Noorwegen - Bergen en hoogvlaktes van Midden-Noorwegen


10 dagen

11/07/2021 - 20/07/2021

prijs € 2680


Boek deze reis »

Noorwegen - Bergen en hoogvlaktes van Midden-Noorwegen


10 dagen

11/07/2021 - 20/07/2021

prijs € 2680


Boek deze reis »

Noorwegen - Bergen en hoogvlaktes van Midden-Noorwegen


10 dagen

11/07/2021 - 20/07/2021

prijs € 2680


Boek deze reis »

Noorwegen - Bergen en hoogvlaktes van Midden-Noorwegen


10 dagen

11/07/2021 - 20/07/2021

prijs € 2680


Boek deze reis »

Noorwegen - Bergen en hoogvlaktes van Midden-Noorwegen


10 dagen

11/07/2021 - 20/07/2021

prijs € 2680


Boek deze reis »
Groepsreis Noorwegen
Tijdens deze reis gaan we op zoek naar het ongerepte en vooral sportieve Noorwegen, zoals de Noren het zelf graag beleven. "Norge er ikke skapt for å sitte på raeva", wat zoveel wil zeggen als: Noorwegen is niet gemaakt om op je achterste te zitten. En dat gaan we deze reis zeker niet doen. De diversiteit aan landschappen en natuur is met geen woorden te beschrijven. Wij hebben gekozen voor een top hiking-ervaring in de nationale parken Trollheimen, Dovrefjell en Rondane, met dagtochten vanuit 3 vaste locaties. We hopen in de overweldigende natuur ook nog muskusossen en rendieren te zien.
Prijs: € 2680
Aantal dagen: 10 dagen
Reisnummer: 21NO1TRA1
Reisdatum: 11/07/2021 - 20/07/2021
Deelnemers: min. 6 - max. 8
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

57

60
Deelnemers in optie:

45

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,9

24 Beoordelingen

reviews van klanten

Prachtige reis met voldoende afwisseling en leuke verblijven, wel intensiever dan de beschrijving liet vermoeden maar het (te) warme weer was hiervoor de verklaring.

Hilde V. -

Sluit mooi aan op een eerdere reis (Zuid-Noorwegen, o.a. Jotunheimen en Hardangervidda) en geeft een goede indruk van het Noorwegen in een ander seizoen.

Robert S. -

Prachtige reis, bij wijlen een tikkeltje uitdagend. Noorwegen was zoals steeds op verschillende vlakken een klasse apart.

Hilde H. -

Het was een prachtige wandelvakantie met uitstekende gelegen verblijfplaatsen, een goede groep en een fantastische gids. Een vakantie die me altijd zal bijblijven omwille van de mooie natuur die we konden bewonderen.

Tom D. -

We hebben genoten van de rust, de stilte en de prachtige natuur van Noorwegen!

Ingrid V. -

Een heerlijke reis! Ik genoot enorm van het "frihluftsliv" zoals de Noren dat zelf benoemen: lucht, ruimte, overweldigende natuur en daarin mogen leven en bewegen. Heerlijk!

Tiny J. -

Pittige wandelreis (klimmen en dalen) in drie prachtige nationale parken. De wandeling in Innerdalen was fantastisch, met als beloning het zicht aan het bovenste bergmeer. I love Norway!

Johan L. -

Prachtige natuurwandelingen met afwisselende omgevingen (bergen, plateaus, meren, riviertjes, watervallen). Het is leuk om vogels, rendieren en muskusossen te spotten. Sommige delen zijn vrij intensief zowel wat betreft stijgen/dalen alsook de moeilijke paden maar het is zeker de moeite waard. Een reis om nooit meer te vergeten.

Miriam V. -

Wanneer je bij de trektochten door het woeste Noorse landschap gaat, ervaar je de schoonheid van de natuur en de ondergeschikheid van de mens. Dit in tegenstelling met het landschap van bij ons....

Patrik M. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Trondheim, gevolgd door een transfer van 110 km naar het 'gjesteheim' in Rennebu, waar we 3 nachten logeren.

We logeren in een oud schoolgebouw dat door een sympathiek Nederlands gezin is omgebouwd tot een gastenverblijf. Toen het oude schoolgebouw een nieuwe bestemming moest krijgen, werd door de Noorse gemeente en de buurtbewoners een wedstrijd uitgeschreven om ideeën te sprokkelen. Ons Nederlands gastgezin heeft het pleit gewonnen en baat nu een toch wat speciaal verblijf uit...

Dag 2

We starten met een mooie wandeling van 12 km over een wilde hoogvlakte die als natuurgebied beheerd wordt. Van bij de bergboerderij Haeverfallsetra stappen we naar het meertje Hevertjønna, waar een paar oude jagers- en herdershutten dienst doen als schuilplaats voor passanten. In de verte zien we de Ramsjøpiken reeds liggen. We wandelen naar de top en kijken overal uit naar rendieren. Op de terugweg nemen we een hoge route om blijvend te genieten van het uitzicht op dit mooie gebied. Deze wandeling is landschappelijk mooi en niet te zwaar. De top van Ramshopiken kan je eventueel skippen waardoor de wandeling lichter wordt, maar de top missen zou toch een beetje spijtig zijn.

Tweede overnachting in het gjesteheim.

Dag 3

Vandaag gaan we op zoek naar de beroemde muskusossen van Dovrefjell. Daarvoor moeten we eerst via Oppdal een uurtje rijden met het busje. Vandaar wandelen we meteen de uitgestrekte hoogvlakte van Dovrefjell Nasjonalpark in. Voorzichtigheid is geblazen en je moet een afstand van min. 200 m van de ossen bewaren. Ook een prachtig uitzicht op Snøhetta – de tweede hoogste berg van Noorwegen – behoort tot de hoogtepunten tijdens deze 15 à 20 km-lange wandeling. We keren terug langs dezelfde weg maar het eindeloze landschap zal ons geen ogenblik vervelen. En let op: Dovrefjell heeft een arctisch klimaat! Het weer kan er snel drastisch omslaan, dus moeten we zorgen voor aangepaste kleding.

Derde overnachting in het gjesteheim.

Dag 4

Een intense dag vandaag. We nemen afscheid van ons Nederlands gastgezin en rijden met ons busje tot aan het vertrekpunt van de wandeling. Het wordt een mooie tocht in Trollheimen Nasjonalpark met schitterende uitzichten op de hoge bergtoppen in de omgeving van het prachtige meer Gjevillvatnet.

Daarna moeten we nog een eindje rijden naar een ander pareltje: Innerdalen. Een uurtje stappen - met in het eerste gedeelte een stevige klim over een brede wandelweg - brengt ons in de idyllische vallei waar ons logies gelegen is (gelukkig wordt de bagage nagebracht!). Hier overnachten we 2 keer.

Overnachting in een typisch Noors, verweerd houten berghotel. 

Dag 5

Innerdalen geldt als een van de mooiste valleien van Noorwegen. We kunnen een keuze maken uit een aantal wandelingen die allemaal garantie bieden op het ervaren van wilde rivieren en bruisende watervallen, met op de achtergrond steeds de majestueuze toppen en gletsjers uit de omgeving.

Tweede overnachting in het berghotel.

Dag 6

Transfer van Trollheimen naar Rondane, maar via een omweg om u tegen te zeggen. We maken er een roadtripje van en pikken onderweg enkele fjorden mee. Als de tijd het toelaat, bezoeken we de waterval Mardalsfossen die in drie etages 750 m naar beneden stort. Waar we zeker stoppen is de plaats waar we kunnen genieten van de spectaculaire ligging van Åndalsnes aan de Isfjord.

Overnachting in een gezellig berghotel in Høvringen (Rondane).

Dag 7

Ook in Rondane hebben we de mogelijkheid om onze wandelingen uit te kiezen.  Er zijn verschillende mogelijkheden, maar de tocht naar de prachtig gelegen Peer Gynt hytta is zeker de moeite. Vlak bij de hut klieft een wilde rivier indrukwekkend door een paar rotspartijen. Met een beetje geluk is de hut open en kunnen we genieten van een drankje. De beklimming van de Bråkdalsbelgen (1915 m) behoort ook tot de mogelijkheden, net als de tocht door het eenzame Kjondalen.

Tweede overnachting in het berghotel.

Dag 8

De laatste wandeldag brengt ons vanuit Høvringen over een uitgestrekte vlakte richting Formokampen en tot op de top van deze 1424 m-hoge berg. Boven hebben we een mooi uitzicht over de hoge toppen van Rondane. We keren naar Høvringen terug en printen zo veel beelden van de prachtige Noorse natuur in ons geheugen.

Derde overnachting in het berghotel.

Dag 9

Transfer van 240 km naar Trondheim. Indien mogelijk brengen we een bezoek aan het centrum.

Overnachting in een hotel.

Dag 10

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 2680
Voorschot: € 810 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological (€ 15.04)
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 10
 • transfers
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • evt. inkomgelden van musea
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 8 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau  en , waarvoor een goede conditie en enig uithoudingsvermogen vereist zijn. 

Het begrip “wandelpad” wordt in Noorwegen nogal vrij geïnterpreteerd. Vaak zijn de paden nauwelijks zichtbaar, erg stenig of juist erg zompig. Algemeen zijn de wandelingen voorzien op niveau  en kunnen ze naar wens ingekort of verlengd worden. Hier en daar kan het niveau neigen naar . Vaak is er aan het begin van de wandeling een stevige klim van ongeveer 300 hoogtemeters. Daarna lopen we meestal over een plateau, met hier en daar (niet dagelijks) nog een extra klim, zodanig dat het dagtotaal in de buurt van de 700 hoogtemeters kan liggen.
Een aantal wandelingen volgen heen en terug hetzelfde parcours. Dit is vaak zo in Noorwegen, waar lussen vaak meerdaagse tochten zijn met overnachting in hutten. 

Hoewel het weer niet meespeelt als criterium in het bepalen van het niveau, kan het een wandeling wel verzwaren. Men moet in Noorwegen altijd voorzien zijn op wisselende omstandigheden.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • 3 x in Rennebu in een lokaal schooltje dat omgebouwd werd tot een verzorgd, kleinschalig "gjesteheim". Je logeert in een tweepersoonskamer met privé-sanitair. Er is een gezamenlijke ruimte met TV/DVD. Bed- en badlinnen is aanwezig. Er is WiFi.
 • 2 x in Innerdalen in een uniek gelegen 'Turisthytte' (houdt het midden tussen een hotel en een berghut). De laatste 4 km vanaf de parking leg je te voet af (je bagage wordt wel opgehaald). Je logeert met 2 (soms 4) in een heel kleine kamer met stapelbed. Lavabo op de kamer, douche en toilet en saunafaciliteiten zijn gemeenschappelijk. Er is een ruime eet- en zitruimte. Bed- en badlinnen is aanwezig.
 • 3 x in Høvringen of Smuksjøseter in een gezellig, authentiek Noors berghotel. Je logeert in een tweepersoonskamer met privé-sanitair. Beide hotels hebben ruime eet- en zitruimtes, sauna en WiFi. Bed- en badlinnen is aanwezig. 
 • 1 nacht in een stadshotel.

Maaltijden

Ontbijt en avondmaal nemen we in het logies. Het middagmaal is een picknick.

Noorwegen is niet meteen het land van de culinaire hoogtepunten. De gerechten zijn vaak traditioneel (vlees of vis, aardappelen, groenten) en weinig creatief. Eerder stevige dan verfijnde 'kost'. Het ontbijt daarentegen is uitgebreid, met diverse kaas- en vleessoorten, haring,...


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
Voor deze reis vliegen we met KLM (airline code KL) vanuit Brussel met tussenstop in Schiphol.
 VertrekAankomst
KL1724Brussel 11/07/2021 10:35Amsterdam (Schiphol) 11/07/2021 11:35
KL1175Amsterdam (Schiphol) 11/07/2021 14:20Trondheim 11/07/2021 16:30
KL1176Trondheim 20/07/2021 17:00Amsterdam (Schiphol) 20/07/2021 19:15
KL1733Amsterdam (Schiphol) 20/07/2021 21:30Brussel 20/07/2021 22:15

Privé-vervoer.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).

Voor deze reis wijken we af van het criterium over de beperking van de lengte van de transfers. In afgelegen gebieden in Scandinavië liggen dorpen, verblijven en plaatsen voor activiteiten vaak ver uit elkaar, zodat langere verplaatsingen onvermijdelijk zijn.


Klimaat

De gemiddelde dagtemperatuur in de zomermaanden bedraagt 20° in Oslo, maar het klimaat in het gebergte is grillig. Je kan er zowel ijsregen als zonneschijn verwachten, zowel lekker warm als slechts een graad of 5 à 10. Zelfs sneeuw is niet helemaal uitgesloten. Voorzie dus kledij in laagjes, zodat je op alle weertypes voorzien bent. In Centraal-Noorwegen is het in de zomer langer licht dan bij ons. 

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende, waterdichte wandelschoenen
 • lichte schoenen voor 's avonds
 • wandelsokken/kousen
 • getten (waterdichte onderbeen beschermers)

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen én het spaart plaats in je bagage.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • wind- en waterdichte (over)broek
 • warme trui/fleece
 • lichte trui/fleece
 • hemden en/of T-shirts
 • handschoenen
 • muts
 • zonnehoed of –pet
 • short/bermuda
 • zwemgerief (als je kan zwemmen in ijskoud water)

Verzorging

 • zonnecrème
 • bescher­mende lippenstift
 • handdoek

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak

Diversen

 • evt. energierijke snacks
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen (muggen zijn niet echt een probleem op de Lofoten)
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Noorwegen volstaat je identiteitskaart.


Geld

De munteenheid in Noorwegen is de Noorse Kroon. Je kan in de grotere plaatsen terecht aan geldautomaten, maar je neemt best al een startbedragje mee van thuis.

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter/


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: