Turkije - Cultuurhistorische wandelreis in Cappadocië


8 dagen

18/07/2020 - 25/07/2020

prijs € 1520


niet meer boekbaar

Turkije - Cultuurhistorische wandelreis in Cappadocië


8 dagen

18/07/2020 - 25/07/2020

prijs € 1520


niet meer boekbaar

Turkije - Cultuurhistorische wandelreis in Cappadocië


8 dagen

18/07/2020 - 25/07/2020

prijs € 1520


niet meer boekbaar

Turkije - Cultuurhistorische wandelreis in Cappadocië


8 dagen

18/07/2020 - 25/07/2020

prijs € 1520


niet meer boekbaar

Turkije - Cultuurhistorische wandelreis in Cappadocië


8 dagen

18/07/2020 - 25/07/2020

prijs € 1520


niet meer boekbaar
Groepsreis Turkije
Cappadocië is vooral bekend om de feeërieke rotsformaties in alle vormen en kleuren, waarin mensen woningen, kerkjes, kloosters en kapellen beitelden. Maar dit mooie stukje Turkije heeft nog zoveel meer te bieden en dat ondervind je vooral al wandelend: golvende landschappen, dorpen en stadjes met karakter, een vriendelijke en gastvrije bevolking.
Prijs: € 1520
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20TR1CPB1
Reisdatum: 18/07/2020 - 25/07/2020
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

58

61

60

60

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Feeërieke rotsformaties
 • Byzantijnse kerken en geschiedenis
 • Prachtige Ihlara-vallei
 • Gastvrije bevolking

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

6 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis van Brussel naar Kayseri en transfer naar het hotel in de Ihlara-vallei.

Dag 2

In Cappadocië is de natuur bijzonder vindingrijk geweest. De erosie boetseerde er de zachte gesteenten tot een onwaarschijnlijk, feeëriek landschap, bezaaid met bosjes tufsteenkegels in alle vormen en kleuren, van helwit tot oker, bruin en rood. Aan dit unieke landschap voegden de mensen hun cultuur toe. Zij hakten de grotten verder uit, maakten er kamers, voorraadschuren en stallen, die ze door gangen en trappen met elkaar verbonden. Nog later beitelden ze kapellen, kloosters en kerken en versierden de muren met fresco’s.

Wandeling via Belisirma, aan het begin van de Ihlara-vallei, doorsneden van de diepe, groene Melendiz-rivier en met vele mooie kerkjes uit vnl. de 11de tot de 14de eeuw naar Selime.

Tweede overnachting in de Ihlara-vallei.

Dag 3

We verlaten de vallei en gaan eerst op bezoek in Kaymakli, waar een ware ondergrondse stad in de rotsbodem werd uitgehakt. Een eind verder bezoeken het dorpje Çavusin met haar bijzondere rotswand. Daarna wandelen we langs en door de schoorstenen, boomgaarden en tunnels  van de Zemi-vallei.

De volgende nachten verblijven we een mooi hotel in Urgup.

Dag 4

Korte transfer naar Akvadi, de streek van de wijnranken én van de wijn. Via een glooiend  landschap en de bijzonder mooie Akvadi- (of Witte) Vallei trekken we naar Uçhisar. Daar beklimmen we een burcht van verschillende verdiepingen, uitgehouwen in de rotsen. Van op deze indrukwekkende vesting hebben we een prachtig uitzicht op Cappadocië. Na de picknick wandelen we nog door de vallei van de Duiven.

Dag 5

Vandaag wandelen we in ca. 45 minuten de Bozdag op, vanwaar we een cirkelrond uitzicht over de regio hebben. Schitterend! Daarna ontdekken we de Güllüdere- of Roze vallei, die vooral erg mooi is bij zonsondergang. 

Wie wil, kan zich ’s avonds laten schoon schrobben en masseren in het plaatselijke badhuis.

Dag 6

Bezoek aan Mustafapasha, het oud-Griekse Sinasos, met de resten van enkele fraai gedecoreerde woningen van rond de eeuwwisseling. Daarna wandelen we door de waterrijke en groene Gömede-vallei. 's Namiddags staat de Zindanonu-vallei op het programma, met een mooi zicht op Göreme.

Wandeling in de Pashabag-vallei, met zijn zgd. feeënschoorstenen, kerkjes en monnikenverblijven. Interessant om zien ook is hoe men van een christelijke klokkentoren een islamitische minaret heeft gemaakt.

Na de lunch staat het openluchtmuseum van Göreme op het programma. Ronduit indrukwekkend is de Karanlik Kilise of Donkere Kerk, ooit een plaats van eenzaamheid en gebed. Twee kloosters uitgehold in de rotsen getuigen van de sobere omgeving waarin de monastieke gemeenschappen van de 11de eeuw zich ontwikkelden.

Dag 7

Bezoek aan het openluchtmuseum van Göreme. Ronduit indrukwekkend is de Karanlik Kilise of Donkere Kerk, ooit een plaats van eenzaamheid en gebed. Twee kloosters uitgehold in de rotsen getuigen van de sobere omgeving waarin de monastieke gemeenschappen van de 11de eeuw zich ontwikkelden. 

De laatste tocht brengt ons  door de 'plezierige' Meskendir-vallei en door de kleurrijke Rode of Kizilçukur-vallei. Het groen van de abrikozenboomgaarden contrasteert er fel met het oker van de tufstenen heuvels en schoorstenen. Bij de ingang van de vallei staat de Uzumlu Kilise of Kerk van de Druiven, met kleurige fresco’s van de apostelen en een voor Cappadocië zeldzame voorstelling van een madonna met kind.

Dag 8

Transfer naar de luchthaven van Kayseri en vlucht naar huis.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1520
Voorschot: € 460 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • transfers
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 tot en met ontbijt dag 8
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Turkse gids.

Niet inbegrepen

 • inkomgelden van musea, bezienswaardigheden, e.d. (ca. € 15)
 • fooien (ca. € 35)
 • dranken
 • visumkosten ($ 35)
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau  à , geschikt voor wie regelmatig wat aan sport doet. (Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.) We zijn dagelijks zo'n 4 à 5 u. aan het wandelen op vrij goed terrein, afgewisseld met culturele bezoeken.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

We logeren in comfortabele middenklassehotels, in tweepersoonskamers met privé-sanitair.


Maaltijden

Het ontbijt gebruiken we in het logies. 's Middags eten we een lichte maaltijd op restaurant of een picknick onderweg. De avondmalen gebruiken we meestal op restaurant, over het algemeen in traditionele eetgelegenheden.

Aan de Ottomaanse hoven bestonden wetten om de versheid van voedsel te garanderen. Ook vandaag is het Turks eten steeds bijzonder vers en wordt er overvloedig gebruik gemaakt van seizoengebonden groenten en fruit. De schoonheid van de Turkse keuken ligt ‘em in zijn eenvoud en het gebruik van verse ingrediënten. De klassieke, eeuwenoude recepten zijn gekend door elke huisvrouw. Er wordt veel gebruik gemaakt van kruiden zoals dille, munt, peterselie, kaneel, knoflook en sumak. Ook yoghurt is een veelgebruikt ingrediënt ("yogurt" is trouwens een Turks woord en vormt Turkije’s beroemdste bijdrage tot wereldkeuken), net als noten, honing en kazen.
Een typisch Turks ontbijt bestaat uit verse tomaten, witte kaas, zwarte olijven, brood met honing en soms een ei. De lunch is een rijst- of bulgurschotel (bulgur is voorgekookte tarwe) met lam, kip of vis.
Het diner begint vaak met ‘mezeler’ of voorgerechtjes: geroosterde en gepureerde aubergine, fijne gehakte salades, kleine gevulde deegwaren, opgelegde groenten, gevulde druivenbladeren en ‘kofte’ (gekruide lamsvleesballetjes). Het eten wordt grotendeels bereid met olijfolie.
Het dessert bestaat vaak uit vers fruit. Ook zoete desserten worden goed gesmaakt, zoals de baklava (met gesuikerde noten gevuld filodeeg), lokum (gelatinesnoepjes gemengd met hazel- of pistachenoten en bedekt met poedersuiker, bij ons Turks fruit genoemd), of gedroogde, in stroop geweekte en met buffelkaas gevulde abrikozen.
Een avondmaal wordt afgesloten met Turkse koffie. Het zijn trouwens de Turken die eertijds gezorgd hebben voor de verspreiding van koffie in Europa. Overdag wordt eerder thee gedronken. Raki, een anijslikeur, is de nationale drank van Turkije. 


Bagage

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, niet alleen makkelijk te hanteren in functie van het bagagevervoer maar ook voor jezelf. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
TK 1938Brussel 18/07/2020 11:25Istanbul 18/07/2020 15:55
TK 2020Istanbul 18/07/2020 17:30Kayseri 18/07/2020 19:05
TK2013Kayseri 25/07/2020 14:45Istanbul 25/07/2020 16:30
TK 1941Istanbul 25/07/2020 19:15Brussel 25/07/2020 21:45

We verplaatsen ons per privé-minibus met chauffeur.


Klimaat

Deze reis speelt zich af op de Anatolische hoogvlakte en kent een uitgesproken continentaal klimaat, met strenge winters, hete zomers, sterke dagelijkse temperatuursschommelingen en weinig neerslag. In de maand juli is het overdag gemiddeld 28°. 's Nachts koelt het flink af tot gemiddeld 12°.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Uitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak.

Schoeisel & kousen

 • degelijke, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen of evt. (wandel)sandalen voor 's avonds
 • wandelkousen.
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • lichte, soepele (wandel)broek(en)
 • lichte trui of fleece
 • enkele hemden of T-shirts (geen topjes)
 • zonnehoed of –pet
 • evt. bermuda (geen short).

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème
 • beschermende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of –zak (min.1 L).

Diversen

 • evt. verrekijker
 • evt. wandelstokken.
 • evt. studenten- of lerarenkaart
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

 • De munt van Turkije is de lira (pond)Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter.
 • Je kan met je betaalkaart terecht aan geldautomaten of je kan cash euro's meenemen en ter plaatse wisselen. Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden. 

Formaliteiten

 • Voor reizen naar Turkije volstaat je identiteitskaart. De kaart moet 6 maanden geldig zijn op het ogenblik van de reis. Je hebt dan eveneens een visum nodig. Dat moet je vooraf online kopen; klik hier (dit is de enige officiële website). De kost bedraagt 35 dollar, met kredietkaart te betalen. Deze visumaankoop gebeurt in 3 stappen: je doet de aanvraag, je betaalt met Visa of Mastercard en je kan onmiddellijk het visum downloaden en printen. 
 • Indien je reist met een geldige reispas (internationaal paspoort), heb je geen visum nodig. 
 • Tip: Maak een kopie of foto van je identiteitskaart en neem deze mee.

Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen die je kan terugvinden op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A

Iedereen die buiten Europa reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, beschermt zich best tegen hepatitis A. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.

DTP-vaccin

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio).

Diarree

is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig. 


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten. Wij geven je alvast volgende tips:

 • www.goturkey.com/ (toeristische dienst van Turkije)
 • travel.nationalgeographic (foto’s)
 • Unesco (UNESCO sites)
 • Özakin Aysel, Het blauwe masker, persoonlijke geschiedenis vol dilemma's van een Turkse schrijfster, geboren in Urfa en nu wonend in Duitsland;
 • De Bernières Louis, Vogels zonder vleugels, schitterende roman over een kustdorp in Lycië aan het begin van de 20ste eeuw, waarin de ‘grote’ geschiedenis wordt gekoppeld aan persoonlijke levensverhalen.

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. 



Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 
CAPPADOCIË - UNESCO World Heritage Site