Oostenrijk - Tirol: wandelen vanuit een comfortabel hotel


8 dagen

7/08/2022 - 14/08/2022

prijs € 850


niet meer boekbaar

Oostenrijk - Tirol: wandelen vanuit een comfortabel hotel


8 dagen

7/08/2022 - 14/08/2022

prijs € 850


niet meer boekbaar

Oostenrijk - Tirol: wandelen vanuit een comfortabel hotel


8 dagen

7/08/2022 - 14/08/2022

prijs € 850


niet meer boekbaar

Oostenrijk - Tirol: wandelen vanuit een comfortabel hotel


8 dagen

7/08/2022 - 14/08/2022

prijs € 850


niet meer boekbaar

Oostenrijk - Tirol: wandelen vanuit een comfortabel hotel


8 dagen

7/08/2022 - 14/08/2022

prijs € 850


niet meer boekbaar
Groepsreis Oostenrijk
Boven de vallei van de Inn-rivier, op het groene en zonnige Mieminger-plateau, ligt het vredige dorpje Obsteig. Een goed uitgerust hotel is de basis van waaruit we wandelingen ondernemen in een fabelachtig berglandschap met uitgestrekte weiden, lichte lariksbossen en zichten op het massief van de ‘Mieminger Kette’. Een reis voor wie houdt van 'gemütlichkeit', van mooie en niet al té zware bergwandelingen en van logeren in alle comfort.
€ 850
8 dagen
Reisdatum: 7/08/2022 - 14/08/2022
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22AT1OBA1
Al 13 deelnemers
Wie gaat er mee?

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9

31 Beoordelingen

reviews van klanten

Heb enorm genoten van mijn week Tirol. Mooie wandelingen gemaakt onder fijne begeleiding, genoten van de welness en het zwembad, 's Avonds voeten onder tafel, alles met een leuke groep! Het prachtige weer hielp natuurlijk ook. Prijs - kwaliteit top!

Valerie S. -

Relatief dicht bij huis in een prachtige omgeving. Een gezellig en prima onderhouden familiehotel waar je je snel thuis voelt. Enige mindere punten van de reis: hotel is gelegen langs een weg met vrij druk toeristisch verkeer en de drankgelegenheid die stipt om 23u sluit.

Julle L. -

Mijn eerste wandelvakantie met Anders Reizen is reuze meegevallen.Goede organisatie en duidelijke afspraken. Mooie niet al te zware wandelingen met een heel toffe groep!! Zeer goede wellness accommodatie aanwezig in het hotel. Voor herhaling vatbaar!

Geert H. -

Leuke reis om een weekje te vertoeven in de natuur. Geen must om alle wandelingen mee te doen, gezien men op een vaste plaats verblijft. Een reis met alles erop en eraan. De goed uitgeruste wellness in het hotel is een pluspunt.

Annelies B. -

De wandeling waren zeer mooi onder leiding van een zeer ervaren lokale gids, en zeker haalbaar voor iemand met een normale conditie. Bovendien duurden ze niet te lang zodat er nog tijd genoeg was om nog iets op eigen houtje te doen, of om van de wellness faciliteiten in het hotel te genieten. Ook mede door de heel gevarieerde en toffe reisgroep was dit weer een heel aangename vakantie. De reizen bij Anders Reizen zijn goed georganiseerd en stellen nooit teleur!

Dieter W. -

Een reis die voldeed aan al mijn verwachtingen; prachtige panorama's, verzorgde logies, leuke groep, lekker eten en een zeer goede begeleider! Obsteig was 'fantastisch'!!!

Véronique N. -

Mooie reis, prachtige locatie, gastvrije verblijfplaats, fijne groep!

Lies O. -

Het was boven mijn verwachtingen.

Caroline M. -

Mooie wandelingen onder begeleiding van een uitstekende lokale gids . Obsteig ligt op een zonneplateau waardoor het alle dagen zonnig was ondanks de aangekondigde regen. Gratise wellness en zeer lekker eten. Kamers zijn wat verouderd en internet is zwak maar het vriendelijke en uitstekende personeel maakt alles goed.

Fred D. -

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst vanaf de namiddag in Obsteig, waar we logeren in een comfortabel ****hotel met alles erop en eraan: een mooi binnenzwembad met whirlpool en ligzetels, wellness met sauna, infraroodcabine, kruidendampbad en hooibad en een ruim massage aanbod.

We maken kennis met elkaar en met onze lokale begeleid(st)er en krijgen wat uitleg over het programma van de komende dagen. 

Dag 2

Lichte tocht door larikswouden en over weilanden rondom Obsteig. 

Wandeling van 12 km, 4 uur stappen. Hoogteverschil van ca. 300 m.

Dag 3

Panoramawandeling tot de Grünberg en via de Hallersteig (1500 m) verder naar de Sauwetterhut. Via een makkelijk woudpad gaat het richting Inntalblick en terug naar het hotel. 

Wandeling van 13 km, 4 uur stappen. Hoogteverschil van ca. 500 m.

Dag 4

Door het Mooswoud stappen we omhoog naar het Lehnberghaus waar je even kan uitrusten alvorens door te stoten naar Lacke, één van de allermooiste uitzichtpunten in de omgeving. Van hieruit zie je de Karwendel-, Stubaier-, Ötztaler- en Lechtaleralpen. 

Wandeling van 13 km, 5 uur stappen. Hoogteverschil van ca. 670 m.

Dag 5

Tirol toont zich van z’n lieflijkste kant tijdens de klim over de Alpsteig naar de Simmering Alm (1813 m). De route voert over bospaden en haarspeldbochten door een zeer afwisselend terrein tot aan het platform ‘Am Horn’ met uitzicht over de Ötztaler en Stubaier Alpen. Voor de dapperen is er nog de extra klim naar de top op 2098 m. 

Wandeling van 12 km, 6 uur stappen. Hoogteverschil van ca. 800 m.

Dag 6

Wie van bloemen houdt, komt tijdens deze prachtige tocht over de Marienbergalm, bekend om zijn bloemenpracht van gentiaantjes, wilde orchideeën en lelies, zeker aan z’n trekken. 

Wandeling van 15 km, 5 uur stappen. Hoogteverschil van ca. 700 m.

Dag 7

Voor onze laatste dag maken we ter plaatse een keuze. De begeleider stelt een aantal wandelingen voor en de groep kiest de wandeling die het beste ligt qua niveau, landschap,... Een fijne manier om af te sluiten.

Laatste avondmaal.

Dag 8

Einde van het programma na het ontbijt.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 850
Voorschot: € 300 per persoon

Inbegrepen

 • logies
 • vrij gebruik van wellness
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • Duitstalige begeleiding
 • BTW. 

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • lokale transfers
 • dranken
 • activiteiten die buiten het voorziene programma vallen
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau .  We ondernemen geen al té zware bergwandelingen over goede paden, maar het blijven wel wandelingen waarbij vrijwel voortdurend gestegen en gedaald wordt.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Heen- en terugreis

 • Met eigen wagen: afstand Brussel – Obsteig: 825 km. 
 • Kostendelend met een medereiziger (je kan bij inschrijving aangeven of je plaats aanbiedt of zoekt). Via de deelnemerslijst, die je enkele weken voor vertrek krijgt toegestuurd, kan je concreet afspreken om kostendelend samen te rijden.
 • Met openbaar vervoer: trein tot Innsbruck, gelegen op 47 km van Obsteig, en verder per regionale bus.

Je kan naar keuze zelf je heen- en terugreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de heen- en terugreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de vlucht/trein/boot;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).
Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden.
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.

Vervoer ter plaatse

Privé minibus voor de weinige tochten die niet aan het hotel vertrekken.

Logies

Comfortabel viersterrenhotel met 32 kamers verspreid over twee gebouwen. Het hotel beschikt over een- en tweepersoonskamers en appartementjes voor 4 personen. Je mag vrij gebruik maken van zwembad, whirlpool, kruidenstoombad, sauna, infraroodcabine en je krijgt een badjas ter beschikking tijdens je verblijf.


Maaltijden

 • Uitgebreid ontbijtbuffet
 • Lunchpakket
 • Vieruurtje met koffie en taart
 • Viergangen-keuzemenu met saladebar ‘s avonds. 

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.

Klimaat

Continentaal en gematigd Europees klimaat, d.w.z. vrij grote kans op mooi weer in de zomer. Niettemin is neerslag mogelijk.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • rugzak of reistas of koffer
 • dagrugzak + waterdichte hoes

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende en waterdichte wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor binnen)
 • wandel- of trekkingkousen
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers)

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • degelijke wind- en waterdichte jas
 • evt. waterdichte broek of overbroek
 • warme pull
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short/bermuda
 • zwemkleding (ook badmuts voor langharigen).

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘after sun’
 • beschermende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • lunchbox

Diversen

 • evt. verrekijker
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. isolerend zitmatje
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Oostenrijk volstaat je identiteitskaart.


Geld

De munteenheid van Oostenrijk is de euro. Je kan in het hotel met de kaart betalen en je kan in het dorp terecht aan de bankautomaat. Het is handig indien je van hieruit al wat cash geld meeneemt.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de vluchtgegevens en de afspraakplaats, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: