België - De Vallei van de Zwarte Beek en het mijnerfgoed


3 dagen

8/07/2022 - 10/07/2022

prijs € 310


Boek deze reis »

België - De Vallei van de Zwarte Beek en het mijnerfgoed


3 dagen

8/07/2022 - 10/07/2022

prijs € 310


Boek deze reis »

België - De Vallei van de Zwarte Beek en het mijnerfgoed


3 dagen

8/07/2022 - 10/07/2022

prijs € 310


Boek deze reis »

België - De Vallei van de Zwarte Beek en het mijnerfgoed


3 dagen

8/07/2022 - 10/07/2022

prijs € 310


Boek deze reis »

België - De Vallei van de Zwarte Beek en het mijnerfgoed


3 dagen

8/07/2022 - 10/07/2022

prijs € 310


Boek deze reis »
Groepsreis België
Vanuit een B&B middenin de natuur, verkennen we de mooie Vallei van de Zwarte Beek en het militair domein van Beverlo. Via de blauwbessenvelden en de heidevlaktes bereiken we Koersel Kapelleke. Onvermijdelijk in deze regio, duiken we eveneens het beladen Limburgs mijnverleden in. We beklimmen de twee terrils met prachtige vergezichten, lunchen in de multiculturele wijk en wandelen door de historische mijngebouwen.  
Prijs: € 310
Aantal dagen: 3 dagen
Reisnummer: 22BE3BGA2
Reisdatum: 8/07/2022 - 10/07/2022
Deelnemers: min. 5 - max. 13
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,3

13 Beoordelingen

reviews van klanten

Zeer mooie wandelingen in het rustige Limburg, afgewisseld met een boeiend bezoek aan het mijnmuseum in Beringen en dit allemaal in 2 dagen met overnachting in B&B in de natuur.De vele dieren die achter ons vakantiehuisje liepen waren zeker een pluspunt.

Greet V. -

Heerlijk wandelen langs de Zwarte beek en de natuur in de omgeving van Beringen. Het bezoek aan het Mijnmuseum was onverwacht boeiend en een niet te missen belevenis. De dagen werden afgesloten met een lekker diner klaargemaakt door Chantal in de B&B. Dank je wel Kevin en Chantal voor dit verrassend weekendje Limburg!

Ann W. -

Het weekend was gewoonweg super goed. Een fijne mix van natuur, wandelen, cultuur... een echte aanrader. Graag meer van dat :-)

Riet S. -

Dit weekendje was puur genieten. Vooral de combinatie van mooie natuurwandelingen, het bezoek aan het mijnmuseum (een belevenis op zich) en de moskee maakten het zeer gevarieerd. Voor herhaling vatbaar!

Monique H. -

Hele fijne ervaring met mooie mix natuur en cultuur.

Elsje H. -

Laat vakantie in eigen land maar scoren: geen stress van het vliegen, nog veel mooie plekken om te ontdekken, steun de eigen economie, rustig en veilig.

Leen P. -

Leuke tweedaagse met wandelen langs bos en heide en een interessant bezoek aan B-Mine met gids. Het ontbijt, picknick en avondeten is heel lekker, met diverse geuren, kleuren en smaken! Het logies is mooi en prima gelegen bij het treinstation van Beverlo, al kan ik carpoolen aanbevelen! Wil je graag kletsen dat kan, hou je van de rust, dat kan ook, en neem je graag een foto onderweg, dan kan dat ook. We wandelden een 5 km per uur en hielden regelmatig een stop. Niet te missen!

Nicole V. -

Een heel geslaagd eerste wandelweekend met AndersReizen!

Mieke V. -

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst in het treinstation van Beverlo of bij de tot B&B omgebouwde landelijke hoeve waar we de komende twee nachten logeren. Je bent er welkom vanaf 18 uur. We eten samen om 19 uur, gevolgd door een korte wandeling door het gehucht Korspel (dorpser wordt het niet).

Dag 2

Na een heerlijk ontbijt trekken we de natuur in. We bezoeken de Blueberry Fields en nuttigen er een blauwebessensapje of -thee. Daarna volgen we de Zwarte Beek, die weliswaar roestbruin van kleur is omwille van het hoge ijzergehalte, en het gelijknamige waardevolle natuurgebied met turfputten, trilveen, holle wegen en uitgestrekte vlaktes, over gewone en vlonderpaden. Picknicken doen we bij de 30 m-hoge uitkijktoren van Koersel Kapelleke, al sinds 1826 een lokaal zeer beroemd bedevaartsoord. Via het militair domein met prachtige vergezichten, wandelen we terug naar onze hoeve waar een lekker diner wacht. 

Dag 3

Om het mijnverleden kan je in Limburg niet heen. De mijnindustrie heeft voor veel voorspoed en ook veel ellende gezorgd en hoewel de laatste mijn in 1992 is dichtgegaan, blijft het vele zielen beroeren. We wandelen naar de twee terrils van Beringen, gevolgd door een klim van 100 hoogtemeters met uiteraard mooie uitzichten.

Voor de lunch trekken we naar de multiculturele mijnwerkerswijk, gelegen aan de mooie Fatih-moskee die we ook bezoeken. 's Namiddags leidt een gids ons langs en door de historische panden en wanen we ons mijnwerker in de schachtbok en lampenzaal. Een ondergrondse simulatie maakt het plaatje compleet. Wie het liever sportiever wil aanpakken, kan klimmen, duiken of mountainbiken.

In de late namiddag keren we terug naar het logies, waar we afscheid nemen. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 310
Voorschot: € 100 per persoon

Inbegrepen

 • logies
 • avondmaal dag 1 t.e.m. lunch dag 3
 • gids Toerisme Limburg
 • bezoek Fatih-moskee
 • bezoek Blueberry Fields
 • vergunning militair domein
 • Avonturenberg Beringen
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • overige maaltijden
 • dranken
 • optionele activiteiten: bezoek Mijnmuseum met gids (€ 6), mountainbikeparcours Avonturenberg, klimmen, duiken.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 5 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het stappertjessysteem.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in tweepersoonskamers in een boerderij uit de jaren 50 die verbouwd werd tot een gezellige Bed en Breakfast met een landelijke sfeer. De B&B beschikt over 4 tweepersoonskamer met eigen sanitair en 4 studios voor telkens 4 personen, met 2 niet volledig afgescheiden slaapkamers en een badkamer.


Vervoer

 • Met de trein tot het station van Beverlo. Vandaar is het een half uurtje te voet naar de B&B. Je kan met de begeleider of een van je medereizigers afspreken om je op te pikken.
 • Eigen wagen.
 • Carpool: je kan bij inschrijving aangeven of je zelf met de wagen rijdt en plaats aanbiedt of je wil meerijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof.

Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor dit weekend. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • reistas of kleine koffer
 • dagrugzak met waterdichte overtrek (voor de spullen die je nodig hebt tijdens een dagwandeling)

Schoeisel & kousen

 • waterbestendige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • schoeisel voor binnen
 • wandelkousen of -sokken

Kledij

 • wind- en waterdichte jas
 • evt. wind- en waterdichte (over)broek
 • wandelbroek
 • fleece

Check het weerbericht voor je pakt, maar voorzie best kledij voor zowel nat als droog weer.

Verzorging

 • toiletgerief (douchezeep is aanwezig)
 • zonnecrème

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak

Diversen

 • evt. verrekijker
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraakgegevens en de deelnemerslijst, wordt een week à 10 dagen voor vertrek doorgemaild. 

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 
Anders Reizen in Beringen