Albanië - De Albanese Rivièra


8 dagen

2/10/2022 - 9/10/2022

prijs € 1470


niet meer boekbaar

Albanië - De Albanese Rivièra


8 dagen

2/10/2022 - 9/10/2022

prijs € 1470


niet meer boekbaar

Albanië - De Albanese Rivièra


8 dagen

2/10/2022 - 9/10/2022

prijs € 1470


niet meer boekbaar

Albanië - De Albanese Rivièra


8 dagen

2/10/2022 - 9/10/2022

prijs € 1470


niet meer boekbaar

Albanië - De Albanese Rivièra


8 dagen

2/10/2022 - 9/10/2022

prijs € 1470


niet meer boekbaar
Groepsreis Albanië
Buiten de zomervakantie, is het zuiden van Albanië een paradijs voor wandelaars die houden van de zee én de bergen. Aan de diepblauwe Ionische Zee liggen eenzame, zonovergoten baaien en kleine kiezelstranden, sluimerend tegen de achtergrond van het Keraunisch gebergte met zijn ruige toppen die tot 2000 m reiken. Daartussen ontdekken we  kleine dorpen, orthodoxe kerken en kapellen, uitgestrekte olijfgaarden,... een regio die doet denken aan het Griekenland van de jaren zestig voor het toerisme er losbarstte. Vanuit comfortabele hotels, maken we mooie, niet al te zware wandelingen aan de kust en in de voorlopers van het gebergte. 
€ 1470
8 dagen
Reisdatum: 2/10/2022 - 9/10/2022
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee
Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:
Reisnummer: 22AL1ARA1
Al 13 deelnemers
Wie gaat er mee?

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,1

13 Beoordelingen

reviews van klanten

Het was een afwisselende reis zowel qua landschap, wandelingen als weer, voor mij een eerste keer met jullie organisatie, een meevaller!

Ingrid T. -

Mooie wandelingen langs bergpaden, via kleine dorpjes, op kliffen met uitzicht op zee, in kloven, op bergkammen en langs stranden met aangename reisgenoten en een inspirerende begeleider. Wat kan je nog meer wensen?

Lut V. -

Mooie zichten, lekker eten, en mooie wandelingen. Alles was goed georganiseerd.

Sofi A. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Tirana.

Wat opvalt tijdens ons kort bezoek aan Tirana's centrum, is de eigenaardige mix van architecturale stijlen. Sinds de grijze communistische tijd is er nl. veel veranderd: veel nieuwe huizen en appartementsgebouwen zijn nu bv. bont geschilderd. De wijk Blloku, in de communistische jaren bewoond door de politieke elite, is nu een hippe buurt met winkels, café's en restaurants.

Transfer (ca. 2u15) naar de baai van Vlore. We doen de eerste indrukken op van een land dat nog zo weinig bekend is in de rest van Europa, maar zoveel te bieden heeft aan wandelaars.

Dag 2

 

Start van de wandeling, eerst langs kleine baaien, dan landinwaarts klimt het bergpad naar de Llogara-pas. Eenmaal boven wacht ons een panorama over de Albanese Riviera. Op heldere dagen reikt het uitzicht tot aan het Griekse eiland Korfoe. Een steil en rotsachtig herderspad leidt ons  verder langs zwarte dennen, geteisterd door de sterke winden, naar een mooi uitkijkpunt: de twee hoogste toppen van het Keraunisch gebergte die 2000 m diep de Ionische Zee induiken. Terug bij het startpunt, is er gelegenheid om te proeven van een lokale delicatesse.

We wandelen verder tot op zeeniveau, door stenen dorpjes die tegen de steile berghelling zijn aangebouwd, naar het centraal gelegen kustplaatsje Himare, met zijn 2500 inwoners onze uitvalsbasis voor de komende vijf dagen. We logeren er in een resorthotel met zwembad, naast het dorp.

500 m stijgen en dalen - ongeveer 3,5 uur wandelen - 5 km

Dag 3

Een korte rit, waarvan de helft op een hobbelig pad door olijfboomgaarden, brengt ons naar het achterland naar het dorp Kudhes, met zijn steile straatjes en cafeetjes waar een tasje sterke Turkse koffie misschien tot de mogelijkheden behoort. Het pad leidt het dorp uit, langs felgekleurde oleanders en over terrassen naar een pas met een prachtig uitzicht op het naburige dorp Qeparo. Hier, op een klif hoog boven de zee, lijkt de tijd te zijn stilgevallen.

In een schaduwrijke taverne genieten we van een lichte lunch, daarna wandelen we terug richting zee. Op de terugweg stoppen we in Porto Palermo en bezoeken er de vesting van Ali Pasha, een beroemd en berucht figuur in de Albanese geschiedenis.

450 m stijgen en dalen - 10 km - ongeveer 4 uur wandelen

Dag 4

We keren even terug noordwaarts vandaag. Aan de voet van Llogara-pas bezoeken we het dorp Dhermi en vandaar trekken we de hoogte voor een bezoekje aan het orthodoxe Panagia-klooster. We kijken neer op het dorp met zijn terracotta tegeldaken, witgekalkte huizen en perfecte ligging tussen de bergen en de zee.

Het tweede deel van de wandeling voert ons boven de Vuno-kloof via mooie uitzichtpunten naar het afgelegen strand van Gjipe. We zien hier ook de beruchte bunkers liggen die stammen uit het Hoxha-regime en die er uitzien als reusachtige betonnen paddenstoelen. Na de picknick verkennen we de kloof en is er tijd voor zwemmen en relaxen aan zee.

Het diner wordt mu zikaal opgeluisterd. We laten ons verrassen. 

250 m stijgen - 350 m dalen - 8 km - ongeveer 3,5 uur wandelen

Dag 5

Via Porto Palermo en Qeparo bereiken we de brede baai van Borsh. Vanaf hier voert de kustweg de hoogte in naar de dorpen Piqeras en Lukove. In het dorpje Sasaj beginnen we te wandelen over herderspaden en over de bergkam en kijken we uit over de dorpen en de zee. Onderweg ontmoeten we herders die ons wat vertellen over de cultuur van de Labeats, een semi-nomadische stam die hier leefde langs de kust. Afhankelijk de zin van de groep, kunnen we verder wandelen naar een hoger punt op de bergkam, met een wondermooi zicht over de regio.

575 m stijgen - 525 m dalen - 6 km - ca. 4 uur wandelen

Dag 6

We rijden richting Lukova. Onderweg zien we de troosteloze gebouwen en magazijnen die herinneren aan de communistische dictatuur van Enver Hoxha. Dwangarbeiders hebben hier tientallen jaren lang moerassen gedregd, terrassen en irrigatiekanalen aangelegd en zowat 650.000 olijf- en citrusbomen geplant. Onze wandeling volgt het pad van de gevangenen door schaduwrijke olijfgaarden en glooiende heuvels om zo de zee te bereiken. Ook vandaag is olijfolieproductie een van de belangrijkste bronnen van inkomsten voor deze regio.

325 m stijgen - 550 m dalen - 12.5  km  - ongeveer 4:15 uur wandelen

We nemen afscheid van Himare en rijden naar Llogara National Park, waar we vandaag en morgen overnachten in een familiaal berghotelletje.

Dag 7

Onze laatste wandeling vertrekt bij het hotel en voert ons naar het Karaburun-schiereiland, dat de Ionische Zee scheidt van de Adriatische Zee. Vanaf het hoogste punt op de Otranto-weg, wandelen we naar de top van de Gjipali, 1446 m hoog. We volgen verder de bergkam en dalen af door een woud waar allerlei zeldzame planten groeien.

425 m stijgen - 625 m dalen - 11 km - ongeveer 4:30 uur wandelen

We rijden terug noordwaarts (ca.3 u.) naar Tirana voor de laatste overnachting. 

Dag 8

Transfer naar de luchthaven van Tirana voor de terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1470
Voorschot: € 510 per persoon

Inbegrepen

 • lijnvluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological (€ 16.23)
 • transfers 
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • Nederlandstalige begeleiding
 • lokale gids
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • fooien
 • evt. inkomgelden van bezienswaardigheden en musea
 • evt. reisverzekering. 

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Stijn Vanacker


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 en . Voor de wandelafstanden en hoogteverschillen: zie dagschema. Hou rekening met een hogere graad van 'ongereptheid' van de paden (in vergelijking met de Franse Alpen bijvoorbeeld).

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in een comfortabele hotels in tweepersoonskamers en privé-sanitair.

Maaltijden

Het ontbijt nemen we in het logies. Het middagmaal is een eenvoudige lunch of een picknick. Het warm avondmaal eten we hetzij op restaurant, hetzij in de logiesplaats.


Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzak.

Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
TB2951Brussel 02/10/2022 06:00Tirana 02/10/2022 08:50
TB2952Tirana 09/10/2022 09:25Brussel 09/10/2022 12:25

We verplaatsen ons met privé-minibus met chauffeur.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Het klimaat van Albanië is mediterraan aan de kust. Tijdens deze reis verwachten we aangenaam en meestal zonnig wandelweer met kans op mist of een bui in de bergen. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather

Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • degelijke, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte (sport)schoenen of (wandel)sandalen
 • wandelkousen.
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen én je spaart plaats in je bagage.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en) (die beschermt tegen prikkelstruiken, insecten en teken; een afritsbare broek is handig)
 • wind- en waterdichte jas
 • warme pull/fleece
 • lichte pull/fleece
 • luchtige hemden of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • bermuda.

Tip: Albanië is, zeker op het platteland, eerder conservatief. Daarom respecteer je in je manier van kleden best de plaatselijke gewoonten, op z’n minst bij bezoek aan religieuze plaatsen.

Verzorging

 • toiletgerief
 • evt. (sneldrogende & lichtgewicht) zwemhanddoek
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘after sun’
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • lunchbox/brooddoos
 • drankfles of -zak

Diversen

 • zak- of hoofdlamp
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …).

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Albanië volstaat je identiteitskaart.


Geld

De munteenheid is de lek. Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter. Je kan tijdens deze reis in grotere plaatsen met je betaalkaart terecht aan bankautomaten. 


Meer weten?

 • Ismail KADARE Dossier H., een spannende speurtocht door de Albanese bergen, op zoek naar de geheimen van Homerus’ dichtkunst (roman)
 • Els DE GROEN, De bruidskogel. De Kanun, het eeuwenoude wetboek dat nog steeds grote invloed heeft op het leven in grote delen van Albanië, bepaalt dat een vrouw die overspel pleegt door haar man in de rug geschoten mag worden (roman).

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: