Bhutan - Cultuurreis met trekking langs het Druk Path


16 dagen

11/09/2021 - 26/09/2021

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Bhutan - Cultuurreis met trekking langs het Druk Path


16 dagen

11/09/2021 - 26/09/2021

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Bhutan - Cultuurreis met trekking langs het Druk Path


16 dagen

11/09/2021 - 26/09/2021

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Bhutan - Cultuurreis met trekking langs het Druk Path


16 dagen

11/09/2021 - 26/09/2021

prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Bhutan - Cultuurreis met trekking langs het Druk Path


16 dagen

11/09/2021 - 26/09/2021

prijs binnenkort online


Boek deze reis »
Groepsreis Bhutan
Bhutan is een klein en dunbevolkt land, gelegen in de Himalaya tussen Tibet en India. Toeristen worden er slechts beperkt toegelaten en het landschap is van een ongereptheid die aan de tuin van Eden doet denken. We bezoeken de culturele hoogtepunten, gaan sfeer opsnuiven op 2 boeddhistische festivals en gaan wandelen op het Druk Path, het 'pad van de donderdraak'. Deze 6-daagse trekking verbindt de Paro-vallei met de bossen boven Thimphu en leidt ons langs bergkloosters en door weergaloze Himalaya-landschappen.
Prijs: binnenkort online
Aantal dagen: 16 dagen
Reisnummer: 21BT1AAA1
Reisdatum: 11/09/2021 - 26/09/2021
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Uitzichten op de oostelijke Himalaya
 • Ongerepte bossen en traditionele dorpen
 • Klimaatneutraal (en zelfs beter dan dat)
 • Spiritualiteit met open blik 
 • Mooie, niet al te moeilijke Druk Path-trek
 • Dzongs en kloosters, met 2 Tsechu-festivals

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1-2

Heenreis van Brussel naar Kathmandu, met aankomst in Kathmandu in de voormiddag van dag 2. 

Nadat we wat zijn uitgerust en opgefrist in ons hotel, brengen we een bezoek aan de stad. In Kathmandu en haar vallei vind je nog een eeuwenoude culturele rijkdom die tot op heden in het dagelijkse leven van de bewoners is geïntegreerd: van uiterst fijn gebeeldhouwde tempels, vergulde pagoden en paleizen tot marktjes, kleine winkeltjes en middeleeuws aandoende straatjes. Een bonte wereld waar je niet zomaar aan voorbij mag gaan.

Overnachting in een hotel in Kathmandu.

Dag 3

Vlucht van Kathmandu naar Paro, gelegen tussen 2200 en 2300 m.

Bhutan is het enige Aziatische land waar het vajrayana- of tantrisch boeddhisme staatsreligie is en  70% van de bevolking hangt het boeddhisme aan. De witte dzongs zijn de meest opvallende boeddhistische bouwwerken die het land rijk is en zijn vaak architecturale meesterwerken. Een dzong is tegelijk staatsklooster en machtscentrum (administratief hoofdkwartier van het district), een combinatie die veel vertelt over de centrale plaats die het boeddhisme in Bhutan inneemt.

Vandaag bezoeken we Rinpung Dzong, gebouwd in 1644 op de fundering van een klooster gebouwd door guru Rinpoche, de grondlegger van het Tibetaans boeddhisme. (Voor de filmliefhebbers: sommige scènes uit de film 'Little Buddha' van Bertolucci werden hier opgenomen.) We bezoeken eveneens Kyichu Lhakhang, gebouwd in de 7de eeuw door de Tibetaanse koning Songtsen Gampo, een van de oudste tempels in Bhutan en een oord van rust en vrede.

Overnachting in een hotel in Paro.

Dag 4

Korte maar pittige wandeling naar Bhutans meest beroemde klooster op het programma. Taktsang, het 'tijgernest' ligt duizelingwekkend hoog tegen een rots aan gelegen.

2 u. op, bezoek van 1 u. en 1 u. af.

Overnachting in een hotel in Paro.

Dag 5

Eerste en korte dag van de Druk Path-kampeertrekking die ons in 6 dagen van Paro naar Thimphu brengt. Het pad stijgt vrij geleidelijk en als het weer meezit, zien we de hele Paro-vallei met de met sneeuw bedekte bergen erachter.

Paro (2576 m) - Jele Dzong (3480 m), 7 km, 1090 m stijgen.

Dag 6

We beginnen met een klim van ongeveer anderhalf uur. Het pad brengt ons door alpien en dwergrododendronbos. De buurt van de camp site wordt ook bezocht door jakherders met hun kuddes.

Jele Dzong (380 m) - Jangchulakha (3770 m), 10 km, 310 m stijgen en 50 m dalen

Dag 7

Het pad volgt de bergrug en op een heldere dag is het uitzicht op de bergen en de vallei indrukwekkend. De kampeerplaats ligt bij het meer Jimilangtso, bekend om zijn gigantische forellen. Met een beetje geluk ligt er vanavond een lekkere forel op ons bord.

Jangchulakha (3770 m) - Jimilangtso (3870 m), 11 km, 230 m dalen en 330 m stijgen

Dag 8

Vandaag wandelen we door dwergrododendronbos en langs het Janetso-meer. Ook jakherderskampen liggen op ons pad en we krijgen de kans om een glimp op te vangen van het vrije, maar harde nomadenleven. De kampeerplaats ligt bij het Simkotra-meer.

Jimilangtso (3870 m) - Simkotra Tsho (4110 m), 11 km, 820 m stijgen en 400 m dalen

Dag 9

De dag begint met een geleidelijke klim en met een spectaculair uitzicht op de Gangkar Puensum (7570 m), de hoogste berg in Bhutan (en de hoogste nooit beklommen berg ter wereld), en op meerdere ndere Himalaya-pieken. Vanaf de pas dalen we af naar de kampplaats, net boven het klooster van Phajoding.

Simkotra Tsho (4110 m) - Phajoding (3750 m), 10 km, 130 m stijgen en 680 m dalen

Dag 10

Na het Phajoding-klooster te zijn gepasseerd, gaan we rustig bergaf naar Motithang, een gehucht van Thimphu, door een bosrijk gebied met voornamelijk blauwe dennen. En bij deze is de Druk Path-trek ten einde.

Phajoding (3750 m) - Motithang/Thimphu (2585 m), 4,5 km, 1165 m dalen

Overnachting in een hotel

Dag 11

In de voormiddag gaan we een kijkje nemen bij het Thimphu Drubchen-festival in de Tashichho Dzong. Het 'fort van de glorieuze religie' is ronduit majestueus fort in al zijn grandeur en dient als de zetel van de regering van Bhutan. Samen met vele feestelijke uitgedoste Bhutanen, zijn we tjdens deze 'tsechu' getuige van een spektakel met muziek en dans.  

Rit naar Punakha van ongeveer 3 uur. Onderweg stoppen we op de Dochu La-pas (3140 m) met wapperende gebedsvlaggen en een spectaculaire set van 108 miniatuur chortens (stoepa's), de zgd. Druk Wangyel chortens. Op een heldere dag zijn de Himalaya-zichten hier erg mooi.

In Punakha bezoeken we de 17de-eeuwe dzong, strategisch gebouwd op de kruising van de rivieren Pho Chu en Mo Chu als religieuze en administratieve zetel van de regio. Door de eeuwen heen beschadigd door vier catastrofale branden en een aardbeving, is de dzong de afgelopen jaren volledig gerestaureerd door de 4de koning Jigme Singye Wangchuck. We steken de langste hangbrug van het land over de Pho Chhu-rivier (350 m) en gaan wat slenteren langs de kleine dorpswinkels aan de andere kant.

Overnachting in een hotel in Punakha.

Dag 12

Bezoek aan Chimmi Lhakhang. Deze vruchtbaarheidstempel is opgedragen aan de beroemde en eccentrieke yogi (leraar) Drukpa Kinley, de 'heilige gek', met wie het fallussymbool wordt geassocieerd.

Daarna gaan we naar de Khamsum Yule Namgyel Chorten. Deze fascinerende tempel werd gebouwd door de moeder van de 5de koning om wereldvrede te brengen. De binnenmuren zijn mooi beschilderd. 

De Sangchen Dorji Lhundrup Chholing Anim Dratshang is een nonnenklooster op een heuvel met uitzicht op de Punakha- en Wangduephodrang-valleien en enkele indrukwekkende standbeelden. Naast het onderwijzen van de dharma (de leer van de Boeddha), biedt het klooster ook opleiding in borduurwerk, beeldhouwkunst en thangka-schilderen.

En tenslotte gaan we naar Nalanda Buddhist College. Als je met monniken wilt praten (in het Engels), moet je hier zijn. De monniken slaan maar al te graag een praatje om de nieuwe taal te oefenen die ze hier leren. We genieten van een avondthee 'with a view'.

Overnachting in een hotel in Punakha.

Dag 13

We verlaten Punakha voor een dag en gaan op weg naar de Gangtey/Phobjikha-vallei. Op ons pad ligt Wangdiphodrang, waar ook een tsechu aan de gang is en waar we even de sfeer kunnen opsnuiven.

We bezoeken de Gangtey gompa, gelegen op de hellingen van de vallei, gebouwd in de 17de eeuw en een belangrijk centrum voor boeddhistische studies. Het dorp Phobjikha ligt op de bodem van de vallei, een paar kilometer naar beneden vanaf het klooster. In deze rustige, afgelegen vallei komen zwarthalskraanvogels uit de Tibetaanse hoogvlaktes overwinteren. We maken een aangename wandeling vanaf de heuveltop door bloemenweiden en prachtig bos de open vallei in, naar het Black Necked Crane Centre, waar we heel wat leren over deze bijzondere vogels.

Transfer terug naar en overnachting in een hotel in Punakha.

Dag 14

We keren terug naar Paro, een rit van ongeveer 3,5 uur.

Onderweg stoppen we in Thimphu om het Simply Bhutan Museum te bezoeken. Het is een interactief museum ontwikkeld voor en door de jeugd van Bhutan via het Bhutan Youth Development Fund. We gaan ook wat rondwandelen op de weekendmarkt. Behalve veel volk, vind je hier een breed scala aan voedsel, lokale kunst en ambachtelijke producten. Ideaal dus om souvenirs te kopen.

Overnachting in een hotel in Paro.

Dag 15-16

Terugreis naar Brussel, met opnieuw een overnachting in Kathmandu op dag 15.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

binnenkort online
Voorschot: € 1440 per deelnemer

Inbegrepen

 • lijnvluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • transfers
 • logies
 • meeste maaltijden vanaf ontbijt dag 2 t.e.m. ontbijt dag 16
 • drinkwater tijdens de trekking
 • gebruik van kampeer- en keukenmateriaal
 • bagagevervoer door paarden tijdens de trekking
 • nederlandstalige begeleiding
 • gids, kookploeg en paardendrijvers 
 • trekking permit 
 • visum voor Bhutan
 • inkomgelden van musea en bezienswaardigheden zoals vermeld in programma, behalve in Nepal.

Niet inbegrepen

 • lunch op dagen 2, 3 en 15
 • dranken
 • fooien voor de gids en trekkingploeg
 • inkomgelden in Nepal 
 • visum voor Nepal (€ 40)
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Betty Moureaux


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een culturele wandelreis. De Druk Path-trekking is niveau  en . Voor de exacte afstanden en hoogteverschillen: zie dagschema. Klik hier voor meer uitleg over het stappertjessysteem. 

Wie door Bhutan reist, stelt vast dat de boeddhistische godsdienst alomtegenwoordig is. In het hele land staan zo’n 2000 tempels, 13.000 chortens (met religieuze relikwieën of de resten van een heilige), in elke belangrijke vallei staat een indrukwekkende dzong. Gezien de vele bezoeken aan tempels en kloosters, is interesse in het boeddhisme aangewezen. 


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

In de steden logeren we in comfortabele tot eenvoudige middenklassehotels, met douche en WC op de kamer. Hotels werden in Bhutan pas sinds 1974 gebouwd, toen buitenlandse bezoekers werden uitgenodigd met het oog op de kroning van de vierde koning. Intussen heeft Bhutan zijn achterstand op hotelgebied ingehaald, maar vooral het sanitair beantwoordt soms nog niet aan westerse standaarden. De vriendelijkheid en hulpvaardigheid van het personeel is daarentegen des te groter.

Tijdens de trekking slapen we in tweepersoonstenten. Voor het opslaan van tenten zorgt het plaatselijke team, maar een handje toesteken mag altijd. 


Maaltijden

 • Ontbijten doen we in het hotel. Het middagmaal nemen we in een snackbar en dineren doen we op restaurant.
 • Degelijke veldkeuken tijdens de trekking.

Bagagevervoer

Je draagt enkel je dagrugzak. Tijdens de trekking vervoeren paarden de bagage.


Vervoer

De vluchten met Druk Air van Kathmandu naar Paro en terug worden pas geboekt op het ogenblik dat de reis gegarandeerd is. De kans bestaat dat het vermelde internationaal vluchtschema hierdoor nog wijzigt.

Alle – soms lange – verplaatsingen in Bhutan gebeuren per privé-minibus en zijn soms niet geschikt voor gevoelige magen. De ‘highway’ die de Bhutaanse regering  pas in de zestiger jaren van de 20ste eeuw bouwde, is meestal smal en slingert bijna zonder rechte stukken over meerdere bergkammen. 30 km per uur is hier dan ook een gemiddelde snelheid.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen op meer dan 5.000 km afstand wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens 40% van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 14 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 4 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Steden als Paro, Thimphu, Wangdue Phodrang kennen een subtropisch klimaat (vandaar de grote variatie aan flora en fauna). Tijdens de trekking zal de temperatuur al klimmend dalen en kan het ’s nachts zeer koud worden (maar sneeuw is er niet). De moesson loopt van oktober tot december, dus in principe zou het droog moeten blijven. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg.

Bagage

 • stevige reistas
 • dagrugzak + regenhoes
 • zak/tas om de spullen die je tijdens de trekking niet nodig hebt in te stoppen

Schoeisel & kousen

 • stevige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte (sport)schoenen
 • (wandel)sandalen / slippers
 • wandel- of trekkingkousen
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kampeeruitrusting

 • warme slaapzak (zeker tot 0°)
 • evt. binnenslaapzak (o.w.v. hygiëne en koude)
 • slaapmatje (onze agent ter plaatse verstrekt dunne isolatiematjes waar je je eigen matje kan opleggen)
 • matje (of iets anders) om 's middags op te zitten bij de picknick

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • warme en soepele broek
 • wind- en regendichte overbroek
 • wind- en waterdichte jas, liefst met kap en opstaande kraag
 • evt. donzen jas voor ‘s avonds
 • wollen trui of fleece
 • lichte trui
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts
 • muts
 • sjaal
 • handschoenen
 • zonnehoed of –pet
 • bermuda
Bhutan is een conservatief land waar het dragen van lichaamsverhullende kleding de norm is. Schaarse of open kledij (topjes, shorts, enz.) bij onwetende toeristen, zowel mannen als vrouwen, kan de mensen behoorlijk kwetsen. Respecteer in je manier van kleden best de plaatselijke gewoonten, op z’n minst bij bezoek aan religieuze plaatsen (T-shirt met mouwen, driekwart- of lange broek, lange rok). Een bermuda (tot aan de knie) is oké tijdens de trekking. 

Verzorging

 • toiletgerief van weinig plaats en gewicht (zeker ook verfrissingsdoekjes)
 • handdoek (handig zijn sneldrogende handdoeken)
 • evt. washandje (ook sneldrogend)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • aftersun
 • beschermende lippenstift 

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak

Diversen

 • wereldstekker (de stopcontacten zijn niet altijd compatibel met onze stekkers)
 • zak- of hoofdlamp (+ reservebatterij)
 • evt. energierijk snoepgoed/tussendoortjes (druivensuiker, chocolade, minute-soep, bouillonblokjes, snoep, gedroogd fruit, ...) 
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:
 • evt. middel tegen reisziekte
 • ontsmettingsmiddel (vloeibaar en zalf)
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • darmflora-herstellend middel
 • middel bij zware diarree
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • warme zalf bij spierpijnen
 • breedspectrum antibioticum
 • middel tegen blaren
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch)
 • evt. knieband en/of evt. patellabandje
 • kleefband
 • steri-strip
 • oogdruppels
 • keeltabletten of –spray
 • inhaler (type Vicks) of neusdruppels (verstopte neus).

Reisdocumenten

Reispas

Voor reizen naar Bhutan heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit het land. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. 

Visum

Je hebt eveneens een visum nodig, door het Ministerie voor Toerisme uitgereikt. Onze agent in Bhutan doet de aanvraag bij het Ministerie. Het visum krijg je dan bij aankomst in de luchthaven van Paro. De kost van het visum bedraagt 45 USD (onder voorbehoud). Je krijgt hiervoor tijdig de nodige informatie gemaild.

Geld

 • De munt is de ngultrum (NU) en is gekoppeld aan de Indische roepie, waarmee je eveneens in Bhutan kan betalen of soms ook wisselgeld in krijgt. Je kan euro’s wisselen in filialen van de Bank of Bhutan of de Bhutan National Bank. Met een betaalkaart kan je terecht bij bankautomaten in Thimphu en Bumthang. Het veiligste is om een combinatie van de 2 te voorzien. 
 • Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden.
 • Voor een recente koers, verwijzen we je naar FXconverter 

Gezondheid

Aangezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde.

Hoogteziekte

Kan optreden vanaf 2000 m en is een reëel gevaar tijdens trekkings. Het treedt op ten gevolge van een slechte aanpassing van je lichaam aan de lage zuurstofdruk op grote hoogte. Het heeft niets te maken met de graad van fysieke training, noch met het aantal keren dat je al op grote hoogte verbleef. Wie er in het verleden al last van had, loopt grote kans er blijvend last van te ondervinden. Onze begeleid(st)ers, alsook de lokale gidsen, zijn op de hoogte van de gevaren van hoogteziekte. Ze geven raad op het vlak van preventie en weten ook wat te doen in geval hoogteziekte de kop opsteekt.


Achtergrondinfo

 • B. DAS, Koninkrijk in de wolken, Mijn jaar in Bhutan
 • K. HICKMAN, Bhutan, een reis door het land van de draak
 • J. ZEPPA, Voorbij hemel en aarde, een reis door Bhutan
 • J. GREGSON, Kingdoms beyond the clouds

Kennismakingsbijeenkomst

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in ons kantoorgebouw te Diest (steeds op een zaterdagvoormiddag) of in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment).

Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, slaapzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers. Voor deze reis dient een visum te worden aangevraagd. Dit wordt bekeken op de bijeenkomst en je krijgt nog bijkomende informatie die noodzakelijk is voor het invullen van de aanvraag. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: