Turkije - Sportieve trekking in Cappadocië en het Taurus-gebergte


13 dagen

1/08/2021 - 13/08/2021

prijs € 1390


Boek deze reis »

Turkije - Sportieve trekking in Cappadocië en het Taurus-gebergte


13 dagen

1/08/2021 - 13/08/2021

prijs € 1390


Boek deze reis »

Turkije - Sportieve trekking in Cappadocië en het Taurus-gebergte


13 dagen

1/08/2021 - 13/08/2021

prijs € 1390


Boek deze reis »

Turkije - Sportieve trekking in Cappadocië en het Taurus-gebergte


13 dagen

1/08/2021 - 13/08/2021

prijs € 1390


Boek deze reis »

Turkije - Sportieve trekking in Cappadocië en het Taurus-gebergte


13 dagen

1/08/2021 - 13/08/2021

prijs € 1390


Boek deze reis »
Groepsreis Turkije
Deze reis geeft je een goed beeld van de schoonheid en veelzijdigheid van Turkije. Vanuit Kayseri begeven we ons landinwaarts naar Cappadocië, dat haar faam dankt aan een door vulkanische erosie gevormd landschap dat we al wandelend ontdekken. Grotwoningen, - kerken en -kapellen getuigen bovendien van een rijke geschiedenis. Na deze Cappadocische opwarmer, trekken we het woeste Taurus-gebergte in, met zijn oeroude bossen, glinsterende bergmeren en besneeuwde bergtoppen.
Prijs: € 1390
Aantal dagen: 13 dagen
Reisnummer: 21TR1CTA1
Reisdatum: 1/08/2021 - 13/08/2021
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Feeërieke rotsformaties in Cappadocië
 • Woest Taurusgebergte
 • Gastvrije bevolking
 • Kwaliteitsvolle lokale omkadering

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Kayseri, gelegen aan de voet van de uitgedoofde vulkaan  Erciyes (3916 m).

Kayseri is een modern uitziende en economisch welvarende stad met een sterke religieuze traditie.

Overnachting in een hotel.

Dag 2

Transfer (160 km) naar Cappadocië, waar we een wandeling maken van Selime naar Belisirma, het begin van de Ihlaravallei.

Overnachting in Ihlara.

Dag 3

Wandeling door de Ihlara-vallei, langs de diepe, groene Melendiz-rivier. Naast het natuurschoon vind je hier een schat aan mooie kerk­jes uit vnl. de 11de tot de 14de eeuw.

We wandelen verder doorheen de Kizilçukur- (of Rode) vallei en ontdekken of ze echt de warmste is van Cappadocië. Het groen van de abrikozenboomgaarden contrasteert er fel met het oker van de tufstenen heuvels en schoorstenen. Bij de ingang van de vallei staat de Uzumlu Kilise of Kerk van de Druiven, met kleurige fresco’s van de apostelen en een voor Cappadocië zeldzame voorstelling van een madonna met kind.

Transfer naar Göreme, waar we de volgende 2 nachten logeren. Göreme is één van de belangrijk­ste centra uit de Byzantijnse perio­de. Vanaf de 11de eeuw begon er een periode van verheven kerkkunst en er zijn zo'n 350 kerken te vinden. Wie zin heeft, kan enkele van de mooiste bezoe­ken.

Dag 4

Korte transfer naar Akvadi. Vandaag ­belan­den we volop in het typische troglo­die­te land­schap waar Cappadocië in het buitenland bekend om is. Dit is de streek van de wijn­ranken én van de wijn. Via een glooiend  landschap en de bijzonder mooie Akvadi- (of Witte) Vallei trekken we naar Uçhisar. Daar beklimmen we een burcht van verschil­lende verdie­pingen, uitgehou­wen in de rotsen. Van op deze indruk­wekken­de vesting hebben we een prachtig uit­zicht op Cappadocië.

In de namiddag wandelen we door de Guvercinlik- of Duiventillenvallei, zo genoemd omwille van de duizenden, door duiven bewoonde gaten in de zachte, witte rotsen, terug naar Göreme.

Dag 5

Transfer naar Çukurbadj in het Taurus-gebergte, met onderweg een bezoek aan de ondergrondse stad Derinkuyu (8 verdiepingen – 85 m). Vandaar gaat het dan te voet naar onze kampplaats in de Emli-vallei.

Hoogteverschil tot 200 m stijgen.

Dag 6

Wandeling door de dennenbossen van de Emli-vallei naar het plateau van Eznevit, waar we picknicken op een hoogte 2538 m. De tocht gaat verder langs de flanken van het Karasay-gebergte. Avondmaal en overnachting in het basiskamp van Sokullupinar (2000 m).

Hoogteverschil tot 690 m stijgen en 530 m dalen.

Dag 7

Het eerste deel van onze lusvormige tocht vandaag biedt een spectaculair zicht op de noordwand van Mount Demirkazik (3756 m). Daarna gaat het door de nauwe Cimbar-canyon, met fris en ijskoud water. We pauzeren in het bergdorpje Demirkazik (1550 m) en keren terug naar Sokullupinar.

Hoogteverschil tot 450 m stijgen en dalen.

Dag 8

Nadat we de onherberg­zame Çelikbuydu­ran-pas zijn overgestoken, komen we aan het kamp van de zeven meren in het Yedigöller-bekken terecht, waar we de volgende twee nachten doorbrengen. Hier ontmoeten we wellicht seminomaden met hun grazende kuddes.

Hoogteverschil tot 1450 m stijgen en 430 m dalen.

Dag 9

Vrije dag of facultatieve beklimming van de Embler, 3723 m hoog. De beklimming vraagt geen technische kennis, maar kan soms toch vrij lastig zijn. Ook hier worden we ruimschoots beloond met schitterende panorama's, vooral op de berg Demirkazikg.

In de namiddag doen we het rustig aan en nemen we een verfrissende en welverdiende duik in één van de nabijgelegen bergmeertjes.

Hoogteverschil tot 700 m stijgen en 700 m dalen.

Dag 10

Wandeling naar het Comcegolu-meer, om dan via de Akcay-vallei de Tekkekalesi-pas over te gaan. Na de picknick gaat het grotendeels bergafwaarts naar de kampplaats bij Comce gol.

Hoogteverschil tot 650 m stijgen en 180 m dalen. 

Dag 11

We dalen af naar het Karagol-meer. De moedigen kunnen een duik nemen in het koude water. Wie zin heeft, kan van hier de Sigirasan-pas opgaan, met prachtig zicht op de noordzijde van de Demirkazik. Daarna gaat het verder tot het kamp in de Maden-vallei.

Hoogteverschil tot 550 m dalen. 

Dag 12

We maken nog een wandeling van een tweetal uur door de Maden-vallei. Daarna transfer terug naar Kayseri.

Afhankelijk van de beschikbare tijd, kunnen we een bezoekje brengen aan het Byzantijns fort en/of de 13de-eeuwse Huant Hatin-moskee.

Overnachting in een hotel.

Dag 13

Terugreis van Kayseri naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1390
Voorschot: € 420 per deelnemer

Inbegrepen

 • lijnvluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological 
 • transfers per privé-minibus
 • logies
 • maaltijden vanaf ontbijt dag 2 t.e.m. ontbijt dag 12
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Turkse gids
 • kampeerploeg tijdens de trekking
 • bagagevervoer.

Niet inbegrepen

 • middag- en avondmalen in Kayseri
 • inkomgelden van musea, bezienswaardigheden, e.d.
 • fooien (ca. € 40)
 • dranken
 • visumkosten ($ 35)
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

voor het gedeelte Cappadocië, waar dagelijks een traject van 4 à 5 uur wordt afgelegd op vrij goed terrein, afgewisseld met culturele bezoeken. 

 voor de dagtochten in de Taurus. Hier wandelen we 5 à 6 u., soms 7 u. per dag en het terrein is vaak ook moeilijker. We bevinden ons op een gemiddelde hoogte van 2500 m. Op sommige dagen worden hoogteverschillen van meer dan 1000 m overbrugd, wat niet te onderschatten is.

Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist voor deze reis.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • Middenklassehotel in Kayseri
 • Degelijke middenklassepensions in Cappadocië
 • Tenten op vaste bivak­plaatsen ‘in het wild’ in de Taurus (waarbij je zelf geen tenten hoeft op te zetten)

Maaltijden

 • Het ontbijt gebruiken we in het logies of op de kampplaats.
 • 's Middags eten we een lichte maaltijd op restaurant of een picknick.
 • De avondmalen vanaf Istanbul tot aan het begin van de Taurus-trekking en in Kayseri gebruiken we meestal op restaurant, over het algemeen in traditionele eetgelegenheden. I
 • n de Taurus worden de lekkere avondmaaltijden bereid door een veldkok.

De schoonheid van de Turkse keuken ligt ‘em in zijn eenvoud en het gebruik van verse ingrediënten. De klassieke, eeuwenoude recepten zijn gekend door elke huisvrouw. Er wordt veel gebruik gemaakt van kruiden zoals dille, munt, peterselie, kaneel, knoflook en sumak. Ook yoghurt is een veelgebruikt ingrediënt ("yogurt" is trouwens een Turks woord en vormt Turkije’s beroemdste bijdrage tot wereldkeuken), net als noten, honing en kazen.
Een typisch Turks ontbijt bestaat uit verse tomaten, witte kaas, zwarte olijven, brood met honing en soms een ei. De lunch is een rijst- of bulgurschotel (bulgur is voorgekookte tarwe) met lam, kip of vis.
Het diner begint vaak met ‘mezeler’ of voorgerechtjes: geroosterde en gepureerde aubergine, fijne gehakte salades, kleine gevulde deegwaren, opgelegde groenten, gevulde druivenbladeren en ‘kofte’ (gekruide lamsvleesballetjes). Het eten wordt grotendeels bereid met olijfolie.
Het dessert bestaat vaak uit vers fruit. Ook zoete desserten worden goed gesmaakt, zoals de baklava (met gesuikerde noten gevuld filodeeg), lokum (gelatinesnoepjes gemengd met hazel- of pistachenoten en bedekt met poedersuiker, bij ons Turks fruit genoemd), of gedroogde, in stroop geweekte en met buffelkaas gevulde abrikozen.
Een avondmaal wordt afgesloten met Turkse koffie. Het zijn trouwens de Turken die eertijds gezorgd hebben voor de verspreiding van koffie in Europa. Overdag wordt eerder thee gedronken. Raki, een anijslikeur, is de nationale drank van Turkije. 


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak. Tijdens de Cappadocië-tocht vervoert een minibus onze bagage en tijdens de Taurus-trekking zijn dat afwisselend jeeps en lastdieren (die overigens niet noodzakelijk hetzelfde traject volgen als de groep).


Vervoer

Comfortabele privé-minibus.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen buiten Europa en binnen 5.000 km afstand, wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 8 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 3 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Tijdens deze reis wordt het warm (tot 30°) en overwegend droog in Cappadocië. In het Taurus-gebergte is het frisser overdag, koelt het ‘s nachts sterk af en zijn buien mogelijk.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer)
 • dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • stevige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen of (wandel)sandalen voor 's avonds
 • wandelkousen
 • watersandalen of oude sportschoenen waarmee je door het water kan waden.

Kampeeruitrusting 

 • warme slaapzak (tot 0°)
 • evt. slaapmatje (ons plaatselijk agentschap verschaft slaapmatjes van ca. 5 cm dikte, maar het staat je vrij je eigen matje mee te nemen)

Tenten en gemeenschappelijk kampeermateriaal zijn ter plaatse voorzien.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • degelijke wind- en waterdichte jas
 • warme pull/fleece
 • lichte pull/fleece
 • hemden of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • badpak/zwembroek
 • bermuda
 • muts
 • handschoenen.

Tip: Wat kledij betreft, is er niets verplicht of verboden, noch door ons als reisorganisator, noch door de Turken.  Wij vragen enkel aan onze reizigers om even stil te staan bij de mogelijke impact van hun bezoek, en hun gedrag en kleding hierop af te stemmen. Draag best geen schaarse of open kledij (topjes, shorts, enz., zowel mannen als vrouwen). Respecteer in je manier van kleden in de mate van het mogelijke de plaatselijke gewoonten, op z’n minst bij bezoek aan religieuze plaatsen of aan mensen thuis. Het is bovendien veel aangenamer en veiliger om  kleding te dragen die ook armen en benen tegen de zon beschermt (T-shirt met mouwen, driekwart- of lange broek). 

Verzorging

 • handdoeken
 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘after sun’
 • beschermende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak (min. 1,5 L)
 • zak- of hoofdlamp
 • evt. studenten- of lerarenkaart
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

 • Voor reizen naar Turkije volstaat je identiteitskaart. De kaart moet 6 maanden geldig zijn op het ogenblik van de reis. Je hebt dan eveneens een visum nodig. Dat moet je vooraf online kopen; klik hier. De kost bedraagt 35 dollar, met kredietkaart te betalen. Deze visumaankoop gebeurt in 3 stappen: je doet de aanvraag, je betaalt met Visa of Mastercard en je kan onmiddellijk het visum downloaden en printen.
 • Indien je reist met een geldige reispas (internationaal paspoort) hoef je geen visum aan te kopen.

Tip

Maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen.


Geld

 • De munt van Turkije is de lira (pond)Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter.
 • Je kan met je betaalkaart terecht aan geldautomaten of je kan cash euro's meenemen en ter plaatse wisselen. Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden. 

Gezondheid

Aangezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde.


Achtergrondinformatie

 • www.goturkey.com/ (toeristische dienst van Turkije)
 • travel.nationalgeographic (foto’s)
 • Unesco (UNESCO sites)
 • Özakin Aysel, Het blauwe masker, persoonlijke geschiedenis vol dilemma's van een Turkse schrijfster, geboren in Urfa en nu wonend in Duitsland;
 • De Bernières Louis, Vogels zonder vleugels, schitterende roman over een kustdorp in Lycië aan het begin van de 20ste eeuw, waarin de ‘grote’ geschiedenis wordt gekoppeld aan persoonlijke levensverhalen.

Kennismakingsbijeenkomst

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in ons kantoorgebouw te Diest (steeds op een zaterdagvoormiddag) of in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment).

Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, slaapzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: