Oostenrijk - Huttentocht in Silvretta


8 dagen

23/07/2022 - 30/07/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Oostenrijk - Huttentocht in Silvretta


8 dagen

23/07/2022 - 30/07/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Oostenrijk - Huttentocht in Silvretta


8 dagen

23/07/2022 - 30/07/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Oostenrijk - Huttentocht in Silvretta


8 dagen

23/07/2022 - 30/07/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Oostenrijk - Huttentocht in Silvretta


8 dagen

23/07/2022 - 30/07/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »
Groepsreis Oostenrijk
Het Silvretta-massief spreidt zich uit over het Oostenrijks-Zwitsers grensgebied. Het landschap wordt gedomineerd door meerdere bergtoppen van +3000 m, adembenemende gletsjers en uitgestrekte valleien. Van aan het Silvretta-stuwmeer leidt een zesdaagse trektocht ons langs de mooiste plekjes en uitzichtpunten van het gebied. Puur en pittig genieten in een uitgelezen stuk natuur, met overnachting in goed uitgeruste berghutten.
Prijs: binnenkort online
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 22AT1SVA1
Reisdatum: 23/07/2022 - 30/07/2022
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

14 Beoordelingen

reviews van klanten

Ik heb genoten van deze reis. Al snel voelde ik me op mijn gemak in de groep met daarin stuk voor stuk bijzonder fijne mensen waaronder ook een toffe reisbegeleider. Behalve enkele voor mij persoonlijk te spannende en technisch moeilijkere stukjes die ik liever had willen vermijden, was het een ongelooflijk mooie week. De steun van de groep, de leuke ongedwongen sfeer en de natuurpracht van het Alpengebergte maakten voor mij de gezonde portie afzien en puffen meer dan de moeite waard en de voldoening des te groter bij aankomst aan de hut. Een nu-moment (knipoog) om te blijven koesteren.

Sara D. -

Mooie wandelingen in prachtige landschappen met fantastische uitzichten. Meer moet dat niet zijn. Mijn fascinatie voor de bergen is begonnen:-).

Leandra K. -

Zeer mooie huttentocht! Inspannen , maar je wordt beloond. Eff weg van de drukke werel, en toch net genoeg luxe om je comfortabel te voelen. Steeds gelegenheid om te douchen.

Bernard D. -

Ik heb erg genoten van deze tocht in het Silvretta gebergte. De natuur is er prachtig. Achter elke kam een nieuw vergezicht, elke berghut een nieuwe verrassing. De groep was aangenaam. Geen tafelspringers maar allemaal mensen die voor de natuur komen en begripvol zijn naar elkaar toe. We hadden een prima begeleider met oog voor het welzijn van de groep.

Stijn J. -

Heel toffe hutttentocht ! Het is m.i. een goed idee om de eerste en de laatste dag in een hotel in plaats van in een berghut te verblijven. Dat deed echt deugd. Top begeleider en een goeie groep !

Jan K. -

Ik kijk terug op een heel mooie reis. De Silvretta is een fantastisch gebied. De reisbegeleider was heel aangenaam en ik zou zeker nog eens een tocht met hem willen maken. Al met al heb ik een fantastische week beleefd in het grensgebied van Oostenrijk en Zwitserland. Ik zou zo terug willen! Vanaf de eerste wandeldag, op het moment dat je de bewoonde wereld achter je laat, kom je in een prachtige wereld. Ik vond het daarnaast erg gezellig in de groep en in de hutten.

Marieke B. -

Algemene reistips

Dag 1

Afspraak om 18 uur in het hotel in Galtür. Na het avondeten geeft de begeleider ons een overzicht van wat ons de komende dagen te wachten staat. De liefhebbers kunnen daarna in de mooie wellness van het hotel terecht. 

Dag 2

Na het ontbijt beginnen we eraan. We nemen de bus naar de Silvretta-Stausee op de Bielerhöhe, met z'n 2032 m het hoogste punt van de Silvretta-Hochalpenstraße tussen Montafon en het Paznauntal. Een rustige klim brengt ons tegen de middag bij de Saarbrückerhut (2538 m), waar we met de eerste gletsjers worden geconfronteerd.

In de namiddag kan je facultatief (en zonder rugzak) naar één van de mooie uitzichtpunten in de buurt.

Dag 3

Na een korte klim tot Seelücke (2776 m) steken we de grens met Zwitserland over. Langs de Seegletsjer en enkele meertjes dalen we af tot 2065 m en weer omhoog tot 2690 m. 

Ons logies vandaag - de Silvrettahut – ligt op 2341 m.

Dag 4

Wie er vroeg bij is, kan in de stilte van het ochtendkrieken rond de hut misschien een steenbok spotten.

Na het ontbijt klimmen we gestaag om via de Rote Furka (2688 m) terug op Oostenrijks grondgebied te komen. Eerst worden we omringd door gletsjers om vervolgens via een riviertje de Silvretta Stausee te bereiken. Via het Ochsental komt de Wiesbadenerhut (2443 m) stilaan in het vizier. Genieten op het terras of toch nog een extra klim naar de Grüne Kuppl (2579 m)? Voor elk wat wils!

Dag 5

We gaan op pad om via de Radsattel (2652 m) en Getschner Scharte (2839 m) de Jamtalhut (2165m) te bereiken. 

Dag 6

Eerst rustig en dan steeds steiler klimmen we tot aan de Kronen-Joch (2958 m). Bij mooi weer laten we onze rugzak hier achter en gaan we nog tot aan de Grenzeck-Kopf (3048 m) en terug. 

Een lange afdaling brengt ons tot aan de Heidelbergerhut (2264 m).

Dag 7

Langs een moeras en enkele riviertjes tot aan de Ritzen-Joch (2688 m). Rustige afdaling langs het Laraintal tot in Galtür (1584 m). 

Dag 8

Afscheid na het ontbijt.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

binnenkort online
Voorschot: € 290 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies 
 • maaltijden vanaf het avondmaal op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 8
 • bus op dag 2
 • Nederlandstalige begelei­ding 
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

. Doorgaande tocht met dagelijks flinke hoogteverschillen (zie dagschema). Ervaring met bergwandelen is aangeraden en je beschikt best over een sportieve conditie.

Aantal wandeluren per dag (bij benadering):

Dag 1: 2u30 (+ optioneel 2 u.)
Dag 2: 6 u.
Dag 3: 4u.40 (+ optioneel 1u.15)
Dag 5: 5u15 (+ optioneel 2u50)
Dag 6: 4u40 (+ optioneel 0u30)
Dag 7: 5u30

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

De eerste en laatste nacht logeren we in tweepersoonskamers in een viersterrenhotel met wellness.

Tijdens de tocht slapen we 4 nachten in ruime meerpersoonskamers en 1 nacht in een slaapzaal in comfortabele berghutten. Overal zijn dekens aanwezig; je dient zelf enkel een lakenzak mee te brengen. Je kan warm douchen tegen betaling (enkele euro's; breng muntstukken mee). In alle hutten is er een droogruimte.


Maaltijden

Ontbijt en avondmaal nemen we in het logies (stevige bergkost). Voor ’s middags krijgen we een lunchpakket mee of maken we 's morgens zelf ons lunchpakket klaar (voorzie een brooddoos of zakjes hiervoor). 

In de meeste hutten kan je snacks (chocola, repen, enz.) kopen (voorzie cash geld hiervoor). Indien je graag snackt, breng je best een voorraad tussendoortjes van thuis mee.

Je kan je drinkbus gratis vullen met water of thee.


Bagagevervoer

Je draagt je eigen rugzak (incl. picknick en lakenzak), waarvan het gewicht kan beperkt blijven tot 10 kg. Bij sommige (facultatieve of lusvormige) wandelingen hoef je je rugzak niet te dragen (zie dagschema).

Vervoer

 • Met eigen wagen (Brussel --> Galtür-Bielerhöhe  = 820 km). Je kan je wagen (onbewaakt) parkeren bij het eerste hotel.
 • Kostendelend met een medereiziger (je kan bij inschrijving aangeven of je plaats aanbiedt of zoekt). Via de deelnemerslijst, die je 2 weken voor vertrek krijgt toegestuurd, kan je concreet afspreken om kostendelend samen te rijden. Een gebruikelijke richtprijs voor carpoolen is 8 cent per km als de chauffeur geen omweg moet maken. Voor eventuele extra kilometers is 21 cent een gangbaar tarief.
 • Met openbaar vervoer: trein tot het station van Partenen en verder per bus. Indien je zelf een treinticket wil aankopen, doe je dat pas op het ogenblik dat de reis gegarandeerd is.

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden. 
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. 


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

In de Alpen is het in de zomer vaak mooi en zonnig. Bewolking of slecht weer met regen en wind zijn evenwel nooit uitgesloten en in de bergen kan het weer vrij snel omslaan. De temperatuur kan nogal schommelen, met mogelijk grote verschillen tussen dag en nacht, tussen bergflank en dal, tussen wandelen in de zon of in de schaduw. Vanaf 2000 m wordt het geleidelijk kouder en kunnen muts en handschoenen goed verdragen worden. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • degelijke rugzak (min. 50 liter)

Schoeisel & kousen

 • bergwandelschoenen
 • evt. lichte (sport)schoenen of (wandel)sandalen voor 's avonds (als je plaats wil sparen in je rugzak, zijn een paar binnenhuissokken ook prima)
 • wandel- of trekkingkousen
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers, die uiteraard overbodig zijn als het niet regent)

Kledij

 • soepele (wandel)broek (handig is het afritsbare type)
 • wind- en waterdichte jas + regenbroek
 • warme pull/fllece
 • 3 lichte hemden/T-shirts (ook met lange mouwen in geval van zonverbrande armen)
 • zonnehoed of –pet
 • sjaaltje (om de hals tegen de zon te beschermen)
 • ondergoed
 • handschoenen & muts (bij slecht weer kan het ook in de zomer op 2000 m hoogte enorm afkoelen).

Verzorging

 • basic toiletgerief
 • sneldrogende handdoek
 • 2 washandjes
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak

Diversen

 • lakenzak (in de refuges zijn voldoende warme dekens aanwezig)
 • evt. kussensloop
 • enkele plastiek zakken
 • enig wc-papier
 • zaklamp
 • energierijke tussendoortjes
 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • evt. wat biologisch afbreekbaar wasmiddel (om onderweg een wasje te doen)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Oostenrijk volstaat je identiteitskaart.


Geld

Het is het makkelijkst indien je van thuis uit euro's meeneemt. In enkele hutten kan je alleen met cash betalen.

Kennismakingsbijeenkomst

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging voor de kennisma­kingsbijeenkomst. De bijeenkomst gaat meestal door in ons kantoorgebouw te Diest op een zaterdagvoormiddag, of in een van de ViaVia Reiscafés. Je krijgt er de laatste (vertrek)info en maakt kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: