België - Nationaal Park Hoge Kempen en de Maasvallei


3 dagen

19/08/2022 - 21/08/2022

prijs € 330


Boek deze reis »

België - Nationaal Park Hoge Kempen en de Maasvallei


3 dagen

19/08/2022 - 21/08/2022

prijs € 330


Boek deze reis »

België - Nationaal Park Hoge Kempen en de Maasvallei


3 dagen

19/08/2022 - 21/08/2022

prijs € 330


Boek deze reis »

België - Nationaal Park Hoge Kempen en de Maasvallei


3 dagen

19/08/2022 - 21/08/2022

prijs € 330


Boek deze reis »

België - Nationaal Park Hoge Kempen en de Maasvallei


3 dagen

19/08/2022 - 21/08/2022

prijs € 330


Boek deze reis »
Groepsreis België
Soms moet je niet ver reizen om een buitenland-gevoel te krijgen. De Hoge Kempen, het grootste natuurgebied van Vlaanderen én het enige Nationale Park van ons land, geeft je zo'n gevoel. Je vindt er gevarieerde landschappen zoals paarse heides, zandduinen en groene heuvels. Dit alles ver weg van wegen en bebouwing.  Ook water is volop aanwezig, met blauwe meren, grindplassen, kabbelende beken en natuurlijk onze grensrivier de Maas. We wandelen door de Maasvallei en steken over naar Nederland. En ter afwisseling duiken we het Limburgse mijnverleden in. We verblijven in een belle époque-hotel vol nostalgische charme aan een pittoreske kanaaloever.
Prijs: € 330
Aantal dagen: 3 dagen
Reisnummer: 22BE3CTA3
Reisdatum: 19/08/2022 - 21/08/2022
Deelnemers: min. 5 - max. 13
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • het enige Nationale Park van België
 • prachtige panorama's van op de mijnheuvels
 • multicultureel Limburg
 • Rivierpark Maasvallei
 • het Limburgse mijnverleden
 • wandelen tussen heuvels en rivieren

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,3

28 Beoordelingen

reviews van klanten

Heerlijk wandelweekend vanuit een mooi en charmant hotel doorheen een stukje verrassend Limburg aan de grens met Nederland. Een aanrader!

Ann W. -

Deugddoende, mooie wandelingen gedaan in deze streek. Genieten in eigen land! Fijne mensen ontmoet.

Lena W. -

Het deed deugd om 'na' Corona en met al het thuiswerk even een weekend weg te zijn, in gezelschap, in natuur, met comfort, zalig zorgeloos wandelen!

Lutgart M. -

Een zeer fijne reis , zeer mooi hotel en maaltijden zeker voldoende en smakelijk. Reisbegeleiding zeer efficient wegens zeer goed op de hoogte van de lokale gebruiken. Een absolute aanrader.

Tineke L. -

Het was een aangenaam verblijf op een zeer mooie locatie. Vooral de wandeling door het Nationaal Park was uitzonderlijk mooi en zeer afwisselend.

Emmy S. -

Het Anders Reizen wandelweekend België Nationaal Park Hoge Kempen en Maasvallei is een echte aanrader en hopelijk doet Anders Reizen dit weekend nog in meerdere seizoenen want deze bestemming is met de auto vlot bereikbaar en ieder seizoen heeft zijn charme lees zijn prachtige verschillende natuurkleuren. Wederom veel pluspunten.

Patrick D. -

Weer opnieuw een heerlijke belevenis, inspirerend en zeer fijn gezelschap, een enthousiaste gids verbonden met het leven en de natuur van de streek, zijnde een pracht van een natuurgebied en het boeiend verhaal van mensen en mijnen, gezellig hotel en lekker eten. Een weekend om niet te vergeten, een echte aanrader.

Rita V. -

Ik voelde me heel goed tijdens deze reis. Er werd ook rekening mee gehouden dat de dagen niet te vol zaten; ook eens een uurtje of twee vrije tijd. Dat vind ik zeer belangrijk om ook te kunnen bijkomen van de rush van het leven.

Gisela D. -

Tof weekend in een leuk hotelletje met lekkere keuken. Mooie wandelingen, die wel wat zwaarder uitvallen dan aangekondigd.

Robert C. -

Sympathieke groep, heel fijne reisbegeleider die oog had voor iedereen en voor de specifieke wensen van de deelnemers, heel open en communicatief. Mooi en gevarieerd landschap waar we doorgingen, ik wist niet dat er zo mooie plekjes waren in Vlaanderen.

Tine C. -

Voor de wandelliefhebber is dit weekend ideaal! Slapen in een heel mooi en goed hotel,wandelen in de prachtige natuur.

Chris V. -

Algemene reistips


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 5 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: