Griekenland - Santorini & Anafi


9 dagen

25/09/2021 - 3/10/2021

prijs € 1310


Boek deze reis »

Griekenland - Santorini & Anafi


9 dagen

25/09/2021 - 3/10/2021

prijs € 1310


Boek deze reis »

Griekenland - Santorini & Anafi


9 dagen

25/09/2021 - 3/10/2021

prijs € 1310


Boek deze reis »

Griekenland - Santorini & Anafi


9 dagen

25/09/2021 - 3/10/2021

prijs € 1310


Boek deze reis »

Griekenland - Santorini & Anafi


9 dagen

25/09/2021 - 3/10/2021

prijs € 1310


Boek deze reis »
Groepsreis Griekenland
Een vulkaanexplosie ligt aan de basis van het ontstaan van Santorini, een eiland waarvan de schoonheid het gevolg is van de wisselwerking tussen vulkanische en menselijke activiteit. De explosie van het massatoerisme maakt dat we er niet te lang blijven en de ferry nemen naar het charmante eilandje Anafi, dat vanuit de verte op een uit de golven opduikende rots lijkt en waar het een stuk rustiger is om te wandelen en te genieten van zon & zee.
Prijs: € 1310
Aantal dagen: 9 dagen
Reisnummer: 21GR1SAA1
Reisdatum: 25/09/2021 - 3/10/2021
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Ja, afreis gegarandeerd

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

56

59

66

59

58

61

61
Deelnemers in optie:

34

68

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Santorini.

Transfer naar ons logies in Karterades. Het rustig gelegen, familiaal pension met zwembad ligt op wandelafstand van het drukke Thira. Georgios en Eleni zullen al het mogelijke doen om het ons naar de zin te maken.

Dag 2-3

De explosie van een vulkaan deed een immense, met zeewater gevulde caldera ontstaan, waarvan de steile rand bebouwd werd met huizen in de typische elegante Cycladen-stijl: eenvoudige geometrische vormen, krakend witte gevels opgesmukt met diepblauwe deuren en ramen. Ondanks het feit dat Santorini het meest bezochte Cycladen-eiland is, bezit het enkele mooie plaatsen om al wandelend te ontdekken. We hebben de keuze:

 • wandeling die vertrekt in het hoofdplaatsje Thira, over rotswanden die loodrecht de zee induiken naar Oia, aan de noordzijde van de caldera. De liefhebbers kunnen de bijna 600 trappen naar het haventje afdalen (en weer opklimmen).
 • ‘geologische wandeling’ naar het zuiden, waar de opgravingen van Akrotiri liggen, een stad die verwoest werd door de vulkaan in de 16de eeuw v.Chr. Een wandeling langs oude kerkjes verstopt in de rotsen en een bezoek aan het oude Thira herinnert aan de rijke cultuur van dit eiland.
 • wandeling naar de bergdorpjes Pyrgos en Emborio en we eindigen aan de zee.
 • wandeling naar de top van de Profitis Ilias en bezoek aan het oude Thira.

Dag 4

We nemen de ferry naar Anafi, een eiland ten oosten van Santorini. Transfer naar ons hooggelegen logies in Chora, met prachtig uitzicht. Tijd om rond te kuieren in dit enige dorpje op het eiland. Evt. kunnen we al een wandeling naar het strand van Klissidi maken voor een duik of voor een terrasje. 

Dag 5

We vertrekken vanuit ons logies voor een kustwandeling, eerst naar Klisidi, met haar strand met palmbomen, en verder over oude paden langs enkele privéstranden naar Roukounas, met haar 1 km-lange strand. Zwemmen en picknick.

Indien gewenst, klimmen we nog hogerop naar de lagergelegen ruïnes van de 'kastro', waar aan een kerkje een oude sarcofaag ligt. Met de bus keren we terug naar Chora.

Dag 6

Wandeling naar het hoogste punt van het eiland en naar de grotten van Drapanos. Indien het weer het toelaat, maken we een boottochtje rond Anafi en naar het haventje, Agios Nikolaos. We wandelen terug naar Chora. 

Dag 7

Met de bus naar het klooster Zoodochos Pigis. Daar vertrekt een spectaculaire wandeling naar het kerkje van Panagia Kalamiotissa dat als een nest aan de hoge klif hangt. We keren terug naar het klooster en wandelen langs de kust naar het langste strand van Anafi, Roukounas. De liefhebbers kunnen te voet verder wandelen naar Chora, de anderen keren met de bus terug.

Dag 8

Met de ferry terug naar Santorini, waar we nog een nachtje gaan logeren in Karterades.

Afhankelijk van de ferry-uren, maken we nog een wandeling op Anafi of Santorini.

Dag 9

Terugreis naar Brussel.

Belangrijke info

De ferry-uren zijn op dit ogenblik nog niet bekend. Dit betekent dat het programma nog licht kan wijzigen.  

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1310
Voorschot: € 400 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological (€ 24,09)
 • transfers ter plaatse, zoals in het dagschema voorzien
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 9
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden, e.d.
 • optionele boottocht rond Anafi
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Peter Gailliaert


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelniveau  en 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in degelijke, familiaal uitgebate hotelletjes in typische Cycladenstijl.


Maaltijden

Ontbijten doen we in het logies, waarbij je er best rekening mee houdt dat het Griekse ontbijt doorgaans sober is. 's Middags gebruiken we een zelfbereide picknick. ‘s Avonds eten we een warme maaltijd op restaurant.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

We vlliegen met luchtvaartmaatschappij Lufthansa (LH°.
Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
LH 1007Brussel 25/09/2021 09:10Frankfurt 25/09/2021 10:10
LH 1290Frankfurt 25/09/2021 12:50Santorini 25/09/2021 16:50
LH 1291Santorini 03/10/2021 17:35Frankfurt 03/10/2021 19:45
LH 1024Frankfurt 03/10/2021 21:35Brussel 03/10/2021 22:40

Ter plaatse maken we gebruik van lijnbussen, taxi’s en lijnboten.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

De Cycladen kennen een aangenaam voor- en najaar, ideaal om te wandelen.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte (sport)schoenen of (wandel)sandalen
 • wandelkousen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdicht jasje
 • fleece
 • lichte hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet 
 • zwemkledij
 • short/bermuda.

Verzorging

 • toiletgerief
 • zwemhanddoek
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘after sun’
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • picknickbestek
 • (zak)mesje.

Diversen

 • zaklamp
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …).

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Griekenland volstaat je identiteitskaart.


Geld

Je kan op Santorini en Anafi terecht aan een bankautomaat. Het is aangeraden om wat cash geld van thuis mee te nemen.


Achtergrondinformatie

 • N.Cage, Eleni, over de burgeroorlog in Noord-Griekenland, een meeslepende roman. Geeft een zicht op de Griekse burgeroorlog, in 1948, en beschrijft ook het harde leven in de bergen toen. De naar de VS uitgeweken zoon van ‘Eleni’ gaat letterlijk en figuurlijk op zoek naar zijn moeder en haar geschiedenis
 • L. De Bernières, Kapitein Corelli's mandoline, verhaal rond het leven van de dochter van een arts op een Grieks eilandje gedurende de Tweede Wereldoorlog en haar geliefde Italiaanse officier
 • K. Held, Trefpunt Plato, filosofische reis door de antieke wereld
 • L. Ross, Tourist kwam naar ons dorp, een jonge Nederlander komt min of meer bij toeval op Kreta terecht en raakt in de ban van Griekenland en de Grieken, het Grieks, het Griekse lied, de Griekse dans. Zijn dagboek wordt een liefdeslied voor Griekenland. Maar het loopt mis…
 • M. Stahlie,
  Honderd deuren, de gebeurtenissen spelen zich af op een Grieks eiland rond een Nederlands artsengezin dat daar een half jaar een praktijk waarneemt. De tragische gebeurtenissen met een oude Griekse boer, geplaatst tegen de achtergrond van de legende van de honderd deuren, vormt de rode draad in het verhaal. Bekroond met de Multatuliprijs
 • P.Storace,
  Ontmoeting in Griekenland, Vol passie, humor en oog voor detail verweeft de schrijfster in haar boek het dagelijks leven in Griekenland met mythen van de Klassieke Oudheid, de politiek en het indrukwekkende landschap
 • Eilandliefde, Bloemlezing van moderne Griekse verhalen door diverse auteurs die zich op verschillende eilanden afspelen
 • Griekenland, verhalen van een land, verhalen en gedichten van Griekse en andere schrijvers over Griekenland, met o.a. ‘Mystra’ van Nikos Kazantzakis.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: