Oekraïne - Kiev


6 dagen

12/04/2021 - 17/04/2021

prijs € 1190


niet meer boekbaar

Oekraïne - Kiev


6 dagen

12/04/2021 - 17/04/2021

prijs € 1190


niet meer boekbaar

Oekraïne - Kiev


6 dagen

12/04/2021 - 17/04/2021

prijs € 1190


niet meer boekbaar

Oekraïne - Kiev


6 dagen

12/04/2021 - 17/04/2021

prijs € 1190


niet meer boekbaar

Oekraïne - Kiev


6 dagen

12/04/2021 - 17/04/2021

prijs € 1190


niet meer boekbaar
Groepsreis Oekraïne
Kiev (of Kyiv, zoals de Oekraïners het zelf liever hebben) is vele eeuwen ouder dan het land waarvan het in het begin van de 20ste eeuw de hoofdstad werd. Rond het jaar 1000 was het al een stad met 50.000 inwoners, 400 kerken en 8 markten, die van toen tot nu talloze invallen, revoluties en gruwelijke oorlogen over zich heen heeft gekregen. Nu is Kiev tot rust gekomen. Of toch niet? Een golf van chaotische creativiteit heeft de stad de laatste jaren overspoeld en haar gekerfde ziel laaft zich aan hippe stadsprojecten met vintage winkels, leuke bars en restaurants. Voeg daar de bosrijke heuvels en de machtige Dnjepr-rivier aan toe en je hebt een originele citytrip.
Prijs: € 1190
Aantal dagen: 6 dagen
Reisnummer: 21UA1KVA1
Reisdatum: 12/04/2021 - 17/04/2021
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Verrassende Europese bestemming
 • Duik in het verleden
 • Rijk cultureel erfgoed

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Kiev en transfer naar het hotel.

Nadat we ons geïnstalleerd hebben, trekken we er op uit voor een kennismakingswandeling in het centrum.

Dag 2

Wandeling met gids langs enkele belangrijke monumenten: de Gouden Poort, de voornaamste toegang in de 11de-eeuwse ommuring van Kiev en een reconstructie uit 1982, de St-Michiels- en St-Sofiakathedraal.

Na de lunch gaan we met de tram naar het middeleeuwse St-Cyrielklooster dat buiten het centrum ligt en daardoor niet zo vaak bezocht wordt door toeristen. Nochtans kan je er mooie 12de-eeuwse muurschilderingen bewonderen. We keren terug naar het centrum en wandelen naar de bovenstad langs de Andreevsky Spusk, een van de oudste straten van Kiev. Hier bevindt zich de St-Andrieskathedraal, gebouwd door de Russisch-Italiaanse architect Rastrelli (die o.a. ook het originele winterpaleis in St-Petersburg ontworpen heeft).

Dag 3

Bezoek met gids aan het Kievo-Pecherskaya Lavra. Voor toeristen is dit ontzagwekkende kloostercomplex met gouden koepels een feest voor de ogen, voor de Oekraïense pelgrims is dit het heilige der heiligen. Daarna wandelen we naar het Holodomor-museum. Het museum herdenkt de hongersnood in de jaren 1932-1933, georganiseerd door de Sovjet-regering onder leiding van Stalin.  

Van een hele andere orde maar evenzeer indrukwekkend is Rodina Mat, een gigantisch beeld van een vrouwelijke krijger, 'de moeder van de natie', dat dateert uit het Sovjet-tijdperk en deel uitmaakt van het Museum van de Grote Vaderlandse Oorlog, zoals de Sovjets de Tweede Wereldoorlog plachten te noemen. Als je weet dat 8 miljoen Oekraïners in WOII het leven hebben gelaten, spreekt het voor zich dat we dit museum niet kunnen overslaan. 

Dag 4

Een wandeling door het joodse Kiev is evenzeer een must. We brengen een bezoek aan de Brodsky Choral-synagoge (de enige die de doortocht van het zesde Duitse leger en de Einsatzgruppe heeft doorstaan), het Huis met Chimaeras of Gorodetski-huis en het monument bij Babiy Yar, ter nagedachtenis van de ca. 100.000 Kievse joden die hier vermoord werden.

Vrije namiddag. Er kan een bezoek worden georganiseerd aan het Nationale Kunstmuseum van Oekraïne of aan het Nationaal Museum van Russische Kunst.

Dag 5

Bezoek met gids aan de Sint-Sophiakathedraal, gebouwd in de 11de eeuw als symbool van de hoofdstad van het christelijk vorstendom Kiev. Samen met het Kievo-Pechersk Lavra droeg deze kathedraal bij aan de verspreiding van het orthodoxe geloof en gedachtegoed in de Russische wereld van de 17de tot de 19de eeuw.

Na de lunch maken we een gegidste stadswandeling met de focus op street art, een gelegenheid om bepaalde delen van de oude stad op een aangename manier te ontdekken.

Dag 6

In de voormiddag maken we een wandeling waarbij we de de Besarabsky-markt aandoen en gaan we een laatste koffie drinken in het Pinchuk Art Centre (als de wachtrij niet te lang is).

Transfer naar de luchthaven voor de terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Prijs

€ 1190
Voorschot: € 360 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological (€ 9.68)
 • groepstransfers
 • logies
 • ontbijten vanaf dag 2
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Engelstalige stadsgidsen waar vermeld in dagschema.

Niet inbegrepen

 • middag- en avondmalen 
 • inkomgelden van bezienswaardigheden, musea e.d.
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Begeleiding:

Dirk Mutsaerts


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een stadswandelreis met wandelniveau , waarvoor een normale conditie volstaat. Hou er echter rekening mee dat een hele dag rondwandelen in een stad ook behoorlijk vermoeiend kan zijn. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het stappertjessysteem.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in een comfortabel middenklassehotel in het centrum.


Maaltijden

Ontbijten doen we in het hotel. Middag- en avondmaal gebruiken we in een snackbar of restaurant.


Bagage

Je draagt enkel je dagrugzak.


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
Voor deze reis wordt gevlogen met Polish Airlines (LOT) met een tussenstop in Warschaw. Er werd gekozen voor vluchten met een tussenstop, zodat de aankomst in Kiev op de eerste dag al 's middags is en het vertrek de laatste dag pas 's avonds. Zo kan het maximale uit de tijd ter plaatse worden gehaald.
 VertrekAankomst
LO232Brussel 12/04/2021 07:40Warschaw 12/04/2021 09:40
LO751Warschaw 12/04/2021 11:30Kiev 12/04/2021 14:05
LO754Kiev 17/04/2020 18:00Warschaw 17/04/2020 18:35
LO231Warschaw 17/04/2020 19:55Brussel 17/04/2020 22:05

We ontdekken zo veel mogelijk te voet. Voor de grotere afstanden maken we gebruik van het openbaar vervoer.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).


 • Voor deze reis wijken we voor 2021 uitzonderlijk af van het criterium over de minimumduur van een vliegreis. Vanaf 2022 wordt de duur van deze reis op 7 dagen gebracht.

Klimaat

Meestal aangenaam fris voorjaarsweer. Regen is mogelijk. Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes) of kleine koffer
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • waterdichte wandelschoenen
 • wandelsokken of -kousen
 • schoenen voor binnen

Kledij 

 • degelijke wind- en waterdichte jas
 • evt. waterdichte (over)broek
 • broek(en)
 • T-shirts/hemden
 • warme fleece/pull
 • handschoenen
 • muts
 • sjaal
 • buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

Verzorging

 • toiletgerief

Diversen

 • zonnebril
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker.

EHBO

Je begeleider beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Om naar Oekraïne te reizen heb je een reispas (internationaal paspoort) nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit het land. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. 


Geld

De Oekraïense munt is de hryvnia. In de stad kan je met je betaalkaart terecht aan de geldautomaat of je kan cash euro's wisselen in roebels. Kredietkaarten worden makkelijk aanvaard.

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter/


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen
Benieuwd naar wat Kiev te bieden heeft?