Slovenië - Bergwandelen rondom de Triglav


8 dagen

2/08/2020 - 9/08/2020

prijs € 1360


niet meer boekbaar

Slovenië - Bergwandelen rondom de Triglav


8 dagen

2/08/2020 - 9/08/2020

prijs € 1360


niet meer boekbaar

Slovenië - Bergwandelen rondom de Triglav


8 dagen

2/08/2020 - 9/08/2020

prijs € 1360


niet meer boekbaar

Slovenië - Bergwandelen rondom de Triglav


8 dagen

2/08/2020 - 9/08/2020

prijs € 1360


niet meer boekbaar

Slovenië - Bergwandelen rondom de Triglav


8 dagen

2/08/2020 - 9/08/2020

prijs € 1360


niet meer boekbaar
Groepsreis Slovenië
De hoogste piek van Slovenië, de Triglav, is het trotse middelpunt van een prachtige, stille bergwereld. De door het massatoerisme nog onontdekte Julische Alpen zijn nog altijd een pure idylle. Op de hooglanden van ruwe kalksteen huist een geweldig gevarieerde flora en je treft er volop steenbokken en gemzen aan. Lager in de dalen ruisen blauwe beken door een lieflijk groen akkerland. Overal waar je kijkt zie je uitgestrekte bossen en koele bergmeren. Hier gaan we kort maar krachtig op ontdekking tijdens 2 dagtochten en een 3-daagse trekking. We dalen af naar het Bohinj-meer en eindigen in groene hoofdstad Ljubljana. 
Prijs: € 1360
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20SI1AAA2
Reisdatum: 2/08/2020 - 9/08/2020
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

58
Deelnemers in optie:

55

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,8

25 Beoordelingen

reviews van klanten

Het was een hele toffe reis. We hebben prachtige wandelingen gemaakt. Deze waren wel zwaarder dan verwacht. De logies waren zeer aangenaam, rustig en sommige met veel comfort. De wandelingen waren prachtig. Slovenië heeft een blijvende indruk nagelaten. Zoveel prachtige natuur, ongezien veel bloemen en planten. (zelfs de edelweis groeit er nog volop). Een authentieke omgeving.

Nathalie V. -

Slovenië is een prachtig land. Tijdens de wandelingen viel het me vaak op dat er geen andere geluiden waren dan natuurgeluiden, geen geluid van vliegtuigen, auto's, industrie,... behalve dan onze schoenen op de paadjes ;-)

Bram V. -

Pittige tochten, prachtige panorama's, zo ongerept en wondermooi! Alles wat tot in de topjes geregeld en dit onder een super begeleiding en een toffe groep! Echt genoten, 'Anders Reizen' blijft voor mij een geweldige organisatie!

Véronique N. -

Prachtig land, heel gezellige logementen, prachtige maar soms pittige wandelingen en de tweedaagse was echt de kers op de taart!

Lies D. -

Slovenië is een echte aanrader voor wie houdt van wandelen in bossen en bergen.

Steven H. -

Algemene reistips

Dag 1

Vlucht van Brussel naar Ljubljana en transfer naar Kranjska Gora. Hier verblijven we in diverse kamers met eigen sanitair, deels in en deels vlakbij een pension (waar we wel allemaal samen ontbijt en diner gebruiken). 

Dag 2

Korte transfer naar de Vrsic-pas voor de opwarmwandeling van deze reis. De tocht voert over goed begaanbare paden naar de piek Slemenova Spica, waar we meteen een van de fraaiste panorama's van de Julische Alpen aantreffen: een meer omzoomd door lariksen, met daarachter een skyline van de centrale pieken van dit indrukwekkende massief. We dalen af door een weinig bewandelde rivierbedding terug naar Kranjska Gora.

14 km, 300 m stijgen en 900 m dalen.

Dag 3

We gaan weer dezelfde pas op, maar steken hem vandaag ook over. Onder aan de pas vinden we het het dorpje Trenta, dat goeddeels uit barakken uit WWI bestaat. Hier begint langzaamaan de historische component van de reis door te dringen. De WWI-geschiedenis in deze contreien is zeer tastbaar. Toen liep hier het Isonzo-front en bereikte de oorlog een fase van totale waanzin. Dit historisch besef geeft het overweldigende natuurschoon een extra dimensie.

Vanuit Trenta beginnen we aan een 3-daagse trektocht waarbij we onderlangs de Triglav passeren en de majestueuze piek vanuit diverse perspectieven kunnen bewonderen. De eerste 300 m stijgen we over een landweggetje, heel ontspannen. Later volgt een wat steiler pad waarover we nog eens 1100 m stijgen tot aan de bergut Zasavska Koca. De wandeling is niet lang maar door het aantal hoogtemeters zijn we toch een uur of 6 onderweg. De paden zijn overal goed begaanbaar.

Dag 4

Na een nacht op 2072 m hoogte dalen we vandaag af door de 7-meren vallei, een van de grote trekpleisters van de Julische Alpen. De tocht vandaag is beduidend lichter en staat toe dat we een lange pauze kunnen inplannen aan een van de meren en dat we niet al te laat bij de Komna-hut arriveren. Deze hut is een stuk comfortabeler en er zijn ook douches.

14 km, 300 m stijgen en 700 m dalen.

Dag 5

Vanaf de hut wandelen we richting de immense graat die de zuidoever van het Bohinj-meer flankeert. Volgens velen behoort deze wandeling tot de mooiste in Slovenië maar dat kun je na deze reis beter zelf beoordelen. We passeren over de piek Vogel, die met zijn 1922 m niet enorm hoog is, maar vanwege zijn vrije ligging wel een geweldig panorama biedt op de hele Julische Alpen ten noorden en bij helder weer zelfs de golf van Venetië in het zuiden. Het laatste stukje van de afdaling gaat naar de lift waarmee we afdalen naar het meer van Bohinj.

Aan de oevers van Ukanc ploffen we neer op het strandje voor een frisse duik. Tegen de avond nemen we de boot naar Ribcev Laz, waar we inchecken in een comfortabel hotel voor de komende 2 nachten. Hier is ook de hoofdbagage weer terug aanwezig.

13 km, 750 m stijgen en dalen.

Dag 6

Vanuit het dorp maken we een rondwandeling door de Mostnica-kloof.  Het landschap hier is enorm divers. Soms wandelen we door een smalle rivierkloof waar het water prachtige vormen in de rotsen heeft uitgesleten, dan weer door fraaie weilanden met de zo kenmerkende hooirekken.

Terug in het hotel is er nog wat vrije tijd voor we aan tafel gaan. 

15 km, 600 m stijgen en dalen.

Dag 7

Na het ontbijt volgt een transfer naar de hoofdstad Ljubljana om deze korte maar krachtige trip te eindigen met een bezoek aan de charmante hoofdstad. Hier verblijven we in een net en centraal gelegen hotel in een rustige en groene buurt, op 10 min. te voet naar het centrum.

De namiddag en avond zijn vrij.

Dag 8

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1360
Voorschot: € 410 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 8
 • groepstransfers
 • bagagevervoer
 • boottocht Bohinj-meer
 • Nederlandstalige begeleiding
 • luchthaventaksen
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden
 • dranken
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau  à . Klik hier voor meer uitleg over het stappertjessysteem.

Voor de afstanden en hoogteverschillen: zie dagschema.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • 2 overnachtingen in een pension en in nabijgelegen kamers in 2- en 3-persoonskamers met privé-sanitair
 • 2 overnachtingen in een goed hotel in Ribcev laz in 2-persoonskamers met privé-sanitair
 • 2 overnachtingen berghutten in de kleinste slaapzaaltjes (qua aantal bedden) met gemeenschappelijk sanitair
 • 1 overnachting in een goed hotel in Ljubljana 

Maaltijden

Ontbijt en avondmaal gebruiken we in het logies of in een restaurant. Het middagmaal is een picknick.

Bagagevervoer

Op dagen 3-4-5 draag je je eigen bagage (geen slaapzak). De overige dagen draag je enkel je dagrugzak.

Vervoer

We vliegen met luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines (SN)
Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
SN 3343Brussel 02/08/2020 16:00Ljubljana 02/08/2020 17:40
SN 3344Ljubljana 09/08/2020 18:20Brussel 09/08/2020 20:10
Privé-vervoer.

Klimaat

De gebieden waar het hooggebergte overheerst, ook de Julische Alpen, kennen een hooggebergteklimaat, waar de zomers en winters gemiddeld 10 graden koeler zijn dan de rest van het land. De 2 laatste dagen zit je in lagere regionen. Voorzie dus kledij voor warm en koud, regen en zon. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je hier

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • rugzak of reistas
 • dagrugzak 

Tip: indien je voor je grote bagage een reistas meeneemt, zorg er dan voor dat je dagrugzak groot genoeg is voor bagage voor 2 overnachtingen. Ideaal is dan een zgd. tourrugzak, die het midden houdt tussen een dag- en een trekkingrugzak. De tourrugzakken hebben een inhoud van 40 à 60 l en hebben behalve goeie schouderbanden ook een stevige heupband. Indien je voor je grote bagage een rugzak meeneemt, zorg dan voor een tas of sterke plastiek zak om je bagage in te stoppen die je niet meeneemt op de trekking.

Schoeisel & kousen

 • bergwandelschoenen
 • lichte schoenen (voor 's avonds)
 • wandelkousen
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • waterdichte (over)broek
 • degelijke wind- en waterdichte jas
 • pull/fleece
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • short/bermuda
 • evt. zwemkledij
 • handschoenen
 • muts.

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • verkoelende lotion
 • beschermende lippenstift
 • evt. zwemhanddoek

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of –zak (min. 1 liter)
 • lunchbox

Diversen

 • zak- of hoofdlamp
 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De Sloveense munt is de euro. Je neemt best cash geld mee van thuis.

Teken

Op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (klik hier) wordt gewaarschuwd tegen Europese tekenencefalitis. Deze ziekte kan je oplopen in de landelijke bosrijke streken van meerdere landen van Centraal- en Noord-Europa. Zo ook in Slovenië.

Men gaat er van uit dat ongeveer 2% van de teken in de endemische gebieden besmet is met deze ziekte. 1/3de van de mensen die gestoken wordt door een besmette teek ontwikkelt ziektesymptomen, waarvan slechts een klein deel ernstig tot fataal. 

Mocht je verder willen gaan dan tekenbescherming door kleding en een huidspray op basis van Deet, kan je een vaccin overwegen. Je kan voor meer informatie en voor deze vaccinatie terecht bij je huisarts.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: