Spanje - De Sierra Norte de Sevilla


8 dagen

8/10/2022 - 15/10/2022

prijs binnenkort online


niet meer boekbaar

Spanje - De Sierra Norte de Sevilla


8 dagen

8/10/2022 - 15/10/2022

prijs binnenkort online


niet meer boekbaar

Spanje - De Sierra Norte de Sevilla


8 dagen

8/10/2022 - 15/10/2022

prijs binnenkort online


niet meer boekbaar

Spanje - De Sierra Norte de Sevilla


8 dagen

8/10/2022 - 15/10/2022

prijs binnenkort online


niet meer boekbaar

Spanje - De Sierra Norte de Sevilla


8 dagen

8/10/2022 - 15/10/2022

prijs binnenkort online


niet meer boekbaar
Groepsreis Spanje
In Andaloesië, het uiterste zuiden van Spanje, varieert de natuur van zonovergoten, mediterrane vlakten tot groene, met bos bedekte heuvels. Bovendien vind je er een fascinerende mengeling van Arabische, christelijke en joodse culturen. Omdat wij niet wíllen kiezen, gaan we tijdens deze reis zowel wandelen als citytrippen: in het natuurgebied Sierra Norte en in de prachtige steden Sevilla en Córdoba.
binnenkort online
8 dagen
Reisdatum: 8/10/2022 - 15/10/2022
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22ES1SNA1
Al 5 deelnemers
Wie gaat er mee?

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

7,2

6 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Vlucht van Brussel naar Sevilla. Transfer naar de Sierra Norte de Sevilla (ca. 85 km), een authentiek stukje Spanje en nog niet echt bekend bij toeristen. We logeren 4 nachten in een parel van een ‘turismo rural’ in een schitterende omgeving.

Dag 2

We maken een eerste wandeling langs bijzondere kurkeiken, prachtige olijfgaarden en het kabbelende water van de Castillejo. Eerst volgen we een tijdje de spoorweg die dwars door het nationaal park snijdt. Onderweg kruisen we een paar keer de rivier en ontmoeten misschien herders die hun schapen hoeden. En wie weet komen we wel oog in oog staan met van het fameuze zwarte varken van Andalusië, ‘leverancier’ van de overheerlijke ‘jamon Iberico'.

Dag 3

Tijd voor een beetje afwisseling. Over een ‘via verde’ fietsen we naar de Cerro del Hierro, een woest landschap dat ontstaan is na eeuwen van ijzerertsontginning. We verkennen deze grillige rotsformaties te voet. Na de picknick springen we weer op de fiets en gaat het op het gemakje richting onze 'casas'. Maar niet zonder even halt te houden bij de watervallen van de Huéznar.

Dag 4

Een laatste dag om de Sierra Norte met volle teugen op te nemen. We wandelen naar Cazalla de la Sierra, de grootste ‘stad’ van de streek. Leuke witte huisjes, vriendelijke mensen, gezellige cafeetjes: Spanje op zijn best! Onze tocht gaat verder langs de 'Sendero de las Laderas Y Camino Viejo', een mooi pad langs de Huéznar met olijfboomgaarden, bergweides en fenomenale uitzichten.

Dag 5-6

Transfer naar Sevilla en het centraal gelegen hotel.

Een Spaans spreekwoord zegt: “wie Sevilla niet heeft gezien, heeft een wonder gemist.” We bezoeken in deze betoverende stad zeker de grote blikvangers:

 • Te beginnen met het Moorse Alcázar en zijn wereldbe­roemde tuinen.
 • De kathedraal van Sevilla is de grootste kerk ter wereld en ook vanbinnen ronduit overweldigend.
 • En wellicht nog bekender is de 117 m-hoge Giralda-toren, die het stadsbeeld van Sevilla zowat helemaal domineert. Ook niet min is Casa de Pilatos, een schitterend zestiende-eeuws paleis in oosterse stijl.
 • Leuk is de kleine wandeling door de universiteit, die gevestigd is in de oude tabaksfabriek en inspiratiebron was voor Bizet´s opera “Carmen”. Er is het schaduwrijke Maria Luisa-park en de prachtig betegelde Plaza de España.
 • Interessant zijn Triana, de veel bezongen en weinig toeristische zigeunerwijk aan de overkant van de Guadalquivir, en Macarena, vroeger een arm arbeiderskwartier dat onder impuls van industrie en kunstenaars uitgroeide tot één van Sevilla´s meest karaktervolle wijken.
 • Het is aangenaam slenteren in de voormalige havenwijk El Arenal of van plein naar plein: Plaza San Lorenzo, San Andrés en ontmoetingsplaats bij uitstek, Plaza San Salvador.
 • Sfeer opsnuiven doen we in de schilderachtige, oude joodse wijk Barrio de Santa Cruz.
 • Ook brengen we een bezoek aan Italica, zo’n 10 km boven Sevilla, met de ruïnes van een Romeinse stad die gesticht werd in 206 v.Chr. door Scipio Africanus. Ze groeide uit tot een militair bolwerk, met een fenomenaal amfitheater als stille getuige. 

Dag 7

Niet zo heel erg ver van Sevilla ligt er nog zo'n pareltje: Córdoba! Tijdens de 10de en 11de eeuw kende deze stad haar meest schitterende periode: er waren meer dan duizend moskeeën en evenveel badhuizen. Ook hier hebben Romeinse, joodse, Moorse en christelijke culturen hun invloed nagelaten. Dat zien we zowel in de Mezquita, dé moskee, als in de Torre de la Calahorra aan de overkant van de Guadalquivir. We leren veel bij over de geschiedenis van Andalucía en van Córdoba.

Terugkeer naar Sevilla.

Dag 8

Transfer naar luchthaven en vlucht naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

binnenkort online
Voorschot: € 460 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological (€ 17,66)
 • groepstransfers met openbaar vervoer
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 8
 • begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • inkomgelden van musea, bezienswaardigheden e.d.
 • dranken
 • fooien
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau  en , geschikt voor wat aan sport doet. Hoewel het weer niet meespeelt als criterium in het bepalen van het niveau, kan een evt. hoge temperatuur een wandeling wel verzwaren.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in een centraal gelegen hotel in Sevilla en in een charmante ‘turismo rural’ in de Sierra Norte.  Deze laatste bestaat uit een midden in het groen gelegen privé-domein met zwembad en met een aantal rustieke huisje voor 2, 4, 6 en 8 personen. Elk huisje heeft een woonkamer met open haard, een uitgeruste keuken, één of meerdere slaapkamers, een badkamer en een gemeubeld terras. De huisjes zijn verwarmd.


Maaltijden

 • In Sevilla en Cordoba ontbijten we in het logies en gaan we ’s avonds op restaurant. Het middagmaal is een snelle hap of tapas. In de Sierra Norte koken we 's morgens en ’s avonds (BBQ, paëlla,...) zelf. Iedereen steekt, naar best vermogen, een handje toe. 
 • Het Spaanse ontbijt is niet meteen het culinair hoogtepunt van de dag; een stuk brood en een kop koffie volstaan. ’s Middags eet men vanaf 14 uur en ’s avonds vanaf 21 uur, met als regel: hoe zuidelijker, hoe later.

Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
LH2295Brussel 08/10/2022 07:00Munchen 08/10/2022 08:15
LH1822Munchen 08/10/2022 10:20Sevilla 08/10/2022 13:15
LH1823Sevilla 15/10/2022 14:05Munchen 15/10/2022 16:55
LH2290Munchen 15/10/2022 18:45Brussel 15/10/2022 20:05

We maken gebruik van het openbaar vervoer: trein, lijnbus en taxi’s.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Mediterraans klimaat met over het algemeen aangenaam warm en zonnig najaarsweer. Een regen - of onweersbui is mogelijk.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven. 

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • degelijke, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor 's avonds)
 • wandelkousen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • fleece of pull
 • hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short/bermuda
 • zwemkledij

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème
 • ‘after sun’
 • beschermende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. zakmesje
 • picknickbord, -beker en -bestek

 Diversen

 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. lerarenkaart
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig (bij bezoek aan een kerk bv.).

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart.


Geld

Je kan met je betaalkaart terecht aan bankautomaten, maar het is aangeraden om al wat cash geld van hier mee te nemen.


Achtergrondinformatie

 • Duende, een bericht over Andalucía, flamenco en zigeuners  van Ivo HERMANS is een meeslepend cultuurhistorisch reisverhaal door Zuid-Spanje, waarbij de complexe flamencowereld ontrafeld wordt. Het is een ideale aanvulling op de klassieke reisgidsen voor wie meer wil weten over de diepe ziel van het Spaanse Zuiden.
 • Het Alhambra van Robert IRWIN: Het Alhambra, gebouwd door duizenden slaven, stille getuige van moord en politiek geweld, herberg voor illustere gasten. De auteur slaagt erin het mysterie te ontrafelen.
 • De Gouden Eeuw van Andalusië van M.R. MENOCAL: Een verleidelijk geschreven geschiedenis, een testament van voorbije tolerantie.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild.  Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: