Vietnam - Sportieve ontdekking van Noord-Vietnam


17 dagen

4/10/2021 - 20/10/2021

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Vietnam - Sportieve ontdekking van Noord-Vietnam


17 dagen

4/10/2021 - 20/10/2021

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Vietnam - Sportieve ontdekking van Noord-Vietnam


17 dagen

4/10/2021 - 20/10/2021

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Vietnam - Sportieve ontdekking van Noord-Vietnam


17 dagen

4/10/2021 - 20/10/2021

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Vietnam - Sportieve ontdekking van Noord-Vietnam


17 dagen

4/10/2021 - 20/10/2021

prijs binnenkort online


Boek deze reis »
Groepsreis Vietnam
In Vietnam word je overal getroffen door de schoonheid en gratie van het landschap. Na de ervaring van miljoenenstad Hanoi, komt de rust van het platteland als een verademing. Dagwandelingen in de prachtige natuurgebieden Cuc Phuong en Ba Be warmen ons op voor het echte werk: een 5-daagse avontuurlijke trekking in het Hoang Lien-gebergte. We worden ondergedompeld in een wereld van dichte jungle en mooie rijstterrassen, geïsoleerde bergdorpjes en minderhedenstammen, Vietnam in zijn meest pure vorm. Afsluiten doen we met een boottocht in de Baai van Hai Tu Long, een natuurwonder van hoog esthetisch gehalte en een stuk minder druk bevaren dan naburig Ha Long.
Prijs: binnenkort online
Aantal dagen: 17 dagen
Reisnummer: 21VN1NTA1
Reisdatum: 4/10/2021 - 20/10/2021
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:
Deelnemers in optie:

42

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Wandelingen in natuurgebieden Cuc Phuong  en Ba Be
 • Vijfdaagse avontuurlijke trekking in de bergjungle van het Hoang Lien-gebergte
 • Kennismaking met geïsoleerde bergdorpjes en minderhedenstammen
 • Tweedaagse boottocht in de Baai van Hai Tu Long

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,4

5 Beoordelingen

reviews van klanten

Prachtig georganiseerde en gevarieerde reis met zeer toffe begeleidster. Veel mooie landschappen en dorpen. Soms wel zware wandelingen doordat de paden er zeer glad bij lagen. De gezamenlijke overnachtingen in de homestays zijn goed meegevallen.

Rudy F. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Hanoi. 

Dag 2-3

Aankomst in Hanoi en transfer naar het comfortabele hotel in het centrum.

Nadat we wat uitgerust zijn, hebben we de rest van vandaag en morgen ter beschikking voor een bezoek aan Hanoi. Hoe tegenstrijdig het ook klinkt, de charme van deze stad ligt vooral in het vaak chaotisch drukke straatleven. We wandelen door het oude stadsgedeelte waar elke straat zijn eigen specialiteit/ambacht heeft. Je hebt ogen te kort om alles te zien wat er zich afspeelt op de voetpaden, in en om de kleine winkeltjes, talloze eetstalletjes, gezellige cafeetjes... Culturele hoogtepunten zijn de Ngoc Son-tempel, de (sportieve) omgeving van het Hoan Kiem-meer, de Ba Da-pagode en, afhankelijk van de openingsuren, het mausoleum van Ho Chi Minh.

Dag 4

We laten Hanoi en de drukte van deze miljoenenstad achter ons. Een lange rit brengt ons naar Cuc Phuong National Park. Daar bezoeken we het Endangered Primate Rescue Centre. Tijdens een avondwandelingetje kunnen we misschien al enkele lori’s of reuzeneekhoorns spotten. We overnachten in een guesthouse.

Dag 5

Vandaag staat een eerste tocht op het programma, 14 km dwars door de jungle. Daar waar het pad aanvankelijk nog goed te belopen is, dringen we steeds dieper het woud binnen en wordt het steeds avontuurlijker. Het vochtig tropisch woud, heeft een enorm rijke flora en fauna. Uiteindelijk komen we aan in het dorpje Khanh, waar we te gast zijn bij de dorpelingen die deel uitmaken van de Muong-minderheid. ’s Avonds maken we er een gezellige en memorabele avond van met zang en dans. Overnachting in een lokale woning.

Dag 6

Een afwisselende dag vandaag. We nemen afscheid van onze gastheren en -vrouwen en wandelen naar de plaats waar de bus ons opwacht. Die brengt ons naar Hoa Lu, waar we de tempels van de Dinh-dynastie uit de 10de eeuw bezoeken. Daarna fietsen we in anderhalf uur door een adembenemend mooi landschap van rijstvelden en rotsformaties naar Tam Coc. Na een heerlijke maaltijd gaan we nog meer genieten van de omgeving tijdens een prachtige tocht op de rivier in roeiboten. Na de rust van het woud en het water, keren we per bus terug naar het drukke maar gezellige Hanoi. Overnachting in 'ons' hotel.

Dag 7

Vroeg uit de veren voor de transfer van een 5-tal u. in noordwestelijke richting naar het Hoang Lien-gebergte. Na een uiteenzetting door de lokale gids, gaan we op pad. Vandaag en de 4 daaropvolgende dagen brengen we door in één van de mooiste streken van Vietnam: een landschap van bergtoppen, rijstterrassen en afgelegen dorpjes. We maken kennis met enkele van de hier levende minderhedenstammen – Rode Dao, Tay en Black H’Mong – en de prachtige natuur waarin ze wonen. We lopen over soms glibberige paadjes, op en af langs berghellingen, langs watervallen en een bamboewoud. Af en toe komen we waterbuffels, varkens en geiten tegen die toebehoren aan de dorpsbewoners maar die hier overal vrij rondlopen. 

Vandaag wandelen we tot Sin Chai, langs een mooie vallei van rijstvelden, een stroompje en dan de hoogte in over een glibberig pad. De mensen die hier wonen zijn vooral Rode Dao. Zij belijden het taoïstisch geloof en de vrouwen moeten, eens gehuwd, hun hoofdhaar afscheren. Eens aangekomen in onze homestay, kunnen we (de nodige discretie in acht nemend) misschien nog een kijkje nemen in het dorp.

Dag 8

We verlaten Sin Chai en wandelen verder door Rode Dao-gebied. Op ons pad ligt het dorpje Nam Nhiu,waar we de dagelijkse bedrijvigheid kunnen observeren en allicht tot de vaststelling komen dat onze en hun manier van leven niet verder uit elkaar kunnen liggen. Een smal pad leidt naar een plaats met zicht op een idyllische vallei met hier en daar een bamboehutje, die door de rijstboeren (en vooral boerinnen!) in de oogsttijd gebruikt worden om in te slapen.

Na aankomst in de mooie lodge in Nam Cang, die gebouwd werd door en uitgebaat wordt door een Red Dao-familie, brengen we de rest van de dag door in het dorp. Als het waterniveau het toelaat, kunnen we gaan zwemmen in de rivier. Ook een bezoekje aan de nabijgelegen kardemomvelden behoort  tot de mogelijkheden en we gaan een kijkje nemen bij de vele knappe ambachtslieden die dit dorp rijk is op het vlak van borduren en juwelen maken.

Dag 9

Op ons pad vandaag ligt het dorpje Nam Ngan, mooi tegen de bergflank aan. We dalen af  tot bij de rivier, met spectaculair zicht op de vallei. Ook vandaag komen we weer heel wat dieren tegen: buffels, varkens en vooral heel veel kippen! Na de picknick dalen we af tot Xa Pho, bewoond door één van de kleinste minderhedenstammen die weer anders zijn dan de Rode Dao. En nóg anders zijn de Tay, die o.a. in het dorpje Thanh Phu wonen waar we vriendelijk ontvangen worden voor het avondmaal en de overnachting.

Dag 10

Wake up call door een van de lokale hanen, ontbijt op z'n Tays en we gaan weer op pad. Een korte afdaling brengt ons bij de rivier, die we oversteken over een hangbrug. Rijstterrassen wedijveren met elkaar in schoonheid en op en af door de jungle komen we weer in Rode Dao-gebied terecht. Een steile klim brengt ons naar ons laatste gastgezin in het dorpje Ta Trung Ho. 

Dag 11

Met aangescherpte conditie beginnen we aan de laatste trekkingdag. Eerst dalen we af met prachtig zicht op de Ban Ho-vallei, gevolgd door een steile klim op de flank van de berg Ma Quai Ho. We passeren het dorpje Seo Trung Ho, gelegen in een idyllische vallei met een riviertje en een waterval. Nog een paar keer op en af, langs rijstterrassen, tot aan de rivier en weer omhoog, en dan komen we aan in Ban Den. Hier vervoegen we een geasfalteerde weg en is het nog 2.5 km tot aan de knap gelegen Ecolodge, een domein van 25 lodges.

Dag 12

Vrije dag in Sapa, waar we uitblazen in en rond onze mooie lodges op een heuveltop.

Dag 13

In een van de dorpen in de omgeving gaan we naar de markt, waar minderheden uit omliggende dorpen samenkomen om hun producten te verkopen en te kopen. Vervolgens worden we naar Lao Cai gebracht, waar de nachttrein ons terug naar Hanoi brengt. We slapen in comfortabele 4-persoonscoupés met airco.

Dag 14-15

Rond vijf uur in de ochtend komen we terug in Hanoi. Het is terug even wennen aan de drukte na onze ervaringen in het ongerepte noorden. We worden naar het hotel gebracht voor een ontbijt en om te douchen.

Daarna pikt de bus ons op en rijden we richting baai van Bai Tu Long, die we verkiezen boven Ha Long waar de toeristische drukte jaar na jaar toeneemt. Bai Tu Lung is landschappelijk even mooi, maar het is wat verder gelegen vanaf Hanoi, wat zorgt voor slechts een fractie van het toerisme van Ha Long. De grillig gevormde rotsformaties steken uit het smaragdgroene water van de Tonkinese Golf omhoog en bieden een magische aanblik. Met onze comfortable privé-jonk varen we tussen de vele eilandjes en rotsen. We brengen ook een bezoek aan het visserseilandje Vung Vieng.

's Avonds gaan we voor anker om te slapen (op de boot), maar eerst genieten we van een heerlijke maaltijd met verse vis.

In de late namiddag van dag 15 komen we terug in Hanoi, waar we 's avonds de terugvlucht nemen naar Brussel.

Dag 16

Aankomst in Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

binnenkort online
Voorschot: € 740 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • luchthaventaksen in Europa
 • logies
 • maaltijden in Vietnam
 • transfers
 • bagagevervoer
 • inkomgelden (behalve in Hanoi en tijdens vrije momenten)
 • Nederlandstalige begeleiding
 • lokale Engelstalige gidsen.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • fooien 
 • overige inkomgelden
 • optionele activiteiten en transfers op vrije momenten
 • visum ($ 25 voor een online visum)
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 en .

De wandelingen op dagen 5 en 6 zijn , op basis van de afstand, de paden en de hoogteverschillen (niet erg groot, maar wel voortdurend op en af). De trekking op dagen 7-11 is soms   en soms  en gaat over een wisselend terrein met af en toe steile hellingen. De afstanden bedragen resp. 7,6 - 11,3 - 14,8 - 10,6 - 17,3 km. We lopen vaak over de randen van de rijstvelden, over smalle, avontuurlijke paadjes. Zeker bij regenweer kan het erg glibberig worden en kunnen wandelstokken goed van pas komen. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad. Hoewel het weer niet meetelt als criterium in de bepaling van het wandelniveau, kunnen de wandelingen bemoeilijkt worden door de regen en het warm-vochtige klimaat.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Het logies is afwisselend: 

 • Comfortabele middenklassehotel in Hanoi (4 x)
 • Homestay, zowat de Aziatische variant van de B&B, van basic tot comfortabel (5 x)
 • Lodge (3 x)
 • 4-persoonscoupé met airco op de nachttrein (1 x)
 • Tweepersoonskajuiten op de boot (1 x).

Maaltijden

Proeven van de lokale keuken is één van de manieren om een andere cultuur te ontdekken. We eten meestal in lokale restaurantjes en ‘home made’ in de bergdorpen. De Vietnamese keuken is bijzonder lekker en de maaltijden worden vaak erg mooi gepresenteerd.


Bagagevervoer

Jij draagt enkel je dagrugzak. Ook tijdens deze trekking is dat het geval en wordt je overige bagage vervoerd.


Vervoer

Ter plaatse maken we gebruik van een privé-bus met chauffeur. Tussen Lao Cai en Hanoi nemen we de nachttrein (in comfortabele 4-persoonscoupé's met airco).


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen op meer dan 5.000 km afstand wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens 40% van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 14 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 4 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Vietnam heeft een subtropisch tot tropisch klimaat, met een onderscheid tussen de noordelijke en zuidelijke helft van het land. Van mei tot oktober is het in het noorden over het algemeen zeer warm en regenachtig en van november tot april koeler en droger. ’s Nachts koelt het sterk af, soms tot 5° of minder in de bergen (voorzie dus de nodige kledij voor vochtig-koude nachten). Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg.

Bagage

 • rugzak of reistas (een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer)
 • dagrugzak
 • plooitas om je bagage in te stoppen die niet meegaat op de trekking (tijdens dewelke enkel de bagage meegaat die je dan effectief nodig hebt - de rest van de bagage vind je terug in het ecoresort op dag 11. 

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende en waterdichte wandelschoenen
 • lichte schoenen en/of (wandel)sandalen of slippers
 • wandelkousen.
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • lichte en soepele (wandel)broek(en)
 • lichte regenjas of regenponcho
 • fleece
 • luchtige hemden of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • ondergoed
 • badpak/zwembroek
 • short.
Tip: Wat kledij betreft, is er niets verplicht of verboden, noch door ons als reisorganisator, noch door de Vietnamezen.  Wij vragen enkel aan onze reizigers om even stil te staan bij de mogelijke impact van hun bezoek, en hun gedrag en kleding hierop af te stemmen. Draag best geen schaarse of open kledij (topjes, shorts, enz., zowel mannen als vrouwen). Het is bovendien veel aangenamer en veiliger om  kleding te dragen die ook armen en benen tegen de zon beschermt (T-shirt met mouwen, driekwart- of lange broek). 

Verzorging

 • toiletgerief 
 • handdoek (die van het sneldrogende type zijn dun en licht)
 •  zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘after sun’
 •  bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of –zak.

Diversen

 • evt. lakenzak (hoewel niet strikt noodzakelijk)
 • evt. verrekijker
 • hoofdlamp
 • evt. wandelstokken
 • kleine paraplu
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig
 • reisstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers)
 • evt. verdeelstekker (om 2 apparaten tegelijk op te laden)
 • evt. powerbank (om je telefoon-fotoapparaat op te laden tijdens de trekking).

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel (vloeibaar en zalf)
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • darmflora-herstellend middel
 • middel bij zware diarree
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • warme zalf bij spierpijnen
 • breedspectrum antibioticum
 • middel tegen blaren
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch)
 • evt. knieband en/of evt. patellabandje
 • kleefband
 • steri-strip
 • oogdruppels
 • keeltabletten of –spray
 • inhaler (type Vicks) of neusdruppels (verstopte neus).

Reisdocumenten

Reispas

Voor reizen naar Vietnam heb je een reispas (internationaal paspoort) nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet  1 maand langer geldig zijn dan je verblijf in Vietnam. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. 

Visum

Je hebt eveneens een visum nodig, online aan te vragen op de officiële website van de Vietnamese overheid. Gelieve hiermee te wachten tot de kennismakingsbijeenkomst, waar nog de nodige informatie over de aanvraag wordt verstrekt.


Geld

 • De munt is de dong. Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: Currency converter
 • Euro’s zijn overal wisselbaar.
 • Er zijn geldautomaten (Maestro) in Hanoi, Saigon, Hue en Hoi An. Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden. 
 • Met kredietkaarten kan je op slechts weinig plaatsen terecht.
 • Een gemiddeld persoonlijk budget bedraagt ongeveer € 210 (souvenirs niet inbegrepen).

Gezondheid

Aangezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde.


Achtergrondiinformatie

 • Carolijn Visser, Hoge Bomen in Vietnam - het verhaal van een Nederlandse journaliste met veel reiservaring in Azië. Ze schetst de sfeer van het Vietnam van nu en geeft weer hoe moeilijk het is voor een westerling om toegang te krijgen tot de Vietnamese samenleving.
 • Nguyen-Vo, Thu-Huong, Blind Paradijs - een verhaal dat het Vietnam beschrijft na de hereniging van Noord en Zuid en alzo het decor vormt voor een aangrijpende persoonlijke geschiedenis van een jonge vrouw uit de sloppenwijken van Hanoi. Het hoofdpersonage is een gastarbeidster in de Sovjet-Unie die per trein naar Moskou reist om haar zieke oom te bezoeken. In de trein beleeft zij opnieuw als in een visioen haar armoedige jeugdjaren toen landbouwcollectivisatie en communistische terreur het beeld van de samenleving bepaalden. 
 • Kristien Hemmerechts, Notities bij een reis naar Vietnam - boek waarin de schrijfster een antwoord probeert te formuleren op vele vragen uit de Vietnamese samenleving maar tevens haalt ze herinneringen op aan eerdere reizen.

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Kennismakingsbijeenkomst

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in ons kantoorgebouw te Diest (steeds op een zaterdagvoormiddag) of in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment).

Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (bv. wandelschoenen) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: