Frankrijk - Vogezen - Op sneeuwschoenen over de Ballons des Vosges


5 dagen

6/02/2021 - 10/02/2021

prijs € 510


niet meer boekbaar

Frankrijk - Vogezen - Op sneeuwschoenen over de Ballons des Vosges


5 dagen

6/02/2021 - 10/02/2021

prijs € 510


niet meer boekbaar

Frankrijk - Vogezen - Op sneeuwschoenen over de Ballons des Vosges


5 dagen

6/02/2021 - 10/02/2021

prijs € 510


niet meer boekbaar

Frankrijk - Vogezen - Op sneeuwschoenen over de Ballons des Vosges


5 dagen

6/02/2021 - 10/02/2021

prijs € 510


niet meer boekbaar

Frankrijk - Vogezen - Op sneeuwschoenen over de Ballons des Vosges


5 dagen

6/02/2021 - 10/02/2021

prijs € 510


niet meer boekbaar
Groepsreis Frankrijk
Behoefte aan een winters tussendoortje niet te ver van huis? Deze trektocht op sneeuwschoenen vindt plaats in het hart van de Vogezen, bij het natuurgebied van de Ballons des Vosges, een reeks evenwijdige ketens van afgeronde bergen. Onder begeleiding van een lokale (en dus Franstalige) berggids, doorkruisen we dichte naaldbossen, trekken over desolate bergruggen, verpozen bij verstilde meertjes en passeren hier en daar een sfeervol dorp. Wandelen op sneeuwschoenen is iets zwaarder dan gewoon wandelen. De sneeuwschoenen - langwerpige frames die onder je wandelschoenen worden bevestigd – verhinderen dat je wegzakt in de sneeuw en laten je toe de gebaande paden te verlaten.
Prijs: € 510
Aantal dagen: 5 dagen
Reisnummer: 21FR1VGW1
Reisdatum: 6/02/2021 - 10/02/2021
Deelnemers: min. 6 - max. 12
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:
Deelnemers in optie:

63

65

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,2

17 Beoordelingen

reviews van klanten

Toffe groep, uitstekend weer, prachtige sneeuwlandschappen, zeer genoten van deze vakantie.

hans l. -

Ondanks het gebrek aan sneeuw was de wandelreis meer dan de moeite waard met mooie vergezichten en kleurrijke bossen. Een aanrader voor een korte bergwandelreis, op enkele uren rijden van thuis.

Steven H. -

Zeer leuke korte reis. Je mag wel niet te veel comfort verwachten. De Franse begeleider was uitstekend. Ook de organisatie was zeer goed.

Raymond B. -

Toffe bestemming, mooie natuur, pittige wandelingen...

Katty V. -

Ik vond het een prachtige reis met extreme weersomstandigheden. Toffe, pittige wandelingen gemaakt en een fijne groep.

Katrien W. -

Niet het beste weer gehad, maar in alle seizoenen en alle weersomstandigheden een bestemming waar altijd wel iets te doen is. Als de sneeuw het laat afweten, kan je zelfs in de regen nog steeds mooie wandelingen maken en de stevige avondmalen kikkeren je helemaal weer op.

Erna V. -

Algemene reistips

Dag 1

Samenkomst in de gezellige gîte te Presles om 18 u., gevolgd door een lekker avondmaal bereid door de vrouw des huizes. Daarna kiezen we onze sneeuwschoenen uit en krijgen we een korte technische uitleg van de plaatselijke gids. 

Dag 2

Na het ontbijt binden we de sneeuwschoenen aan voor een eerste tocht. Toen de Elzas nog deel uitmaakte van Duitsland, liep de grens met Frankrijk over de kammen van de Hoge Vogezen. Om hun koopwaar naar het buurland te smokkelen, zochten de bewoners nieuwe, geheime paden door de donkere dennenwouden. Het zijn deze besneeuwde paden die wij je de volgende dagen laten ontdekken. In de winter tovert de sneeuw de kale toppen om tot een desolaat-wit landschap, terwijl de steile hellingen dicht bebost zijn met naaldbomen. De eerste tocht is meteen prachtig en brengt ons van Presles naar Ventron. 

Dag 3

Verscholen tussen de bergen liggen idyllische meertjes, ontstaan door de schurende werking van de gletsjers die in de ijstijden het gehele gebied bedekten. Vandaag wandelen we via het meer van Kruth en het natuurreservaat van de Grand Ventron (1204 m) naar Wildenstein (580m). 

Dag 4

Vanuit ons hotelletje in Wildenstein vatten we de stevige tocht aan die ons bij de toppen van de Rainkopf en Hohneck (1370m) brengt. We stappen de hele dag door de witte bossen en velden tot de berghut van Trois Fours.

Dag 5

Nog een halve dag afdalen tot La Bresse, waar we worden opgepikt en weer naar het beginpunt van onze tocht gebracht voor een laatste stevige streekmaaltijd.

Einde van het programma na het middagmaal (ca. 15 uur).

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 510
Voorschot: € 160 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. middagmaal dag 5
 • gebruik van sneeuwschoenen en skistokken
 • Franstalige professionele begelei­ding
 • bagage­ver­voer
 • transfers ter plaatse
 • lidkaart associatie (€ 9)
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Lokale Gids


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 12 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een doorgaande tocht van niveau . Dagetappes van 5 tot 6 uur (ca. 15 km) met af en toe hoogteverschillen. Ervaring met wandelen op sneeuwschoenen is niet vereist maar je moet wel in staat zijn een hele dag in de winterkou door te brengen. Bovendien is wandelen op sneeuwschoenen iets zwaarder dan gewoon wandelen. De sneeuwschoenen - langwerpige frames die onder je wandelschoenen worden bevestigd – verhinderen dat je wegzakt in de sneeuw en laten je toe de gebaande paden te verlaten. 

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in goed uitgeruste gîtes, evt. in een hotel of een boerderij­hotel, telkens in meerper­soons­kamers. Op dag 4 logeren we in een eenvoudige berghut.

Opgelet: indien de weersomstandigheden (te veel of te weinig sneeuw) dit vereisen, kunnen de logiesplaatsen wijzigen.


Maaltijden

Het ontbijt en het avondmaal gebruiken we in het logies. Voor 's middags is een picknick voorzien.

Bagagevervoer

Je bagage (max. 10 kg) wordt vervoerd. Je draagt enkel je dagrugzak (incluis picknick). 

Vervoer

 • Met openbaar vervoer*: trein tot Remiremont (ca. 7 u.), waar onze agent je kan afhalen (€ 10 per traject) of je neemt de bus verder tot Vagney (ca. 15 min). Vanaf Vagney kan onze agent je ook afhalen (€ 4 per traject).
 • Met eigen wagen. De afstand Brussel- Remiremont bedraagt 420 km.
 • Carpool: je kan bij inschrijving aangeven of je zelf met de wagen rijdt en plaats aanbiedt of kostendelend wil meerijden.

*Je kan naar keuze zelf je treinreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt deze deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen met de trein;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).
Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden.
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

De tocht vindt plaats in de omgeving van La Bresse en Gérardmer, de grootste wintersportgebieden van noordelijk Frankrijk. Deze kennen in de wintermaanden een grote sneeuwzekerheid. Aanpassing ter plaatse is echter mogelijk bij slecht weer of ongunstige sneeuwhoogte. 

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier.

In dit programma worden sneeuwschoenen en skistokken ter plaatse verstrekt. Sneeuwschoenen zijn in feite geen ’schoenen‘: het zijn langwerpige frames die onder je wandelschoenen worden bevestigd. Vaak gebeurt dit door middel van een rubberen riem, maar op steil terrein zijn sterkere bindingen nodig. Je wandelschoenen moeten waterdicht en enkelomsluitend zijn. Skistokken zijn niet echt nodig, maar vergemakkelijken het wandelen, vooral bij het klimmen. Getten (waterdichte onderbeenbeschermers) en een waterdichte overbroek (of skibroek) zijn nuttig om de sneeuw ‘buiten’ te houden.

De bagage die vervoerd wordt mag max. 10 kg wegen.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak (voor de spullen die je nodig hebt tijdens een dagwandeling én waaraan je de sneeuwschoenen kan bevestigen)
 • overtrek voor dagrugzak (ter bescherming bij regen- of sneeuwval)

 Schoeisel & kousen

 • stevige, hoge wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor 's avonds)
 • warme wandel- of trekkingkousen
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers)

Kledij:

 • skibroek OF warme en soepele broek (geen jeans) + waterdichte overbroek
 • warme wind- en waterdichte jas, liefst met kap en opstaande kraag
 • wollen trui of fleece
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts
 • warme muts
 • sjaal
 • min. 2 paar handschoenen
 • warm ondergoed (evt. lange onderbroek)
 • warme pyjama.

Verzorging:

 • toiletgerief
 • handdoek
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei:

 • drankfles (min. 1 liter)
 • picknickbord en –bestek.

Diversen:

 • slaapzak of lakenzak (dekens zijn overal aanwezig)
 • kussensloop 
 • matje of stevige plastiek zak om op te zitten tijdens de picknicks
 • goede zonnebril
 • wc-papier
 • zaklamp
 • evt. oordopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • evt. powerbank (in de laatste gîte is er geen stopcontact op de kamers).

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na muggen- en andere insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • pleistertjes van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch). 

Reisdocumenten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart.


Geld

Je neemt best voldoende cash mee van thuis. Tijdens de tocht is er geen mogelijkheid om geld af te halen.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraakgegevens en een deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: