Armenië - Avontuurlijke wandelreis in de zuidelijke Kaukasus


15 dagen

9/07/2022 - 23/07/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Armenië - Avontuurlijke wandelreis in de zuidelijke Kaukasus


15 dagen

9/07/2022 - 23/07/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Armenië - Avontuurlijke wandelreis in de zuidelijke Kaukasus


15 dagen

9/07/2022 - 23/07/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Armenië - Avontuurlijke wandelreis in de zuidelijke Kaukasus


15 dagen

9/07/2022 - 23/07/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Armenië - Avontuurlijke wandelreis in de zuidelijke Kaukasus


15 dagen

9/07/2022 - 23/07/2022

prijs binnenkort online


Boek deze reis »
Groepsreis Armenië
In de schaduw van de mythische berg Ararat ligt Armenië. Het trotse Armenië is de oudste christelijke staat ter wereld en heeft een unieke cultuur en schrift. Gelegen in de zuidelijke Kaukasus en met een gemiddelde hoogte van 1800 m, is Armenië een bergland bij uitstek. Tijdens deze wandelreis ontdekken we drie regio’s. We beginnen in het zuidoosten met de berg Ukhtasar (3250 m). Meer centraal ligt het mooie Geghama-massief met de Azhdahak (3597 m) als hoogste punt. En ten noorden van hoofdstad Jerevan prijkt de 4091 m-hoge uitgedoofde vulkaan Aragats, de hoogste berg van Armenië, waarvan wij de zuidtop op 3380 m beklimmen. Dagwandelingen wisselen af met twee driedaagse kampeertrekkings. Maar wie Armenië zegt, zegt ook kloosters. Op deze reis komen we dan ook langs heel wat getuigen van de rijke cultuur van het land.
Prijs: binnenkort online
Aantal dagen: 15 dagen
Reisnummer: 22AM1ASA1
Reisdatum: 9/07/2022 - 23/07/2022
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • 12 wandelingen, waaronder twee 3-daagse kampeertrekkings
 • Monumentale oude kloosters en religieuze architectuur
 • Verkenning van hoofdstad Jerevan
 • Wandelen langs boerendorpen en door afgelegen natuurgebieden
 • Afwisselend logies: hotel, bij gastvrije gezinnen, kamperen
 • Persoonlijk contact met de plaatselijke bevolking
 • De 'volle tafel' met knapperige slaatjes en eerlijke gerechten bereid met verse kruiden
 • De traditionele horovats-barbecue   

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,5

29 Beoordelingen

reviews van klanten

Armenië heeft indruk gemaakt. Je wordt er meteen verwelkomd, de Armeniërs zijn bijzonder vriendelijk en behulpzaam. De lokale gidsen gaven een professionele indruk en blijk van verantwoordelijkheidsgevoel.

Steven A. -

Armenië, een land tussen verval en hoop, absoluut de moeite om te leren kennen. Prachtige weidse landschappen met daartussen een nog overal aanwezig in mekaar gestuikt Sovjetverleden. Mensen die met een minimum aan middelen toch proberen hun leven te leven. Het geloof in de toekomst is nog het meest voelbaar in de schoolkinderen die langs stoffige en onderkomen straten toch dagelijks piekfijn uitgedost naar school wandelen. En Yerevan, een bruisende stad, waar tussen oude sovjet woontorens toch mondaine nieuwbouw ontstaat. Nog steeds redelijk bombaste architectuur maar overtuigd van de groeiende welvaart. Grote lanen vol drukke voorbij razende auto's afgewisseld met parkjes, terrasjes, fonteinen. Overal activiteiten, van groezelige zaakjes, toch grote hypermoderne luxeketens. En overal de rood-roze typisch Armeense natuurstenen gevels. Spreek je mensen aan voor een foto krijg je nog steeds spontaan het V teken, symbool van de fluelen revolutie dit voorjaar. Een sfeer om mee te maken !

Peter R. -

Het was een fantastische reis in een prachtig land. Zowel de begeleider van Anders reizen, als de plaatselijke gids deden hun uiterste best om iedereen te helpen. De organisatie en de timing waren perfect. De begeleider zorgde voor de nodige motivering en animatie, dankzij zijn ervaring en zijn gevoel voor humor. En tenslotte viel de groep ook geweldig mee.

Raymond B. -

Een leuke reis met een aangenaam gezelschap. De Armeense natuur is prachtig en de vergezichten zijn overweldigend. De trekkings waren meer dan de moeite maar redelijk zwaar. Je bent best goed voorbereid.

Paul V. -

Zeer fijne reiservaring - lokale gids Ani en chauffeur waren ook uitstekend.

Nicole J. -

Algemene reistips

Natuur en cultuur

Deze natuurwandelreis verschilt van onze andere reis naar Armenië (de 'culturele wandelreis in de zuidelijke Kaukasus') omdat we hier twee korte trekkings ondernemen (eentje van 2 en eentje van 3 dagen), waarbij we op prachtige plaatsen in volle natuur bivakkeren. Maar ook tijdens deze reis komt uiteraard een flink deel cultuur aan bod. 

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Jerevan en transfer naar ons hotel in het centrum.

Dag 2

We gaan op verkenning in de hoofdstad. Jerevan is een moderne stad, waar zowat de helft van de Armeense bevolking woont. We wandelen langs de historische monumenten en enkele mooie 19de-eeuwse gebouwen en genieten van de sfeer in deze levendige en dynamische stad. Indien er interesse is, kan er ook een museum worden bezocht.

Dag 3

Vroeg in de ochtend, na het ontbijt, vertrekken we uit Jerevan en rijden naar het zuiden. Tussen de wijngaarden van het dorpje Areni beginnen we aan onze eerste wandeling. Die brengt ons door de wilde Noravank-canyon, met hoge, rozerode rotswanden. De wandeling eindigt aan het gelijknamige klooster, één van de mooiste van Armenië met prachtige sculpturen.

We rijden verder zuidwaarts naar de regio Syunik. Een hotel in het stadje Sisian aan de rivier Vorotan, wordt onze overnachtingsplaats

450 m stijgen - 350 m dalen – 12 km.

Dag 4

Transfer naar het afgelegen dorpje Ltsen. Van hieruit wandelen we via landwegen naar het dorpje Tatev en zien het dagelijkse leven in al zijn eenvoud: kleine akkertjes, lokale boeren,... We picknicken onderweg op het hoogste punt van onze wandeling (2100 m). Eindpunt  is het klooster van Tatev, dat stamt uit de 9de eeuw en gelegen is op een basaltplateau. Van op afstand lijkt het eerder op een burcht. Het wordt allemaal nog indrukwekkender als je de legende kent die aan de bouw van dit klooster verbonden is en weet dat er op zijn hoogtepunt meer dan 700 monniken woonden.

Na een uitgebreid bezoek aan het klooster, organiseert onze gids een barbecue. Daarna pikt ons busje ons opnieuw op en brengt ons terug naar ons hotel in Sisian.

Armeniërs houden van lekker en overvloedig eten. Dat zullen we tijdens deze reis zeker zelf ondervinden: tafels vol met hartige gerechten, bereid met veel kruiden, knapperige slaatjes,... Het meeste typische gerecht is de 'horovats' (of khorovats), een lokale versie van de barbecue.

600 m stijgen - 450 m dalen – 15 à 16 km.

Dag 5

De komende dagen brengen we door in het gebergte, meer bepaald op en rond de berg Ukhtasar, waarvan de top tot 3300 m reikt. Maar eerst brengen we een bezoek aan Karahung, het ‘Stonehenge van Armenië’. Deze oudst gekende megalietensite is nog steeds gehuld in een waas van mysterie. Wat echter stilaan zeker is, is dat dit een necropool én een observatorium is uit de oudheid. Daarna rijden we met jeeps naar het beginpunt van de tocht. Op 2700 m beginnen we te wandelen en op zo’n 3000 m vinden we overal prachtige petrogliefen, afbeeldingen in de stenen gekerfd die duizenden jaren oud zijn.

In de buurt van het schitterende bergmeer op 3200 m slaan we onze tenten op.

600 m stijgen – 12 km.

Dag 6-7

We zetten onze tocht op en rond de berg Ukhtasar, een uitgedoofde vulkaan, verder. Twee dagen puur natuur; op ons pad liggen gletsjermeertjes, groene alpenweiden en bergrivieren. 

"Dit soort lege plekken kan je overal vinden. Ooit kwam ik ze al tegen in het Centraal massief, in Zuid-Marokko, de steppes van Oost-Turkije, in Kirgizië,… En nu heb ik het geluk om de grote leegte ook in Armenië te mogen terugvinden."
Begeleider Stijn Vanacker, tijdens zijn verkenningsreis door Armenië in 2014.

200 m stijgen – 400 m dalen  - ca. 17 km.
800 m dalen  - ca. 22 km.

De tocht eindigt in Tsghuk (2200 m), waar we worden opgepikt en naar Jermuk gebracht, gekend voor zijn spa- en kuurfaciliteiten. Voor liefhebbers van Sovjet-architectuur in verval, is het voormalig cultuurcentrum een absolute aanrader. Eten en slapen in een hotel in Jermuk. 

Dag 8

Op onze tocht door de canyon van de woelige Arpa-rivier, waar maar weinig toeristen komen, is de kans reëel om een paar niet alledaagse vogelsoorten te spotten, zoals de groene bijeneter, de blauwe rotslijster en de lammergier. We wandelen op een langzaam dalend pad, van 2100 naar 1650 m, en verder over een oude weg tot bij een prachtige picknickplaats met zicht op het klooster van Gndevank. Na het bezoek aan het 1000-jaar oude klooster, waar we fijn gebeeldhouwde grafstenen kunnen bewonderen, keren we terug naar Jermuk voor de overnachting.

300 m stijgen – 400 m dalen – ca. 10 km.

Wie vandaag even de riem wil afleggen, kan dat. Jermuk is de ideale plaats voor een rustige dag: zwemmen, geysir, soviet-architectuur, terrasje… 

Dag 9

Na het ontbijt maken we een korte wandeling naar de waterval van Jermuk. Daarna rijden we naar de prachtig bewaarde karavanserai (stopplaats voor karavaanreizigers) van Selim. Even verder begint de tocht die ons naar de top van de berg Armaghan (2830 m) brengt. 

630 m stijgen – 630 m dalen – ca. 11 km.

Overnachting in privé-huizen in Martuni.

Dag 10

De komende dagen zitten we volop in de bergen van Geghama. Dit massief is 70 km lang en 40 km breed en quasi volledig vulkanisch van oorsprong.  Drie dagen lang worden we ondergedompeld in het prachtige, alpiene berglandschap ten westen van het meer van Sevan. In deze periode is de kans groot groot dat we Yazidi-herders ontmoeten, die ’s zomers met hun kuddes in de bergen verblijven.

Vandaag is er eerst een korte transfer naar het Khachkar-veld in Noratus. Het uitgestrekte veld met honderden graf- en gedenkstenen biedt een indrukwekkend zicht. Daar begint de tocht die ons over de flanken van de berg Aghdahak leidt , met zicht op het enorme Sevan-bergmeer. 

950 m stijgen - ca. 15 km. 

Kamperen.

Dag 11

Vandaag stoten we door naar de hoogste top van het massief, de berg Azhdahak (3597 m). Het hoeft niet gezegd dat het zicht op het kratermeer, op Armenië’s hoogste de Aragats en op de mythische Ararat de moeite waard is!

450 m stijgen en dalen - ca. 9 km.

Kamperen.

Dag 12

De tocht vandaag brengt ons eerst weer een stukje de hoogte in, naar de top van de berg Geghmaghan (3320 m), met een prachtig open zicht op de omgeving. Vanaf dan gaat het berafwaarts naar het dorp Sevaberd (2094 m).

In Sevaberd nemen we de bus en worden we naar Garni gebracht. 

280 m stijgen en 1226 m dalen - ca. 16 km.

Overnachting in privé-huizen in Garni.

Dag 13

Rustige dag vandaag met een wandeling door een kloof met indrukwekkende basaltrotsen naar een Grieks-Romeinse tempel die waarschijnlijk dateert uit de 1ste eeuw en gewijd is aan de mystieke cultus van Mithra. Daarna staat het legendarische ‘klooster van de Speer’ op het programma: Geghard, uitgehouwen in de rotsen en één van de meest gekoesterde relieken van het Armeens christendom.

Transfer naar Jerevan en overnachting in een hotel.

Dag 14

Het einde nadert, maar niet zonder apotheose. Ten noorden van Jerevan ligt een 4091 m-hoge slapende stratovulkaan Aragats, de hoogste berg van Armenië. Vanaf het Kari-meer op een hoogte van 3250 m maken we een laatste tocht naar de zuidtop, op 3880 m. Van hier zie je de Ararat in volle glorie.

600 m stijgen & dalen.

Transfer terug naar Jerevan, waar we genieten van het laatste avondmaal. We hebben nog de beschikking over hotelkamers om te douchen en even te rusten. Niet lang na middernacht vertrekken we naar de luchthaven.

Dag 15

Terugreis naar Brussel met aankomst in de ochtend.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

binnenkort online
Voorschot: € 600 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • transfers
 • logies
 • gebruik tenten en gemeenschappelijk kampeermateriaal
 • maaltijden vanaf ontbijt op dag 2 t.e.m. avondmaal op dag 14
 • water bij het eten
 • inkomgelden van de vermelde bezienswaardigheden
 • bagagevervoer
 • Nederlandstalige begeleiding
 • lokale Engelstalige gidsen.

Niet inbegrepen

 • overige dranken
 • fooien
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelniveau  en , waarvoor een goede conditie en enig uithoudingsvermogen vereist zijn. Voor de afstanden en hoogteverschillen: zie dagschema. De ondergrond is nergens moeilijk en varieert van verlaten wegen, oude karresporen, schapenpaden, rotsachtige bergpaden of bergweiden. De warmte kan een verzwarende factor zijn.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Deze reis verschilt van onze andere reis naar Armenië, 'culturele wandelreis in de zuidelijke Kaukasus', doordat we twee korte trekkings maken, waarbij we op prachtige plaatsen in volle natuur kamperen. 

We slapen 8 nachten in middenklassehotels in Jerevan, Sisian en Jermuk, 2 nachten logeren we bij mensen thuis. Je kan het geen B&B noemen, want het is allemaal veel authentieker, met enkele slaapkamers (compleet met kruisbeeld, ‘mooie’ sprei en een scheef lampje) en een badkamer die de groepsleden delen.

De overige 4 nachten overnachten we in tenten in de prachtige Armeense natuur. Je dient hiervoor zelf een slaapzak en -matje mee te nemen.


Maaltijden

Het ontbijt nemen we in het logies met koffie of thee met 'lavash'-brood, boter, jam en kaas en soms een tomatenomelet of 'madzoon'-yoghurt. Het middagmaal is een picknick. Het warm avondmaal eten we meestal in de logiesplaats. 

Bij het logies in privé-huizen, hebben we de kans om de Armeense huiskeuken te proeven. Vaak staat moeder de vrouw al van de dag voor onze aankomst aan het fornuis en worden dochters en schoondochters opgetrommeld om op te dienen.  

Veldkeuken tijdens het kamperen. Er wordt voor ons gekookt, maar het is fijn als iedereen een handje toesteekt.

De traditionele Armeense keuken is een weerspiegeling van de geschiedenis en de geografie van het land.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak. De bagage wordt altijd vervoerd.


Vervoer

We worden meestal vervoerd met (mini)bus met airco en 1 x met jeeps.


Klimaat

Het bergachtige landschap en de hoogteverschillen zorgen voor een gevarieerd klimaat met warme tot zeer warme zomers. In het gebergte wordt het frisser naarmate je hoger gaat, koelt het ‘s nachts sterk af en zijn buien mogelijk.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar. 

Bagage

 • rugzak of reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzakje met goede sluiting.

Schoeisel & kousen

 • bergwandelschoenen
 • lichte (sport)schoenen (voor 's avonds)
 • wandelkousen.
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte vest
 • warme wollen trui of fleece
 • lichte trui
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • ondergoed
 • bermuda (liever geen korte shorts)
 • handschoenen
 • muts
 • zwembroek/badpak
Tip: Het Armeense platteland is conservatief. Daarom respecteer je in je manier van kleden best de plaatselijke gewoonten, op z’n minst bij bezoek aan religieuze plaatsen. Het is bovendien veel aangenamer én veiliger om  luchtige kleding te dragen die ook armen en benen tegen de zon beschermt (T-shirt met mouwen, driekwart- of lange broek, lange rok). 

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • verkoelende lotion
 • beschermende lippenstift
 • handdoek (een sneldrogende handdoek is handig en compact)

Eet- en drinkgerei

 • drankfles (min. 1 liter; je kan ter plaats ook een petfles kopen en die tijdens de reis blijven gebruiken)
 • evt. (zak)mesje (om bv. een stuk fruit te schillen)

Kampeergerief

 • slaapzak (tot 0°)
 • slaapmatje

Diversen

 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig
 • lucifers.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor deze reis heb je een reispas (internationaal paspoort) nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet 6 maanden geldig zijn. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen.

Als EU-burger heb je voor een verblijf tot 180 dagen geen visum nodig.


Geld

 • De munt in Armenië is de dram (AMD). Voor een recente koers, verwijzen we je naar Converter.
 • In steden als Jerevan, en Sevan kan je met je betaalkaart (Maestro, Cirrus) terecht aan de geldautomaat. Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden.
 • Er zijn echter vaak pannes en daarom is het aangeraden ook cash euro's mee te nemen die je ter plaatse kan omwisselen.

Gezondheid

Hepatitis A

Iedereen die naar Azië reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, is best tegen hepatitis A beschermd. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank. 

DTP-vaccinatie

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio).

Diarree

Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig. 

Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met een bevoegde arts of medische autoriteit. Je vindt alvast meer info op: ITG (Instituut Tropische Geneeskunde).

Achtergrondinformatie

 • Een bondig en verhelderend artikel over de Armeense genocide vind je HIER (Mo magazine)
 • Landinformatie (geschiedenis, geografie, economie, cultuur, enz.) vind je HIER (Encyclopedia Britannica online; in het Engels)
 • Vlaamse actrice Barbara Sarafian bezoekt het land van haar voorouders: klik HIER
 • Armenië van P. Marsden, een meeslepend verslag van een reis door Armenië en langs Armeense gemeenschappen daarbuiten.
 • Ararat van Frank Westerman, een adembenemende reis op het breukvlak van religie en wetenschap.

Kennismakingsbijeenkomst

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in ons kantoorgebouw te Diest (steeds op een zaterdagvoormiddag) of in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment).

Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, slaapzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: