Spanje - Rugzaktrekking door het Nationaal Park Aigües Tortes


10 dagen

19/08/2022 - 28/08/2022

prijs € 1270


niet meer boekbaar

Spanje - Rugzaktrekking door het Nationaal Park Aigües Tortes


10 dagen

19/08/2022 - 28/08/2022

prijs € 1270


niet meer boekbaar

Spanje - Rugzaktrekking door het Nationaal Park Aigües Tortes


10 dagen

19/08/2022 - 28/08/2022

prijs € 1270


niet meer boekbaar

Spanje - Rugzaktrekking door het Nationaal Park Aigües Tortes


10 dagen

19/08/2022 - 28/08/2022

prijs € 1270


niet meer boekbaar

Spanje - Rugzaktrekking door het Nationaal Park Aigües Tortes


10 dagen

19/08/2022 - 28/08/2022

prijs € 1270


niet meer boekbaar
Groepsreis Spanje
Het Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany De Sant Maurici (een hele mondvol) in Catalonië dankt zijn naam van ‘kronkelende wateren’ aan de vele riviertjes en talloze meren die zich in de oude gletsjervalleien gevormd hebben. Het is een adembenemend mooi paradijs voor natuurliefhebbers die graag eens goed doorstappen. Deze 7-daagse rugzaktrekking maakt een circulaire route, waarbij de meest interessante en spectaculaire delen van het park worden bezocht. We wandelen permanent tussen 2000 en 3000 m langs het goed uitgebouwd netwerk van refuges, waar stevige bergmaaltijden worden geserveerd. Puur en pittig genieten in een uitgelezen stuk natuur. Voor we aan de trekking beginnen, doen we een mini-citytripje in Barcelona.
€ 1270
10 dagen
Reisdatum: 19/08/2022 - 28/08/2022
Deelnemers: min. 7 - max. 12
Beschikbaar: Nee
Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22ES1ATA1
Al 1 deelnemer
Wie gaat er mee?

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Afspraak om 19 uur in het hotel in Barcelona.

Vanavond en morgen hebben we tijd voor een blitzbezoek aan Barcelona. Zo is er de de 'Barri Gótic' of oude stad, de altijd drukke Ramblas en de bekende Plaza Cataluña, de Sagrada Familia, de Passeig de Gracia met het huizenblok met 3 iconische gebouwen (Casa Lleo Morera, Casa Amattler en Casa Battló), Camp Nou, en nog veel meer.

Dag 2

Verder bezoek aan Barcelona.

In de namiddag worden we opgepikt en per privé-bus naar Espot gebracht (3,5 u. rijden – 260 km), een dorp op 1200 m hoogte en de ideale vertrekplaats.

Overnachting in een hotel.

Dag 3

We wandelen naar Prat de Pierro (1650 m), gelegen aan het Estany (meer) Sant Maurici  dat het symbool is van het park. De achterliggende pieken Els Encantats weerspiegelen in het meer en maken het tot een wel zeer idyllische plaats. Verder langs het meer via een waterval naar een ander meer, dat van Ratera. Het pad gaat de hoogte in tot bij de berghut Refugi Amitges (2400 m), een van de grootste en best uitgeruste in het park met een mooi zicht op de omliggende bergen en gelegen naast een meer.

12,7 km / +1460 m /- 410 m

Dag 4

Via de GR-11 stappen we naar naar Port (pas) de Ratera (2590 m) en klimmen nog verder tot aan de Tuc de Ratera (2862 m), waar je een indrukwekkend panoramisch zicht over het park hebt.  We gaan dezelfde weg terug tot aan de pas en dalen dan af via soms steile stukken tot aan het Estany Obago (2270 m). En er liggen nog meerdere grote en kleine meren op ons pad vooraleer we de Refugi Colomers berieken, gelegen op  2086 m.

9,2 km / +920 m / -1140 m

Dag 5

Na het verlaten van de refuge gaat het geleidelijk omhoog tot aan de volgende pas, Port de Caldes, op 2567 m. Van op de pas kan er optioneel naar de Montardo d’Aran gewandeld worden, gelegen op 2833 m en een traject van 3 u. extra. Je hebt er wel zowat het beste zicht van het hele nationaal park. We gaan naar beneden, onvermijdelijk langs een aantal meren, naar de Refugi Restanca (2010 m), gelegen aan – wat dacht je? – een meer, maar eentje met een kleine stuwdam.

7,2 km / +560 m / -700 m

Dag 6

Het eerste deel van ons traject vandaag gaat geleidelijk omhoog en volgt aanvankelijk dezelfde route als gisteren. Aan de splitsing om naar de Montardo d’Aran te gaan, slaan we nu af in oostelijke richting. We komen voorbij een van de grootste meren van het park, Estany de Monges. We wandelen verder de hoogte in, bij momenten vrij steil, tot aan de Col de Tumeneia (2682 m), die garant staat voor één van de betere panorama’s van de reis. Een pittige afdaling brengt ons naar Refugi Ventosa i Calvell, op 2200 m.

5,9 km / +800 m / -540 m

Dag 7

Eerst geleidelijk en naar het einde toe met enkele steile passages, bereiken we de op 2712 m gelegen Coll de Cintraix. We passeren het gelijknamige meer en dalen af tot aan Refugi Estany Llong op 2000 m.

10,1 km / +1375 m /- 1580 m

Dag 8

Vanaf de hut klimmen we naar de Coll de Dellui’ op 2577 m, die uitzicht biedt over de meren Eixerola, Neriolo en Tort en die we op onze weg bergaf zullen passeren. Op het einde van het traject moet er opnieuw wat geklommen worden om de laatste refuge van de reis te bereiken, de Refugi Colomina.

11,3 km / +1270 m / -850 m

Dag 9

Alweer gaan we vanaf de hut de hoogte in, over ruig terrein, tot aan de laatste pas van de reis, de Coll de Saburo op 2635 m. Onderweg passeren we de meren Estany Mar en Estany Colomina. De afdaling die hierop volgt en die ons tot bij de refugi J.M. Blanc brengt, voert door een landschap dat spectaculair mooi is en een waardige afsluiter vormt voor deze trekking. Na een welverdiende pint/koffie/cava in de cafetaria van de refuge, volgt nog een lange maar eenvoudige afdaling naar Espot. Hier slapen we opnieuw in het hotel.

13,9 km / +630 m / -1700 m

Dag 10

Transfer naar het station van Barcelona, waar het programma eindigt.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1270
Voorschot: € 450 per persoon

Inbegrepen

 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 10
 • transfers Barcelona-Espot-Barcelona
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis naar Barcelona
 • evt. transfers in Barcelona
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 12 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Heen- en terugreis

Wij bieden deze reis aan zonder vervoer. Afspraak in het hotel in Barcelona om 19 uur. Je kan vliegen of met de trein reizen. Onze begeleider reist alleszins per trein (TGV Brussel-Valence en Valence-Barcelona; idem voor de terugreis). 

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Wandelniveau

Dit is een reis met wandelniveau .

Het is een stevige doorgaande rugzaktrekking met dagelijkse grote hoogteverschillen. Voor de precieze afstanden en hoogteverschillen: zie dagschema. Ervaring met bergwandelen is aangewezen en je mag geen hoogtevrees hebben. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • 1 nacht in een comfortabel pension in Barcelona
 • 2 nachten in een hotel*** met comfortabele tweepersoonskamers en privé-badkamer in Espot
 • 6 nachten in refuges met meerpersoonskamers/slaapzalen en gemeenschappelijk sanitair.

Maaltijden

Ontbijt en avondmaal nemen we in het logies; het gaat telkens om een vast menu dat op een welbepaald tijdstip geserveerd wordt. In Barcelona echter gaan we 's avonds op restaurant. Voor 's middags krijg je een degelijk lunchpakket mee. Vegetarische maaltijden dienen bij inschrijving aangevraagd te worden.

In alle refuges is drinkbaar kraantjeswater beschikbaar. Je kan er ook andere dranken en snacks kopen. Hou er rekening mee dat je deze in de meeste refuges alleen kan betalen met cash geld.


Bagagevervoer

Je draagt je eigen rugzak (met persoonlijke bagage en lunch; geen slaapzak).


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Vervoer

Ter plaatse maken we gebruik van openbaar vervoer (in Barcelona) en privé-vervoer (tussen Barcelona en Espot).


Klimaat

In deze periode mag je je verwachten aan mooi weer in de Pyreneeën. Aangename dagtemperaturen en een stralend blauwe hemel zijn eerder regel dan uitzondering. Maar…in de bergen kan het weer vrij snel omslaan en kan de temperatuur nogal schommelen, met mogelijk grote verschillen tussen dag en nacht, tussen bergflank en dal, tussen wandelen in de zon of in de schaduw. Hevige wind en onweer kunnen altijd voorkomen, zij het eerder meestal in de avond. Het is mogelijk dat er op de passen sneeuw ligt. ’s Avonds en ’s nachts koelt het sterk af.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • degelijke rugzak (min. 60 liter)

Schoeisel & kousen

 • bergwandelschoenen
 • lichte schoenen of (wandel)sandalen (voor 's avonds)
 • wandel- of trekkingkousen
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers).

Kledij

 • soepele (wandel)broek (handig is het afritsbare type)
 • wind- en waterdichte jas
 • wind- en waterdichte regenbroek
 • warme fleece
 • 3 lichte hemden/T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • handschoenen & muts (bij slecht weer kan het ook in de zomer op 2000 m hoogte enorm afkoelen).

Verzorging

 • basic toiletgerief
 • 2 sneldrogende handdoeken
 • 2 washandjes
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak

Diversen

 • lakenzak (in de refuges zijn voldoende warme dekens aanwezig)
 • evt. kussensloop
 • enig wc-papier
 • zaklamp
 • evt. energierijke tussendoortjes (je kan ook snacks kopen in de refuges)
 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • evt. wat biologisch afbreekbaar wasmiddel (om onderweg een wasje te doen).

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart.


Geld

Het is het makkelijkst indien je van thuis uit cash geld meeneemt.

Hou er rekening mee dat je dranken (en evt. snacks) in de meeste refuges alleen kan betalen met cash geld.


Kennismakingsbijeenkomst

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat door in een van de ViaVia Reiscafés of online.

Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: