Duitsland & Oostenrijk - De 'Steinbocktour': rugzaktrekking in de Allgäuer Alpen


7 dagen

14/08/2022 - 20/08/2022

prijs € 880


Boek deze reis »

Duitsland & Oostenrijk - De 'Steinbocktour': rugzaktrekking in de Allgäuer Alpen


7 dagen

14/08/2022 - 20/08/2022

prijs € 880


Boek deze reis »

Duitsland & Oostenrijk - De 'Steinbocktour': rugzaktrekking in de Allgäuer Alpen


7 dagen

14/08/2022 - 20/08/2022

prijs € 880


Boek deze reis »

Duitsland & Oostenrijk - De 'Steinbocktour': rugzaktrekking in de Allgäuer Alpen


7 dagen

14/08/2022 - 20/08/2022

prijs € 880


Boek deze reis »

Duitsland & Oostenrijk - De 'Steinbocktour': rugzaktrekking in de Allgäuer Alpen


7 dagen

14/08/2022 - 20/08/2022

prijs € 880


Boek deze reis »
Groepsreis Duitsland & Oostenrijk
Helemaal in het zuiden van Duitsland en aan drie kanten omgeven door buurland Oostenrijk liggen de Allgäuer Alpen. Een van de bekendere namen hier is Oberstdorf, een van de steden waar 's winters de 'Vierschanzentournee', het prestigieuze kampioenschap schansspringen, plaatsvindt. Net over de grens ligt, in Oostenrijk, het bekende Lechtal. In die streek en voor een deel pal op de staatsgrens en zo de hoogste kammen volgend, werd de ‘Steinbock Tour’ uitgezet. Een stevige rugzaktrekking van hut naar hut in een weergaloos Alpenlandschap op amper 750 km van Brussel.
Prijs: € 880
Aantal dagen: 7 dagen
Reisnummer: 22DE1SBA1
Reisdatum: 14/08/2022 - 20/08/2022
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

4 Beoordelingen

reviews van klanten

Een uitzonderlijk mooie en soms spannende, maar toch zorgeloze vakantie. Alsof ik een maand op vakantie was.

Dirk R. -

Prachtige doch ook pittige meerdaagse trektocht in het hooggebergte. Top !

Gino M. -

Algemene reistips

Dag 1

We spreken in de late namiddag af in Oberstdorf, gelegen in de Allgüer Alpen, waar de toppen haast allemaal 2000 m hoger zijn dan de dorpjes aan de voet ervan. De Söllereck-kabellift brengt ons naar het 750 m hoger gelegen Schönblick, start en aankomstplaats van de vijfdaagse tocht.

Dag 2

Al meteen gaat het flink de hoogte in, om daarna op grens en kam - met rechts het gekende Kleinwalsertal - zuidwaarts te trekken naar de 2038 m-hoge Fellhorn. Niet langer op de kam, maar via de Krumbacher Höhenweg gaat het dan naar de Fiderepass en de gelijknamige hut op 2067 m. 

Dag 3

We volgen verder de Krumbachter Höhenweg om al rond de middag aan te komen bij de Mindelhemer Hütte. Hier pauzeren we kort en dalen vervolgens verder zuidwaarts af naar het einde van het Rappenalptal op 1522 m. Via een technisch wat moeilijker pad klimmen we in oostelijke richting het dal weer uit naar de Schrofenpass en dalen af naar het Lechtal om te overnachten in een hotel het dorpje Warth.

Dag 4

We verlaten Oostenrijk alweer en stappen uit het Lechtal omhoog naar de Schlosswand (1876 m) en de grens met Duitsland. Over wat moeilijker terrein gaat het naar de Mützenkopf en de Musskopf en via de Rappensee naar de gelijknamige hut op 2091 m.

Dag 5

Vandaag staat het letterlijke én figuurlijke hoogtepunt van de Steinbock-tour op het programma. Na een stevig ontbijt gaat het omhoog naar de Grosse Steinscharte (2262 m).  Over kammen en toppen, waarop de Duits-Oostenrijkse grens getrokken is, volgen we de bekende Heilbronner Weg. Dit traject vraagt van de wandelaar uiterste concentratie op een ononderbroken aaneenschakeling van moeilijke passages en is dus niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Maar dan weer heel erg geschikt voor wie houdt van een onbeschrijflijk mooi Alpenlandschap! Eenmaal we over de ruim 2600 m hoge Bockkarkopf heen zijn, wordt de Heilbronner Weg minder zwaar en gaat verderop over in een mooie, kilometerslange ‘balkonweg’. We wandelen even over een stukje gletsjer en eindigen deze zware maar supermooie dag in de Kemptener Hütte op 1844 m. 

Dag 6

De laatste wandeldag wordt een lange afdaling langs de riviertjes Sperrbach en Trettach, langs het golfterrein en het langlauf-stadion van Oberstdorf tot bij de Freibergsee. Na een deugddoende pauze gaat het nog even bergop naar Schönblick! Nog één nacht in ‘hogere sferen’…

Dag 7

Na het ontbijt nemen we afscheid.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 880
Voorschot: € 310 per persoon

Inbegrepen

 • kabellift
 • logies 
 • maaltijden vanaf het avondmaal op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 7
 • Nederlandstalige begelei­ding 
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Peter Beckx


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Doorgaande tocht met dagelijks flinke hoogteverschillen. Ervaring met bergwandelen is aangeraden. We zijn dagelijks 6 tot 8 uur onderweg, rustpauzes inbegrepen. Voor de Heilbronner Weg mag je geen hoogtevrees hebben. Bij slechte weersomstandigheden is het trouwens niet verantwoord om voorbij de Grosse Steinscharte het moeilijke stuk van de Heilbronner Weg te volgen; in dàt geval kiezen we voor een alternatieve route.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We overnachten 3 nachten in een comfortabel hotel en 3 nachten in meerpersoonskamers in berghutten  Het gebruik van een lakenzak is in alle hutten verplicht en in de meeste hutten kan je je alleen maar wassen aan wasbekkens.

Maaltijden

Ontbijt en avondmaal nemen we in de hutten en voor 's middags krijgen we een lunchpakket mee. Stevige en lekkere Alpenkost.

Bagagevervoer

Je draagt  gedurende 5 dagen je persoonlijke bagage + je eigen middagpicknick + lakenzak. Het gewicht van je rugzak kan beperkt blijven tot 10 kg. Je kan je heen-en-terugreiskleren achterlaten in het eerste logies.

Vervoer

 • Met openbaar vervoer: trein tot het station van Oberstdorf (7 à 8 uur onderweg), waar de begeleider of een deelnemer je kan oppikken voor het traject naar de kabelbaan (5 km).
 • Met eigen wagen (Brussel --> Oberstdorf = 750 km). Je kan de wagen onbewaakt parkeren op de parking bij de Söllereckbahn bij het gehucht Kornau.
 • Je kan bij inschrijving aangeven of je plaats aanbiedt in jouw wagen of kostendelend wenst mee te rijden.  

Je kan naar keuze zelf je treinreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de treinreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden.
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Klimaat

Continentaal en gematigd Europees klimaat, d.w.z. vrij grote kans op mooi weer in de zomer. Maar…in de bergen kan het weer vrij snel omslaan en kan de temperatuur nogal schommelen, met mogelijk grote verschillen tussen dag en nacht, tussen bergflank en dal, tussen wandelen in de zon of in de schaduw.
Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • degelijke rugzak (min. 60 liter) + regenhoes

Schoeisel & kousen

 • bergwandelschoenen
 • lichte (sport)schoenen of (wandel)sandalen (voor 's avonds)
 • wandel- of trekkingkousen
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers, die uiteraard overbodig zijn als het niet regent)

Kledij

 • soepele (wandel)broek (handig is het afritsbare type)
 • wind- en waterdichte jas + regenbroek
 • warme pull/fleece
 • 2 lichte hemden/T-shirts (ook met lange mouwen in geval van zonverbrande armen)
 • zonnehoed of –pet
 • sjaaltje (om de hals tegen de zon te beschermen)
 • ondergoed
 • handschoenen & muts (bij slecht weer kan het ook in de zomer op 2000 m hoogte enorm afkoelen).

Verzorging

 • basic toiletgerief
 • sneldrogende handdoek
 • 2 washandjes
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak

Diversen

 • lakenzak (in de hutten zijn voldoende warme dekens aanwezig)
 • kussensloop
 • enig wc-papier
 • zak/hoofdlamp
 • energierijke tussendoortjes
 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker

EHBO

Je begeleider beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

Het is het makkelijkst indien je van thuis uit geld meeneemt.


Reisdocumenten

Voor reizen naar Duitsland/Oostenrijk volstaat je identiteitskaart.

Inreisvoorwaarden
Op de website van Buitenlands Zaken vind je de richtlijnen in verband met covid19 die de bestemming oplegt aan reizigers aan het buitenland. Lees deze zeker na.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraakgegevens en een deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: