Canada - Indian Summer in Oost-Canada


19 dagen

12/09/2022 - 30/09/2022

prijs € 5470


Boek deze reis »

Canada - Indian Summer in Oost-Canada


19 dagen

12/09/2022 - 30/09/2022

prijs € 5470


Boek deze reis »

Canada - Indian Summer in Oost-Canada


19 dagen

12/09/2022 - 30/09/2022

prijs € 5470


Boek deze reis »

Canada - Indian Summer in Oost-Canada


19 dagen

12/09/2022 - 30/09/2022

prijs € 5470


Boek deze reis »

Canada - Indian Summer in Oost-Canada


19 dagen

12/09/2022 - 30/09/2022

prijs € 5470


Boek deze reis »
Groepsreis Canada
Deze reis situeert zich in het oosten van Canada, in een stukje van Ontario en vooral in Québec. We ontdekken er een prachtige natuur met eindeloze bossen en wouden, waar vanaf de tweede helft van september een explosie van kleuren en geuren de herfst aankondigt. Samen met  water in al zijn vormen (meren, fjorden, baaien, watervallen, stromen) en enkele stadsbezoeken zijn dit de ingrediënten van deze comfortabele wandelreis. 
Prijs: € 5470
Aantal dagen: 19 dagen
Reisnummer: 22CA1OCA1
Reisdatum: 12/09/2022 - 30/09/2022
Deelnemers: min. 6 - max. 9
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

65

67

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • De indrukwekkende Niagara Falls
 • Wandelen door uitgestrekte bossen
 • Warme herfstkleuren
 • Kanovaren op de meren
 • Gezellige steden en leuke logies
 • Walvissen en zwarte beren spotten

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

7,1

13 Beoordelingen

reviews van klanten

Mooie reis, veel variatie in activiteiten (steden, dorpjes, natuurwandelingen in bossen, langs de kust, over rotsen, fietstocht, kanotocht, ...) en fijn dat het in kleinere groep is.

Kevin M. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Toronto, waar we onze minivans oppikken en 130 km verder rijden naar Niagara Falls.

Overnachting in een hotel.

Dag 2

Iedereen kent ze, de Niagara Falls. Wereldberoemd en dus ook zeer druk bezocht. Het verval van de watervallen is niet erg groot, gemiddeld 60 m, maar de breedte en de hoeveelheid water die er doorgejaagd wordt, maken ze tot een echt spektakel. Optioneel kan je met een boot tot vlakbij de watervallen varen.

Een vrij gemakkelijk fietstocht van zo'n 30 km brengt ons naar Niagara on the Lake, een aangenaam, rustig stadje met mooie huizen, enkele winkels en cafés.

Tweede overnachting in Niagara Falls.

Dag 3

Na een laatste blik op de Falls, gaan we op weg naar het Algonquin Provincial Park. Het is een rit van een 5-tal uur die we onderbreken met een lunch in Midland, gelegen aan Georgian Bay.

Overnachting in motelkamers in een resort vlakbij de ingang van Algonquin PP.

Dag 4

Algonquin is het oudste park van Canada en een pracht van een natuurgebied, met het ene meer na het andere. Hoe hier beter op ontdekking te gaan dan tijdens een begeleide kanotrip? We trekken er quasi een hele dag op uit in 2- en/of 4-persoonskano's en genieten van de stilte en van het leven op en naast het water. 

Tweede overnachting bij Algonquin PP.

Dag 5

We vertrekken naar Ottawa (340 km). Maar we laten Algonquin nog niet meteen achter. In een ander deel van het park maken we een wandeling van ca. 3 u.

Verder naar Ottawa, de aangename en multiculturele hoofdstad van Canada. Een bezoekje aan een Ierse pub behoort ’s avonds tot de mogelijkheden :-)

Overnachting in een hotel in de binnenstad.

Dag 6

We gaan op stap in de stad: Byward Market, een wijk vol kraampjes en cafés, Rideau Hall en Parliament Hill, en wandeling langs het kanaal. 

Langs Montréal rijden we vervolgens naar Mauricie National Park (370 km) en bij deze zitten we in Franstalig Québec (hoewel veel mensen ook Engels spreken of verstaan).

Overnachting in een rustieke herberg aan de rand van het park.

Dag 7

We ondernemen een dagwandeling in het NP. Gelegen in het Massif des Laurentides, is Mauricie een schoolvoorbeeld van het Canadese natuurpatrimonium: ronde, met populieren, berken en esdoorns beboste heuvels met daartussen eindeloos veel meren en meertjes, dieren als otters en beren, en dat allemaal op een boogscheut van de ‘bewoonde wereld’.

In de vooravond kan je een uitstap maken waarbij je onder begeleiding van een trapper vanuit een schuilhut naar zwarte beren speurt.

Tweede overnachting aan de rand van Mauricie NP.

Dag 8

Een goeie 3 u. rijden in noordelijke richting brengt ons naar de Seigneurie du Triton, een groot domein in Haute-Mauricie met verschillende logiesmogelijkheden dat gebouwd werd in de jaren 1870 en nog steeds een historische grandeur uitstraalt om u tegen te zeggen. Het is prachtig gelegen aan een meer, alleen per boot bereikbaar en omringd door bossen. In de namiddag maken we een kanotocht op het meer en/of korte wandeling in de omgeving.

Dag 9

We hebben de hele ochtend om deze prachtige plek verder te verkennen en hoe kan dat beter dan tijdens een wandeling.

Na de lunch rijden we via het Lac Chambord naar alweer een grandioos gelegen resort: Cap au Leste met een prachtig uitzicht over de baai van Saguenay.

Dag 10

We ondernemen een halve-dagwandeling naar de vuurtoren, helemaal naar beneden tot bij het water. Hier wanen we ons in Noorwegen met de majestueuze kliffen die tot 500 m hoogte uit het donkere water van de fjord oprijzen.

In de namiddag bezoek aan park Baie St. Marguerite waar we naar een uitzichtpunt gaan over de baai. Het krilrijke water maakt het tot een favoriet plekje van grote zeezoogdieren. 

In de namiddag rijden we richting Tadoussac (105 km)

Overnachting in een motel in Taddoussac.

Dag 11

De liefhebbers (en wie is dat niet?) kunnen een walvisexcursie ondernemen. Uitgerust met een speciaal pak, ga je de fjord op in een zodiak voor een spectaculaire boottrip. De prijs hiervoor bedraagt ca. 80 Can. dollar per persoon en duurt 2 u. Je dient op de bijeenkomst (of snel erna) te laten weten of je deze excursie al dan niet wenst te boeken.

In de namiddag wandelen het ‘Sentier Le Fjord’ van Tadoussac naar Mont Adèle, een mooi uitkijkpunt over de baai.

Tweede overnachting in een motel in Taddoussac.

Dag 12

Via Escoumines bereiken we de Baie St. Laurent, die we met de veerboot oversteken. We zetten onze rit verder (145 km) naar het schiereiland Gaspésie en het gelijknamige nationaal park. Niet alleen de natuur is hier indrukwekkend, je ziet vanaf de ruige kustlijn ook de sporen van een woelig koloniaal verleden in de vorm van roestige scheepswrakken van minder fortuinlijke gelukszoekers uit de Oude Wereld. We maken een inloopwandeling in de richting van de Chûte du Diable, die we in de verte zien liggen.

Overnachting in cabins middenin het NP.

Dag 13

We brengen de dag al wandelend door in bergachtige binnenland van Gaspésie. Er zijn meerdere wandeltrajecten mogelijk, bv. naar de afgeplatte top van Mont Jacques Cartier, met zijn 1268 m het hoogste punt van Oost-Canada. Helemaal boven staat een mooie uitkijktoren en dit is ook de streek waar de meeste kariboes leven. 

Tweede overnachting in cabins.

Dag 14

Een halve-dagwandeling brengt ons naar een andere top, nl. die van Mont Albert. Ook hier krijgen we mooie uitzichten en is het duimen om kariboes te spotten.

We verlaten Gaspésie en zetten aan naar Bic Nationaal Park.

Overnachting in een hotel in Rimouski.

Dag 15

Bic NP is niet groter dan 33 km² en half in het water gelegen. Al wandelend worden we ondergedompeld in een overvloed aan flora en fauna, waarbij de duizenden migratievogels, zeehonden en stekelvarkens de meest opvallende zijn.

Tweede overnachting in Rimouski.

Dag 16

Afhankelijk van de interesse van de groep maken we nog een wandeling in Bic NP of we vertrekken na het ontbijt naar het pittoreske Québec City, het "Brugge" van Canada qua toeristisch gehalte, met zijn vele monumentale gebouwen. Een bezoek aan de watervallen van Montmorency kan er vandaag eventueel nog bij. Het is aangenaam wandelen in het ‘Parijs van de Nieuwe Wereld’.

Overnachting in een hotel in Québec City.

Dag 17

Verder bezoek aan Québec City en na de lunch vertrek naar Montréal, culturele en culinaire stad bij uitstek. 

Overnachting in hotel in Montréal.

Dag 18

Vrij in Montréal tot het tijd is om naar de luchthaven te gaan voor de terugreis.

Dag 19

Aankomst in Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 5470
Voorschot: € 1910 per persoon

Inbegrepen

 • lijnvluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • logies
 • transfers met eigen minivans
 • maaltijden vanaf ontbijt op dag 2 t.e.m. ontbijt op dag 18
 • inkomgelden voor de nationale parken
 • begeleide kanotocht in Algonquin NP
 • fietstocht bij Niagara Falls
 • beren/wolvenexcursie in Mauricie NP
 • Nederlandstalige begeleiding.

Niet inbegrepen

 • avondmaaltijd dag 1 (Niagara Falls) en lunch op dag 18 (Montreal)
 • fooien
 • dranken
 • optionele activiteiten (bvb walvisexcursie vanuit Tadoussac)
 • ETA (7 dollar)
 • evt. reisverzekering. 

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Nele Beys


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 9 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis van wandelniveau , geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet. Wandelen wordt afgewisseld met andere activiteiten, bv. kanovaren of een walvissafari, en staat regelmatig in functie van het spotten van beren, bevers, enz.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We overnachten 14 x in eenvoudige, doch comfortabele en soms karaktervolle hotels, 1 x in een wildernislodge  en 2 x in cabins (met bed- en badlinnen), in tweepersoonskamers, meestal met privé-sanitair. (In het dagschema vind je op sommige dagen meer info over het logies.) 


Maaltijden

Het ontbijt nemen we in het hotel of maken we, als we in de cabins logeren, zelf klaar. De picknick maken we steeds zelf klaar. Voor het avondmaal gaan we op restaurant en 2x koken of barbecuen we zelf.


Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzak.


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
AC833Brussel 12/09/2022 10:30Montreal 12/09/2022 11:50
AC413Montreal 12/09/2022 13:00Toronto 12/09/2022 14:22
AC832Toronto 29/09/2022 19:55Brussel 30/09/2022 08:40

Als inwoners van een klein land als België, is het niet makkelijk om de uitgestrektheid van een land als Canada in te schatten. Maar neem er even een kaart bij, en je ziet dat we heel wat km voor de boeg hebben (ca. 3000 km). We beschikken hiervoor over twee ruime minivans. Eentje wordt bestuurd door de begeleider; het andere door een bereidwillige deelnemer. Het is aangenaam rijden op de Canadese wegen. Indien je interesse hebt om te rijden, kan je dit laten weten bij inschrijving. Het spreekt voor zich dat qua verzekering en garantie alles geregeld wordt door Anders Reizen.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen op meer dan 5.000 km afstand wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens 40% van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 14 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 4 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Ondanks de enorme afmetingen heeft Canada niet zoveel verschillende klimaatgebieden. Dat heeft vooral te maken met de ligging die relatief ver van de evenaar is en het beperkt aantal factoren dat invloed heeft op het klimaat van Canada. Québec heeft over het algemeen (zeer) warme zomers en (zeer) koude winters. Neerslag is mogelijk.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer)
 • dagrugzak 

Schoeisel & kousen

 • stevige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte (sport)schoenen
 • wandel- of trekkingkousen
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers).

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen en het spaart plaats in je bagage.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas en broek
 • wollen trui of fleece
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • ondergoed
 • short.

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • after-sun
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles (min. 1 liter)
 • (zak)mesje (handig om bv. een stuk fruit te schillen).

Diversen

 • zonnebril
 • zwemgerief
 • zak- of hoofdlamp 
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • reisstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers; klik hier voor meer info)
 • evt. verdeelstekker (om 2 apparaten tegelijk op te laden)
 • lange-vluchtenpakket (enkele suggesties: lectuur, denksportpuzzels, oordopjes, oogmasker, nekkussentje, toiletzak met mini-toiletgerief, oogdruppels, lippenbalsem, sokken, t-shirt).

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Reispas

Voor deze reis heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet geldig zijn tijdens het verblijf + 1 dag. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen.

ETA

Indien je naar Canada reist, moet je voor afreis een ETA (Electronic Travel Autorisation) aanvragen bij de Canadese overheid. Dit gebeurt via deze website: ETA Canada. (Er zijn nog andere websites waar je een ETA kan aanvragen, maar dit zijn commerciële websites en ze vragen meer geld.) De kost bedraagt 7 CAD en de ETA is 5 jaar geldig. Om de aanvraag te doen, moet je beschikken over een geldige reispas, een kredietkaart ((Visa, MasterCard of American Express) en een e-mailadres.  Als er geen redenen zijn vanwege de Canadese overheid om jou een ETA te weigeren, krijg je enkele minuten na de aanvraag de ETA in je mailbox. Je wacht best met de aanvraag tot na de kennismakingsbijeenkomst, waar je evt. bijkomende info kan bekomen.

Tip

Maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen.

Inreisvoorwaarden
Op de website van Buitenlands Zaken vind je de richtlijnen in verband met covid19 die de bestemming oplegt aan reizigers aan het buitenland. Lees deze zeker na.


Geld

 • De munt is de Canadese dollar. Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter/
 • In alle grotere plaatsen zijn er geldautomaten waar je met je betaalkaart geld kan afhalen. Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden. 
 • Betalen met kredietkaart kan quasi overal. 
 • Je kan ook Canadese dollars meenemen of cash euro's ter plaatse wisselen.

Achtergrondinformatie

R. Rotthier, Het beste land van de wereld – Een reis door Canada


Kennismakingsbijeenkomst

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in ons kantoorgebouw te Diest (steeds op een zaterdagvoormiddag) of in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment).

Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, slaapzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers. Voor vragen en bijkomende info over de ETA kan je ook hier terecht.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: