Canada - De Rocky Mountains


20 dagen

16/07/2022 - 4/08/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Canada - De Rocky Mountains


20 dagen

16/07/2022 - 4/08/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Canada - De Rocky Mountains


20 dagen

16/07/2022 - 4/08/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Canada - De Rocky Mountains


20 dagen

16/07/2022 - 4/08/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Canada - De Rocky Mountains


20 dagen

16/07/2022 - 4/08/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »
Groepsreis Canada
De Rocky Mountains strekken zich over 5000 km uit in het westen van de USA en Canada. Met onze minivans rijden we door de 6 mooiste nationale parken van Canada. En hoe kan je  deze schitterende natuurgebieden beter leren kennen dan te voet? Al wandelend ontdekken we dat het overgrote deel van de Rockies - hoe populair ook als vakantiebestemming - nog verre van getemd is. Logeren doen we vooral in tenten op mooi gelegen kampplaatsen middenin de natuur, regelmatig afgewisseld met een of 2 nachten in een echt bed.
Prijs: binnenkort online
Aantal dagen: 20 dagen
Reisnummer: 22CA1RMK1
Reisdatum: 16/07/2022 - 4/08/2022
Deelnemers: min. 6 - max. 9
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

72

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • De Rockies voelen en beleven
 • Wandelen en kamperen dicht bij de natuur
 • 15 pittige dagtochten
 • Schitterend gelegen kampeerplaatsen
 • Van het ene iconische plaat(s)je naar het andere
 • Kleine groep van max. 9 deelnemers

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,4

9 Beoordelingen

reviews van klanten

Canada is een prachtige bestemming met supermooie uitzichten en overweldigende natuur, spijtig dat het meestal slecht weer was. De rafting vond ik heel fijn en een leuke afwisseling met het wandelen.

Simone S. -

Memorabele reis door een prachtig natuurgebied. Dit was mijn eerste reiservaring met een onbekende groep. Dit is enorm goed meegevallen. Fantastische ervaring en zeer veel plezier gehad.

Josy T. -

Een prachtig land. We gadden niet zo'n goed weer en zeer koude nachten. Maar toch genoten en een zeer toffe groep gehad.

Dirk V. -

Wat een overrompelende kennismaking met een groot en groots gebied vol bergen, meren, beren, gletsjers en water... Onvergetelijk!

Tjeu T. -

Adembenemend mooi - super leuk om te kamperen in de parken, zelf je potje te koken, samen aan het kampvuur te zitten & zorg te dragen voor elkaar - into the wild...zalig!

Lies D. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Calgary. Daar pikken we onze minivans op en rijden naar Canmore, een rit van ongeveer anderhalf uur. 

We overnachten in een hotel in Canmore.

Dag 2

We beginnen en eindigen onze tocht in Banff National Park, het oudste en bekendste nationaal park van Canada, waar planten en dieren zich perfect aan de bijzonde­re leefomstandigheden hebben aangepast. De Main en Front Ranges van de Canadese Rockies lopen door dit park en het is het woongebied van groothoornschapen, elanden, wapiti’s en grizzly’s.  

We maken een eerste wandeling in de omgeving, naar Lake Minnewanka. Dit prachtige meer geeft al meteen een idee van wat ons qua natuurschoon de komende dagen te wachten staat. Het meer ligt aan de grens van één van de "critical habitat areas" voor grizzly's, gebieden waar moederberen met hun jongen naartoe trekken om te eten van de overvloedige buffelbessen die er groeien. 

6,7 km - 163 hoogtemeters

Tweede overnachting in Canmore.

Dag 3

We maken een aangename dagwandeling door het gebergte en de alpenweiden van de Sunshine Meadows en ontdekken al een eerste keer de grootsheid van de wouden en bergen.

20,6 km - 868 hoogtemeters

Na de wandeling op de Sunshine Meadows rijden we over de Bow Valley Parkway tot aan Lake Louise Village. Overnachting op de Lake Louise Campground, met toiletten en een wasruimte met warme douches.

Dag 4

Transfer naar het smaragdgroene Lake Louise, door de inwoners terecht ‘the jewel of the Rockies’ genoemd. Het is ongetwijfeld een van de mooiste bergme­ren van Noord‑Amerika en het kader is prachtig: de besneeuwde bergtoppen, Château Lake Louise en de Victoria-gletsjer. We maken een wandeling naar Agnes Lake en de Plain of the Six Glaciers, weliswaar druk belopen, maar onmogelijk om over te slaan.

21,1 km - 1067 hoogtemeters

Tweede overnachting op de Lake Louise Campground.

Dag 5

Wandeling naar Helen Lake, omringd door alpenweiden die van half juli tot half augustus omgetoverd zijn tot één groot kleurentapijt van wilde bloemen. Het is ook een habitat van de grizzly.

15,4 km - 770 hoogtemeters

We overnachten op de kampplaats van Waterfowl Lakes, een prachtig meer. Hier zijn toiletten en een wasruimte met warm en koud water (geen douches). 

Dag 6

Wandeling naar Dolomite Pass en Nort Molar Pass. Vandaag gaat het naar het hoogste punt van de reis, temidden van bergtoppen die aan de Dolomieten doen denken.

11,2 km - 278 hoogtemeters

Na de wandeling rijden we naar Saskatchewan Crossing waar we in een comfortabel motel slapen.

Dag 7

Transfer naar Jasper National Park, meer bepaald naar de Athabasca-gletsjer, gelegen tegenover het immense Columbia Icefield. 

Jasper is het grootste van de Nationale Parken in de Canadese Rockies. Behalve een grizzly, valt hier ook al eens een wolf te spotten. En mogelijk zwarte beren, elanden of kariboes. Dit is het het summum in vorm vam puurheid, nergens vind je de natuur zo ongerept en krachtig. De Athabasca-gletsjer stroomt uit de vallei omlaag als een bevroren, traag voortbewegende rivier. Het gletsjerijs is continu in beweging en kruipt vooruit met een debiet van verschillende centimeters per dag. Helaas is er ook slecht nieuws. Door de opwarming van de aarde, is hij de laatste 125 jaar al meer dan de helft van zijn volume kwijtgespeeld, met een anderhalve km lang maanlandschap van rotsachtige morenes in zijn kielzog.

We wandelen naar Wilcox Pass met een prachtig uitzicht op de Athabasca Glacier.

10,5 km - 635 hoogtemeters

Overnachting op de Wapiti Campground, met toiletten, een wasruimte met warme douches, overdekte picknicktafels en kookruimte.

Dag 8

‘Belgische’ wandeling vandaag: naar Mt. Edith Cavell en de Cavell Mea­dows, langs Brussels Peak en Flanders Meadow.

11,9 km - 801 hoogtemeters

Tweede overnachting op de Wapiti Campground.

Dag 9

Transfer en wandeling naar het Maligne Lake, dat ons door de Maligne Cany­on brengt: watervallen, fossielen, bronnen, nesten van raven en zeldzame zwarte gierzwaluwen, weelderige plantengroei, .... Op sommige punten maar 2 m breed en tot 50 m diep.

3 km - 67 hoogtemeters

Op het meer kan je desgewenst een individuele kanotocht (C$ 40 voor 3 u.) maken, alsook een (kleine) bootcruise (vanaf C$ 74) naar Spirit Island, allicht hét meest iconische beeld van de Rockies dat zich in een afgelegen hoek van het meer bevindt.

We kamperen aan de voet van Mt. Robson, op de mooist gelegen kampplaats van deze reis. Hier zijn toiletten en warme douches.

Dag 10

Vandaag wandelen we in het gebied aan de voet van Mt. Robson die met zijn 3954 m de hoogste berg van de Rocky Mountains is. Mt. Robson Provincial Park is een 200.000 ha groot gebied van ruwe, permanent met sneeuw en ijs bedekte bergtoppen, diepe canyons en immense, dicht beboste valleien.

De standaard wandeling hier brengt ons naar de prachtige Emperor Falls en is 20 km lang. Indien gewenst, kan er worden doorgestapt naar Berg Lake, met zicht op twee gletsjers die quasi naast elkaar in het meer uitkomen. De lange optie is 36,4 km lang, met 1305 hoogtemeters.

Tweede overnachting aan de voet van Mt. Robson.

Dag 11

Lange transfer naar Mt. Revelstoke National Park. Ondanks het feit dat we de hele dag in de minibus doorbrengen, valt er toch veel te genieten van het uitgestrekte Canadese landschap.

Tijd voor een echt bed en een bad, dus overnachten we in een hotel in Revelstoke.

Dag 12

Wandeling in het Mt. Revelstoke National Park, met zijn frisgeurende wouden van populieren, zilver- en Douglassparren en zijn uitgestrekte, met massa’s wilde bloemen begroeide hoogvlakten.

16,6 km - 595 hoogtemeters

Tweede overnachting in een hotel in Revelstoke.

Dag 13-14

Transfer naar Glacier National Park, dat met zijn 400 velden van eeuwig ijs één van de dichtst begletsjerde gebieden ter wereld is. Het zijn de gletsjers die het ruwe berglandschap hier vorm gegeven hebben met diep ingesneden U-vormige dalen en zgd. hangende valleien, vaak met mooie watervallen. Maar hier zijn ook nog oerbossen van ceder en Canadese den en het park is een ‘critical habitat’ voor bedreigde diersoorten als de grizzly en de bergkariboe. Reden genoeg dus om hier 2 dagtochten te maken. Op dag 13 trekken we naar de Balu Pass en ’s anderendaags naar Perley Rock.

10,3 km - 497 hoogtemeters
14 km - 1276 hoogtemeters

Kampplaats bij een resort met toiletten en douches.

Dag 15-16

Transfer naar Yoho National Park. 'Yoho' in het Cree‑Indiaans betekent 'verbazing' en verbaasd ben je wan­neer je de 380 m hoge waterval (Takkakaw) en de grootste gletsjervlakte van Canada zal zien. We wandelen in Yoho en Little Yoho Valley, naar Emerald Lake, langs de Iceline Trail naar de Twin Falls,...

12,5 km - 586 hoogtemeters
21,6 km - 1044 hoogtemeters

Overnachting op een wilderniscamping aan de voet van de Takkakaw Falls. Er is stromend (koud) water en een aantal droge toiletten, maar geen douches. 

Dag 17

Vandaag kunnen de liefhebbers deelnemen aan een ‘whitewater rafting’ op de Kicking Horse-rivier, gaande van een gezapige rafting met af en toe een kleine rapid tot een rafting die de beste van heel Canada belooft te zijn (C$ 116 voor een halve dag). Voor wie niet wenst te raften, is uiteraard een wandeling voorzien of je kan desgewenst iets anders ondernemen.

Overnachting in het grote hostel van Lake Louise.

Dag 18

Korte, maar stevige wandeling naar uitzichtpunt van Fairview Mountain. Of we kunnen een laatste dagwandeling maken, nl. vanaf Lake Moraine naar de alpiene Sentinel Pass. 

16,9 km - 948 hoogtemeters

Tweede overnachting in het hostel van Lake Louise.

Dag 19

Transfer naar de luchthaven van Calgary en reis huiswaarts.

Dag 20

Aankomst in Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

binnenkort online
Voorschot: € 1270 per deelnemer

Inbegrepen

 • lijnvluchten naar Calgary
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • logies in hotel, motel, hostel en tent
 • transfers met eigen vervoer
 • maaltijden vanaf ontbijt op dag 2 t.e.m. ontbijt op dag 19
 • gebruik tenten en gemeenschappelijk kampeermateriaal
 • inkomgelden voor de nationale parken
 • Nederlandstalige begeleiding.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • optionele extra-activiteiten (zie dagschema voor mogelijkheden en prijzen)
 • ETA (Electronic Travel Authorization; C$ 7)
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 9 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis reis met wandelniveau  en , geschikt voor wie regelmatig aan sport doet en beschikt over een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen.

Elke dag worden tochten gemaakt van 4 tot 6 u., af en toe 7 u. De lusvormige dagwandelingen kunnen eigenlijk zo kort of zo lang gemaakt worden als de groep wil, maar het is uiteraard wél de bedoeling om zoveel mogelijk te wandelen. De hoogteverschillen zijn meestal beperkt en de paden doorgaans goed begaanbaar. Een enkele keer zijn er echter ook korte stukken met losliggende stenen. Vrijwel nergens lopen we langs afgronden en ook sneeuwvelden zullen we niet of nauwelijks tegenkomen. De optionele wandeling in Mt. Robson NP naar Berg Lake is een volle . Je vindt de concrete wandelafstanden en hoogtemeters (stijgen + dalen) in het dagschema.

De duur van de reis, het dicht op elkaar leven in groepsverband en het kamperen middenin de natuur vereisen bovendien een flexibele en avontuurlijke instelling.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • 2 x in een verzorgd hostel (Lake Louise), in vierpersoonskamers en met gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen.

 • 5 x in een hotel/motel: 2 in Canmore, 1 in Saskatchewan Crossing en 2 in Revelstoke, in tweepersoonskamers met douche en toilet.

 • De overige 11 nachten kamperen we in tweepersoons­tenten van Anders Reizen. In elk park vindt men kampplaatsen op schitterende plaatsen in de semi-wildernis. De mooie en afgelegen ligging heeft als consequentie dat er op de meeste kampplaatsen wel altijd stromend water is, maar niet overal douches en/of warm water. Je vind meer gedetailleerde info over de voorzieningen per kampplaats in het dagschema. Belangrijk om weten is dat je als deelnemer zelf je tent dient op te zetten en af te breken, uiteraard met raad van de begeleider en hulp van je medetentbewoner. Ook bij het op- en afladen van de bagage wordt verwacht dat iedereen een handje toesteekt. Voor wie dit nog nooit op deze manier gekampeerd heeft, lijkt het misschien wat vreeswekkend. Maar na elke reis blijkt het voor alle deelnemers een uitzonderlijke ervaring te zijn geweest.

Maaltijden

 • Regelmatig koken we ons eigen potje, waarbij we de beschikking hebben over een volledige kookuitrusting. Iedere drie à vier dagen gaan we op restaurant eten (meestal met uitgebreid buffet) en als afscheid hebben we een uitgebreide buffetlunch. Ontbijt en lunchpakket maken we altijd zelf klaar.

 • We gaan inkopen doen in supermarkten, maar daartoe is uiteraard niet elke dag gelegenheid. Het is dus  evident dat je op een kampeerreis zoals deze niet elke dag vers vlees of vis op het menu kan zetten. Hou er daarom rekening mee dat er regelmatig vlees of vis uit blik gebruikt wordt. We trachten wel een maximum aan vers fruit en verse groenten in te kopen. Liefhebbers van vers brood blijven op deze reis eveneens op hun honger zitten. In de Canadese supermarkten vind je meestal voorverpakt, sponsachtig brood. Enkel in Canmore, Revelstoke en Lake Louise is er een bakkerij met vers brood.

Bagagevervoer

Je krijgt een bagagelabel van Anders Reizen op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.Tijdens de wandelingen  draag je enkel je dagrugzak. Zorg voor een stevige, goedzittend exemplaar.


Vervoer

Tijdens de volledige reis beschikken we over twee minivans voor 6 personen, waardoor we flexibel zijn en in feite kunnen gaan en staan waar we willen. Het is aangenaam rijden op de Canadese wegen.

Een minibus wordt bestuurd door de begeleider en de andere door deelnemers die zich hiervoor kandidaat stellen (graag een seintje bij inschrijving). Kandidaat-chauffeurs dienen in bezit te zijn van een geldig rijbewijs B, model Europese Gemeenschap, en eveneens over een geldige kredietkaart als borg voor de wagen. Anders Reizen stelt zich uiteraard in een schriftelijke verklaring garant voor alle kosten en eventuele schade.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen op meer dan 5.000 km afstand wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens 40% van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 14 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 4 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Het weer is moeilijk te voorspellen in dit stukje Canada. In de zomermaanden is het vrij  standvastig en kan het behoorlijk zonnig en warm worden. Regenbuien en frisse temperaturen zijn steeds mogelijk. In de bergen wordt het 's nachts vrij koud. Je voorziet dus best kledij voor alle weertypes.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer)
 • dagrugzak (min. 30 liter) met degelijke schouder- en heupbanden

Schoeisel & kousen

 • stevige, enkelomsluitende (berg)wandelschoenen
 • lichte (sport)schoenen
 • wandel- of trekkingkousen
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers).

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen en het spaart plaats in je bagage.

Kampeeruitrusting

 • slaapmatje
 • warme slaapzak
 • keukenhanddoek

Tenten en gemeenschappelijk kampeermateriaal worden door Anders Reizen voorzien.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas en broek
 • evt. regenponcho
 • wollen trui of fleece
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • sjaaltje
 • ondergoed
 • shorts
 • evt. zwemgerief
 • lichte handschoenen
 • muts

Verzorging

 • toiletgerief
 • handdoeken (een set sneldrogende, lichtgewicht handdoeken is handig)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • after-sun
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • (zak)mesje
 • picknickset: soepkom, bord, bestek en beker
 • lunchbox

Diversen

 • zonnebril
 • wasmiddel (om onderweg een wasje te doen)
 • enkele kleine vuilniszakjes
 • zak- of hoofdlamp 
 • evt. (energierijk) snoepgoed (als je graag snackt tussendoor)
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • lange-vluchtenpakket (enkele suggesties: lectuur, denksportpuzzels, laptop/netbook/mp3, oordopjes, oogmasker, nekkussentje, toiletzak met mini-toiletgerief, oogdruppels, lippenbalsem, sokken, t-shirt)
 • reisstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers; klik hier voor meer info)
 • evt. verdeelstekker (om 2 apparaten tegelijk op te laden)
 • evt. powerbank (om je telefoon-fotoapparaat op te laden als er geen stopcontact voorhanden is).

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

 • De munt is de Canadese dollar. Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter
 • In alle grotere plaatsen zijn geldautomaten waar je met je betaalkaart geld kan afhalen. Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden. 
 • Betalen met kredietkaart kan quasi overal.
 • Je kan ook van hieruit Canadese dollars meenemen of euro’s ter plaatse omwisselen.

Reisdocumenten

Reispas

Voor deze reis heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet   geldig zijn tijdens het verblijf + 1 dag. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen.

ETA

Indien je naar Canada reist, moet je voor afreis een ETA (Electronic Travel Autorisation) aanvragen op de officiële website van de Canadese overheid: klik hier. (Let op: er zijn andere websites waar je een ETA kan aanvragen, maar dit zijn commerciële websites en ze vragen extra-geld.)

De kost bedraagt 7 CAD en de ETA is 5 jaar geldig. Om de aanvraag te doen, moet je beschikken over een geldige reispas, een kredietkaart ((Visa, MasterCard of American Express) en een e-mailadres. Als er geen redenen zijn vanwege de Canadese overheid om jou een ETA te weigeren, krijg je enkele minuten na de aanvraag de ETA in je mailbox.

Gelieve te wachten met de aanvraag vn de ETA tot na de kennismakingsbijeenkomst, waar wij je bijkomende info verschaffen.

Tip

Maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen.

Achtergrondinformatie

R. Rotthier, Het beste land van de wereld – Een reis door Canada.


Kennismakingsbijeenkomst

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in ons kantoorgebouw te Diest (steeds op een zaterdagvoormiddag) of in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment).

Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, slaapzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: