Australië - Tasmanië


22 dagen

12/11/2022 - 3/12/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Australië - Tasmanië


22 dagen

12/11/2022 - 3/12/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Australië - Tasmanië


22 dagen

12/11/2022 - 3/12/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Australië - Tasmanië


22 dagen

12/11/2022 - 3/12/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Australië - Tasmanië


22 dagen

12/11/2022 - 3/12/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »
Groepsreis Australië
Ten zuiden van het Australische 'vasteland' ligt Tasmanië, een relatief compact eiland met een relaxte sfeer waar je landschappen terugvindt die tot de meest indrukwekkende ter wereld behoren. Tassie has it all: wouden en wildernis, beaches & bergmeren en een fauna & flora die tot de verbeelding spreken (om de Tasmaanse duivel niet te noemen). Het eiland heeft van zijn 'farawayness' een troef gemaakt. Wandelend verkennen we de enorme verscheidenheid van deze verre, maar zo unieke bestemming.
Prijs: binnenkort online
Aantal dagen: 22 dagen
Reisnummer: 22AU1TMA1
Reisdatum: 12/11/2022 - 3/12/2022
Deelnemers: min. 6 - max. 10
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Grondige verkenning van het eiland
 • Beklijvende landschappen
 • Adembenemend natuurschoon
 • Geweldige wandelbestemming

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,9

10 Beoordelingen

reviews van klanten

Het was een prachtige actieve reis door een schitterende vaak ongerepte natuur. De reisleider was erg goed en was van alles goed op de hoogte. Het reizen in kleine groepen is bij dit soort reizen heel prettig.

Eddy D. -

Een goed uitgestippelde reis in een supermooie omgeving met voldoende variatie in de wandelingen. Een echte aanrader!

Joost en Ada B. -

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Dag 1-2

Onze lange vliegreis vangt aan in Brussel en brengt ons via Dubai en Melbourne naar Hobart, waar we op dag 2 's avonds laat aankomen.

Dag 3

Hobart is de hoofdplaats van Tasmanië die gelegen is aan de zuidoostkust. In de voormiddag bezoeken we Salamanca Market, de gezellige haven, en het centrum. De lunch nemen we aan de haven en we sluiten de dag af op de top van Mount Wellington 1271m, met mooie panoramische zichten op Hobart en omgeving. 

Dag 4

Bruny Island is bereikbaar per ferry op korte afstand van Hobart. Het is gekend voor zijn mooie stranden en rijk dierenleven; je vindt er o.a. pinguïns en vele soorten migratievogels. We maken een wandeling van ca. 3 u. naar Fluted Cape en maken kennis met de hoge zeekliffen die een van de typische kenmerken van Tasmanië zijn. De herinnering aan de lange vliegreis geraakt op dit relaxte eiland al snel op de achtergrond.

We overnachten in gerieflijke cabins op 50 m van de Tasmaanse Zee en genieten 's avonds van een BBQ.

Dag 5

Verdere verkenning van Bruny Island. We wandelen het 'Labillardiere circuit' (ca. 5 u.) langs een van de meest afgelegen delen van het eiland. De wandeling loopt langs mooie baaien en bossen en we komen voorbij oester- en mosselkwekerijen die tot de beste in Australië worden gerekend.

Tweede overnachting op Bruny Island.

Dag 6

We nemen de boot  terug naar het ‘vasteland’. In de namiddag maken we een korte wandeling in de Styx Valley, waar we een van de de grootste boomsoorten ter wereld kunnen bekijken: de eucalyptus regnans. Ze zijn even indrukwekkend als hun net iets grotere Amerikaanse broers de mammoetbomen en sommigen zijn zo hoog als een gebouw van 25 verdiepingen. 

De komende 3 nachten verblijven we in gezellige cottages in Maydena, gelegen in een bosrijke omgeving aan de rand van South West National Park, een van de laatste onafgebroken wildernisregio’s in Australië.

Dag 7

We rijden via een grotendeel onverharde weg verder het Southwest National Park in. Een tocht van ca. 5 u. brengt ons naar de top van Mount Eliza, waarbij het laatste stuk enig klauterwerk vereist en waarbij je best geen hoogtevrees hebt. Boven hebben we zicht op Lake Pedder. In 1972 werd de Gordon Dam gebouwd waarbij een gebied onder water kwam te staan dat 24 x de oppervlakte van het oorspronkelijke meer besloeg. Tot op heden blijft dit een van de meest controversiële bouwwerken in Australië. We brengen na de wandeling een bezoek aan de dam met onderweg verschillende knappe uitzichtpunten.

Tweede overnachting in Maydena.

Dag 8

Naast het Southwest National Park ligt Mount Field National Park, waar in de winter geskied wordt. Vanaf Lake Dobson, gelegen op +1000 m, gaan we op stap langs het Tarn Shelf Track, een mooie circulaire routevan ca. 6 u. langs gletsjermeren en een bijzondere vegetatie, waaronder de grasboom. 

Derde overnachting in Maydena.

Dag 9

We verplaatsen ons naar Lake St.Clair National Park, gelegen in het midden van het Tasmanaanse eiland. We bezoeken het boeiende Visitor Center en ondernemen de 'Aboriginal Walk', een korte wandeling, deels langs de oever van het meer, met onderweg informatie over de oorspronkelijke bevolking. De Tasmaanse Aboriginal-bevolking is volledig uitgeroeid door de Britse kolonisten; de laatste Tasmaniër is overleden in 1905.

Overnachting in cottages middenin de natuur van de Central Highlands.

Dag 10

Verdere verkenning van St. Clair National Park via de prachtige circulaire route van ca. 7 u. naar Mount Rufus, die deels over de bekende (5-daagse) Overland Track loopt. Van op de top hebben we uitstekende zichten op Lake St. Clair, Mount Olympus en Frenchmans Cap en krijgen we goed te zien hoe bergachtig Tasmanië wel is.

Tweede overnachting in de Central Highlands.

Dag 11

Transfer van ca. 300 km met onderweg een stop bij de mooie Nelson Falls en in het mijnwerkersstadje Queenstown. Dat werd begin vorige eeuw gesticht en er hangt nog een pioneersfeertje. Ons logies bevindt zich aan de voet van de iconische berg Cradle Mountain, die we bij goed weer al van ver kunnen zien liggen.

In de namiddag is er de mogelijkheid om in een nabijgelegen reservaat de beroemde Tasmaanse duivels te gaan bekijken.

Dag 12

Een wandeling op Cradle Mountain, een van de landschappelijke symbolen van Tasmanië, kan niet ontbreken. We maken een prachtige lustocht van ca. 7 u. langs enkele meren. Wie geen hoogtevrees heeft en zich niet laat afschrikken door wat geklauter, kan de tocht naar de top op 1545 m ondernemen. Het zicht boven is ronduit adembenemend.

We rijden nadien verder naar het logies in Mole Creek.

Dag 13

Vandaag staat een lange wandeling (ca. 8 u.) op het programma in het Walls of Jeruzalem National Park. Dit is een weinig bezocht park, maar het behoort tot de mooiste van het eiland. Je treft er grote dennenwouden aan, waar elders in Tasmanië de overheersende boomsoort de eucalyptus is. Een relatief lange maar eenvoudige klim brengt ons naar een hoogvlakte met meerdere meren en naar de ‘walls’, de indrukwekkende rotswanden waarnaar het park genoemd is. 

Tweede overnachting in Mole Creek.

Dag 14

Na enkele stevige wandeldagen doen we het wat rustiger aan in  Launceston, de tweede stad van Tasmanië met een goeie 100.000 inwoners. Vanuit het logies wandelen we naar Cataract George, een woeste canyon die uitmondt in het stadspark van Launceston. Na de picknick in het park, is de namiddag vrij.

Overnachting in Launceston.

Dag 15

Ons volgend logies is prachtig gelegen aan Georges Bay in St. Helens, een relaxte plaats waar altijd een vakantiestemming heerst. Vlakbij St. Helens liggen twee van de mooiste baaien van Tasmanië: Binalong Bay en Bay of Fires, die we gaan bewonderen en verkennen tijdens 2 korte wandelingen. 

Overnachten in St. Helens. Vanavond staat er nog eens BBQ op het menu.

Dag 16

Onze volgende bestemming is het schiereiland Freycinet, met het gelijknamige National Park. Het Wineglass Bay Circuit, een mooie circulaire route  van 4 à 5 u. wandelen, biedt uitstekende zichten op Great Oyster Bay. Optioneel kan je een bootocht doen langs de kust, met niet alleen prachtige zichten op het bergachtige schiereiland, maar ook kans op het spotten van zeevogels en -zoogdieren (incluis walvissen). 

We overnachten de komende 2 dagen in de buurt van Little Swanport, op een bijzondere plaats helemaal omringd door ‘bush’ die bewoond wordt door o.a. wallabies en Tasmaanse egels.

Dag 17

Een half uurtje rijden en we zijn in Triabunna, waar we de ferry nemen naar het autovrije Maria Island. Naast mooie landschappen met baaien, kliffen en bergen, tref je hier veel gevleugelde bewoners aan, o.a. albatrossen en pinguïns. Het eiland heeft een bewogen geschiedenis van confrontaties tussen de Aboriginals en de vroege kolonisten (vooral walvisvaarders) en werd in de 19de eeuw door de Engelsen gebruikt als gevangeniseiland. 

Er zijn verschillende wandelmogelijkheden, maar het autovrije eiland leent zich - indien er interesse is - ook uitstekend tot fietsen. Niet altijd evident, gezien de vaak sterke winden en het oneffen terrein. Als er ergens een waterkans is om een Tasmaanse duivel in het wild te spotten, is het hier. Na de zware ziekte die 75 % van de duivels heeft uitgeroeid op Tasmanië zelf, werden in 2012 28 gezonde dieren uitgezet op Maria Island. Ondertussen zijn ze al met meer dan 100. De kans om wombats te zien is vrij groot. 

Terug naar onze cabins in de bush voor de tweede overnachting.

Dag 18

De laatste bestemming van deze reis is niet de minste: Tasman Peninsula. Hier brengen we 3 nachten door in rustig gelegen cottages in Taranna. We maken een wandeling van ca. 5 u. naar de punt van Cape Raul, een van de drie capes van het schiereiland met sensationele zeekliffen tot 300 m hoog. Hier staat vaak een sterke wind, maar de zichten van op Cape Raul zijn onvergetelijk.

Dag 19

Een stevige wandeling van ca. 7 u. langs de spectaculaire kustlijn laat ons verder kennismaken met Tasman Peninsula. Via verschillende baaien wandelen we tot aan Fortescue Bay, het eindpunt van deze actieve dag.

Tweede overnachting in Taranna.

Dag 20

Port Arthur, een voormalige gevangenis, is een historische site met een luguber verleden maar prachtig gelegen. Een bezoek aan deze plek is dan ook een must.

In de namiddag wandelen we naar Cape Hauy, wederom een tocht die eindigt bij de imposante zeekliffen met o.a. de befaamde ‘Totem Pole’, een 80 meter hoge rots die loodrecht uit de zee naar boven priemt. Het is een waardig eindpunt voor de laatste wandeling van deze reis.

Derde overnachting in Taranna.

Dag 21

Transfer van een kleine 2 u. terug naar Hobart. Het is onverbiddelijk afgelopen en we rijden naar de luchthaven waar de terugreis naar Brussel begint.

Dag 22

Aankomst in Brussel.

Mogelijke aanpassingen

Aan deze reis worden in de loop van januari mogelijks nog kleine aanpassingen/wijzigingen aangebracht.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Prijs

binnenkort online
Voorschot: € 1580 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • transfers
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 2 t.e.m. ontbijt dag 21
 • inkomgelden nationale parken
 • Nederlandstalige begeleiding.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • inkomgelden van musea, bezienswaardigheden e.d. 
 • evt. optionele uitstappen (bv. Tasman Devil Conservation Center 20 AUD, Wineglass Bay Cruise 140 AUD, bootexcursie Tasman Peninsula 125 AUD) 
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 10 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis waarvan de meeste wandelingen niveau  krijgen. De wandeling op Cradle Mountain en in het Walls of Jeruzalem NP neigen echter naar . In het dagschema wordt de duur van de wandelingen vermeld. De tocht naar de top van Mount Eliza vereist tijdens het laatste stuk enig klauterwerk waarbij je best geen hoogtevrees hebt.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • We logeren afwisselend in cottages, bungalows en hotelkamers, van eenvoudig tot zeer comfortabel. Alle logiesplaatsen zijn netjes, zijn goed uitgerust met degelijk sanitair en fatsoenlijke bedden en werden uitgekozen omwille van hun goede locatie in functie van de wandelingen
 • We streven ernaar om steeds in tweepersoonskamers te overnachten (maar heel uitzonderlijk kan het ook om een driepersoonskamer gaan). In de bungalows en cottages logeren er max. 4 personen per unit, met 2 slaapkamers en een living. Meestal hebben de kamers eigen sanitair; soms dient dit echter gedeeld te worden met een andere kamer.

Maaltijden

Het ontbijt nemen we in het logies en het middagmaal is een picknick (meestal) of een snelle hap. 's Avonds gaan we meestal uit eten. Enkele avonden koken we zelf (bv. bbq), waarbij iedereen naar beste vermogen een handje toesteekt.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak. De grote bagage blijft in het logies.


Vervoer

We beschikken over onze eigen, comfortabele minibus (met ruime bagagetrailer) die door de begeleider bestuurd wordt. Op de langere trajecten kunnen deelnemers die zich hiervoor aanbieden, het stuur eens overnemen. Ben je hiertoe bereid, meld het dan zeker bij de inschrijving. Je aansprakelijkheid is gedekt door de verzekering van de huurwagen (BA, omnium en inzittenden). Je moet in het bezit zijn van een rijbewijs B en minstens 25 jaar zijn.


Klimaat

De beste periode om Tasmanië te bezoeken is de lente en zomer, dus onze herfst en winter. In de november-december is het meestal aangenaam wandelweer. Regen is steeds mogelijk. (In 2019 was het in 1 van de nationale parken uitzonderlijk koud, vandaar dat we muts en handschoenen aan de uitrustingslijst hebben toegevoegd.) Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Belangrijk: je mag geen enkel product invoeren van dierlijke of plantaardige oorsprong, dus ook geen enkele vorm van voedsel (ook geen koekjes, snoepjes, ...). Ook je schoenen moeten perfect proper zijn, zonder enig spoor van modder of gras.

Bagage

 • reistas (met of zonder wieltjes), die je makkelijk zelf kan hanteren
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • degelijke, waterbestendige en enkelomsluitende wandelschoenen
 • wandelkousen
 • lichte (sport)schoenen of (wandel)sandalen

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele lange (wandel)broek(en)
 • regenjas of -cape
 • regenbroek
 • fleece
 • luchtige hemden of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • evt. sjaaltje (om hals tegen de zon te beschermen)
 • ondergoed
 • zwemgerief
 • evt. muts en handschoenen

Verzorging

 • toiletgerief van weinig plaats en gewicht
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘after sun’
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • isolerende drankfles (min. 1l, zowel voor warme als koude dranken)
 • lunchbox
 • evt. (zak)mesje

Diversen

 • evt. verrekijker
 • een beetje wasmiddel (om onderweg een handwasje te doen; zo bespaar je ruimte in je bagage)
 • evt. wandelstokken
 • zak- of hoofdlamp 
 • reisstekker
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • lange-vluchtenpakket: lectuur, denksportpuzzels, laptop/netbook/mp3, oordopjes, oogmasker, nekkussentje, toiletzak met mini-toiletgerief, oogdruppels, lippenbalsem, sokken...

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Reispas

Voor Australië heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet minstens 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit Australië. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. 

Visum

Je dient voor afreis online een elektronisch visum aan te vragen, nl. een “eVisitor subclass 651”. Klik HIER voor de enige officiële website van het Australische immigratie-departement waarop je het visum moet aanvragen. Het is gratis, je begint best min. 2 weken voor vertrek met de aanvraag en houdt hiervoor je reispas en vluchtgegevens bij de hand. 


Geld

 • In Tasmanië kan je op zeer veel plaatsen terecht aan de geldautomaat. Visa en Master Card worden vrijwel overal aanvaard, andere kredietkaarten minder. cash meenemen is dus overbodig.
 • Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden. 
 • Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: Currency/converter/

Gezondheid

Aangezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde.


Achtergrondinformatie

J. Leigh, Het tijgerspoor, Spannende roman over een man die wanhopig op zoek is naar sporen van de laatste Tasmaanse tijger in het ruige Tasmaanse landschap.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen