Spanje - De Picos de Europa


8 dagen

10/07/2022 - 17/07/2022

prijs € 1340


niet meer boekbaar

Spanje - De Picos de Europa


8 dagen

10/07/2022 - 17/07/2022

prijs € 1340


niet meer boekbaar

Spanje - De Picos de Europa


8 dagen

10/07/2022 - 17/07/2022

prijs € 1340


niet meer boekbaar

Spanje - De Picos de Europa


8 dagen

10/07/2022 - 17/07/2022

prijs € 1340


niet meer boekbaar

Spanje - De Picos de Europa


8 dagen

10/07/2022 - 17/07/2022

prijs € 1340


niet meer boekbaar
Groepsreis Spanje
In het noorden van Spanje strekt zich de Cordillera Cantábrica uit. Centraal in deze bergketen ligt het Nationaal Park Picos de Europa, drie massieven die door diepe dalen met snelstromende rivieren van elkaar worden gescheiden en niet minder dan 23 pieken van +2500 tellen. Vanuit comfortabele hotels ontdekken we dit paradijs voor fitte wandelaars tijdens 5 pittige dagtochten en we sluiten af met een bijzondere kustwandeling.
Prijs: € 1340
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 22ES1PEA1
Reisdatum: 10/07/2022 - 17/07/2022
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

27

28

45

47

68

45

55

65

78

52

52

66

67

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Vlucht van Brussel naar Bilbao en transfer (ca. 3 u.) naar Fuente Dé, gelegen op 1094 m. Dit indrukwekkend gelegen stadje met kabelbaan, waar we 3 nachten slapen, is een ideale uitvalsbasis voor deel 1 van onze kennismaking met de imposante bergwereld van de Picos de Europa.

Dag 2

We nemen de kabelbaan en overbruggen al meteen de eerste 800 m. We beginnen te wandelen op 1857 m en trekken naar de hut Collado Jermoso, de oudste berghut in de Picos de Europa, prachtig gelegen met uitzicht op de piek Torre del Friero. We kunnen van hier evt. naar de top van de Pico de la Padiorna (2319 m) doortrekken. Maar ook zonder deze extra-klim (100 m stijgen en weer dalen) is het hier genieten van het uitzicht over de beboste Liebana-vallei en de hoge kalkstenen kliffen rondom ons. We dalen verder af naar Fuente Dé.

19 km - 640 hoogtemeters

Dag 3

We nemen de kabelbaan en overbruggen al meteen de eerste 800 m. We beginnen te wandelen op 1857 m en trekken via de Coll Horcados Rojos naar de merkwaardige refuge Cabaña Verónica en weer terug naar de kabelbaan op 1857 m. Dit is de makkelijkste wandeling.
12 km en 750 hoogtemeters.

Om het wat uitdagender te maken, kunnen we er de eerste 800 m aan toevoegen + de klim naar de top Horcados Rojos (2502 m).
16.5 km en 1605 hoogtemeters (of 885 hoogtemeters met kabelbaan)

Nog zwaarder wordt het wanneer we er de eerste 800 m aan toevoegend + de klim naar de Peña Vieja (2613 m).
19 km - 1860 hoogtemeters (of 1060 hoogtemeters met kabelbaan).

Dag 4

Transfer (ca. 45 min.) naar Urdón, waar we onze wandeling beginnen op 300 m. Oude herderspaden brengen ons over het Balcon de Pilatos naar Treviso. Onderweg krijgen we zicht op de kloof van la Hermida en het oostelijke Andara-massief. We keren langs dezelfde weg terug naar Urdón voor de overnachting. .

12,5 km - 820 hoogtemeters

Dag 5

Transfer (ca. 1 u.) naar Poncebos, waar een middeleeuwse brug de rivier de Cares overspant en waar we 2 nachten logeren. Vandaag ondernemen we een van de parels aan de kroon der Spaanse wandelingen, nl. de tocht heen en terug door de Cares-kloof, meer dan 1000 m diep en ongeveer 11 km lang. De wandeling is relatief vlak met een geleidelijke stijging van slechts 350 m, maar is op sommige plaatsen werkelijk adembenemend (en absoluut ongeschikt voor wie hoogtevrees heeft). 

22 km – 590 hoogtemeters

Dag 6

Wandeling of kabelbaan (600 m stijgen) naar het mooie Bulnes, een klein bergdorpje, genesteld in een diepe vallei van het centrale massief. De tocht naar de berghut Vega Urriello zorgt voor zichten op de roestkleurige Naranjo de Bulnes of Picu Urriellu, die met zijn 2519 m recht omhoog priemt uit het omringende rotslandschap en de meest iconische piek van de Picos is. We keren via Pandebano terug naar Poncebos.

16 km en 800 hoogtemeters met kabelbaan
19 km en 1400 hoogtemeters zonder kabelbaan

Dag 7

We gooien het over een heel andere boeg vandaag en rijden noordwaarts naar zee voor de laatste dag en nacht. Op zowat een uur rijden ligt Llanes, een mooi traditioneel vissersdorp en uitgangspunt voor een kust- en kliffenwandeling. Hier wordt de show gestolen door de ‘bufones’ (een bufón in het Spaans is een nar of komediant), natuurlijke fenomenen die worden veroorzaakt door het effect van de erosie van de zee op de kalksteenrots, waardoor scheuren en schoorstenen ontstaan zijn. Door de kracht van het getij worden lucht en water onder grote druk naar buiten geperst en schieten waterstralen tot wel 30 m met veel kabaal de lucht in. Een uniek schouwspel. Maar ook zonder de bufones is dit een bijzonder aangename wandeling en een waardige afsluiter van de reis.  

8 km en 150 hoogtemeters 

Dag 8

Vrije voormiddag. Transfer (ca. 2 u.) naar de luchthaven en terugreis.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1340
Voorschot: € 470 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • vermelde transfers (behalve de kabelbanen)
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 8
 • begeleiding door Spaanse, Engelssprekende berggids
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • kabelbanen
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden e.d.
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis op een ander tijdstip


Begeleiding:

Ignacio Teres


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 en . Voor de precieze afstanden en hoogteverschillen: zie dagschema. Niet geschikt voor hoogtevreesgevoelige personen. Een aantal wandelingen worden lichter/zwaarder door het al dan niet gebruiken van kabelbanen. Dit gebeurt in overleg met de groep. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Comfortabele en mooi gelegen middenklassehotels in Fuente Dé (3x), Panes (1x), Poncebos (2x) en Llanes (1x), in tweepersoonskamers met privé-sanitair.


Maaltijden

We ontbijten en dineren in het hotels en nemen voor 's middags een picknick mee. Tijdens een aantal wandelingen passeren we een berghut waar we iets kunnen drinken en snacken. 


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

We vliegen met luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines (SN).
Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
SN 3711Brussel 10/07/2022 11:25Bilbao 10/07/2022 13:20
SN 3712Bilbao 17/07/2022 14:10Brussel 17/07/2022 16:00

Privé vervoer ter plaatse.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Het verschil tussen de dag- en nachttemperatuur is groot, met mogelijks hele warme zomerdagen (tot 30°) en koude zomernachten. De bergen vormen een obstakel voor de vochtige zeelucht, met stijgingsregens tot gevolg. In de zomermaanden regent het normaalgezien relatief weinig. Wel kan zich in de namiddag hardnekkige mist vormen, die binnen enkele minuten opkomt. Deze kan vermeden worden door vroeg met wandelen te beginnen.

Een voorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Bagage

 • reistas (een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer)
 • dagrugzak (met ook ruimte voor voldoende drank + picknick) + regenhoes,

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven. 

Schoeisel & kousen

 • bergwandelschoenen
 • lichte schoenen (voor 's avonds)
 • wandelkousen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • wandelbroek
 • wind- en waterdichte jas
 • evt. regenbroek
 • fleece of pull
 • zonnehoed of –pet
 • zwemkledij

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème
 • ‘after sun’
 • beschermende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. zakmesje

 Diversen

 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 •  

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart.


Inreisvoorwaarden
Op de website van Buitenlands Zaken vind je de richtlijnen in verband met covid19 die de bestemming oplegt aan reizigers aan het buitenland. Lees deze zeker na.


Geld

Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. Toch is het aangeraden om al wat cash geld van hier mee te nemen.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild.  Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis op een ander tijdstip