groep, mooie soms pittige wandelingen door prachtige landschappen.

Guy J. -

Mooie reis, mooi land. Pittige wandelingen. Wel veel klimmen en rotsen, je moet continu opletten waar je je voeten zet.

Pascal O. -

Een zeer mooie reis, met wel zeer pittige wandelingen. Zeker een aanrader.

Kathleen H. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Ajaccio. Per bus worden we naar Corte in het binnenland gebracht.

We checken in in het hotel en maken een wandeling door de stad, met zicht op de 15de-eeuwse citadel die gebouwd is op een rots.

Overnachting in Corte.

Dag 2

Corte ligt op de samenvloeiing van de rivieren de Tavignano en de Restonica. We rijden zo'n 15 km de mooie Restonica-vallei in, om vandaar te voet verder te gaan. Het pad loopt onder de mooi gevormde granieten kliffen door en op ons pad liggen twee schitterende meren, Melo en, even verder, Capitello.  We klauteren tussen en op/af grote granieten blokken, waardoor het geen evidente wandeling is.

9 km - 595 m  stijgen en 595 m dalen

Tweede overnachting in Corte.

Dag 3

Transfer door de Scala Santa Régina, een indrukwekkend decor van granietkliffen, naar het vertrekpunt van de wandeling: het boswachtershuis van Popaghja in het bos van Valdu-Niellu. Het pad kronkelt door een decor van granietkliffen en loopt voorbij enkele vervallen 'bergeries' (herdershutten). We genieten van het zicht op de Rotondo (2622 m) en de Cintu (2706 m) en passeren bij het mooie lac de Nino, een oase van rust. Uiteindelijk komen we op de beroemde GR 20 terecht, die we volgen tot het eindpunt van de wandeling, de Col de Vergio. 

16,2 km - 1000 m stijgen en 700 m dalen

Overnachting. 

Dag 4

We passeren de spectaculair gelegen 'bergerie' van Radule (hopelijk is ze open want je kan er lekkere kaas kopen) en enkele verfrissende watervalletjes. We dalen verder af door het bos van Aïtone, het overgangsgebied tussen het hooggebergte en de mediterrane Golf van Porto. Het is heerlijk plonzen in het frisse water van de natuurlijke zwembadjes tussen de enorme rotsblokken in de rivier. 

18,6 km - 500 m stijgen en 985 m dalen

Overnachting in Evisa.

Dag 5

Ter hoogte van het vakantiedorpje van Aïtone start de tocht naar de Capu di Melu, 1562 m hoog. Door het bos van Aïtone wandelen we tot op het plateau  van Albia. Boven op de Melu-top hebben we zicht op de noordelijke bergtoppen - Monte Cinto en Paglia Orba - alsook op de westkant van Corsica.

21,5 km - 640 m stijgen en 910 m dalen

Tweede overnachting in Evisa.

Dag 6

De tocht door de Gorges de Spelunca is één van de hoogtepunten van de reis. De rivier baant zich een weg door een kloof van roze graniet. De vegetatie wordt mediterraan met mooie vijgenbomen, agaven en eucalyptus. We dalen af (1000 m; niet voor de poes) en wandelen over de eeuwenoude brug tot in het authentieke dorp Ota en vervolgens verder naar het sfeervolle havenstadje Porto. En zo zijn we weer terug aan zee.

17,1 km - 425 m stijgen en 1320 m dalen

Dag 7

Onze laatste en meteen zwaarste dagtocht brengt ons naar en door de Calanche de Piana, een spectaculaire door erosie uitgesleten rotsformatie en een kustlijn van uitzonderlijke schoonheid. 

16,9 km - 1060 m stijgen en 1060 m dalen

Transfer naar Ajaccio voor de laatste overnachting.

Dag 8

Transfer naar de luchthaven van Ajaccio en vlucht naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1650
Voorschot: € 580 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten Brussel-Ajaccio-Brussel
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological 
 • logies
 • transfers
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 8
 • begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden e.d.
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Nele Beys


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 en .

We hebben dagelijks flinke hoogteverschillen te overbruggen. Je hebt best geen hoogtevrees want soms moet er toch wat geklauterd worden. Zie dagschema voor de exacte afstanden en hoogteverschillen per dag.

Hoewel de warmte wordt niet opgenomen als criterium in het bepalen van het zwaarteniveau, is het een factor die de reis zwaarder kan doen aanvoelen. Daartegenover staat het feit dat er regelmatig gelegenheid is tot pootjebaden of plonzen. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Eenvoudige, kleinschalige en comfortabele hotelletjes, in tweepersoonskamers met privé-sanitair.


Maaltijden

Ontbijt en avondmaal nemen we in het logies. Het middagmaal is een picknick.


Bagagevervoer

De bagage wordt vervoerd. Jij draagt enkel je dagrugzak.


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
XK791Charleroi 20/08/2022 17:25Ajaccio 20/08/2022 19:10
XK790Ajjaccio 27/08/2022 14:45Charleroi 27/08/2022 16:35

Privé-vervoer.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Op Corsica is het in de zomermaanden warm tot zeer warm. De warmte is echter draaglijk door de hoogte of de nabijheid van de zee en door het feit dat er tijdens deze reis veel plons- en zwemmogelijkheid is. ’s Nachts kan het flink afkoelen. Regen- of onweersbuien zijn mogelijk.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak (groot genoeg voor drank, picknick, regenvest en zwemgerief)

Schoeisel & kousen

 • stevige, enkelomsluitende wandelschoenen 
 • (wandel)sandalen of lichte schoenen
 • wandelsokken

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • wind- en waterdichte vest of regencape
 • pull/fleece
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • ondergoed 
 • zwemkledij  
 • short

Verzorging

 • toiletgerief 
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • beschermende lippenstift
 • zwemhanddoek

Eet- en drinkgerei

 • isolerende drankfles (min. 1,5 l)
 • evt. (zak)mesje (om een stuk fruit te schillen bv.)
 • afsluitbare brooddoos/lunchbox

Diversen

 • evt. wandelstokken
 • zak- of hoofdlamp
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …).

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart.


Geld

Veel geld heb je niet nodig, enkel voor drank en persoonlijke uitgaven. Je kan cash meenemen of ter plaatse met je betaalkaart geld afhalen.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: