Duitsland - Herfst in Klein-Zwitserland


4 dagen

20/10/2022 - 23/10/2022

prijs € 320


niet meer boekbaar

Duitsland - Herfst in Klein-Zwitserland


4 dagen

20/10/2022 - 23/10/2022

prijs € 320


niet meer boekbaar

Duitsland - Herfst in Klein-Zwitserland


4 dagen

20/10/2022 - 23/10/2022

prijs € 320


niet meer boekbaar

Duitsland - Herfst in Klein-Zwitserland


4 dagen

20/10/2022 - 23/10/2022

prijs € 320


niet meer boekbaar

Duitsland - Herfst in Klein-Zwitserland


4 dagen

20/10/2022 - 23/10/2022

prijs € 320


niet meer boekbaar
Groepsreis Duitsland
Aan weerszijden van de grens Luxemburg-Duitsland strekt zich het ‘Deutsch-Luxemburgische Naturpark’ uit. Het Luxemburgse deel noemt men ‘Klein-Zwitserland’, het Duitse gedeelte het ‘Naturpark Südeifel’. Vanuit een comfortabel hotel met sauna in Bollendorf verkennen we een schitterend wandelgebied. De natuur is er uitgesproken mooi: van rivieren doorsneden plateaus, geërodeerde zandsteenrotsen met spectaculaire rotswanden, bossen in herfsttooi, ...
prijs € 320
4 dagen
Reisdatum: 20/10/2022 - 23/10/2022
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22DE3KZA2
Al 12 deelnemers
Wie gaat er mee?

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,2

64 Beoordelingen

reviews van klanten

Topbestemming voor natuurliefhebbers.

Jan L. -

Genoten van de natuur, de prachtige vergezichten in het gezelschap van symphatieke mensen. Kortom een aanrader om er eens tussenuit te zijn!

Bart M. -

Ik heb genoten van deze 4 daagse wandelvakantie in Duitsland. Prachtige bossen, verrassende ontdekkingen tussenin en lekkere hapjes van de begeleidster onderweg.

Greet V. -

Mooie, prachtige natuurbelevenis in zeer aangenaam gezelschap met een zeer goede begeleiding

Jeannine N. -

Dit was een zeer aangename, korte vakantie, pittig maar zeer deugddoend. Het was zalig om er even tussenuit te zijn en een paar dagen te vertoeven in een overweldigend mooie omgeving, met mensen die ik nooit eerder had ontmoet maar met wie het zeer snel klikte. Alle puzzelstukjes pasten om er een fantastische vierdaagse van te maken.

Martine V. -

Prachtige wandelreis met veel natuur in een zeer mooie streek!

Marie-Jeanne D. -

Prachtige, indrukwekkende (majestueuze) natuur. Op vier dagen het gevoel dat je er helemaal 'tussenuit' bent.

An G. -

Een zeer aangename kennismaking met Eiffel in Duitsland!

Sofie D. -

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst, kennismaking en evt. al een eerste wandeling. Wie al in de namiddag wil wandelen, wordt verwacht om 12 uur, zoniet vanaf de late namiddag en ten laatste om 18 uur.

Dag 2-4

Keuze uit verschillende wandelingen:
 • In de sporen van de Kelten en Romeinen ontdekken we woeste rotspartijen, ongerepte wouden en de rijkdom van natuur en cultuur in de Zuid-Eifel.
 • Een mooie inloopwandeling leidt via het Teufelsloch en het Diana-monument naar het Kasteel van Weilerbach. Langs de oevers van de Sauer wandelen we terug naar Bollendorf.
 • Mooie tocht door bossen en het open plateau van Ferschweiler; onderweg treft men interessante archeologische plaatsen aan.
 • Romantische wandeling door het Hallenbach-dal, met veel groen, riviertjes en burchten.
 • Avontuurlijke wandeling langs opvallende natuur- en cultuurverschijnselen naar Echternach.
 • Langs een panoramisch pad met mooie uitzichten over 4 valleien.
Het programma eindigt in de late namiddag van dag 4.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

prijs € 320
Voorschot: € 120 per persoon

Inbegrepen

 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. middagpicknick dag 4 (incluis tussendoortjes)
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW. 

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 en . We maken wandelingen op niet al te moeilijk, heuvelachtig terrein. Af en toe glibberig bij regenweer, maar nooit gevaarlijk. Reken op een 20 à 23 km voor de wandelingen op dagen 2 en 3. Die op dagen 1 en 4 zijn korter.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in comfortabele tweepersoonskamers, voorzien van douche, toilet, televisie en telefoon.

Na de wandelingen kunnen we gratis gebruik maken van een deugddoende Finse sauna met buitenruimte. Op aanvraag kan tevens voor een massage gezorgd worden. Verder beschikt het hotel over de volgende faciliteiten: douche met hydromassage, Kneipp-slangsproeier voor het lichaam, Kneippbad voor armbehandelingen, voetbehandelingsbad, grote relaxatieruimte, watertrapbad.


Maaltijden

Het uitgebreide ontbijt wordt verzorgd door de uitbaters. De picknick stellen we zelf samen aan het ontbijtbuffet. Het avondmaal wordt in het hotel geserveerd. Het is de uitbater zelf die aan het fornuis staat, hij put zowel uit de Duitse als de Franse culinaire traditie om er een waar festijn van te maken.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.

Vervoer

Met openbaar vervoer

Bereikbaar per trein (*) via Luxemburg en Echternach en vandaar verder per bus. Je kan de uurregelingen raadplegen op de website van Deutsche Bahn.

Met de wagen

Afstand vanuit Brussel: ca. 260 km. Er is parkeergelegenheid bij het hotel. 

Carpool

Je kan bij inschrijving aangeven of je zelf met de wagen rijdt en plaats aanbiedt of je wil meerijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof.

(*) Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de trein;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).
Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden.
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • reistas of koffertje
 • dagrugzak met waterdichte overtrek 

Schoeisel & kousen

 • waterbestendige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • schoeisel voor binnen
 • wandelkousen of -sokken
 • evt. getten (waterbestendige onderbeenbeschermers, die uiteraard overbodig zijn als het niet regent)

Kledij

 • wind- en waterdichte jas
 • evt. wind- en waterdichte (over)broek
 • wandelbroek
 • evt. short
 • fleece
 • hemden of T-shirts
 • zonnehoed of –pet

Check het weerbericht voor je pakt, maar voorzie best kledij voor nat en droog weer.

Verzorging

 • toiletgerief 
 • zonnecrème

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • lunchbox voor de picknick

Diversen

 • evt. verrekijker
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • picknick voor dag 1 (indien je al wil wandelen vanaf ’s middags).

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Duitsland volstaat je identiteitskaart.

Geld

In Duitsland betaal je met euro's.

Op heel wat plaatsen kan je vlot met krediet- en betaalkaarten terecht, zowel om te betalen als om geld uit de automaat te halen. We raden aan om je reisbudget deels in contanten, deels met de kaart te besteden.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraakgegevens en de deelnemerslijst, wordt een week à 10 dagen voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: