Frankrijk - Sneeuwwandelen in de Ecrins


7 dagen

27/12/2021 - 2/01/2022

prijs € 1030


Boek deze reis »

Frankrijk - Sneeuwwandelen in de Ecrins


7 dagen

27/12/2021 - 2/01/2022

prijs € 1030


Boek deze reis »

Frankrijk - Sneeuwwandelen in de Ecrins


7 dagen

27/12/2021 - 2/01/2022

prijs € 1030


Boek deze reis »

Frankrijk - Sneeuwwandelen in de Ecrins


7 dagen

27/12/2021 - 2/01/2022

prijs € 1030


Boek deze reis »

Frankrijk - Sneeuwwandelen in de Ecrins


7 dagen

27/12/2021 - 2/01/2022

prijs € 1030


Boek deze reis »
Groepsreis Frankrijk
Het nationaal park van de Ecrins vormt een van de meest indrukwekkende en ongeschonden bergmassieven van de Alpen. Toppen schitterend van sneeuw en ijs tot meer dan 4000 m hoog doorbreken het landschap van valleien en gletsjers. Vanuit het plaatsje Monêtier maken we mooie dagtochten, met als topper de tocht van de Col du Lautaret naar de Galibier.
Prijs: € 1030
Aantal dagen: 7 dagen
Reisnummer: 21FR1ECW1
Reisdatum: 27/12/2021 - 2/01/2022
Deelnemers: min. 5 - max. 12
Beschikbaar : Ja, afreis gegarandeerd

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

44

56

58

58

47

46
Deelnemers in optie:

54

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Adembenemende dagtochten
 • Tocht van de Col du Lautaret naar de Galibier
 • Op sneeuwschoenen door het massief des Ecrins
 • Lokale berggids

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

6 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

We ontmoeten elkaar voor het avondmaal in het gezellige hotel in Monêtier-les-Bains, gelegen in de vallei van de Guisane aan de voet van de col du Lautaret. De Franstalige berggids die je deze week mee op verkenning zal nemen, stelt het programma voor.

Dag 2

Tocht op de oosthelling van de vallei naar het dorpje Sagnières (1781 m), met zicht op het Cerces- assief en de Italiaanse Alpen.

In de namiddag wandelen we verder naar het dorp Casset en bezoeken we het interessante ’Maison du Parc national des Ecrins’.  

Dag 3

We maken een tocht op de zuidhelling van de vallei en wandelen door de alpenweiden van Monêtier, onder de scherpe pieken van de Cerces.

In de namiddag keren we terug naar het dorp en bezoeken we enkele interessante kerken en kapellen in de omgeving.

Dag 4

Minibustransfer (7 km) naar de pont de l’Alpe (1710 m). Vandaag wacht ons een prachtige wandeling, waarbij we op de col de l’Aiguillette een uitzicht cadeau krijgen op niet enkel de toppen van de Ecrins, maar ook van de Vanoise!

Onderweg hebben we bovendien veel kans om steenbokken te observeren.  

Dag 5

Minibustransfer (9 km) tot aan de voet van de col du Lautaret. Via het bergdorpje Mandette en een reeks kleine valleitjes bereiken we de beruchte col du Galibier (2600 m), ons allen welbekend van de Tour de France. Prachtige zichten op de toppen van de Ecrins!

Vanavond schuiven we aan voor het speciale oudejaarsavond-diner. Om middernacht heffen we het glas op het nieuwe jaar. Santé!  

Dag 6

Minibustransfer (7 km) naar het dorpje Lauzet, waar de dagtocht begint die ons onder de toppen van het Agneaux-massief leidt. Hopelijk zien we op deze eerste dag van 2022 enkele gemzen...

De liefhebbers kunnen in de namiddag een bezoekje brengen aan Les Grands Bains de Monêtier (ca. € 20), het kuuroord rond de natuurlijke warmwaterbronnen.   

Dag 7

In de voormiddag maken we een laatste tocht in de omgeving van Monêtier.

Na de lunch worden de treinreizigers naar het station gebracht en is het programma afgelopen.  

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1030
Voorschot: € 310 per persoon

Inbegrepen

 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 7
 • vervoer van station Briaçon naar Monêtier en weer terug
 • gebruik sneeuwschoenen en skistokken
 • Franstalige lokale begeleider
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 5 en max. 12 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Heen- en terugreis

Er zijn verschillende mogelijkheden om in Monêtier-les-Bains te geraken:

 • Per trein tot Briançon*. Het vervoer van het station van Briançon naar het logies (vertrek ca. 18.30 u.) en weer terug op de laatste dag is inbegrepen in de basisprijs.
 • Met eigen wagen (Brussel --> Monêtier-les-Bains = 970 km).
 • Je kan bij inschrijving aangeven of je plaats aanbiedt in jouw wagen of kostendelend wenst mee te rijden. 

*Je kan naar keuze zelf je treinreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de treinsreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Bij aankoop van een vervoersbiljet via Anders Reizen, voor pakketreizen waarbij het vervoer niet is inbegrepen, worden volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor vliegtuigtickets 30 euro per reservatiedossier, voor alle andere vervoermiddelen 25 euro per persoon en per biljet.


Wandelniveau

Dit is een wandelreis vanuit vast verblijf met dagwandelingen van niveau . Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het stappertjessysteem.

We wandelen ca. 5 uur per dag, met hoogteverschillen tot 800 m. Wandelen op sneeuwschoenen is iets zwaarder dan gewoon wandelen. Sneeuwschoenen zijn langwerpige frames die je onder je wandelschoenen worden bevestigd en die verhinderen dat je wegzakt in de sneeuw. Ze laten je ook toe de gebaande paden te verlaten. Wij stellen eveneens skistokken ter beschikking die het wandelen vergemakkelijken. 

Ervaring met wandelen op sneeuwschoenen is niet vereist. Wél moet je in staat zijn een hele dag actief bezig te zijn in de koude buitenlucht.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We slapen in tweepersoonskamers in een kleinschalig wintersporthotel.

Maaltijden

Het ontbijt en avondmaal nemen we in het hotel. Voor ’s middags krijgen we een picknick mee.

Bagagevervoer

je bagage blijft in het hotel. Tijdens de tochten draag je enkel je dagrugzak. 

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

De hoogte waarop de wandelingen plaatsvinden garandeert een vrij grote sneeuwzekerheid. De reis gaat ook door indien er geen of weinig sneeuw ligt. In dat geval wordt er 'gewoon' gewandeld. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather

Reisdocumenten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

In dit programma worden sneeuwschoenen en skistokken ter plaatse verstrekt. Getten (waterdichte onderbeenbeschermers) en een waterdichte overbroek (of skibroek) zijn nuttig om de sneeuw ‘buiten’ te houden.

Voor deze reis neem je best het volgende mee:

Bagage

 • reistas
 • dagrugzak
 • overtrek voor dagrugzak (bij sneeuwval).

Schoeisel & kousen

 • bergwandelschoenen
 • schoenen voor binnen
 • wandel- of trekkingkousen
 • getten.

Kledij

 • skibroek OF warme en soepele broek (geen jeans) + waterdichte overbroek of getten
 • warme wind- en waterdichte jas, liefst met kap en opstaande kraag
 • wollen trui of fleece
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts
 • warme muts
 • sjaal
 • min. 2 paar handschoenen
 • warm ondergoed (evt. lange onderbroek)
 • een stel kleren voor ’s avonds.

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • bescher­mende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • isolerende drankfles of -zak (min. 1 liter)
 • picknickbeker en -bestek.

Diversen

 • degelijke zonnebril
 • evt. oordopjes (gesnurk)
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

Er zijn geldautomaten in Monêtier-les-Bains. Je neemt voor de gemakkelijkheid best van thuis contant geld mee.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraakgegevens en een deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: