Spanje - Lanzarote


8 dagen

16/10/2021 - 23/10/2021

prijs € 1670


Boek deze reis »

Spanje - Lanzarote


8 dagen

16/10/2021 - 23/10/2021

prijs € 1670


Boek deze reis »

Spanje - Lanzarote


8 dagen

16/10/2021 - 23/10/2021

prijs € 1670


Boek deze reis »

Spanje - Lanzarote


8 dagen

16/10/2021 - 23/10/2021

prijs € 1670


Boek deze reis »

Spanje - Lanzarote


8 dagen

16/10/2021 - 23/10/2021

prijs € 1670


Boek deze reis »
Groepsreis Spanje
Helemaal anders dan de andere Canarische eilanden is Lanzarote, waar het zo typische landschap grotendeels gevormd werd door een zes jaar durende vulkaanuitbarsting en het contrast tussen de zwarte lava en de witte huizen fascinerend is. Je raakt meteen onder de indruk van uitgedoofde kraters en bizarre lavastructuren, fotogenieke oude stadjes en de harmonieuze architectuur van César Manrique.
Prijs: € 1670
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 21ES1LZA1
Reisdatum: 16/10/2021 - 23/10/2021
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:
Deelnemers in optie:

59

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Lanzarote en transfer naar het hotel in het zuiden van het eiland, op 10 minuten van het centrum en het strand van Playa Blanca. 

Dag 2

We rijden naar het Nationaal Park van Timanfaya. Uitbarstingen uit tientallen vulkanen toverden het landschap hier om tot een woestenij van bizarre lavastructuren en grote ashopen. Tijdens een indrukwekkende wandeling in het beschermde gedeelte van het park, onder begeleiding van een gids, worden we geconfronteerd met de strijd tussen de donkere, vaste lava en de woelige, helderblauwe  zee.

Afstand: 12 km - Stijgen: 300 m - Dalen: 300 m

Na de wandeling stappen we in de bus voor een parcours doorheen het park en leren we alles over de geothermische activiteiten. 

Dag 3

Vandaag wandelen we in het hart van Ajaches, de oude keten van vulkanen die het oudste deel van het eiland vormt. We starten bij het hotel en gaan omhoog naar het kleine dorpje Femes, hoog in het massief. We krijgen er een prachtig uitzicht over Playa Blanca en het naburige eiland Fuerteventura. De klim gaat verder richting Atalya de Femes, een van de hoogste vulkanen van het eiland (609 m). Verder op de heuvelrug volgt alweer een 'mirador', nl. over het Timanfaya Nationaal Park en het zuiden van het eiland. We dalen af naar Yaiza, een witgebleekt dorpje als een prentkaart en onze volgende logiesplaats.

Afstand: 20 km – Stijgen: 700 m – Dalen: 350 m 

Dag 4

Van Yaiza wandelen we naar Uga, in de prachtige vallei van La Geria. Dit is ongetwijfeld een van de meest fotogenieke plaatsen van Lanzarote. Een fascinerend meesterwerk, waar het landschap volledig door de mens werd aangelegd. Het door de vulkaan van Timanfaya verwoeste landschap werd hier nl. optimaal gebruikt voor het aanplanten van wijngaarden. De liefhebbers kunnen naar de top van de berg Guardilama (603 m) wandelen, garant voor een adembenemend uitzicht, niet alleen over de wijngaarden, maar over het hele eiland. We passeren de wijndorpen La Asomada en Masdache - met mogelijkheid tot proeverij onderweg - om uiteindelijk La Florida te bereiken. Hier logeren we de komende 2 nachten.

Afstand: 20 km - Stijgen: 300 m - Dalen: 250 m.

Dag 5

Het eerste deel van de wandeling doorkruist El Jable, een met zand bedekt gebied, en leidt naar Teguise, een authentiek stadje met kleine straatjes, mooie pleinen en enkele historische gebouwen en de vroegere hoofdplaats van Lanzarote. Van Teguise gaat het omhoog naar La Peña del Chache, het hoogste punt van het eiland, met onvergetelijk zicht op de kliffen van Famara. We eindigen met een aangename afdaling naar het mooie dorpje Haria en de 'Valle de las diez mil palmeras' (vallei van de tienduizend palmbomen). Transfer terug naar La Florida voor de overnachting.

Afstand: 20 km - Stijgen: 300 m - Dalen: 200 m.

Dag 6

Zeer mooie wandeling in de vochtigste regio van Lanzarote. De vulkaan La Corona, hoog in het Famara-massief, is onze leidraad. Via het dorp Maguez lopen we voorbij de Corona, en later ook de Quemada, om bij het meest noordelijke dorp van het eiland, Orzola, aan te komen.

De veerboot brengt ons in een 20-tal minuten naar het eiland La Graciosa. We logeren in appartementjes  tegenover de haven van Caleta de Sebo en de kliffen.

Afstand: 13 km – Stijgen: 300 m – Dalen: 550 m.

Dag 7

La Graciosa! Dat heerlijke eilandje waar je kan genieten van rust en puurheid, waar de mensen leven op het ritme van de getijden. We kunnen kiezen uit 2 wandelingen, eentje van 21 en eentje van 9 km (met kleine hoogteverschillen), beide al even mooi met zandvlakken, kustpaden, idyllische stranden,... Wie zin heeft, kan ook gaan snorkelen.

Dag 8

Transfer naar de luchthaven op Lanzarote en terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Prijs

€ 1670
Voorschot: € 510 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological (€ 30.05)
 • transfers ter plaatse
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 8
 • logies
 • gegidste wandeling Timanfaya
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • evt. inkomgelden voor musea, bezienswaardigheden, enz. 
 • evt. snorkeluitstap op La Graciosa
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

. Voor de afstanden en niveauverschillen per dag: zie dagschema.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren 5 x in mooie en comfortabele hotels en 2 x in appartementjes. Telkens in tweepersoonskamers met privé-sanitair.


Maaltijden

Het ontbijt nemen we in het logies, de picknick maken we zelf  en ’s avonds eten we een warme maaltijd in het hotel of op restaurant. 


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

We vliegen met luchtvaartmaatschappij Iberia (IB).
Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
IB 3207Brussel 16/10/2021 11:55Madrid 16/10/2021 14:25
IB 3856Madrid 16/10/2021 20:55Lanzarote 16/10/2021 22:30
IB 3857Lanzarote 23/10/2021 07:00Madrid 23/10/2021 10:35
IB 3208Madrid 23/10/2021 16:25Brussel 23/10/2021 18:55

Alle transfers gebeuren met privé-vervoer. Tussen Lanzarote en La Graciosa nemen we de ferry.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Het subtropisch klimaat van de Canarische Eilanden zorgt zowat het hele jaar door voor  lentetempera­tu­ren. De gemid­delde dagtempe­ratuur ligt tussen 18 en 25° bij heldere hemel. Wisselvallig weer en regen zijn steeds mogelijk, zeker in het noorden en in de winter. In het zuiden is het meestal warmer en droger. Bovendien speelt het reliëf ook een rol en wordt het frisser naarmate je hoger gaat. Zo kan het in de bergen koud en winderig zijn, terwijl er op hetzelfde ogenblik aan de kust een heerlijk zonnetje schijnt. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: www.accuweather.com


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg.

Bagage

 • reistas (een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer)
 • dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • degelijke, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor 's avonds)
 • wandelkousen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • fleece of pull
 • hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short/bermuda
 • evt. zwemkledij

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème
 • ‘after sun’
 • beschermende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • lunchbox

 Diversen

 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. lerarenkaart
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart.


Geld

In grotere centra kan je terecht aan de geldautomaat en je kan in veel horecazaken en winkels ook met de kaart betalen. Het is echter aangeraden al wat euro’s van hieruit mee te nemen.


Vertrekinformatie

De vertrekinfo, met o.a. de vluchtgegevens en de afspraakplaats, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen