China - Yunnan, China's mooiste provincie


21 dagen

4/10/2021 - 24/10/2021

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

China - Yunnan, China's mooiste provincie


21 dagen

4/10/2021 - 24/10/2021

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

China - Yunnan, China's mooiste provincie


21 dagen

4/10/2021 - 24/10/2021

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

China - Yunnan, China's mooiste provincie


21 dagen

4/10/2021 - 24/10/2021

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

China - Yunnan, China's mooiste provincie


21 dagen

4/10/2021 - 24/10/2021

prijs binnenkort online


Boek deze reis »
Groepsreis China
Yunnan, waar China, Zuidoost-Azië en de Himalaya samenkomen, is ecologisch en cultureel zeer divers. Deze reis concentreert zich op het dunner bevolkte noordwesten van Yunnan, ten oosten van de Himalaya, bewoond door Tibetanen vooral, maar ook Naxi, Bai, Yi, Hui en Lisu. Tijdens deze reis vertrekken we vanuit Kunming noordwaarts richting Dali, van daaruit gaan we verder naar Tibetaanse gebieden langs de Yangtse en Mekong, en daarna weer zuidwaarts naar Lijiang. Onderweg brengen we culturele bezoeken, maar gaan we ook wandelen: in de de heuvels van de historische theeroute rond Shaxi, in de schaduw van de Kawa Karpo (6740 m), de hoogste berg van Yunnan en heilig voor de Tibetaans boeddhisten, en uiteraard in de bekende Tiger Leaping Gorge.
Prijs: binnenkort online
Aantal dagen: 21 dagen
Reisnummer: 21CN1YNA1
Reisdatum: 4/10/2021 - 24/10/2021
Deelnemers: min. 5 - max. 13
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Nederlandstalige begeleider met uitgebreide kennis van de cultuur en de regio
 • In het spoor van de oude theehandelaars
 • Een boeiend Tibetaans cultuurbad
 • Maximaal contact met lokale bevolking
 • Wandelen in de Tiger Leaping Gorge
 • Korte versie van de Yubeng-trek

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,2

12 Beoordelingen

reviews van klanten

Hele mooie reis, hele leuke kennismaking met dit stuk van Azië. De kwaliteit van deze reis is heel erg te danken aan de beide gidsen, Matthieu en Wu Xi ! Het is ook op culinair gebied een interessante reis. Zeer gevarieerd, altijd voor iedereen wel iets dat in de smaak valt.

Jos R. -

Lokale verankering van de reisleider is een groot pluspunt. De juiste mix tussen wandelen en cultuur. Wie het binnenland van noord-Yunnan wil zien is hier aan het juiste adres.

Eddy V. -

De reis naar Yunnan was voor mij zeer geslaagd mede door de goede begeleider. Het was een fijne groep. Het eten was voortreffelijk en de accommodaties zeer goed. De wandelingen waren soms pittig en de beschrijving in de brochure zou best het aantal stapuren vermelden. Volgens mij konden we op de laatste dag een latere vlucht nemen naar Kunming daar we nu om 4h in de ochtend moesten opstaan en zo toch erg lang onderweg waren om thuis te geraken. Met dank aan de hele groep en Matthieu, Rik en Kong (onze plaatselijke reisleiding en chauffeur).

Rudy F. -

Er is veel mogelijk als je Anders Reist: allerlei gerechten uitproberen, een extra stop met de bus maken als er onderweg iets aparts te zien is of een ezel huren als de tocht te voet je te zwaar valt. Deze flexibiliteit van de reisbegeleider vraagt ook flexibiliteit van de deelnemers. Heerlijk dat dit geen overgeorganiseerde reis was met een strak programma en een braaf publiek dat enkel maar de bus in en uit hoeft te stappen. Ik heb genoten van de zeer gevarieerde schotels bij elke lunch en avondmaaltijd (alleen het warme ontbijt ging er bij mij niet altijd in), van de mooie wandelingen, de indrukwekkende uitzichten, de vele zeer verschillende kloosters en tempels die we bezochten en de leerzame toelichtingen op alles wat we zagen maar niet goed konden duiden. Een prettige groep sportieve mensen met veel interesses en humor. Drie toegewijde begeleiders die probeerden in al onze behoeftes te voorzien. Anders Reizen is mij prima bevallen.

Maike V. -

Algemene reistips

Dag 1

Privé-transfer van Berchem naar Schiphol en vluchten Guangzhou-Kunming.

Dag 2

Aankomst in Kunming. We gaan eerst naar het hotel om ons op te frissen en wat uit te rusten.

Daarna hebben we tijd om rond te wandelen in Kunming, de op 1900 m gelegen provinciehoofdstad van Yunnan die het afgelopen anderhalve decennium een spectaculaire ‘boom’ heeft gekend. Van de oude stadswijken blijft nog weinig over en er wordt nog verder gesloopt en gebouwd. Kunming staat ver af van de soberheid, soms armoede, die we later in de dorpen zullen vinden. 

We sluiten de avond af met een heerlijke Tibetaanse maaltijd met dansvoorstelling.

Dag 3

Yunnan staat bekend als de mooiste provincie van China: prachtige, gevarieerde landschappen, 26 verschillende etnische groepen en een zacht klimaat. Dit merk je al meteen vandaag, onderweg naar Weishan, thuis van het Bai-volk. Maar hier wonen ook Han-Chinezen, Yi en Hui. De Hui zijn afstammelingen van Perzische handelaars op de zijderoute en nog steeds moslim. De Yi zijn een volk verwant aan de Tibetanen en Birmezen. Onderweg bezoeken we dan ook een moslimdorp en een moskee.

Overnachting in Weishan.

Dag 4

De huidige oude stad van Weishan is zo’n 600 jaar oud. Maar de geschiedenis gaat veel verder terug, want dit is waar in de 8ste eeuw het militaristische koninkrijk van Nanzhao ontstond. Dat bereikte op zijn hoogtepunt in de 9de eeuw een zeer hoog niveau van economische, administratieve en culturele ontwikkeling en reikte tot ver in de Irawaddy-vallei in het huidige Myanmar. 

Op 18 km buiten Weishan ligt Weibaoshan, een van de heiligste bergen van het taoïsme in China. Deze bezoeken we in de namiddag tijdens een wandeling van 4 à 5 u.

Tweede overnachting in Weishan.

Dag 5

Op zo'n anderhalf uur rijden ligt Dali. Het  heeft een geschiedenis van meer dan 1000 jaar en was onder andere de hoofdstad van het koninkrijk Nanzhao. We verkennen de oude stad en gaan overnachten in Xizhou, op 30 min. van Dali en een stuk kleiner en authentieker.

Overnachting in Xizhou.

Dag 6

Na een ochtendlijk bezoek aan de markt van Xizhou, vertrekken we richting Jianchuan, ooit een stad van groot strategisch belang. Hoewel het een lay-out heeft die teruggaat tot eind 14de eeuw en een hoge graad van authenticiteit heeft bewaard, wordt het weinig bezocht door Chinese en buitenlandse toeristen. We logeren in een gebouw dat vroeger het huis van een rijke koopman was en ontdekken de rijke steen- en houtsculpturen waarvoor de stad bekend is, o.a. te zien in een twintigtal houten huizen die dateren uit de Ming- en Qing-periode.

Overnachting in Jianchuan.

Dag 7

We bezoeken de markt van Jianchuan, waar hoofdzakelijk Bai wonen. Vanuit de omliggende dorpen  komen echter ook Han-Chinezen, Yi en soms Naxi. De oudere mensen dragen vaak nog de kleurrijke, traditionele kledij. 

Daarna vertrekken we naar Shibaoshan, een heilige breg met boeddhistische rotstempel die dankzij zijn afgelegen ligging de tand des tijds heeft overleefd.

Verder naar Shaxi voor de overnachting.

Dag 8

Bezoek aan Shaxi (2200 m), het best bewaarde stadje langs de historische theeroute. Deze route was een netwerk van wegen die Zuid-Yunnan verbond met o.a. Peking, Tibet en India. Onderweg werd uiteraard thee verhandeld, maar ook bv. zout en paarden. Shaxi was trouwens het centrum van de paardenhandel. 

In de namiddag beginnen we aan de wandeling naar het ongerepte Bai-dorp Mapingguan (2966 m), ooit een belangrijke pleisterplaats op de theeroute.

5,5 u. wandelen -1000 m klimmen - je draagt bagage voor 1 overnachting (grote bagage blijft in Shaxi)

We overnachten er in een homestay in het dorp en maken kennis met het dagelijks leven. Het contrast met Kunming kan niet groter zijn.

Dag 9

‘s Ochtends vertrekken we uit Mapingguan voor een tocht langs de bergkammen ten zuiden van Shaxi naar Silong. We genieten van de mooie natuur en de prachtige uitzichten over de vallei beneden.

8 u. wandelen, 500 m klimmen en 900 m dalen - je draagt bagage voor 1 overnachting

Na de wandeling worden we opgepikt en terug naar Shaxi gebracht voor de overnachting. 

Dag 10

Vertrek naar Qizong. Onderweg zien we dat boeddhistische kloosters, stupa’s en gebedsvlaggetjes het landschapsbeeld beginnen te bepalen, wat er op duidt dat we etnisch Tibetaans gebied binnenrijden. We passeren langs de plaats waar de Yangtse-rivier een dramatische bocht maakt van bijna 180 graden (om uiteindelijk in Shanghai uit te monden).

In Qizong (2000 m), waar we overnachten, bezoeken we de Bodhidarma-grot bovenop een berg en het Tibetaans klooster.

Dag 11

We zetten onze reis verder en komen in de beschermde regio van de drie parallelle rivieren terecht, waar de Yangtse, de Mekong en de Salween op minder dan 100 km van elkaar stromen en waar je zowat de hoogste biodiversiteit van China aantreft.

We overnachten in een ecolodge in de buurt van Lisu-dorp Tongle (2300 m). De Lisu wonen hoofdzakelijk in Myanmar, maar dus ook in noordwest-Yunnan en in noordoost-India. (Het dorp zelf is bereikbaar per bus maar het is nog 10 minuten wandelen vanaf de dorpsparking naar het logies.)

Dag 12

We rijden langs de Mekong-rivier verder in noordelijke richting. Onderweg passeren we een Tibetaans dorp waar de inwoners katholiek zijn. De kerk is ongeveer 100 jaar oud en werd gebouwd onder leiding van een Franse missionaris.

Na een boeiende rit komen we aan in Jiabe (1900 m), waar we overnachten op de boerderij van de Tibetaanse schoonfamilie van onze begeleider.

Dag 13

De komende 2 dagen is het wandelen geblazen. We vertrekken vroeg in de ochtend uit Jiabe, steken de Mekong over en trekken via een 'geheime' vallei het Meili-gebergte in. Hier bevindt zich o.a. de Kawa Karpo, de hoogste berg van Yunnan (6740 m) en een heilige berg voor de Tibetaanse boeddhisten. Jaarlijks komen zo’n 20.000 pelgrims van over heel Tibet hierheen om rond de berg te wandelen (240 km!), de zgd. Kawa Karpo Kora. Wij doen de kora niet, maar wel de zgd. Yubeng-trek: 2 mooie wandeldagen tussen de 13 bergpieken pieken van meer dan 6000 m.

14 km wandelen - 1100 m stijgen, 100 m dalen, 6 u. - je draagt bagage voor 1 overnachting

We overnachten in een guesthouse op ca. 3000 m.

Dag 14

De liefhebbers wandelen van het guesthouse naar de heilige waterval (3650 m) waarvan het water rechtstreeks uit de hemel zou gestroomd komen. Het is dus een must om er onderdoor te lopen en van het water te drinken. Daarna gaan we terug naar onze guesthouse, waar we lunchen. 

5 km en 680 m stijgen + 5 km en 680 m dalen.

Na de lunch gaan we met z’n allen vanaf het guesthouse naar het eindpunt van de tocht.

14,3 km en 986 m dalen - je draagt bagage voor 1 overnachting

Aan het eindpunt van de tocht worden we opgepikt en naar Deqin (3300 m) gebracht, waar we overnachten in een hotel. 

Dag 15

Op weg naar Shangri-La passeren een uitzichtpunt over een meander van de Yangtze. In Benzilan gaan we lunchen en bezoeken we het oude nonnenklooster. Bij helder weer hebben we er een schitterend zicht op de Himalaya.

Shangri-la (3160 m) is een traditioneel Tibetaanse stad. Ze heet in het Tibetaans Gyalthang en werd door de overheid herdoopt tot Shangri-la.

We logeren in een guesthouse in de oude stad. (In januari 2014 vond hier een grote brand plaats; een tragische gebeurtenis maar restauratie is al goed gevorderd.)

Dag 16

We wandelen omhoog naar de Baijisi-tempel bovenop de berg achter de oude stad en bezoeken de grote gebedsmolen in het centrum. In de namiddag gaan we naar het Tibetaans klooster Ganden Sumtseling, gelegen op 5 km buiten de stad. Er wonen ca. 700 monniken en het staat bekend als ‘klein Potala’ (naar het klooster in Lhasa, Tibet).

Tweede overnachting in Shangri-la.

Dag 17-18

We rijden ongeveer 100 km naar het zuiden en vervoegen opnieuw de Yangtse-rivier. Na de lunch in Qiaotou (1900 m) start de ontdekking van een van de mooiste en diepste kloven ter wereld: de Tiger Leaping Gorge. We beginnen met een pittige klim tot boven in de kloof, overnachten op 2400 m en dalen de volgende dag weer af tot op de oever van de Yangtse. Op die manier ontdekken we de kloof in al zijn aspecten, hoogtes en laagtes, terwijl we genieten van de mooie natuur en prachtige landschappen met besneeuwde bergen aan weerszijden van de kloof.
We overnachten 2 x in een guesthouse. 

Dag 17: 8 km wandelen, 800 m stijgen (waarvan 400 m steile haarspeldbochten), 500 m dalen
Dag 18: 9 km wandelen, 200 m stijgen, 400 m dalen
Je draagt bagage voor 1 overnachting

Dag 19

Op dag 19 worden we 's ochtends opgepikt en naar Shuhe (2400 m) gebracht voor de overnachting.

Shuhe vormde ooit, samen met Baisha en Dayan (soms ook Lijiang genoemd), het Naxi-koninkrijk Lijiang. In de namiddag bezoeken we het oudste en meest ongerepte stadje, Baisha. ‘s Avonds bezoeken we Dayan/Lijiang, het meest toeristische. Oud-Lijiang werd zwaar beschadigd door de aardbeving van 1996 maar zeer mooi gerestaureerd. Sfeer is hier troef: restaurants en cafés versierd met rode lampions, klaterend water en brugjes alom en geen verkeer. Een beetje het Chinese Brugge!

Overnachting in Shuhe.

Dag 20

Vrij tot aan de transfer naar de luchthaven van Lijang voor de terugreis naar Brussel.

Dag 21

Aankomst in Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

binnenkort online
Voorschot: € 1010 per deelnemer

Inbegrepen

 • internationale vluchten
 • internationale luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological (€
 • inkomgelden: Lijiang Old Town, Snow Mountain, Tiger Leaping Gorge
 • alle maaltijden in China
 • Nederlandstalige begeleiding
 • lokale gids.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • fooien (ca. € 45)
 • evt. bijkomende inkomgelden van musea, bezienswaardigheden
 • taxi's of andere vervoermiddelen bij vrije uitstappen
 • visum
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 5 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 en . De paden zijn meestal goed te belopen, soms steil en vaak met losse steentjes. Voor de wandelafstanden en hoogteverschillen: zie dagschema.

Dit is een reis die zich op een hoger niveau afspeelt dan wij hier in de Lage Landen gewoon zijn. We starten in Kunming op 1900 m en gaan dan quasi elke dag wat hoger met als hoogste punt van de reis een waterval op 3650 m op dag 14 (deze wandeling is echter facultatief; zie dagschema). Je kan dus geleidelijk aan de hoogte wennen. Er is op deze reis nog nooit iemand echt hoogteziek geworden.  Het 'ergste' wat kan gebeuren t.g.v. de ijlere (minder zuurstofrijke) lucht is dat je sneller moe wordt, soms wat minder goed slaapt of wat last kan hebben van hoofdpijn. Mocht er ooit iemand last krijgen van ernstige hoogteziekte, wordt uiteraard alles in het werk gesteld om onmiddellijk weer naar lagere regionen af te dalen. Het belangrijkste is om genoeg water te drinken en voldoende uit te rusten.

Een groepsreis van 21 dagen in een land als China vergt enig relativeringsvermogen.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van   tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren steeds in - ook naar westerse maatstaven - degelijke hotels of comfortabele guesthouses. 


Maaltijden

Het ontbijt bestaat meestal uit noedels of gebakken rijst (dus liefhebbers van de ochtendlijke boterham of cereals blijven hier op hun honger zitten). 's Middags en 's avonds eten we warm of, tijdens de wandelingen, verorberen we een piknicklunch.  Over de lunch en het diner wordt vaak ter plaatse beslist (dit verschaft meer vrijheid en flexibiliteit in het programma). Er wordt bijzonder gelet op de variatie en versheid. Culinaire liefhebbers blijven niet op hun honger zitten tijdens deze reis.

Tip: indien je graag koffie drinkt, neem dan wat oploskoffie mee. En indien je niet zo vlot bent met eetstokjes, neem je best een mes, vork en lepel mee. 


Bagagevervoer

Op dagen 8 & 9, 13 & 14 en 17 & 18 draag je beperkte bagage, nl. de spullen die je nodig hebt voor 1 overnachting. Dat kan zich, behalve de zaken die je overdag nodig hebt + lunchpakket, beperken tot wat basic toiletgerief en evt. wat reservekledij. In principe kan een degelijke dagrugzak met heupband hiervoor volstaan.

De overige dagen draag je enkel je dagrugzak.

In functie van de beschikbare kofferruimte, is het belangrijk om je bagage te beperken en harde koffers te vermijden. Je bent steeds verantwoordelijk voor het dragen van je eigen bagage van het logies naar de bus en omgekeerd; uiteraard staan de begeleider en chauffeur altijd klaar om je te helpen, maar het zijn geen bagagisten.


Vervoer

We verplaatsen ons in Yunnan met een privé-busje met chauffeur. De wegen zijn in het algemeen goed, maar het blijven uiteraard bergwegen: bochtig en soms langs diepe ravijnen. 


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen op meer dan 5.000 km afstand wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens 40% van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 14 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 4 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Het najaar hier is droog, de lucht helder en de bergzichten zijn fantastisch. Hogere passen zijn nu het makkelijkst te overschrijden. De temperatuur ligt heel wat lager vanaf 3000 m, rond 2000 m blijft het meestal rond een aangename 20°. De kans op neerslag is klein. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg.

Bagage  

 • reistas (een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer)
 • dagrugzak met goede schouderbanden en heupriem, groot genoeg om ook wat bagage voor 1 nacht + picknick in te stoppen

Schoeisel & kousen

 • stevige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor ’s avonds en om in de steden te dragen)
 • wandel- of trekkingkousen

Tip: trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • lichte en soepele wandelbroek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • warme trui/fleece
 • lichte trui/fleece
 • lichte hemden en/of T-shirts
 • muts + sjaal + handschoenen
 • zonnehoed of –pet
 • evt. short/bermuda

Verzorging

 • toiletgerief
 • handdoek 
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak
 • evt. oploskoffie
 • evt. mes, vork en lepel.

Diversen

 • degelijke zonnebril
 • zak- of hoofdlamp
 • rol wc-papier
 • evt. wandelstokken 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. oorstoppen
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel (vloeibaar en zalf)
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • darmflora-herstellend middel
 • middel bij zware diarree
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • warme zalf bij spierpijnen
 • breedspectrum antibioticum
 • middel tegen blaren
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch)
 • evt. knieband en/of evt. patellabandje
 • kleefband
 • steri-strip
 • oogdruppels
 • keeltabletten of –spray
 • inhaler (type Vicks) of neusdruppels (verstopte neus).

Formaliteiten

Reispas

Voor China heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet  6 maanden geldig zijn. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. 

Visum

De aanvraag van het Chinees visum bij het Chinese Visa Application Center in Brussel kan Anders Reizen – tegen betaling – op zich nemen. Alle noodzakelijke informatie voor het aanvragen van het visum (of je het nu wel of niet via Anders Reizen doet) wordt vermeld in de uitnodiging voor de kennismakingsbijeenkomst en wordt daar ook verder besproken.


Geld

 • De Chinese munt is de yuan (RMB). Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter/.
 • Je kan proberen om van hieruit al voor een 100 euro aan RMB mee te nemen.
 • Met je betaalkaart kan je terecht aan geldautomaten.
 • Als je een kredietkaart hebt, neem ze dan mee maar je kan ze enkel gebruiken voor aankopen in de luchthaven en als back-up.
 • Verder nog 200 cash euro om te wisselen in geval de bankautomaat het niet doet.
 • Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden. 

Gezondheid

Gezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde.


Achtergrondinformatie


Kennismakingsbijeenkomst

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in ons kantoorgebouw te Diest (steeds op een zaterdagvoormiddag) of in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment).

Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, slaapzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers. De visumaanvraag wordt overlopen en je krijgt nog bijkomende informatie (vlucht- en/of hotelgegevens) die noodzakelijk is voor het invullen van de aanvraag. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: