Verenigde Staten - New York - Altero singlereis


8 dagen

17/10/2020 - 24/10/2020

prijs € 2120


Boek deze reis »

Verenigde Staten - New York - Altero singlereis


8 dagen

17/10/2020 - 24/10/2020

prijs € 2120


Boek deze reis »

Verenigde Staten - New York - Altero singlereis


8 dagen

17/10/2020 - 24/10/2020

prijs € 2120


Boek deze reis »

Verenigde Staten - New York - Altero singlereis


8 dagen

17/10/2020 - 24/10/2020

prijs € 2120


Boek deze reis »

Verenigde Staten - New York - Altero singlereis


8 dagen

17/10/2020 - 24/10/2020

prijs € 2120


Boek deze reis »
Groepsreis Verenigde Staten
New York, en vooral dan Manhattan, is en blijft voor citytrippers de hipste stad ter wereld. Eigenlijk maar een zakdoek groot (je wandelt van noord naar zuid in zowat 4 uur en een half), is het een stedelijk ecosysteem met een complexiteit en diversiteit die je niet voor mogelijk houdt. De stad biedt eindeloze mogelijkheden voor jong en oud. Hoewel je er wel 100 keer naartoe kan zonder in herhaling te vallen, moeten we eerlijk zijn: als gewone sterveling is de kans reëel dat New York maar 1 keer op je reisprogramma zal staan. En dus doe je het maar best van de eerste keer goed! Take a bite of the big apple!
Prijs: € 2120
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20US1NYS1
Reisdatum: 17/10/2020 - 24/10/2020
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

9

7 Beoordelingen

reviews van klanten

Zeer mooie reis. Echt een aanrader voor mensen die voor de eerste keer New York willen bezoeken. Omwille van het feit dat er zoveel is te zien (architectuur/musea) is het programma redelijk druk en vermoeiend maar zeker de moeite waard. Het eten is heel lekker en divers, van Joods, Italiaans naar Indisch en Chinees (en Koreaans). Ieder persoon zal hier wel aan zijn trekken komen.

Johan D. -

Mooie eerste indruk van New York. Bomvol programma, want de stad heeft veel te bieden!

Ilse -

Het was zeker een gevuld reisprogramma, maar dat moet als je maar een week ergens verblijft. Voldoende gezien voor de tijd dat we er waren.

Roselinda (. -

Algemene reistips

Inleiding

Nauwelijks 20 bij 4 km groot, bundelt Manhattan de belangrijkste bezienswaardigheden en curiositeiten die New York te bieden heeft. We stellen een programma voor met vijf en een halve opgevulde dagen, waarbij we ook een zijsprong maken naar Brooklyn. Er wordt regelmatig en voldoende vrije tijd voorzien om op eigen tempo de stad verder te verkennen. Eventuele facultatieve bezoeken en activiteiten worden besproken op de kennismakingsbijeenkomst en kunnen – individueel of in groep en volgens beschikbaarheid – via internet worden gereserveerd. 

In de prijs is ook de bekende City Pass inbegrepen t.w.v. 130 USD. Je krijgt een heleboel kortingen en hieronder vind je een lijst van de bezienswaardigheden die je met de City Pass gratis kan bezoeken:

 • Empire State Building Experience
 • American Museum of Natural History
 • Metropolitan Museum of Art
 • Top of the Rock Observation Deck OF Guggenheim Museum
 • Statue of Liberty & Ellis Island OF Circle Line Sightseeing Cruises
 • 9/11 Memorial & Museum OF Intrepid Sea, Air & Space Museum)

Dag 1

Rechtstreekse vlucht van Brussel naar de luchthaven van Newark en transfer naar het hotel in de Bronx.

We checken in en nemen wat tijd om ons op te frissen. We lappen de jetlag aan onze laars want New York City roept! Onze eerste wandeling gaat door Midtown: Times Square, Broadway, Carnegie Hall, Columbus Circle, Lincoln Centre, Dakota appartments. Vanavond  gaan we op tijd naar bed.

Dag 2

Zondag, de dag bij uitstek voor een fietstochtje door het noordelijk deel van Central Park en Harlem tot aan Columbia University en Morningside Heights. 's Middags genieten we, samen met de locals, van een typisch ‘soul food buffet’. Daarna verkennen we Central Park, de ‘oasis from insanity’, waar de New Yorkers ’s zondags op duizend-en-één manieren komen ontspannen. Ook de hoek ten zuidoosten van Central Park is interessant met grote winkels als de Apple Store, het beroemde Plaza hotel, St-Patrick's Cathedral, het Rockefeller Centre,… Bij goed weer kunnen we er ’s avonds laat genieten van het uitzicht vanop Top of the Rocks.

Dag 3

Op het zuidelijkste puntje van Manhattan, in Battery Park, nemen we de ferry en varen langs Liberty Island naar Ellis Island. Begin 20ste eeuw kwamen ruim 12 miljoen immigranten langs Ellis de VS binnen in de hoop een beter leven te hebben. Terug aan wal verken je op eigen tempo het Financial District met Wallstreet, de bekende stier, de Stock Exchange, Federal Reserve, Trinity Church, de Woolworth Building ... We komen terug samen en brengen een bezoek aan het 9/11 Memorial, een aangrijpende ervaring.  We sluiten af met Battery Park en een etentje in Chinatown.

Dag 4

De liefhebbers gaan naar de Green Market op Union Square, met een onwaarschijnlijk aanbod van lokale producten gaande van seizoensgroenten en -fruit, over vlees en kazen tot zelfgemaakte ciders en taarten. Een heel gezellige sfeer en veel proeverijtjes!

Vandaag staat Gramercy Park op het programma en wandelen we via Broadway naar Madison Square, de Flat Iron Building en via 5th Avenue naar Bryant Park en de PublicV Library. 42nd Street leidt ons naar Grand Central Station om in deze buurt te lunchen. Via de Chrysler Building gaat het naar de UN Plaza, dat we bezoeken. Daar nemen we de ferry naar Williamsburg en Brooklyn. Hier dineren we en sluiten we af met een laatavondwandeling over de Brooklyn Bridge.

Dag 5

Vandaag bezoeken de liefhebbers de Empire State Building, waarvoor je wel de nodige tijd moet uittrekken als je helemaal tot boven wil gaan. Via warenhuis Macy’s, Herald Square, Penn Station en Madison Square Garden gaat het naar de sfeervolle High Line, New Yorks nieuwste park. Op eigen kracht kan je rondwandelen in Chelsea en Gansevoort Market en het hippe Meatpacking District. Samen wandelen we naar West Village en Greenwich Village, om vervolgens Soho en Broadway op eigen tempo te bezoeken. Via (steeds uitdijend) Chinatown en (steeds inkrimpend) Little Italy, gaan we dineren in de Village. De nachtuilen kunnen een jazzoptreden overwegen in The Blue Note of The Village Vanguard.

Dag 6

Voor wie New York bezoekt is het een aanrader om één van de vele musea te bezoeken. Langs de ‘Museum Mile’, het deel van 5th Avenue in de Upper East Side, liggen een aantal van de belangrijkste musea en kunstcollecties van de wereld. Denk maar aan het Guggenheim,  het MoMA en de Frick Collection. Ook is er het Museum of Natural History met het knappe Hayden Planetarium. 

De rest van de dag is vrij voor shopping, museumbezoek,... Indien gewenst, kunnen we allemaal samen dineren en is een Broadwayshow te overwegen. 

Dag 7

Je bent vrij tot aan het vertrek naar de luchthaven voor de terugreis.

Dag 8

Aankomst in Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 2120
Voorschot: € 750 per deelnemer

Inbegrepen

 • rechtstreekse vluchten
 • luchthaventaksen
 • transfers luchthaven-hotel-luchthaven
 • logies
 • ontbijten vanaf dag 2
 • metrokaart voor 7 dagen (onbeperkt aantal ritten)
 • ferry Williamsburg en Brooklyn 
 • fietstocht op dag 2
 • City Pass t.w.v. 130 USD
 • bezoek UN
 • begeleiding.

Niet inbegrepen

 • middag- en avondmalen ($ 300 à 350)
 • facultatieve activiteiten (bv. Broadway-show, …)
 • dranken
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering (aangeraden omwille van de dure medische zorg in de US).

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Ingrid Farasyn


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Altero

Dit is een reis van Altero, een platform voor singles dat voor een ‘andere’ aanpak gaat. Altero biedt concreet een totaalpakket aan van relatiebemiddeling, reizen en activiteiten, coaching en advies, gebaseerd op 3 fundamenten: ontmoeten – beleven – groeien.

In de tak ‘beleven’ biedt Altero reizen aan om, vrij van de dagelijkse beslommeringen, écht te genieten van spontane nieuwe contacten. De stap naar een samenwerking met Anders Reizen was snel gezet. Reizen waarbij wandelen centraal staat, als middel om te beleven, te ontdekken, grenzen te verleggen. 

Als single kan jij deelnemen aan een Altero/Anders Reizen-reis zonder lid te worden van Altero. Goed om te weten is dat tijdens de reis de focus niet ligt op het vinden van een partner, wel op het samen reizen met andere singles. In de praktijk betekent dit dat Anders Reizen bij het inschrijvingsproces geen rekening houdt met de man/vrouw-verdeling, noch met leeftijd. Net zoals bij al onze groepsreizen, deel je een kamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Op aanvraag en mits betaling van een toeslag, kan je een eenpersoonskamer boeken.

Wandelniveau

Dit is een actieve stadswandelreis waarin elke dag veel gestapt wordt en flinke afstanden te voet worden afgelegd. 


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We kozen voor een degelijk middenklasse-hotel met comfortabele, ruime kamers (wat een zeldzaamheid is in New York), in de South Bronx. We logeren dus niet in Manhattan, maar wel op een paar minuten wandelen van een metrostation vanwaar 2 hoofdlijnen een vlotte verbinding met Manhattan verzekeren. Het Opera House Hotel opende in augustus 2013 zijn deuren. Het is gelegen in de South Bronx, een kleurrijke en veilige buurt en een van de weinige Newyorkse 'boroughs'.


Maaltijden

Het eenvoudige ontbijt nemen we in het hotel. 's Middags proberen we de tijd te vinden om rustig te eten, maar het kan ook zijn dat we ons soms moeten beperken tot een snelle hap uit het vuistje (maar zo doen de meeste New Yorkers het ook). Het diner staat functie van eventuele facultatieve avondactiviteiten en individuele budgetkeuzes. New York is een wereldstad, dus we proberen 's avonds zo divers mogelijk te gaan eten: Italiaans, Indisch, Joods, Chinees...


Vervoer

Het vervoer ter plaatse gebeurt met openbaar vervoer (taxi, metro, boot en evt. fiets). Maar we proberen zo veel mogelijk te voet te gaan. 


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas of koffer (iets dat gemakkelijk te hanteren is; als je van plan bent om veel te shoppen, voorzie je best wat extra-ruimte voor de terugreis ;-)
 • dagrugzakje met goede sluiting.

Schoeisel & kousen

 • comfortabele (wandel)schoenen, waarmee je goed en lang kan stappen
 • wandelkousen.

Kledij

 • wind- en waterdichte jas
 • zonnehoed of –pet
 • comfortabele citytrip-kledij

Verzorging

 • toiletgerief

Diversen

 • paraplu
 • evt. verrekijker om vanop het Empire State Building en/of Top of the Rocks rond te kijken
 • evt. oordopjes (gesnurk)
 • evt. verduisterend oogmasker
 • reisstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers; klik hier voor meer info - hou er ook rekening mee dat de VS een elektriciteitsnet heeft van 110 Volt, i.t.t. 220 Volt bij ons)

Geld

 • De munt is de US dollar. Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: Currency/converter/
 • Je kan geld afhalen aan bankautomaten. Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden.
 • Betaling met kredietkaart kan quasi overal. Opgelet: Visa- en Master-kaarten van sommigen banken worden in de VS geblokkeerd. Check vooraf bij je bank en laat desgevallend je kaart deblokkeren.
 • Je kan er ook voor opteren om cash geld mee te nemen of cash geld en kredietkaart te combineren. In dit laatste geval voorzie je best 200 USD cash.

Formaliteiten

Reispas

Voor de VS heb je een reispas (internationaal paspoort) nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet geldig zijn voor de duur van je verblijf. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen.

Visum

Je hebt geen visum nodig, wel een ESTA, het elektronisch systeem van het Department of Homeland Security om vooraf toestemming te krijgen om zonder visum te reizen naar de Verenigde Staten. De aanvraag moet online gedaan worden op de ESTA website (ook in het Nederlands) en kost $ 14, te betalen met kredietkaart. Dit is de enige officiële ESTA-website: ESTA. Alle andere websites zijn commerciële websites die meer geld vragen).We vragen je om te wachten met de aanvraag tot NA de kennismakingsbijeenkomst.

Opgelet: je komt niet in aanmerking voor een ESTA indien je na 2011 in Iran, Irak, Soedan, Syrië, Libië, Somalië of Jemen bent geweest om andere redenen dan in opdracht van de Belgische overheid of een internationale hulporganisatie. Als dat het geval is, kan je nog steeds naar de USA reizen, maar dien je tijdig een visum aan te vragen via de Amerikaanse ambassade in Brussel.

Tip

Maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.

Bijkomende informatie kan je vinden op: Diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland)


Achtergrondinformatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:


Kennismaking

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in ons kantoorgebouw te Diest (steeds op een zaterdagvoormiddag) of in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment).

Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers. De ESTA-aanvraag wordt besproken en je krijgt nog bijkomende informatie (vlucht- en hotelgegevens) die noodzakelijk is voor het invullen van de aanvraag. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: