Zwitserland - Via Alpina, langs Eiger en Jungfrau


8 dagen

7/08/2021 - 14/08/2021

prijs € 1940


Boek deze reis »

Zwitserland - Via Alpina, langs Eiger en Jungfrau


8 dagen

7/08/2021 - 14/08/2021

prijs € 1940


Boek deze reis »

Zwitserland - Via Alpina, langs Eiger en Jungfrau


8 dagen

7/08/2021 - 14/08/2021

prijs € 1940


Boek deze reis »

Zwitserland - Via Alpina, langs Eiger en Jungfrau


8 dagen

7/08/2021 - 14/08/2021

prijs € 1940


Boek deze reis »

Zwitserland - Via Alpina, langs Eiger en Jungfrau


8 dagen

7/08/2021 - 14/08/2021

prijs € 1940


Boek deze reis »
Groepsreis Zwitserland
De Via Alpina is een sliert van langeafstandswandelroutes door  8 Europese landen. In Zwitserland leidt het pad langs de drie meest impressionante bergen; de Eiger, de Mönch en de Jungfrau. Over hoge bergpassen trekken we over goed gemarkeerde paden van dal naar dal. De met sneeuw bedekte reuzen, gletsjers, groene valleien, canyons en wilde watervallen creëren er het perfecte alpenplaatje. Enkel geschikt voor bergrotten met een goede conditie, maar grotendeels mét het comfort van bagagevervoer.
Prijs: € 1940
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 21CH1EJA1
Reisdatum: 7/08/2021 - 14/08/2021
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Met de trein reizen we van Brussel naar het rustige Meiringen, een sfeervol dorpje in het Haslidal in de Berner Alpen. 

Dag 2

Met de bus rijden we naar Rosenlaui (1328 m). De tocht start aan het gelijknamige historische hotel, dat al gasten ontvangt sinds 1771. Een lange maar gestage klim doorheen alpenweiden leidt naar de bergpas de Grosse Scheidegg (1962 m). Bij gunstig weer word je hier al meteen getrakteerd op een overweldigend panorama op het iconische drietal Eiger, Mönch en Jungfrau. Mooie afdaling naar Grindelwald (1034 m), een geliefde bergsportbestemming in het Berner Oberland.

14 km,  700 m stijgen en 980 m dalen.

De officiële route is 23 km. Wij kiezen als inloopwandeling voor dit kortere alternatief door in Meiringen de bus te nemen tot Rosenlaui. 

Dag 3

Vanuit Grindelwald klimmen we naar de bergpas Kleine Scheidegg (2061m), soms gestaag, dan weer steil.
Onmogelijk om je blik af te wenden van de befaamde Eiger-noordwand, die met zijn 3967 m steeds hoger boven ons uittorent. De moeilijk te beklimmen noordwand van de Eiger kent een tragische geschiedenis waarbij vele klimmers het leven lieten. Na een eerste poging in 1858 werd hij pas succesvol beklommen in 1938.

Het machtige decor rond de Kleine Scheidegg, met zicht op de Eiger, de Eiger-gletsjer, de Jungfrau, Jungfraujoch en Mönch zorgt voor een Instagram-moment. Van op de pas zetten we de afdaling in naar Wengen, onderweg kruisen we enkele malen het parcours van de wereldberoemde Lauberhorn-skiwedstrijd. Langs karaktervolle chalets dalen we verder af naar het autovrije dorpje Wengen (1274 m).

19 km, 1200 m stijgen en 1400 m dalen. 

Dag 4

De bergtrein brengt ons naar Lauterbrunnen (800 m) in het dal, omgeven door imposante rotswanden met watervallen die zich honderden meters diep naar beneden storten. Vanuit Lauterbrunnen wandelen we omhoog  naar de Rostockhütte (2039 m), een flinke maar geleidelijke klim met onvergetelijke zichten op de met sneeuw bedekte pieken van de Gletscherhorn, Jungfrau en Gspaltenhorn.

12.5 km, 1385 m stijgen en 145 m dalen.

Dag 5

De wandeling via haarspeldbochten naar en over de bergpas Sefinenfurgge (2612 m) is een must voor bergwandelaars. Aan de andere kant nemen we een verandering in het landschap waar. We hebben de toppen van de Jungfrau achter ons gelaten en vangen een eerste glimp op van de Blüemlisalp-gletsjer. Overnachten doen we in Griesalp (1408 m).

9,5 km, 600 m stijgen en 1225 m dalen.

Dag 6

Bijzonder spectaculaire en stevige klim naar de Blüemlisalp boven de bergpas van de Hohtürli (2843 m).  Deze tocht temidden een uniek gletsjerlandschap is ongetwijfeld het meest spectaculaire deel van de reis. Na een lange steile klim tot op 2843 m kunnen we ons in de Blüemlisalphütte tegoed doen aan Zwitserse specialiteiten en genieten van een 360° panorama. Over gletsjermorenen trekken we naar het paradijselijke meer Öschinen om uiteindelijk het rustige Kandersteg (1200 m) te bereiken.

15 km, 1450 m stijgen en 1725 m dalen.

Dag 7

Kabelbaan naar de Allmenalp (1723 m). De laatste wandeling brengt ons naar en over de Bunderchrinde-pas (2385 m) waar we beloond worden met een overweldigend uitzicht. Hier krijgen wandelaars ook al eens een kudde gemzen te zien.  Fingers crossed. Het pad duikt weer de vallei in naar het vakantiedorp Adelboden (1350 m) voor de laatste overnachting.

15 km, 1070 m stijgen en 1485 m dalen.

Dag 8

Einde van een schitterende week in de Zwitserse bergen. Een korte busrit naar het station en dan weer met de trein terug naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1940
Voorschot: € 590 per deelnemer

Inbegrepen

 • treinreis heen en terug
 • logies 
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • bagagevervoer 
 • transfers zoals vermeld in dagschema (1xbus, 1x trein, 2x kabelbaan)
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken 
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

. Dit is een trekking in het hooggebergte met wandelingen tussen 14 en 22 km per dag en met aanzienlijke hoogteverschillen: van 700 tot 1450 m stijgen en van 980 tot 1725 m dalen. De paden zijn niet altijd evident. De ondergrond is soms glibberig bij nat weer of door losse stenen; tredzekerheid is dus een basisvereiste. Deze tocht bevat ook enkele hoogtevreesgevoelige stukken.

Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’ van  tot . Het omvat zowel de fysieke als technische moeilijkheidsgraad.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

5 x overnachting in goede middenklassehotels in tweepersoonskamers met privé-sanitair, 1 x in een traditioneel berghotel in tweepersoonskamers met toiletten en douches op de gang en 1 x in een berghut in een slaapzaal  met gemeenschappelijk sanitair.


Maaltijden

Het ontbijt gebruiken we in het logies, voor 's middags maken we een lunchpakket en 's avonds eten we in het logies of in een restaurant in de buurt.


Bagagevervoer

De bagage wordt vervoerd (max. 20 kg per persoon) op dagen 2, 3, 6 en 7; jij draagt dan enkel je dagrugzak.

Op dagen 4 en 5 draag je bagage voor 1 nacht + een slaap- of lakenzak voor de overnachting in de Rostockhütte, waar geen bagagevervoer naar mogelijk is.


Vervoer

Tijdens de reis verplaatsen we ons - in het kader van de tochten - met bus, trein en kabelbaan.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Bij mooi weer kan de temperatuur in de vallei behoorlijk oplopen terwijl het op grotere hoogte dan een stuk frisser is. Bovendien is er een groot verschil in temperatuur tussen zon en schaduw en kan het weer in de bergen snel omslaan. Vanaf 2000 m wordt het geleidelijk kouder en kunnen muts en handschoenen goed verdragen worden. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Bagage

 • reistas of kitbag (geen harde koffer) – max. 1 stuk
 • dagrugzak (voor de spullen die je nodig hebt tijdens een dagwandeling + voor bagage-voor-1-nacht op dagen 4-5. Ideaal is dan een zgd. tourrugzak, die het midden houdt tussen een dag- en een trekkingrugzak. De tourrugzakken hebben een inhoud van 40 à 60 l en hebben behalve goeie schouderbanden ook een stevige heupband. )

Schoeisel & kousen

 • bergwandelschoenen
 • lichte schoenen voor 's avonds
 • wandel- of trekkingkousen
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers)

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • wind- en waterdichte (over)broek
 • warme pull/fleece
 • lichte hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short/bermuda
 • handschoenen (bij regenweer of slecht weer kan het ook in de zomer op 2000 m hoogte enorm afkoelen)
 • muts

Verzorging

 • toiletgerief
 • 1 sneldrogende handdoek
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak

Diversen

 • compacte, lichte slaapzak OF lakenzak + kussensloop (dekens zijn overal aanwezig)
 • evt. isolerend zitmatje voor tijdens tijdens de picknick
 • degelijke zonnebril
 • zak -of hoofdlamp
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Zwitserland volstaat je identiteitskaart.


Geld

In Zwitserland betaal je met Zwitserse franken (CHF). Op heel wat plaatsen kan je vlot met de kaart betalen of geld afhalen. Wisselkoersen: Currency Converter


Teken

Op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde wordt gewaarschuwd tegen Europese tekenencefalitis. Deze ziekte kan je oplopen in de landelijke bosrijke streken van meerdere landen van Centraal- en Noord-Europa. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: