Turkije - Bergen en zee langs de Lycian Way


8 dagen

7/11/2020 - 14/11/2020

prijs € 1310


Boek deze reis »

Turkije - Bergen en zee langs de Lycian Way


8 dagen

7/11/2020 - 14/11/2020

prijs € 1310


Boek deze reis »

Turkije - Bergen en zee langs de Lycian Way


8 dagen

7/11/2020 - 14/11/2020

prijs € 1310


Boek deze reis »

Turkije - Bergen en zee langs de Lycian Way


8 dagen

7/11/2020 - 14/11/2020

prijs € 1310


Boek deze reis »

Turkije - Bergen en zee langs de Lycian Way


8 dagen

7/11/2020 - 14/11/2020

prijs € 1310


Boek deze reis »
Groepsreis Turkije
Tussen Fethiye en Antalya ligt de Turkse Rivièra, het oude Lycië. Overblijfselen van deze Oud-Griekse beschaving maken van de streek een echt openluchtmuseum. We volgen een aantal trajecten van het langeafstandspad ‘Lycian Way’. Bergmassieven met uitschieters als de bijna 2000 m hoge Babadag aan de ene en de diepblauwe Middellandse Zee aan de andere zijde, vormen het schitterende decor waarin we wandelen.
Prijs: € 1310
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20TR1LWA1
Reisdatum: 7/11/2020 - 14/11/2020
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

58

62

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Dalaman. Van hier is het een goed uur rijden naar (een gehuchtje van) Fethiye, waar we de eerste 2 nachten doorbrengen. Hoewel in de zomer sterk toeristisch, is het prachtig gelegen bad- en havenstadje Fethiye, net zoals Antalya, pittoresk en aantrekkelijk gebleven.

Dag 2

De eerste wandeling brengt ons naar het spookstadje Kayaköy, dat tot aan de volksverhuizingen van de jaren 1920 bewoond werd door Grieken en waar nu nog slechts een handvol Turken leeft. In de late namiddag bereiken we Faralya beach. Aan het bijna verlaten strand zijn er een paar terrasjes en het is, als het weer het toelaat, een ideale plek om te zwemmen (keienstrand).

Een goed half uurtje rijden brengt ons terug naar het hotel waar we ook gisteren sliepen. 

Dag 3

Over de uitlopers van de Babadag (1989 m) en met zicht op de prachtige turkooizen baai van Ölüdeniz, wandelen we naar Faralya. Dit dorp is gelegen op een klein plateau boven de wondermooie Vlindervallei, die uitgeeft op een strand.

Dag 4

Een pittige dag van ca. 22 km vandaag, met enkele keren bergop en bergaf vandaag. We wandelen door dennenbos en open velden en tot op spectaculaire terrassen met uitzicht op de dorpen ver onder ons, over de zee en verre eilanden. Op ons pad liggen de boerendorpjes Kabak, Alinca en Gey, onze bestemming voor de nacht. Hier logeren we bij een Turkse familie en mogen we genieten van een heerlijke maaltijd op het terras, bereid door de vrouw des huizes.

Dag 5

Boven de kust wandelen we via Bel, gelegen op 750 m hoogte, naar Pydnia. Hier vinden we de resten terug van een fort dat ooit deel uitmaakte van de Lycische vlootbasis Patara. Patara is meteen ook ons einddoel vandaag. Niet alleen vind je hier enkele erg interessante ruïnes, maar ook één van de mooiste stranden ter wereld.

Dag 6

Langs stroompjes en kleine nederzettingen bereiken we het Felen-plateau, met mooie zichten op het gebergte. We worden opgepikt en naar Kas gebracht, een toeristisch kustplaats met een goed bewaard Romeins theater.

Dag 7

Wandeling naar de kleine historische haven van Aperlae. Hier nemen we de boot naar Simena, met onderweg een bezoek aan de verzonken stad Kekova. Het mooie Simena wordt gedomineerd door een kasteel dat door de ridders van Rhodos gebouwd werd op Lycische ruïnes.

Dag 8

Transfer van Kas naar Dalaman en terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1310
Voorschot: € 400 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • transfers ter plaatse
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Turkse gids
 • inkomgelden volgens het programma
 • bagagevervoer.

Niet inbegrepen

 • evt. inkomgelden van musea en bezienswaardigheden die niet in het programma zijn voorzien
 • fooien (ca. € 30)
 • visumkosten ($ 35)
 • dranken
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Marina Abts


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau . Klik hier voor meer uitleg over het stappertjessysteem.

We wandelen dagelijks trajecten van 4 tot 6 uur met soms flinke hoogteverschillen. Het max. hoogteverschil per dag bedraagt 800 m stijgen en dalen. Het terrein bestaat grotendeels uit rotspaden, met slechts heel af en toe losse steentjes. 


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren 6 x in comfortabele hotels en 1 nacht bij een familie in Gey (netjes maar eenvoudig, in twee- of vierpersoonskamers, gemeenschappelijke douche en 2 toiletten).


Maaltijden

Het ontbijt gebruiken we in de logiesplaats. ‘s Middags picknicken we en ‘s avonds eten we op restaurant of in het logies.


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak. De grote bagage wordt vervoerd.


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
TK 1938Brussel 07/11/2020 11:30Istanbul 07/11/2020 17:00
TK 2560Istanbul 07/11/2020 18:45Dalaman 07/11/2020 20:25
TK 2563Dalaman 14/11/2020 15:10Istanbul 14/11/2020 16:30
TK 1941Istanbul 14/11/2020 20:10Brussel 14/11/2020 21:45

Ter plaatse staat ons een privé-minibus met chauffeur ter beschikking.


Klimaat

Aangenaam najaar met meestal ideaal wandelweer. 's Avonds kan het sterk afkoelen. regen is mogelijk.

Verdere informatie over het Turkse klimaat per regio kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • rugzak of reistas
 • dagrugzakje.

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor ’s avonds)
 • wandelkousen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • warme trui of fleece
 • enkele hemden of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • evt. bermuda

Tip: Hoewel een populaire toeristische bestemming, blijft Turkije een conservatief land waar het dragen van lichaamsverhullende kleding voor een groot deel van de bevolking, zeker op het platteland, de norm is. Wat de kledij betreft, is er niets verplicht of verboden, noch door ons als reisorganisator, noch door de Turken. Het is eerder een kwestie van ‘goede smaak’. Voor vrouwen én mannen raden wij dus eerder een lange broek aan, een short tot min. boven de knie en T-shirts met min. korte mouwen aan. Afritsbare broeken zijn handig. Die kan je aan- en afritsen al naargelang de situatie het vereist. 

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème
 • beschermende lippenstift
 • handdoek (voor het logies op dag 4)
 • evt. badhanddoen (als je wil zwemmen)

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak

Diversen

 • evt. studenten- of lerarenkaart
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De munt van Turkije is de lira (pond). Je kan euro’s van hieruit meenemen en ter plaatse te wisselen. In Fethiye en Patara kan je ook terecht aan de geldautomaat.

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter/


Formaliteiten

 • Voor reizen naar Turkije volstaat je identiteitskaart. De kaart moet 6 maanden geldig zijn op het ogenblik van de reis. Je hebt dan eveneens een visum nodig. Dat moet je vooraf online kopen; klik hier. De kost bedraagt 35 dollar, met kredietkaart te betalen. Deze visumaankoop gebeurt in 3 stappen: je doet de aanvraag, je betaalt met Visa of Mastercard en je kan onmiddellijk het visum downloaden en printen.
 • Indien je reist met een geldige reispas (internationaal paspoort) hoef je geen visum aan te kopen.
 • Tip: Maak een kopie of foto van je identiteitskaart en bewaar deze apart.

Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen die je kan terugvinden op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG). Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A

Iedereen die buiten Europa reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, is best tegen hepatitis A beschermd. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.

DTP-vaccin

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.

Diarree

is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.


Achtergrondinformatie

 • Özakin Aysel, Het blauwe masker, persoonlijke geschiedenis vol dilemma's van een Turkse schrijfster, geboren in Urfa en nu wonend in Duitsland;
 • De Bernières Louis, Vogels zonder vleugels, schitterende roman over een kustdorp in Lycië aan het begin van de 20ste eeuw, waarin de ‘grote’ geschiedenis wordt gekoppeld aan persoonlijke levensverhalen.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: