Frankrijk - Wandelen en yoga in de Cevennen


8 dagen

9/10/2021 - 16/10/2021

prijs € 940


Boek deze reis »

Frankrijk - Wandelen en yoga in de Cevennen


8 dagen

9/10/2021 - 16/10/2021

prijs € 940


Boek deze reis »

Frankrijk - Wandelen en yoga in de Cevennen


8 dagen

9/10/2021 - 16/10/2021

prijs € 940


Boek deze reis »

Frankrijk - Wandelen en yoga in de Cevennen


8 dagen

9/10/2021 - 16/10/2021

prijs € 940


Boek deze reis »

Frankrijk - Wandelen en yoga in de Cevennen


8 dagen

9/10/2021 - 16/10/2021

prijs € 940


Boek deze reis »
Groepsreis Frankrijk
Het ‘Parc National des Cévennes’ werd in 2011 opgenomen op de lijst van UNESCO-werelderfgoed. Het is een paradijs voor wie houdt van ongerepte natuur. Bergen en hellingen wisselen af met diepe kloven, en je vindt er tal van authentieke dorpjes. In Cazilhac, aan de zuidkant van het Nationaal Park, staat naast een eeuwenoude brug over de rivier Herault een pracht van een woning, ingericht als B&B met yoga faciliteiten. Het is er comfortabel en sereen, maar ook levendig en dynamisch en dus de gedroomde uitvalsbasis voor deze gecombineerde wandel- en yogareis. 
Prijs: € 940
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 21FR1CVY1
Reisdatum: 9/10/2021 - 16/10/2021
Deelnemers: min. 6 - max. 10
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:
Deelnemers in optie:

62

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,7

13 Beoordelingen

reviews van klanten

De reis voldeed aan al mijn verwachtingen. Zeer goede yoga coach - zeer aangename en vriendelijke uitbaters.

Anne V. -

Een heel mooie plek om te vertoeven, het huis en de omgeving zijn inspirerend, zwembad inclusief.

Luc D. -

Een fantastische reis! Ideale combinatie van het wandelen in een prachtige streek en de Iyengar-yoga, die enorm deskundig wordt gegeven door Valérie, met een persoonlijke aanpak voor ieder en ieders niveau. En wat een verwennerij met die overheerlijke, verse en gezonde maaltijden! De medereizigers: we zaten direct op éénzelfde lijn en het klikte meteen: enorm inspirerend, verbindend en versterkend voor ieder! Dit was een reis met een gegarandeerde positieve nawerking, een cadeau voor mezelf dat zijn geld meer dan waard was en nog steeds is! Een absolute aanrader!

Nancy L. -

Algemene reistips

Dag 1

Aankomst  vanaf de namiddag en ten laatste tegen 19 u. in het logies in Cazilhac, bij het stadje Ganges op zo'n 40' rijden van Montpelier en aan de 'poort' van het ‘Parc National des Cévennes’. We worden er hartelijk ontvangen door Valérie en Walter, de uitbaters van de B&B.  Het prachtig 18de-eeuws huis, smaakvol en artistiek ingericht, is omgeven door een grote tuin met zwembad. 

Dag 2-7

De volgende dagen bieden een mooie balans tussen yoga en wandelen. Valérie begeleidt ons bij de dagelijkse yogalessen. De yogapraktijk is aangepast aan ieders niveau – ook voor degenen zonder ervaring. Afhankelijk van het wandelprogramma zijn er dagelijks één of twee yogasessies.  In de ochtend zijn deze eerder dynamisch getint, terwijl de eventuele namiddagsessies gericht zijn op diepe ontspanning en recuperatie. 

Aanvullend kan je kiezen voor een Shiatsu massage of traditionele Indische massage met warme olie (50€).

We trekken ook dagelijks de wandelschoenen aan om de omgeving onder begeleiding te verkennen. De wandelingen zijn zeer afwisselend, gaande van de zeer lichte wandelingen in de directe landelijke omgeving van het verblijf tot eerder sportieve excursies naar de spectaculaire canyon van de Cirque de Navacelles. Telkens wordt er een gezonde en gevarieerde picknick voorzien.

's Avonds eten we samen gezellig aan een grote tafel en genieten we van de uitgebreide Mediterrane keuken.

Tijdens de vrije momenten is het heerlijk vertoeven in de vele hoekjes van de grote en sfeervolle woning, in de tuin, zwembad of aan de rivier.

Dag 8

Terugreis naar België.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 940
Voorschot: € 290 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 8
 • begeleiding yoga
 • begeleiding wandelingen door lokale gids
 • transfers ter plaatse in functie van de wandelingen
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • vervoer van je woonplaats naar het logies en terug.
 • evt. andere inkomgelden of activiteiten
 • shiatsu massage of traditionele Indische massage met warme olie (50€).
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Valérie Katz


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 10 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een combinatiereis wandelen & yoga. De wandelingen zijn van niveau  en duren max. 3 u. Voor de yoga is er geen ervaring vereist.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We slapen in ruime tweepersoonskamers, waarvan enkele een eigen badkamer hebben en 2 kamers een (ruime) badkamer delen. Alle slaapkamers hebben hun eigen, eigenzinnige inrichting. Bed- en badlinnen is ter plaatste voorzien.

Er is een buitenzwembad, een prachtige tuin, een gezellige zitruimte en een droom van een trappenhal. De zolderruimte van 70m² met houten vloer is ingericht als yogaruimte.


Maaltijden

Ontbijt en avondmaal nemen we in het logies. Het middagmaal is een picknick of lichte lunch.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.

Vervoer

 • Met openbaar vervoer: trein (of vlucht) naar Montpellier of Nîmes. Bij aankomst word je opgehaald voor de transfer naar het logies. Deze transfer kost 15€ per persoon en per traject, met een minimum van 60€ per traject. Je spreekt dus best af met medereizigers die ook met de trein reizen.

 • Het vervoer van je woonplaats naar Cazilhac (op 1100 km van Brussel) en terug kan met eigen wagen of kostendelend met een medereiziger, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof en eventuele andere kosten (zoals tol).
Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden.
Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Meestal is het aangenaam warm en zonnig weer in deze periode. Regen –en onweersbuien zijn niet uitgesloten.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • reistas of koffertje 
 • dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor ’s avonds)
 • wandelkousen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • wind- en waterdichte vest
 • fleece
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short
 • zwemkledij
 • soepele kledij voor de yoga-sessies

Verzorging

 • toiletgerief
 • zwemhanddoek
 • degelijke zonnecrème
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles (min. 1 liter)
 • lunchbox/brooddoos.

Diversen

 • evt. verrekijker
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart.


Geld

Om geen tijd te verliezen met het zoeken naar een geldautomaat, is het aangeraden cash euro’s van thuis mee te nemen. Er zijn echter enkele geldautomaten in de buurt, indien nodig.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de afspraakgegevens en de deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: