België - Wandelen in het Pajottenland - Altero singlereis


3 dagen

23/07/2021 - 25/07/2021

prijs € 210


Boek deze reis »

België - Wandelen in het Pajottenland - Altero singlereis


3 dagen

23/07/2021 - 25/07/2021

prijs € 210


Boek deze reis »

België - Wandelen in het Pajottenland - Altero singlereis


3 dagen

23/07/2021 - 25/07/2021

prijs € 210


Boek deze reis »

België - Wandelen in het Pajottenland - Altero singlereis


3 dagen

23/07/2021 - 25/07/2021

prijs € 210


Boek deze reis »

België - Wandelen in het Pajottenland - Altero singlereis


3 dagen

23/07/2021 - 25/07/2021

prijs € 210


Boek deze reis »
Groepsreis België
Op wandelafstand van het kasteel van Gaasbeek, in het glooiende Pajottenland, ligt een authentieke Brabantse 3-kantshoeve die al meer dan 200 jaar sereen in het landschap staat. De hoeve werd ecologisch en energieneutraal gerestaureerd tot verblijfscentrum rond de binnenplaats en tuin. Hier kan je in volle zomer terecht voor een zalig weekend ontspannend wandelen. We bevinden ons hier in de zuidwestflank van Brussel. Het Pajottenland is onderdeel van de Groene Gordel en begrensd door de steden Brussel, Halle, Edingen, Geraardsbergen, Ninove en Aalst. Kenmerkend voor de streek is het licht heuvelachtige en landelijke karakter. Op een boogscheut van het logies ligt het kasteel van Gaasbeek, op een steenworp de watermolen van Sint-Gertrudis- en het Breugelkerkje van Sint-Anna-Pede. Hier valt dus veel te wandelen en te bekijken!
Prijs: € 210
Aantal dagen: 3 dagen
Reisnummer: 21BE3PJS1
Reisdatum: 23/07/2021 - 25/07/2021
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

35

52
Deelnemers in optie:

64

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9,2

26 Beoordelingen

reviews van klanten

Fijn weekend, mooie wandelingen, toffe cafeetjes onderweg, warme ontvangst in het logies met heerlijk ontbijt.

An G. -

Mooie wandelingen dichtbij huis, een fijne groep en een prima begeleidster. Dit smaakt naar meer.

Marleen V. -

Het Pajottenland was een zeer aangename ontdekking voor mij. En met een gids die de streek op haar duimpje kende werden natuurlijk veel wist-je-datjes uitgewisseld...

Carine J. -

Hele mooie weekendwandeling in het Pajottenland. Via de reisbegeleidster heb ik ook veel bijgeleerd over dit prachtige plekje dichtbij Brussel. Was onder de indruk over de prachtige weelderige natuur terwijl we heel dichtbij Brussel zaten. En heel mooi verblijf, was heel leuk buiten te ontbijten.

Veerle D. -

Ik vond het wandelweekend in Pajottenland aangenaam verrassend. Ik kende de streek niet en ben blij ze beleefd te hebben. Voor mij persoonlijk zou de tweede dag een hoger wandeltempo mogen hebben en wat minder stilstaan maar dit kwam door de kunstwerken die we onderweg tegenkwamen en dan is het wel fijn om ze te bewonderen en er uitleg over te krijgen. Ik begrijp dus volkomen dat dit logisch was maar ik had het niet verwacht vandaar mijn voorkeur om wat sneller te wandelen. Katrien was een fantastische gids die haar hart verloren heeft in het Pajottenland en dat maakt dat ze vele leuke anekdotes kon vertellen. Het verblijf was verbluffend mooi, verzorgd en rustig gelegen.

Karin S. -

Algemene reistips

Vrijdag

Je wordt verwacht tegen het avondeten. We maken kennis met de begeleider en met de groep en kunnen al een klein wandelingetje maken voor het eten.

Zaterdag

We stappen naar het Kasteel van Gaasbeek, dé bezienswaardigheid van het Pajottenland. Onderweg komen we door het veel minder bekende maar zeker even mooie domein Groenenberg, waar Brabantse trekpaarden grazen en oude en bijzondere bomen groeien. De tocht gaat verder langs typische Pajotse dropjes, beekvalleien en glooiende akkers.

Zondag

Vandaag wandelen we door de landschappen die Bruegel graag schilderde: de vallei van de Pedebeek, het kerkje van Sint-Anna-Pede, de watermolen van Sint-Gertrudis-Pede... Allemaal hebben ze wel een rol gespeeld in een schilderij van Bruegel. Er is sindsdien natuurlijk veel veranderd in de streek. Zo werd begin 20ste eeuw het indrukwekkende spoorviaduct 'De Zeventien Bruggen' gebouwd. Maar hier en daar vind je nog hoekjes in het landschap die de tand des tijds doorstaan hebben.

Afscheid na het vieruurtje.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 210
Voorschot: € 100 per deelnemer

Inbegrepen

 • logies met ontbijt
 • avondmaal op vrijdag en zaterdag
 • lunch op zaterdag en zondag
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • evt. persoonlijke uitgaven

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Altero

Dit is een reis van Altero, een platform voor singles dat voor een ‘andere’ aanpak gaat. Altero biedt concreet een totaalpakket aan van relatiebemiddeling, reizen en activiteiten, coaching en advies, gebaseerd op 3 fundamenten: ontmoeten – beleven – groeien.

In de tak ‘beleven’ biedt Altero reizen aan om, vrij van de dagelijkse beslommeringen, écht te genieten van spontane nieuwe contacten. De stap naar een samenwerking met Anders Reizen was snel gezet. Reizen waarbij wandelen centraal staat, als middel om te beleven, te ontdekken, grenzen te verleggen. 

Ben jij single en voel je je aangesproken door dit concept? Weet dan dat je kan deelnemen aan deze reis zonder lid te zijn van Altero. Ook goed om te weten is dat tijdens de reis de focus niet ligt op het vinden van een partner, wel op het samen reizen met andere singles. In de praktijk betekent dit dat er bij de samenstelling van de groep geen rekening gehouden wordt met verdeling man/vrouw, noch met leeftijd.

Wandelniveau

Niveau  (klik hier voor meer uitleg). Aangename wandelingen van 20 en 16 km op glooiend terrein.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We slapen in smaakvol ingerichte, karaktervolle kamers met eigen badkamer met toilet en instapdouche.

Vervoer

 • Eigen wagen.
 • Carpool: je kan bij inschrijving aangeven of je zelf met de wagen rijdt en plaats aanbiedt of je wil meerijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof.
 • Met openbaar vervoer: Sint-Martens-Lennik is per trein + bus bereikbaar.

Meenemen

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor dit weekend. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

Bagage

 • reistas of kleine koffer
 • dagrugzak met waterdichte overtrek (voor de spullen die je nodig hebt tijdens een dagwandeling)

Schoeisel & kousen

 • waterbestendige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • schoeisel voor binnen
 • wandelkousen of -sokken
 • evt. getten (waterbestendige onderbeenbeschermers, die uiteraard overbodig zijn als het niet regent)

Kledij

 • wind- en waterdichte jas
 • evt. wind- en waterdichte (over)broek
 • wandelbroek
 • evt. short
 • fleece
 • hemden of T-shirts
 • zonnehoed of –pet

Check het weerbericht voor je pakt, maar voorzie best kledij voor nat en droog weer.

Verzorging

 • toiletgerief (douchezeep is aanwezig)
 • zonnecrème

Eet- en drinkgerei

 • isolerende drankfles of -zak

Diversen

 • evt. verrekijker
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker (de verduistering is in de meeste hotelkamers niet echt adequaat)
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraakgegevens en de deelnemerslijst, wordt een week à 10 dagen voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: