Oostenrijk - Winter in Wenen


7 dagen

21/01/2022 - 27/01/2022

prijs € 980


niet meer boekbaar

Oostenrijk - Winter in Wenen


7 dagen

21/01/2022 - 27/01/2022

prijs € 980


niet meer boekbaar

Oostenrijk - Winter in Wenen


7 dagen

21/01/2022 - 27/01/2022

prijs € 980


niet meer boekbaar

Oostenrijk - Winter in Wenen


7 dagen

21/01/2022 - 27/01/2022

prijs € 980


niet meer boekbaar

Oostenrijk - Winter in Wenen


7 dagen

21/01/2022 - 27/01/2022

prijs € 980


niet meer boekbaar
Groepsreis Oostenrijk
In hartje winter, als de drukke kerstdagen voorbij zijn, baadt Wenen in een verstilde sfeer. Onder een staalblauwe hemel of een witte sneeuwmantel krijgt de stad een heel ander karakter dan in de zomer, wanneer de straten overvol zijn van mensen. Het continentaal klimaat biedt meer kans op zonnig vriesweer of sneeuw dan bij ons, en dik ingeduffeld rondwandelen langs de elegante gebouwen, door stemmige stegen en ingeslapen parken heeft een bijzondere charme. Sommige kerken baden nog in kerstsfeer, en op het plein voor het stadhuis amuseert jong en oud zich op de feeëriek verlichte schaatspiste. Wenen is echter meer dan cultuur. Op deze reis verlaten we enkele keren de stad voor een flinke natuurwandeling in het Wienerwald, de bosrijke en heuvelachtige omgeving. We komen er tot rust en genieten geregeld van een prachtig uitzicht. En als het weer echt tegenzit, dan zorgen een keur aan topmusea samen met knusse cafés, koffiehuizen en een misschien wel een klassiek concert ervoor dat je je geen moment verveelt. Ziehier ons verrassend recept voor een winters gerecht!
Prijs: € 980
Aantal dagen: 7 dagen
Reisnummer: 22AT1WNW1
Reisdatum: 21/01/2022 - 27/01/2022
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

53

58

59

62

67

72

73

63

68

65

68

65

62

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Onderdompeling in een cultuurbad... te voet!
 • Actief wandelen door bossen en wijngaarden 
 • Bijzondere sfeer in hartje winter
 • Muzikale mis in de Hofburg
 • Beroemde componisten komen tot leven

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,7

17 Beoordelingen

reviews van klanten

Van alle reizen die ik tot nu toe heb gemaakt, staat deze reis op de eerste plaats. Omdat Wenen een hele mooie stad is maar vooral omdat Bart ons zoveel leerrijks en moois heeft laten ontdekken en hij er voor iedereen was.

Anny K. -

Ideaal bestaat niet, maar deze reis zat er dichtbij!!

Marie-Louise S. -

Uitstekend op alle vlakken!

Jos V. -

Een reis met Anders Reizen is altijd zeer aangenaam. Bart gidste ons door Wenen als ware het zijn thuisstad. Met een passend muziekje toonde hij ons de verblijfplaatsen van zoveel beroemde musici. Genieten van een lekker stuk taart in een van de vele koffiehuizen hoorde er ook bij. Dit alles met fijne en aangename mensen, maakte van deze reis eentje om "U" tegen te zeggen.

LUCIE D. -

Wenen is een aanrader, zeer mooie stad om in te wandelen en interessante musea. Alles goed bereikbaar, te voet of met openbaar vervoer (metro, trams, bus). En dat onder begeleiding van enthousiaste gids, Bart

Frank-Aline L. -

Een heel aangename en leerzame culturele winterwandelreis, met een tikje winterse natuur erbij. De topbegeleiding door Bart was een echte meerwaarde. De sfeer in de groep zat zeer goed .

Erna S. -

Heel interessante en boeiende reis. Wenen onder en in de sneeuw ... magisch! Toffe begeleiding. Open minded deelnemers.

Véronique M. -

Wenen heeft me echt verrast, zoveel prachtige gebouwen en monumenten. De Österreichische Nationalbibliothek,wat een pareltje, eentje die uw verbeelding prikkelt. Verder heb ik ook heel hard genoten van de Weense koffiehuizen, deze mochten natuurlijk niet ontbreken. #Mozart #Wienerschnitzel #Sachertorte. Bedankt aan Bart, die ons meegenomen heeft op een reis boordevol cultuur.

Mireille V. -

Wenen is een prachtige stad en deze ontdekken met Bart als reisbegeleider was top. Ook de wandeling in het Wienerwald was een aangename afwisseling met het bezoek aan de stad. Conclusie: een zeer geslaagde reis.

Muriel H. -

Algemene reistips

Dag 1

De trein brengt ons snel en comfortabel naar Wenen. Terwijl we Duitsland doorkruisen, zien we hoe de verschillende landschappen en streken elkaar opvolgen, hebben we tijd om met elkaar kennis te maken en komen we geleidelijk aan in vakantie-modus.
In de vroege avond komen we aan en nemen we onze intrek in het hotel. 
Na een licht avondmaal strekken we nog even de benen tijdens een sfeerwandeling door avondlijk Wenen.

Dag 2

We starten ons bezoek aan Wenen met een flinke wandeling langs de oudste monumenten in het historische centrum. Ook vandaag nog straalt de voormalige hoofdstad van het Habsburgse rijk macht en grootsheid uit. Het centrum bulkt van elegante paleizen, gebouwd door  adellijke families om elkaar en zelfs de keizer te overtreffen. Wanneer we echter de smalle straatjes inslaan, ontdekken we een ander, kleinschalig Wenen, waar je op pleintjes en verborgen binnenplaatsen de Oostenrijkse rust en gemoedelijkheid terugvindt. Vandaag en de komende dagen ontdekken we hier ook de sporen van de vele componisten die hier hun bescheiden bestaan probeerden te verdienen: Beethoven, Schubert, Mozart, Haydn… De plaatsen waar ze woonden en wandelden en talrijke anekdotes brengen hen weer tot leven. 

Dag 3

Vandaag kruisen we steevast de wegen van de Habsburgse keizers. We vangen aan bij hun paleis, de Hofburg. Het is zondag, dan wordt er in de gotische kapel van het paleis een muzikale mis opgedragen, en die willen we niet missen. De uitvoering is in handen van o.m. de Wiener Sängerknaben en muzikanten van de Wiener Philharmoniker, niveau gegarandeerd!
Na deze bijzondere belevenis gaan we een kijkje nemen in de indrukwekkende Nationale Bibliotheek, een pronkstuk van barokke architectuur.
In de namiddag wandelen we opnieuw door straten en langs pleinen en laten we ons overweldigen door imposante paleizen en zwierige kerken, die praal en pracht uitstralen. Op ons parcours ligt ook de Ringstrasse, de groene boulevard met haar imposante gebouwen uit de 19de eeuw.
Halverwege de namiddag heb je de keuze om in de Hofburg de woon- en werkvertrekken van keizer Franz-Joseph en zijn gemalin Elisabeth, ‘Sisi’, bezoeken, of het Leopoldmuseum met zijn verzameling kunst van begin 20ste eeuw (Klimt, Kokoschka, en de grootste collectie werken van Egon Schiele). Het maakt deel uit van het 'MQ' (Museumsquartier), een verzameling musea, tentoonstellingsruimten en culturele instellingen ondergebracht in de voormalige Habsburgse paardenstallingen.

Dag 4

We nemen de trein langs de Donau tot het startpunt van onze eerste dagwandeling in de natuur. De aanvang is een goede opwarmer, met een half uurtje pittig stijgen tot op de kam. Dan gaat het heuvelend door prachtige beukenwouden en in het laatste deel ook langs wijngaarden naar Klosterneuburg. Hier kunnen we een deel van het prachtige Augustijnerklooster bezoeken, dat uit de 12de eeuw dateert. Het is tevens het oudste nog bestaande wijngoed van Oostenrijk, en in de aangrenzende vinotheek kan je de wijn proeven en kopen.
We keren terug naar Wenen voor het avondmaal.

Dag 5

De Jugendstil en het expressionisme luidden begin 20ste eeuw een nieuwe periode van artistieke creativiteit in. Architecten als Hoffman, Wagner, Loos en de eigenzinnige Hundertwasser lieten in Wenen hun sporen na. Vandaag maken we een lange architectuurwandeling die start met het paviljoen van de Secession, hét Jugendstil-monument van Wenen dat een prachtige muurschildering van Klimt herbergt. Via het stadspark wandelen we naar het kleurrijke Hundertwasserhaus en zo verder door het Prater-park naar de hypermoderne universiteitsbibliotheek van architecte Zaha Hadid.

Dag 6

Vandaag heb je de keuze: een tweede natuurwandeling of een dagje vrij verkennen van de stad.

De natuurwandeling voert opnieuw door mooie bossen - beuken, dennen en gemengd woud - met af en toe een open weiland. Ze duurt ongeveer 3,5 à 4 uur, zodat we in de vroege namiddag weer in de stad zijn.

Wie in de stad blijft, zal het aan mogelijkheden niet onbreken. Heeft het werk van Oostenrijkse bodem - zoals van Klimt - je aandacht getrokken, dan vind je meer van dat moois in het Belvédère. Liefhebbers van klassieke schilderkunst vinden dan weer hun gading in het enorme Kunsthistorisch Museum (met de grootste verzameling Brueghelwerken ter wereld). Of bezoek je liever het zomerpaleis van de Habsburgers, Schloss Schönbrunn?

In de late namiddag verplaatsen we ons opnieuw naar de rand van de stad. Een korte avondwandeling - in het donker! - brengt ons in een 'Heurige'. Heurigen zijn rustieke wijnlokalen, vaak met eetgelegenheid, die horen bij een wijngoed. Je kan er verschillende soorten wijn proeven, zoals de jonge witte ‘heuriger’ die zijn naam aan dit soort lokalen heeft gegeven. Zo dicht we ons bij het elegante, chique stadscentrum bevinden, zo verschillend is de sfeer hier: eenvoudig, landelijk, Oostenrijks 'gemütlich'. We doen ons te goed aan een smakelijk avondmaal.

Dag 7

Wie nog een laatste keer de buitenlucht wil opsnuiven, kan deelnemen aan een lichte - want overwegend dalende - wandeling door de wijngaarden van Grinzing. Met een schitterend panoramisch uitzicht over heel Wenen als kers op de taart.

Of ga je op zoek naar een laatste souvenir of wandel je gewoon nog wat rond om een laatste impressie op te doen? Aan jou de keuze.

In de vroege namiddag vertrekken we naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Concerten

Geen bezoek aan Wenen is compleet zonder een concert bij te wonen. Het aanbod is groot: van licht klassiek tot hedendaags.

De muzikale mis op zondag is inbegrepen in de prijs (t.w.v. € 33). We kunnen pas tickets aankopen wanneer de afreis gegarandeerd is, en voor de deelnemers die op dat ogenblik ingeschreven zijn. Voor latere inschrijvingen wordt geval per geval een ticket aangekocht. Mocht het voorkomen dat op het ogenblik van je inschrijving er geen tickets in de vermelde prijscategorie meer beschikbaar zijn, dan kan je opteren voor een duurdere of goedkopere categorie, waarbij het prijsverschil wordt verrekend. Tijdig boeken is dus hoe dan ook een aanrader.

Later bezorgen wij aan de deelnemers ook een beperkte selectie van enkele bijkomende concerten die in de reisperiode vallen, en waarvoor je via ons optioneel een ticket kan bestellen.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 980
Voorschot: € 300 per persoon

Inbegrepen

 • trein (heenreis) en vlucht (terugreis)
 • logies
 • ontbijt
 • lokale huiswijn of frisdrank bij het avondmaal in de Heurige (dag 6) (het eten zelf is niet inbegrepen)
 • entreeticket muzikale mis in de Hofburg (categorie: € 33)
 • begeleiding
 • verplaatsingen met het openbaar vervoer (binnen het kader van de groepsbezoeken)
 • luchthaventaksen
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • middag- en avondmalen (ca. € 200-250)
 • dranken (behalve wijn of frisdrank bij avondmaal op dag 6)
 • inkomgelden van musea, bezienswaardigheden, enz. (€ 50-70 naargelang interesse)
 • evt. andere concerten
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Bart De Winter


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 tot 

De natuurwandeling op dag 4 () is zo'n 5 à 5,5 uur (inclusief pauzes) en loopt over goede paden en boswegen. Aan het begin is er een vrij steile klim van ca. 30 min, halverwege een tweede kortere klim. Voor de rest stelt de wandeling geen enkele moeilijkheid.

De wandeling op dag 6 () is 3,5 à 4 uur lang met slechts lichte hoogteverschillen.
De wandeling op dag 7 () is slechts 2 uur lang, gaat bijna volledig over (verkeersarme) asfaltwegen en is overwegend bergafwaarts.
Regen of sneeuw kunnen de wegen modderig maken, waterdichte wandelschoenen met een goed zoolprofiel zijn dan ook echt noodzakelijk.

Wanneer er teveel sneeuw of ijzel ligt, kunnen sommige wandelingen moeilijk uitvoerbaar zijn. In dat geval wordt een alternatieve wandeling of activiteit voorzien.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in een aangenaam hotel***, gelegen in een rustige straat in de sympathieke wijk Josefstadt, net buiten de Ringstrasse. Het oude centrum ligt op wandelafstand, en voor verdere verplaatsingen is de metro- en tramhalte vlakbij.

Comfortabele tweepersoonskamers met privé-badkamer.


Maaltijden

Het ontbijt nemen we in het logies. Het hotel serveert een uitgebreid ontbijtbuffet met warme en koude gerechten.

’s Middags eten we ergens een snack. ‘s Avonds proberen we de gevarieerde keuken van de talloze restaurants in het centrum.


Vervoer

Heenreis per ICE-trein, terugreis met Brussels Airlines vlucht.

Het vermelde uurschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van de boeking door de vervoermaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander uurschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het uurschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
Trein ICE13Brussel-Zuid 21/01/2022 08:25Frankfurt Hauptbahnhof 21/01/2022 11:31
Trein ICE27Frankfurt Hauptbahnhof 21/01/2022 12:22Wien Hauptbahnhof 21/01/2022 18:45
SN2906Wenen 27/01/2022 18:10Brussel 27/01/2022 20:00

Voor de heenreis kiezen we voor de dagtrein. Het is een klimaatvriendelijk alternatief voor vliegen. En als je de vele uren wachten op de luchthaven meerekent, is de trein zelfs niet altijd zoveel trager dan het vliegtuig.
Met de trein reizen heeft nog andere voordelen. Waar je met het vliegtuig elk gevoel van afstand mist, merk je met de trein - zowel door de reistijd als door de verschillende streken die je doorkruist - écht hoe ver je van huis bent. 
De tijd die je aan boord doorbrengt, laat je toe om te lezen, kennis te maken met je reisgenoten, of gewoon weg te dromen bij het voorbijglijdende landschap. Hij helpt je te 'onthaasten' zodat je bij aankomst op de bestemming in 'relax mode' aan je vakantie kan beginnen.

De terugreis is per vliegtuig.

Ter plaatse maken we gebruik van het efficiënte openbaar vervoer


Bagage

Blijft in het hotel.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Meenemen op reis

Bagage

 • reistas of kleine valies
 • dagrugzakje

Tip: De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Anders Reizen (op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven). Breng best ook een identificatie aan de binnenkant van je reistas, rugzak of koffer. Wij raden aan om je bagage te beperken tot 1 stuk en max. 15 kg. Dat maakt het vervoer ter plaatse en het dragen over korte afstanden een stuk makkelijker. Je mag slechts 1 stuk handbagage meenemen aan boord, eventueel aangevuld met een cameratas, handtas, laptop,…

Schoeisel & kousen

 • waterdichte wandelschoenen met een goed zoolprofiel (geschikt om in regen of sneeuw te wandelen)
 • wandelsokken
 • warme schoenen voor ’s avonds of overdag in de stad 

Kledij

 • broek(en)
 • warme winterjas (waterdicht)
 • warme truien of fleeces
 • enkele hemden en/of T-shirts
 • ondergoed
 • handschoenen
 • sjaal
 • muts

Verzorging

 • toiletgerief

Diversen

 • evt. oordopjes
 • evt. wandelstokken voor de natuurwandeling
 • paraplu.
Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als Anders Reizen-deelnemer korting krijgt, vind je op deze webpagina recht onder 'Algemene reistips'.

Geld

Tijdens de reis kan je in de stad met je betaalkaart geld afhalen en op veel plaatsen ook betalen.

Formaliteiten

Voor deze reis volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Meer weten?

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij kunnen alvast het volgende boek aanbevelen:

De Wereld van Gisteren, van Stefan Zweig.
De autobiografie van de bekende Oostenrijkse schrijver biedt een indrukwekkend beelden van het Europa en met name van het Oostenrijk en Wenen van zijn tijd. Hij schrijft over zijn kinderjaren, zijn studententijd, zijn reizen en onmoetingen met invloedrijke intellectuelen, kunstenaars en schrijvers: Maxim Gorki, Albert Einstein, Gustav Mahler, Sigmund Freund en vele anderen.
Verschenen bij Rainbow, ISBN 978 90 417 1221 9

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

 • Altavia Travelbooks in Antwerpen
 • De Reyghere in Brugge
 • Anticyclone des Açores in Brussel
 • Atlas & Zanzibar in Gent
 • Barboek in Leuven
 • De Zondvloed in Mechelen en Roeselare
 • AltiplanoBooks
 • Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


  Klimaat

  Oostenrijk geniet van een continentaal klimaat, dat betekent dat de winters gemiddeld kouder en droger zijn dan bij ons. Vriesweer (met zon en blauwe hemel) en sneeuw zijn in januari geen uitzondering, maar ook geen garantie. Regen is uiteraard ook steeds mogelijk.

  Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


  Vertrekinfo

  De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild. 


  Wijzigingen

  Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

  Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

  De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
  • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
  • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
  • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
  • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
  • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
  Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

  Blijf op de hoogte van deze reis

  en ontvang onze nieuwsbrief: