Spanje - La Gomera


8 dagen

6/11/2022 - 13/11/2022

prijs € 1540


niet meer boekbaar

Spanje - La Gomera


8 dagen

6/11/2022 - 13/11/2022

prijs € 1540


niet meer boekbaar

Spanje - La Gomera


8 dagen

6/11/2022 - 13/11/2022

prijs € 1540


niet meer boekbaar

Spanje - La Gomera


8 dagen

6/11/2022 - 13/11/2022

prijs € 1540


niet meer boekbaar

Spanje - La Gomera


8 dagen

6/11/2022 - 13/11/2022

prijs € 1540


niet meer boekbaar
Groepsreis Spanje
De Canarische Eilanden, vóór de noordwestkust van Afrika, zijn vulkanisch van oorsprong en bestaan uit  7 grote en 6 kleinere eilandjes. Een gunstig klimaat en een ruige natuur die niet zozeer de strandliefhebber, maar wel de wandelaar aantrekt; dat is La Gomera. Het eiland is gelegen ten zuidwesten van Tenerife, en enkel per boot van daaruit te bereiken. De bergflanken storten er steil de zee in en zo’n veertig diepe ‘barrancos’ (ravijnen), ontstaan door eeuwen van erosie, doorklieven het eiland. De wandelingen leiden ons van groene bossen naar valleien bezaaid met bananen- en avocadoplantages, over rotsachtige bergpaden en naar verlaten stranden. De plantengroei is afwisselend, uitbundig én apart.
€ 1540
8 dagen
Reisdatum: 6/11/2022 - 13/11/2022
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22ES1LGA1
Al 13 deelnemers
Wie gaat er mee?

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,4

32 Beoordelingen

reviews van klanten

Imponerende subtropische landschappen, veel variatie, stevig klimwerk.

Henk B. -

Het werd een zeer intense kennismaking met het bergachtige karakter van La Gomera. Dit is beslist een bestemming voor bergwandelaars. De wandelingen waren mooi en uitdagend.

Dirk R. -

Perfecte begeleiding, een fantastische groep en uitdagende en gevarieerde wandeltochten in een prachtige natuur. Kortom, een schitterende eerste ervaring met Anders Reizen!

Frederik V. -

De pittige wandelingen leiden naar onverwachte plekjes met prachtige vergezichten! Het eten en de relaxte sfeer erna brengen je onmiddellijk in Spaanse sfeer.

Greet S. -

Laat je verrassen door La Gomera. Het ruwe berglandschap in combinatie met exotische natuur.

Kris C. -

Het was een heel geslaagde reis en een toffe groep om mee op stap te gaan. De wandelingen waren mooi en gevarieerd. De logies waren in orde en de maaltijden waren top! La Gomera is een perfecte bestemming voor wandelingen/trekkings in de bergen.

Kathy V. -

Goede reis gehad. Toffe groep, geweldige begeleider, mooie wandelingen.

Jo V. -

Een vulkanisch wandeleiland met toch heel wat variatie, zowel door het bos gewandeld als echt stevig uitdagend klimwerk in de bergen, ook langs een kustlijn met zicht op het heldere water. Dat samen met lekker eten, een hele toffe groep en een uitstekende begeleider zorgde voor een geweldige vakantie.

Ilse S. -

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Dag 1

Vlucht van Brussel naar Tenerife Sur, transfer naar het hotel vlakbij de haven en het strand van Los Cristianos voor de overnachting. 

Dag 2

Ferry naar San Sebastian de la Gomera. Wanneer je La Gomera met de boot nadert, zie je al dat het in feite niet meer is dan één grote, uit zee oprijzende vulkaan: de Garajonay (1478 m).

San Sebastian is gelegen aan de oostkant van het eiland en we logeren er drie nachten. Er is een en ander te zien: het huis waar Christof­fel Colombus ooit logeerde, de toren 'del Conde' waar de beruch­te Biatriz de Bodilla, maîtresse van koning Ferdi­nand van Aragón, verbleef, de kerk, de oude stadskern, de ha­ven, enz.

Transfer naar de Roque de Sombrero, waar een pittige tocht start met veel klimmen en dalen die ons terug in San Sebastian brengt. Onderweg is er bij Playa de Guancha ook zwemgelegenheid (als het warm genoeg is uiteraard). 

Hoogteverschil: 1050 m stijgen en 400 m dalen
Afstand: 12 km
Duur wandeling: 5 uur

Dag 3

Vanaf de Alto (hoogvlakte) de Garajonay – met al dan niet eerst een wandeling naar de gelijknamige top – stappen we naar El Cedro, midden in een authentiek laurierbos. Heel het centrale hoogland van La Gomera is overigens een door de Unesco beschermd natuurgebied. We dalen, vaak nogal steil, af  tot Hermigua. Schitterende vegetatie en terras­bouw staan garant voor een prachtige wandeling. 

Hoogteverschil: 250 m stijgen en 1400 m dalen 
Afstand: 13 km
Duur wandeling: 5.45 uur 

Dag 4

Transfer naar het gehuchtje El Rumbazo en geleidelijke klim doorheen de spectaculaire Barranco de Guarimiar naar de voet van de Roque Agando, een 200 m-hoge vulkanische schoorsteen.

Hoogteverschil: 1400 m stijgen en 500 m dalen 
Afstand: 14 km
Duur wandeling: 5.45 uur 

Dag 5

De bus brengt ons met de bagage naar een sympathiek berghotelletje in Chipude, aan de voet van de Fortaleza, de heilige berg van de Guanches (de oorspronkelijke bewoners van de archipel).We rijden verder naar het mooi gelegen dorpje Arure. Van hier wandelen we, zonder al te veel hoogteverschillen, terug naar het logies in Chipude. De liefhebbers ook nog de Fortaleza beklimmen, een route waarvoor wat klautervaardigheid vereist is.

Hoogteverschil: 850 m stijgen en 600 m dalen (Fortaleza +150/-150 m)
Afstand: 15 km
Duur wandeling: 4 uur (Fortaleza 1.30 uur extra)

Dag 6

Wandeling vanaf Valle Gran Rey aan de kust, door een vallei die sterk aan een canyon doet denken en waarvan de terrassen op de hellingen overvloedig begroeid zijn met palmbomen. We gaan vrijwel constant omhoog tot aan het logies in Chipude.

Hoogteverschil: 1200 m stijgen en 150 m dalen 
Afstand: 11 km
Duur wandeling: 5.15 uur

Deze wandeling is hoogtevreesgevoelig en er komt geklauter over rotsen aan te pas. In geval van slecht weer maken we een alternatieve wandeling.

Dag 7

Onze laatste wandeling voert ons door het onherbergzame noordwesten vanaf het dorp Las Hayas door het laurierbos en later dorre rotsen naar de kapellen van Santa Clara en OLV van Coromoto tot aan het prachtige uitzichtpunt Buenavista. We dalen af tot aan het openluchtzwembad van Playa de Vallehermoso, waar de bus op ons wacht voor het transport terug naar Chipude.

Hoogteverschil: 600 m stijgen en 1600 m dalen
Afstand: 21 km
Duur wandeling: 5.45 uur 

Dag 8

Lange reisdag in omgekeerde richting. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Prijs

€ 1540
Voorschot: € 510 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • ferry tussen Tenerife en La Gomera
 • transfers ter plaatse
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 8
 • logies
 • begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • evt. toegangsgelden voor musea, bezienswaardigheden, enz.
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis op een ander tijdstip

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelingen van niveau  en . Voor de details over de afstande, hoogteverschillen en wandelduur: zie dagschema. De wandeling op dag 6 is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees omdat er tijdens deze wandeling ook wat geklauterd moet worden. je kan die dag evt. een uitstap op individuele basis maken.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in eenvoudige, maar comfortabele hotels.

Maaltijden

Het ontbijt nemen we in het logies. ’s Middags eten we een zelfbereide picknick en ’s avonds eten we een uitgebreide, warme maaltijd op restaurant. 


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

We vliegen met luchtvaartmaatschappij TAP Air Portugal (TP).
Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
TP 641Brussel 06/11/2022 06:00Lissabon 06/11/2022 07:45
TP 1128Lissabon 06/11/2022 11:00Tenerife Zuid 06/11/2022 13:30
TP 1127Tenerife Zuid 13/11/2022 14:15Lissabon 13/11/2022 16:30
TP 642Lissabon 13/11/2022 19:55Brussel 13/11/2022 23:45

Tussen Tenerife en La Gomera nemen we de ferry.
Alle transfers ter plaatse gebeuren met privé-vervoer.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Het subtropisch klimaat van de Canarische Eilanden zorgt zowat het hele jaar door voor  lentetempera­tu­ren. De gemid­delde dagtempe­ratuur ligt tussen 18 en 25° bij heldere hemel. Wisselvallig weer en regen zijn steeds mogelijk, zeker in het noorden en in de winter. In het zuiden is het meestal warmer en droger. Bovendien speelt het reliëf ook een rol en wordt het frisser naarmate je hoger gaat. Zo kan het in de bergen koud en winderig zijn, terwijl er op hetzelfde ogenblik aan de kust een heerlijk zonnetje schijnt. 

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • degelijke, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor 's avonds)
 • wandelkousen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • fleece of pull
 • hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short/bermuda
 • evt. zwemkledij

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème
 • ‘after sun’
 • beschermende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. zakmesje
 • picknickbord, -beker en -bestek

 Diversen

 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. lerarenkaart
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig (bij bezoek aan een kerk bv.).

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart.


Geld

In grotere centra, o.a. San Sebastian de la Gomera, kan je met je betaalkaart terecht aan de bankautomaat. Het is echter aangeraden cash euro’s van hieruit mee te nemen (om geen tijd te verliezen).


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild. 

Achtergrondinformatie

"Coño, een verhaal over het leven op een Canarisch Eiland" van Marc Legendre
Mei 1995. Enkele maanden nadat ze met hun zeiljacht op wereldreis zijn vertrokken, stranden Marc Legendre en zijn vrouw op de Canarische Eilanden. De reparatie van hun boot duurt veel langer dan voorzien en tijdens hun oponthoud worden ze verliefd op deze kleine archipel in de Atlantische Oceaan. Niet gehinderd door enige realiteitszin storten ze zich in het verwezenlijken van een droom, het opknappen van een bouwvallige maar schilderachtige geitenstal op het Canarische platteland.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis op een ander tijdstip

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen