Duitsland - Onder alle kruinen is rust


4 dagen

3/11/2022 - 6/11/2022

prijs € 330


niet meer boekbaar

Duitsland - Onder alle kruinen is rust


4 dagen

3/11/2022 - 6/11/2022

prijs € 330


niet meer boekbaar

Duitsland - Onder alle kruinen is rust


4 dagen

3/11/2022 - 6/11/2022

prijs € 330


niet meer boekbaar

Duitsland - Onder alle kruinen is rust


4 dagen

3/11/2022 - 6/11/2022

prijs € 330


niet meer boekbaar

Duitsland - Onder alle kruinen is rust


4 dagen

3/11/2022 - 6/11/2022

prijs € 330


niet meer boekbaar
Groepsreis Duitsland
Tijdens deze vierdaagse gaan we op verkenning in de Eifel, meer bepaald in en rond de diepe vallei die door de rivier de Ahr werd uitgesleten, en het zijn de bomen die centraal staan. "Er gebeuren verbazingwekkende dingen in het bos: bomen die met elkaar communiceren, bomen die liefdevol voor hun nageslacht en voor oude en zieke buren zorgen, bomen met gevoelens en herinneringen. Ongelooflijk? Toch waar!" Zo omschrijft voormalig boswachter en auteur Peter Wohlleben zijn boek Het geheime Leven der Bomen. Op ons pad ligt ook Peters indrukwekkende 'rustbos' in Hümmel. De bomen - die aan het einde van hun herfsttooi tot rust komen voor de winter - zetten aan tot sereniteit, tot mijmeren... 
prijs € 330
4 dagen
Reisdatum: 3/11/2022 - 6/11/2022
Deelnemers: min. 6 - max. 15
Beschikbaar: Nee
Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22DE3MEA1
Al 15 deelnemers
Wie gaat er mee?

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,4

31 Beoordelingen

reviews van klanten

Zeer aangenaam wandelweekend in goed gezelschap en met een uitstekende begeleider. Het mooie weer was een geweldig extraatje. We kijken nu anders naar de bomen, dankzij de deskundige uitleg van Twiggy en Rik.

Erna S. -

Ideale boswandelingen voor hen die willen onthaasten en op een rustige manier met bos en bomen willen kennis maken. Een intense reiservaring...

wim L. -

Deze wandelvierdaagse in de Eifel waar de bomen centraal staan,was er ééntje om van te snoepen. Het weer viel reuze mee. Het lichtglooiende landschap was gekleurd met zachte pasteltinten. De bossen oogden bijwijlen sprookjesachtig. Het door de gekleurde herfstbladeren verstrooide en gefilterde zonlicht was zondermeer prachtig. Een ingetogen sfeer en rust daalde over de bossen neer. De bomen gingen in winterslaap. Romantische dorpjes met vakwerkhuizen lagen op ons pad. Bad Münstereifel,een ommuurde vestingstad met nog meer vakhuizen werd bezocht. Het begrafenisbos van Peter Wohlleben vormde het hoogtepunt van deze wandelvierdaagse. Voor de reisleiders Rik en Twiggy kan ik niets anders dan de loftrompet steken. Dit duo is een match made in heaven en staat garant voor een onvergetelijke beleving.

Wim P. -

De rust onder de kruinen en de pracht van de bossen straalden zoveel energie uit en maakten van deze vierdaagse voor mij een deugddoende vakantie!

Ingrid W. -

Een reis met dat ietsje meer. Goed voorbereid door de begeleider. En een goede groep

Johan V. -

Een wandeling met Rik is altijd een ietsje meer dan wandelen alleen. We kijken nu met andere ogen naar de bomen dan vroeger.

Katarina V. -

Fijne herfst 4-daagse met een meer filosofische kijk op natuurbeleving.

Greta V. -

Een gevarieerde wandelreis in een heel mooi wandelgebied, instant 'vakantiegevoel' op een boogscheut van huis.

Charlotte C. -

Een heel fijne vierdaagse uitstap door een erg mooi gebied, schitterende wandelingen met intense momenten, gezellige verblijfplaats met lekkere maaltijden, een geweldig gezelschap aangestuurd door een boeiende en warme begeleider. Duizendmaal dank.

Marleen D. -

Zeer mooie omgeving, gevarieerde wandelingen en mooie herfstkleuren.

Leen V. -

Algemene reistips

Dag 1

Afspraak om 11 uur in Blankenheim, een van die typische, gezellige Eifel-stadjes met mooie vakwerkhuizen. De bron van de rivier de Ahr bevindt zich trouwens in de kelder van zo'n vakwerkhuis uit 1726, middenin de historische stadskern.

Ons comfortabel hotel staat aan de rand van een bos, waar we vandaag al meteen op verkenning gaan.

Dag 2

Boswandeling in de omgeving van Bad Münstereifel met aansluitend een bezoek aan de prachtige historische binnenstad.

Dag 3

Peter Wohlleben begon als gewone boswachter te werken in Hümmel, gedrild om bomen te zien als bron van hout en om te herkennen wanneer ze klaar waren om gekapt te worden. In de loop der jaren ontdekte hij dat hij een andere visie had op het bos, nl. dat het natuurlijke woud een van de meest stabiele ecosystemen ter wereld is en dat het bomenleven veel rijker en geheimzinniger is dan hij zich ooit had kunnen inbeelden. Hij pleit nu voor een duurzame vorm van bosbeheer die nog meer oplevert ook. 

Een van zijn projecten is het Rustbos, waarbij mensen een boom kunnen kopen waar na hun dood hun as wordt bijgezet. In dit Rustbos gaan we vandaag wandelen, een bijzondere ervaring waar we na de wandeling, al dan niet bij een glas wijn, nog rustig kunnen over 'doorbomen'.

Dag 4

Tijdens de laatste wandeling nemen we afscheid van de bomen en genieten van de mooie vergezichten in het bronnengebied van de Ahr.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

prijs € 330
Voorschot: € 120 per persoon

Inbegrepen

 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. middagpicknick dag 4
 • 2 Nederlandstalige begeleiders
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • dranken
 • vervoer ter plaatse naar beginpunt wandeling
 • evt. reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 15 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Duo-begeleiding

Deze reis wordt door Twiggy en Rik in duo begeleid. Zo kunnen ze jullie elk, vanuit hun sterktes, een inhoudelijk rijkere en betere reisbegeleiding aanbieden. Naast de praktische organisatie, brengt Twiggy met historische verhalen het rijke culturele en geologische verleden van de streek tot leven. Rik voert jullie mee in het geheime leven van de bomen en de sterkte van de stilte en de natuur. Door samen te begeleiden kunnen ze ook meer aandacht hebben voor ieder in de groep. Zo biedt dit jullie de mogelijkheid om de tocht aan een sneller of net bedachtzamer tempo aan te vatten of naar wens een grotere of net kortere wandelingen te maken.


Wandelniveau

 en . Dagtochten over glooiend terrein.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Comfortabel hotel met tweepersoonskamers en privé-sanitair.


Maaltijden

Het ontbijt nemen we in het logies, de middagpicknick maken we zelf klaar en we gaan dineren in het hotel of in een restaurant vlakbij.

Opgelet: de picknick op dag 1 moet je van thuis meebrengen.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Vervoer

 • Met eigen wagen.
 • Carpool: je kan bij inschrijving aangeven of je zelf met de wagen rijdt en plaats aanbiedt of je wil meerijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof.

Klimaat

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • reistas of kleine koffer
 • dagrugzak met waterdichte overtrek (voor de spullen die je nodig hebt tijdens een dagwandeling)

Schoeisel & kousen

 • waterbestendige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • schoeisel voor binnen
 • wandelkousen of -sokken
 • getten (waterbestendige onderbeenbeschermers, die uiteraard overbodig zijn als het niet regent)

Kledij

 • wind- en waterdichte jas
 • wind- en waterdichte (over)broek
 • wandelbroek
 • fleece
 • hemden of T-shirts

Check het weerbericht voor je pakt, maar voorzie best kledij voor nat en droog weer.

Verzorging

 • toiletgerief 

Eet- en drinkgerei

 • isolerende drankfles of -zak
 • lunchbox voor de picknick

Diversen

 • evt. verrekijker
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker (de verduistering is in de meeste hotelkamers niet echt adequaat)
 • middagpicknick en drank voor dag 1.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Duitsland volstaat je identiteitskaart.

Geld

Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraakgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: