Frankrijk - Wandelen en genieten in de Beaujolais


7 dagen

17/09/2022 - 23/09/2022

prijs € 1130


Boek deze reis »

Frankrijk - Wandelen en genieten in de Beaujolais


7 dagen

17/09/2022 - 23/09/2022

prijs € 1130


Boek deze reis »

Frankrijk - Wandelen en genieten in de Beaujolais


7 dagen

17/09/2022 - 23/09/2022

prijs € 1130


Boek deze reis »

Frankrijk - Wandelen en genieten in de Beaujolais


7 dagen

17/09/2022 - 23/09/2022

prijs € 1130


Boek deze reis »

Frankrijk - Wandelen en genieten in de Beaujolais


7 dagen

17/09/2022 - 23/09/2022

prijs € 1130


Boek deze reis »
Groepsreis Frankrijk
Ten zuidwesten van Maçon, in de Haut-Beaujolais, verblijven we een klein weekje in een gezellig landhuis met zwembad, temidden van het groen. De wandelingen zijn afwisselend, want de Beaujolais toont hier twee gezichten: dat van wijngaarden en dat van beboste hellingen en groene valleien. Tijdens de wandelingen rijgen we natuur en cultuur moeiteloos aaneen (en daar hoort lekker eten en drinken ook bij!). 
€ 1130
7 dagen
Reisdatum: 17/09/2022 - 23/09/2022
Deelnemers: min. 6 - max. 8
Beschikbaar: Ja
Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22FR1BJA1
Al 3 deelnemers
Wie gaat er mee?

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,3

4 Beoordelingen

reviews van klanten

Verrassend mooie streek!

Leen P. -

De Beaujolais is een heel mooie streek met veel mogelijkheden om te wandelen en culinair te genieten. Een aanrader voor levensgenieters.

Chris C. -

Algemene reistips

Dag 1

Vertrek naar de Beaujolais, gelegen in het departement van de Rhône. 

Aankomst in Les Ardillats. De chambre d’hôte ligt op de zuidhelling van de Mont St-Rigaud, zo’n 30 km ten zuidwesten van Mâcon. In het gezellige landhuis is elke kamer genoemd naar een bijzonder familielid van de gastvrouw. Vanuit de romantische tuin, met verwarmd buitenzwembad, heb je zicht op de hele vallei.

Dag 2

Op 6 km ligt het dorpje Monsols, dat we tijdens een lusvormige wandeling door bossen en heuvelkammen vanuit onze verblijfplaats verkennen. We picknicken er ‘s middags in een gezellig café. 

De naam Monsols komt volgens sommigen van de naam van de gallo-romeinse familie Moncius (de in  het museum van Beaujeu te bewonderen sarcofaag bevestigt deze hypothese) en volgens anderen van de naam 'Zonneberg', verwijzend naar de Mont Saint-Rigaud. Op de terugweg bezoeken we het informatiecentrum van de Col de Crie (760 m).

Dag 3

Vandaag wandelen we naar de top van de Mont Saint-Rigaud (1009 m), het hoogste punt van het departement Rhône. Boven heb je prachtig zicht dat bij zeer helder weer tot de Mont Blanc reikt. Hier bevond zich vanaf de 10de eeuw, gedurende verschillende eeuwen, een klooster en een kapel van de monniken van Cluny. De legende vertelt dat het klooster verlaten werd na een zeer strenge winter gedurende dewelke de kloosterlingen stierven van honger en kou. De miraculeuze bron, die op 950 m hoogte ontspringt en waaraan verschillende genezende krachten worden toegeschreven (vruchtbaarheid bij vrouwen en genezing van reuma) kunnen we nog altijd bewonderen.

Dag 4

We rijden naar Beaujeu, de historische hoofdplaats van de Beaujolais waaraan de streek haar naam dankt, en maken een wandeling langs wijngaarden, waar misschien de druivenpluk al/nog aan de gang is, en door bossen. s’ Middag picknicken we aan de 'Etape Cavalière' van Malval.

Als we na de wandeling nog tijd over hebben bezoeken we de olieslagmolen ‘Huilerie Beaujolaise’ waar we van de artisanaal bereide oliën kunnen proeven.

Dag 5

Vertrek vanuit Quincié-en-Beaujolais voor een mooie rondwandeling met zicht op enkele kastelen. We  bezoeken het wijnbedrijf Domaine Gouillon.

Dag 6

Fietsdag vandaag, meer bepaald over een ‘voie verte’, op de oude spoorwegbedding tussen Beaujeu en Belleville. Belleville, een oude bastide, groeide uit tot een wijnbouwcentrum en industriegebied (constructie van landbouwmachines). De 12de-eeuwse kerk Notre Dame de Belleville,  maakte deel uit van een abdij van Augustijner monniken die werd gebouwd door de heren van Beaujeu. De vierkante klokkentoren op de zuidelijke kruising stamt uit de 13de eeuw. Een mooi romaans portaal dat is versierd met geometrische motieven biedt toegang tot het gotisch schip.

Nadien bezoeken we het Hôtel Dieu (gasthuis) dat in de 18de eeuw het oude ziekenhuis verving. De drie grote zalen openen naar de kapel via een fraai bewerkt hekwerk en zijn ingedeeld in  kleine met gordijnen afsluitbare vertrekken (alkoven). De schitterende apotheek bezit een verzameling aardewerk potten uit de 17de en 18de eeuw  in notenhouten kasten.

Dag 7

Terugkeer naar België.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1130
Voorschot: € 400 per persoon

Inbegrepen

 • transfers per minibus
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 7
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken, behalve koffie of thee bij het ontbijt
 • inkomgelden (ca. € 20)
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 8 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelingen van niveau  en , 4 à 6 u. effectief wandelen per dag, hoofdzakelijk over landwegen en paden en zelden plat. Dagelijkse zijn er enkele honderden hoogtemeters te overbruggen. De wandeling op dag 3 is het zwaarst met 560 m stijgen en dalen.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Charmante chambre d’hôte, ondergebracht in een sfeervol landhuis. Je verblijft in een standaard tweepersoonskamer met eigen badkamer. Het huis heeft een mooie en grote (bloemen)tuin en een verwarmd buitenzwembad.


Maaltijden

Het ontbijt (stokbrood, confituren, kaas, huisgemaakt gebak en koffie) en het avondmaal (lekkere streekgerechten) nemen we in het logies. 's Middags verorberen we een picknick buiten.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

Eigen minibus die vertrekt vanuit een gemakkelijk bereikbare plaats. De minibus wordt bestuurd door de begeleider, waarbij op de langere trajecten ook deelnemers die zich hiervoor aanbieden, het stuur kunnen overnemen. Ben je hiertoe bereid, meld het dan zeker bij de inschrijving. Je aansprakelijkheid is gedekt door de verzekering van de huurwagen (BA, omnium en inzittenden). Je moet in het bezit zijn van een rijbewijs B en minstens 25 jaar zijn.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Overdag is het doorgaans aangenaam en zonnig weer in deze periode. Regen is uiteraard niet uitgesloten. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • reistas (een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar in de minibus dan een harde koffer)
 • dagrugzak (met voldoende plaats om ook je picknick & drank in op te bergen)

Schoeisel & kousen

 • degelijke, enkelomsluitende wandelschoenen met goed zoolprofiel
 • lichte schoenen voor 's avonds
 • wandelkousen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • wind- en waterdichte jas
 • trui of fleece
 • zonnehoed of –pet
 • badpak/zwembroek

Verzorging

 • toiletgerief
 • zwemhanddoek
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • picknickbestek
 • brooddoos

Diversen

 • evt. wandelstokken
 • evt. oordopjes (gesnurk)
 • evt. verduisterend oogmasker

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart.


Geld

Het is aangeraden cash geld van thuis mee te nemen.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de deelnemerslijst en de afspraakgegevens, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: