Griekenland - Langs oude dorpen in het Pindos-gebergte


8 dagen

3/07/2021 - 10/07/2021

prijs € 1560


Boek deze reis »

Griekenland - Langs oude dorpen in het Pindos-gebergte


8 dagen

3/07/2021 - 10/07/2021

prijs € 1560


Boek deze reis »

Griekenland - Langs oude dorpen in het Pindos-gebergte


8 dagen

3/07/2021 - 10/07/2021

prijs € 1560


Boek deze reis »

Griekenland - Langs oude dorpen in het Pindos-gebergte


8 dagen

3/07/2021 - 10/07/2021

prijs € 1560


Boek deze reis »

Griekenland - Langs oude dorpen in het Pindos-gebergte


8 dagen

3/07/2021 - 10/07/2021

prijs € 1560


Boek deze reis »
Groepsreis Griekenland
In het noordwesten van Griekenland ligt het Pindos-gebergte. In de late zomer wordt de warmte er gemilderd door de hoogte, geven bomen en bossen schaduw. We volgen hier een schilderachtig, weinig gelopen traject, door weidse berglandschappen en langs bergdorpen met een unieke, eeuwenoude architectuur.
Prijs: € 1560
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 21GR1EPA1
Reisdatum: 3/07/2021 - 10/07/2021
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:
Deelnemers in optie:

55

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Vlucht van Brussel naar Thessoloniki. Transfer naar het dorp Kipi, vlakbij de 17de- en 18de-eeuwse stenen bruggen van Zagoria.

Dag 2

Op ons pad vandaag liggen al meteen enkele van de mooiste bergdorpen van het Pindos-gebergte: Dilofo, Vitsa en het uiterst charmante Monodendri, waar we logeren. We merken dat dit een vrijwel onaangetast berggebied is met een adembenemend mooie natuur.

4 à 5 uur wandelen - 10 km

Dag 3

De tocht vandaag brengt ons door de indrukwekkende Vikos-kloof. Met zijn laagste punt van 1000 m, is het de diepste kloof van Europa. Je treft er bovendien vrij zeldzame variëteiten van - beschermde - wilde bloemen aan, heerlijk geurende kruiden als salie en oregano en tal van vogels. Einddoel is het dorp Vikos. 

Na de wandeling kleine transfer naar Aristi waar we overnachten.

6 à 7 uur - 16 km

Dag 4

De tocht start bij de bron van de rivier Voidomatis. Vandaar gaat het gestaag omhoog naar het dorp Megalo ('groot') Papigo. Hier krijgen we zicht op de berg Tymfi en op het traject dat de komende dagen in het verschiet ligt.

Logies in Papigo.

4 uur - 7 km 

Dag 5

Langs een oud pad en door enkele mooie ravijnen klimmen we omhoog tot het dorp Mikro ('klein') Papigo. De onbereikbare ‘torens van Papingo', een indrukwekkende rotsformatie, rijzen hoog boven ons uit. We krijgen een mooi zicht op de piek Kokkino Lithari.

Logies in Papigo.

5 uur - 10 km

Dag 6

We zijn nu voldoende 'ingewandeld' en klaar voor het hoogtepunt.  Met beperkte bagage (voor 1 nacht) klimmen we naar de berghut van de Astrakas op 1950 m.

3 à 4 uur - 5.6 km  

In de namiddag maken we een lusvormige wandeling naar het Drakolimni- of Drakenmeer. Het meer is ronduit schitterend gelegen in een glooiing van de Tymfi-berg, op een hoogte van 2100 m.

2 uur - 4,5 km

Dag 7

Vanuit de refuge klimmen de liefhebbers naar de top van de Astrakas (2436 m) en weer terug. Daarna vatten we de afdaling aan die ons terug in Mikro Papigo brengt.

Logies in Papigo.

6 à 7 uur- 12,5 km

Dag 8

Transfer naar de luchthaven van Thessaloniki en terugreis naar Brussel.

 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1560
Voorschot: € 470 per deelnemer

Inbegrepen

 • lijnvluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological (€ 18,95)
 • transfers
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • evt. inkomgeld van musea, bezienswaardigheden, enz.
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis van wandelniveau . Dagelijks wandelingen van 4 à 5 u. over weinig belopen paden met soms losse steentjes. Dagelijks flinke hoogteverschillen.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We overnachten in 2-persoonskamers in goede hotelletjes en pensions en 1 x in een berghut op de  Astrakas (lakenzak zelf meebrengen). Afhankelijk van de groepsgrootte kan het zijn dat we in meerdere hotelletjes per dorp verblijven.


Maaltijden

Ontbijt in het logies. 's Middags gebruiken we een picknick. ‘s Avonds eten we een warme maaltijd in het logies of op restaurant.


Bagagevervoer

Je draagt beperkte bagage (in je dagruzak) op dagen 6-7; de overige dagen draag je enkel je dagbagage

Vervoer

We vliegen met de luchtvaartmmatschappijen Lufthansa (LH) en Austrian Airlines (OS).
Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
LH 1025Brussel 03/07/2021 07:05Frankfurt 03/07/2021 08:05
LH 1288Frankfurt 03/07/2021 10:00Thessaloniki 03/07/2021 13:25
OS 810Thessaloniki 10/07/2021 16:05Wenen 10/07/2021 16:55
OS 355Wenen 10/07/2021 17:30Brussel 10/07/2021 19:15
We verplaatsen ons per privé-bus.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Tijdens deze reis is het zeer warm in Thessaloniki en in de lager gelegen dorpen. Naarmate we hoger gaan wordt het minder warm, maar echt fris wordt het niet. 's Nachts koelt het behoorlijk af.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak, ook groot genoeg voor wat reservekledij en wat toiletspullen

Schoeisel

 • bergwandelschoenen
 • lichte (sport)schoenen of (wandel)sandalen
 • wandelkousen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek, makkelijk is het afritsbare type
 • wind- en waterdichte vest
 • fleece
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts (ook met lange mouwen in geval van zonverbrande armen)
 • zonnehoed of –pet
 • sjaaltje
 • ondergoed
 • short.

Tip: Het is aangenamer en veiliger om  kleding te dragen die ook armen en benen tegen de zon en/of insectenbeten beschermt (T-shirt met mouwen, driekwart- of lange broek).

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘after sun’
 • beschermende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • picknicklepel en –vork
 • (zak)mesje.

Diversen

 • lichte lakenzak
 • zak- of hoofdlamp
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Griekenland volstaat je identiteitskaart.


Geld

De munt is de euro. Het is het makkelijkst indien je wat cash geld van thuis meeneemt.


Achtergrondinformatie

 • N.Cage, Eleni, over de burgeroorlog in Noord-Griekenland, een meeslepende roman. Geeft een zicht op de Griekse burgeroorlog, in 1948, en beschrijft ook het harde leven in de bergen toen. De naar de VS uitgeweken zoon van ‘Eleni’ gaat letterlijk en figuurlijk op zoek naar zijn moeder en haar geschiedenis
 • L. De Bernières, Kapitein Corelli's mandoline, verhaal rond het leven van de dochter van een arts op een Grieks eilandje gedurende de Tweede Wereldoorlog en haar geliefde Italiaanse officier
 • K. Held, Trefpunt Plato, filosofische reis door de antieke wereld
 • L. Ross, Tourist kwam naar ons dorp, een jonge Nederlander komt min of meer bij toeval op Kreta terecht en raakt in de ban van Griekenland en de Grieken, het Grieks, het Griekse lied, de Griekse dans. Zijn dagboek wordt een liefdeslied voor Griekenland. Maar het loopt mis…
 • M. Stahlie, Honderd deuren, de gebeurtenissen spelen zich af op een Grieks eiland rond een Nederlands artsengezin dat daar een half jaar een praktijk waarneemt. De tragische gebeurtenissen met een oude Griekse boer, geplaatst tegen de achtergrond van de legende van de honderd deuren, vormt de rode draad in het verhaal. Bekroond met de Multatuliprijs
 • P.Storace, Ontmoeting in Griekenland, Vol passie, humor en oog voor detail verweeft de schrijfster in haar boek het dagelijks leven in Griekenland met mythen van de Klassieke Oudheid, de politiek en het indrukwekkende landschap
 • Eilandliefde, Bloemlezing van moderne Griekse verhalen door diverse auteurs die zich op verschillende eilanden afspelen
 • Griekenland, verhalen van een land, verhalen en gedichten van Griekse en andere schrijvers over Griekenland, met o.a. ‘Mystra’ van Nikos Kazantzakis.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: