Spanje - La Palma


8 dagen

17/04/2021 - 24/04/2021

prijs € 1380


niet meer boekbaar

Spanje - La Palma


8 dagen

17/04/2021 - 24/04/2021

prijs € 1380


niet meer boekbaar

Spanje - La Palma


8 dagen

17/04/2021 - 24/04/2021

prijs € 1380


niet meer boekbaar

Spanje - La Palma


8 dagen

17/04/2021 - 24/04/2021

prijs € 1380


niet meer boekbaar

Spanje - La Palma


8 dagen

17/04/2021 - 24/04/2021

prijs € 1380


niet meer boekbaar
Groepsreis Spanje
De Canarische Eilanden, vóór de noordwestkust van Afrika, zijn vulkanisch van oorsprong en bestaan uit  7 grote en 6 kleinere eilandjes. In de westelijke uithoek van de archipel rijst La Palma bijna loodrecht uit zee op. Het heeft een bergachtige, weelderige en erg diverse natuur en ervaren wandelaars noemen het zelfs hét mooiste Canarische eiland. Bij uitstek in de meimaand is dit een heerlijke plaats om te wandelen.
Prijs: € 1380
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 21ES1LPA1
Reisdatum: 17/04/2021 - 24/04/2021
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,7

10 Beoordelingen

reviews van klanten

Prachtige reis, tot in de puntjes perfect georganiseerd. Duidelijke en tijdelijke communicatie op voorhand en de begeleiding ter plaatse was perfect! De gids gaf zich 100% voor de groep!

Anja V. -

Landschappen: gevarieerd, heel mooi. Logies : confortable, mooi in San Andres, chic in hôtel Romantica. Maaltijde: goed. Gi: perfect, goed georganiseerd, heeft veel info gegeven over het eiland, heeft een goeie sfeer gecreeerd, heel profesionneel. Uitstekend!

Enza G. -

La Palma is een prachtig wandeleiland met verrassend veel verschillende landschappen. Telkens weer verbazend mooi !

Maryse V. -

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Dag 1

Heenreis van Brussel naar La Palma. Transfer naar het hotel in Santa Cruz, aan de centrale oostkust.

De stad heeft tal van gezellige pleinen, nauwe, steil oplopende steegjes. Het straatbeeld wordt beheerst door de traditionele Canarische stijl: prachtige bouwwerken met houten galerijen en balkons, kunstig gebeitelde voordeu­ren en hoge ramen met smeedijze­ren hekken. Ook op het platteland wordt men trouwens getroffen door de verbazingwekkende authenticiteit van de huizen, een mengeling van Spaanse en Arabische elementen.

Dag 2

Transfer naar en wandeling vanuit San Bartolomé door een dicht laurierbos (Unesco World Heritage Site), waar je tevens prehistorisch aandoende reuzenvarens aantreft. Langs de kustlijn gaat het naar San Andres, één van de mooiste dorpjes op het eiland.

´s Avonds maken we nog een korte wandeling naar het badplaatsje Charco Azul,  waar we bij het geruis van de oceaan een lekkere paella eten.

Dag 3

In Los Gallegos starten we een klovenwandeling, langs de steile groene kusten van het ruige noorden en met een fantastisch uitzicht over de Atlantische Oceaan, naar Franceses.

Transfer per minibus naar Roque Faro.

Dag 4

We wandelen van onder het hoogste punt van het eiland, de Pico de las Nieves, en over de centrale bergkam naar beneden tot bij het heiligdommetje Virgén del Pino, een tocht met prachtige uitzichten.

Van daar worden we naar ons volgend logies in Los Llanos gebracht.

Dag 5

We begeven ons naar het hart van het eiland: de beschermde ‘Caldera de Taburiente’, een immens diep keteldal omgeven door indrukwekkende bergwanden. De toppen die het omringen reiken tot boven 2400 m. We worden ondergedompeld in de geheimzinnige sfeer van deze krater met zijn typische vegetatie, talrijke waterbronnen, prehistorische heiligdommen en unieke ontstaansgeschiedenis. In de bedding van de Barranco de las Angustias bewonderen we het kleurenspel van de ‘Cascada Colorada’.

Tweede overnachting in Los Llanos.

Dag 6-7

Ontdekking van de vulkaanroute in het zuiden: een gebied met kraters, kale toppen en gestolde lavastromen, opgefleurd door het groen van de pijnbomen. Wandelend door het bizarre vulkaanlandschap, zien we de lavastromen van de vulkanen San Juan, Duraznero, San Martin en het gapende zwarte gat ‘Hoyo Negro’. De Teneguia is de vulkaan die in 1971 is uitgebarsten. De aarde rondom deze vulkaan is op veel plaatsen nog heet en geeft je een idee welke geweldige natuurkrachten hier kort geleden aan het werk waren.

Derde overnachting in Los Llanos.

Na de wandeling op dag 7, keren we terug naar Santa Cruz. 

Dag 8

Transfer naar de luchthaven en terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Prijs

€ 1380
Voorschot: € 420 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological (€ 32,52)
 • transfers ter plaatse
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 8
 • logies
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • evt. toegangsgelden voor musea, bezienswaardigheden, enz.
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau  en . Gemiddeld zijn we per dag zo'n 4 tot 7 uur onderweg, met hoogteverschillen tot 700 m stijgen en 1400 m dalen.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren 2 nachten in een 2-of 3-persoonsappartement, 3 nachten in een hotel en 2 nachten in een eenvoudig pension.


Maaltijden

Het ontbijt nemen we in het logies. ’s Middags eten we een zelfbereide picknick en ’s avonds een uitgebreide, warme maaltijd op restaurant. 


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

We vliegen met luchtvaartymaatschappij Iberia (IB).
Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
IB 3207Brussel 17/04/2021 07:10Madrid 17/04/2021 09:35
IB 3842Madrid 17/04/2021 12:10La Palma 17/04/2021 14:15
IB 3843La Palma 24/04/2021 14:55Madrid 24/04/2021 18:45
IB 3208Madrid 24/04/2021 20:10Brussel 24/04/2021 22:30

De transfers ter plaatse gebeuren zowel met openbaar als met privé-vervoer.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Het subtropisch klimaat van de Canarische Eilanden zorgt zowat het hele jaar door voor lente-achtige tempera­tu­ren. De gemid­delde dagtempe­ratuur ligt tussen 18 en 25° bij heldere hemel. Wisselvallig weer en regen zijn steeds mogelijk, zeker in het noorden en in de winter. In het zuiden is het meestal warmer en droger. Bovendien speelt het reliëf ook een rol en wordt het frisser naarmate je hoger gaat. Zo kan het in de bergen koud en winderig zijn, terwijl er op hetzelfde ogenblik aan de kust een heerlijk zonnetje schijnt. 

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak 

Schoeisel & kousen

 • stevige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen voor ‘s avonds
 • wandelkousen

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • warme fleece
 • enkele hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short

Verzorging

 • toiletgerief
 • handdoek
 • zonnecrème
 • bescher­mende lippenstift
 • ‘after sun’

Eet- en drinkgerei

 • drankfles (min. 1 liter)
 • evt. (zak)mesje

Diversen

 • zaklamp
 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken
 • evt. watersandalen
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleider beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart.


Geld

In grotere centra, o.a. Santa Cruz, kan je met je betaalaart terecht aan de geldautomaat. Het is echter eenvoudiger om euro’s van hieruit mee te nemen.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt  enkele weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen