Zweden - Winterwandelen in Dalsland - Altero singlereis


8 dagen

25/01/2020 - 1/02/2020

prijs € 1230


niet meer boekbaar

Zweden - Winterwandelen in Dalsland - Altero singlereis


8 dagen

25/01/2020 - 1/02/2020

prijs € 1230


niet meer boekbaar

Zweden - Winterwandelen in Dalsland - Altero singlereis


8 dagen

25/01/2020 - 1/02/2020

prijs € 1230


niet meer boekbaar

Zweden - Winterwandelen in Dalsland - Altero singlereis


8 dagen

25/01/2020 - 1/02/2020

prijs € 1230


niet meer boekbaar

Zweden - Winterwandelen in Dalsland - Altero singlereis


8 dagen

25/01/2020 - 1/02/2020

prijs € 1230


niet meer boekbaar
Groepsreis Zweden
Jezelf een weekje onderdompelen in de rust van het Scandinavische sneeuwlandschap, met als uitvalsbasis een gezellig hotelletje aan  de oever van een meer? Dat kan op deze reis, die zich afspeelt in de bosrijke regio Dalsland. Hier vind je de grootste concentratie aan meren van heel Zweden. Licht glooiende heuvels, naald- en loofwouden, afgelegen boerderijen, stille landwegen,... al wandelend op sneeuwschoenen over de krakende sneeuw onderga je ten volle de schoonheid van de winter. 
Prijs: € 1230
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20SE1WZS1
Reisdatum: 25/01/2020 - 1/02/2020
Deelnemers: min. 6 - max. 8
Beschikbaar : Nee

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

47

56

62

65

65

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Tot rust komen in een winters sprookjeslandschap
 • Wandelen zonder bagage op sneeuwschoenen 
 • Gezellig hotelletje gelegen aan een meer


Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,6

31 Beoordelingen

reviews van klanten

Eerst maal met Anders Reizen. In tegenstelling tot de vele andere reizen die we reeds deden, werd iedereen al snel deelnemer i.p.v. toeschouwer. Die 'andere' kijk op actieve natuurreizen werd dan ook ons leidmotief. De goesting om iedere dag weer op stap te gaan werkte aanstekelijk .

Jaak en Christine L. -

Onze reis naar Zweden was een zeer aangename ervaring! Ontzettend mooie natuur afgewisseld met wat cultuur. De sfeer in de groep was ook optimaal en de begeleiding top!

Kevin D. -

Zalig om op deze manier het land wat te ontdekken en helemaal te onthaasten. Het landschap nodigt uit om tot jezelf te komen en alles los te laten.

Karen D. -

Het was gewoonweg een schitterende reis. Göteborg bezoeken hoefde voor mij niet. Ik vond dit echt een natuurreis en had nog wel een extra dag wandelen in deze prachtige omgeving kunnen appreciëren. Zweden is echt een topbestemming.

Muriel H. -

Het was een zeer fijne reis: de opbouw was perfect, voldoende afwisseling, mooie verblijfplaatsen en een goeie organisatie. Positief was ook dat de eerste en de laatste dag van de reis geen verloren dagen waren, maar dat er dan ook nog een aktiviteit gepland was.

Chris C. -

Ideale reis, bestemming om hoofd leeg te maken, om tot rust te komen.

An M. -

Bossen, meren, zee, eilanden, mooie dorpjes, authentieke verblijfplaatsen, lekker eten en een leuke mix van natuur en cultuur. En dat allemaal in één week tijd. Ik heb er van genoten!

Dannie E. -

De natuur in Zweden is gewoon prachtig en elke wandeling is een super belevenis.

Nathalie L. -

Mooie reis in aangenaam gezelschap. Sneeuw hebben we amper gezien waardoor de sneeuwschoenen niet uitgetest konden worden. Dit werd evenwel ruimschoots gecompenseerd door bijzonder mooie wandelingen in echte stiltegebieden. De bbq's met elandvlees werden erg gesmaakt. Zo ook de proeverijen van Zweedse whisky en calvados. Johan is een uitstekende gastheer en dito reisbegeleider.

Jos T. -

Algemene reistips

Dag 1

Vlucht van Brussel naar Göteborg.

Bij aankomst word je opgewacht door Johan, de uitbater van het hotel en tevens begeleider van deze wandelweek. Met zijn minibus rijden jullie naar het hotel, een rit van een tweetal uur. Het hotel is gelegen in het gehucht Edsleskog, aan de oever van een meer. Het is gezellig ingericht in Zweedse stijl, met comfortabele kamers met privaat sanitair.

Na een nadere kennismaking worden de sneeuwschoenen aangepast en kan er een kleine inloopwandeling worden gemaakt.

Dag 2

Onze eerste wandeling is 10 à 12 km lang. Het natuurreservaat Bräcke Ängar is gelegen aan de oever van het meer Bräcketjärnet. We gaan op zoek naar beverburchten en als de dikte van de ijslaag het toelaat wagen we ons ook op het meer zelf. In dat geval is iedereen voorzien van ijspriemen en gaat Johan voorop met een lange ijsprikker.  

Dag 3

Een korte verplaatsing met de minibus brengt ons bij het massief van de Baljåsen, met zijn 301 m de hoogste 'top' van Dalsland. Het wordt een wandeling met een licht avontuurlijke toets: het pad slingert over rotsen en wortels, met korte klimmetjes en afdalingen. Van op verschillende plaatsen heb je een breed uitzicht op het weidse winterlandschap. Afhankelijk van het weer en sneeuwlaag maken we een kortere of langere ronde. Deze laatste leidt bijkomend naar het vliegvismeer Ängebytjärnet en het Kuvetjärn. De lengte van de wandeling varieert van 12 tot 18 km. 

Dag 4

We ondernemen een mooie wandeling met wat klimmen en dalen door Sörknatten, een natuurreservaat waar in 1984 de film ‘Ronja de Roversdochter’ werd opgenomen. In de zomer is het een vrij ruig landschap met rotsachtige bodem, heide en dennen. Onder een sneeuwlaag oogt het allemaal wat lieflijker, maar goed uitkijken blijft de boodschap. De tocht is zo'n 14 km lang.

Dag 5

Vandaag blijft Johan thuis en gaat de groep op stap met een wandelbeschrijving voor een mooie tocht van ca. 16 km. Verdwalen is geen optie, je bent in vogelvlucht nooit verder dan 4 km van het hotel verwijderd en in geval van nood kan Johan ter hulp snellen met de auto. Hij zorgt ook voor een warme lunch, die ergens onderweg opgediend wordt.

Voor wie liever een dagje iets anders doet: vlakbij het hotel liggen enkele kleine skipistes en ook langlaufen behoort tot de mogelijkheden.

Bij terugkeer in het logies staat in de tuin een dampende hot tub klaar om onze vermoeide ledematen te verwennen. Wie waagt het om daarna een een teen, voet, been of meer in het ijskoude meer onder te dompelen?

Dag 6

Rit van ca. 45 min. naar het Vänern-meer. Dit is Europa's tweede grootste meer en zo uitgestrekt dat je slechts bij uitzonderlijk helder weer tot aan de overkant kan zien. Je waant je hier eerder aan zee.

We wandelen door Yttre Bodane, een natuurreservaat dat zich langs de oevers uitstrekt. Voor de kust liggen scheren en rotseilandjes. Indien mogelijk, wandelen we over het ijs naar een van de eilandjes. Tocht van 8 tot 12 km. 

Dag 7

Voor onze laatste - en met zijn 20 km ook langste - wandeling vertrekken we voor de deur van het hotel. Hier loopt het 'Storspåret', de lokale GR, tot het stadje Åmål. Dit is Dalslands 'hoofdplaats' (dat filmliefhebbers zeker kennen van de film Fucking Åmål). Onderweg komen we langs verschillende meertjes met schuilhutjes. We keren terug met de bus.

Naast ons laatste avondmaal kunnen de liefhebbers nog een wandeling maken over het meer 'by night'. Wanneer nagenoeg alles donker en stil is op het ijs, hangt er een bijzondere sfeer. 

Dag 8

Na het ontbijt vatten we de terugrit naar Göteborg aan. 

Vlucht naar Brussel rond de middag.

Belangrijk

Hoewel Dalsland meestal op voldoende sneeuw kan rekenen, is sneeuwzekerheid (vooral de laatste jaren met de grillen van het klimaat) niet 100% gegarandeerd. We wensen alle deelnemers een dikke deken met verse sneeuw toe maar rekenen op hun begrip indien dit niet zo zou zijn. 

De sneeuwhoogte bepaalt ook de keuze van de wandelingen, Wanneer de minibus niet voldoende dicht kan parkeren, komen er mogelijk soms enkele kilometers wandelen bij, of kan het zijn dat een alternatieve wandeling moet worden gekozen. En in het uitzonderlijke geval dat er geen sneeuw ligt, of te weinig om de sneeuwschoenen te kunnen gebruiken, worden 'gewone' wandelingen gemaakt. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

€ 1230
Voorschot: € 440 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • transfers met minibus
 • huur sneeuwschoenen
 • hot tub op dag 5
 • begeleiding, behalve op dag 5
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • evt.huur langlaufmateriaal op dag 5
 • evt. huur skimateriaal en skipas op dag 5
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Begeleiding:

Johan Postma


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 8 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Altero

Dit is een reis van Altero, een platform voor singles dat voor een ‘andere’ aanpak gaat. Altero biedt concreet een totaalpakket aan van relatiebemiddeling, reizen en activiteiten, coaching en advies, gebaseerd op 3 fundamenten: ontmoeten – beleven – groeien.

In de tak ‘beleven’ biedt Altero reizen aan om, vrij van de dagelijkse beslommeringen, écht te genieten van spontane nieuwe contacten. De stap naar een samenwerking met Anders Reizen was snel gezet. Reizen waarbij wandelen centraal staat, als middel om te beleven, te ontdekken, grenzen te verleggen. 

Als single kan jij deelnemen aan een Altero/Anders Reizen-reis zonder lid te worden van Altero. Goed om te weten is dat tijdens de reis de focus niet ligt op het vinden van een partner, wel op het samen reizen met andere singles. In de praktijk betekent dit dat Anders Reizen bij het inschrijvingsproces geen rekening houdt met de man/vrouw-verdeling, noch met leeftijd. Net zoals bij al onze groepsreizen, deel je een kamer met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Op aanvraag en mits betaling van een toeslag, kan je een eenpersoonskamer boeken.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelniveau  tot . Doe jij regelmatig wat aan sport (zoals wandelen, zwemmen, fietsen, fitness,…) en ben je in staat enige uren in de winterkou door te brengen? Dan is deze reis geschikt voor jou. We ondernemen wandelingen van min. 3 tot vaak 5-6 uur. We beklimmen regelmatig een heuveltop van 100 à 200 m hoogte, maar voor de rest zijn de hoogteverschillen beperkt. De ondergrond is vaak oneffen, tredzekerheid is dan ook vereist. 

Indien de omstandigheden dit vereisen, worden de sneeuwschoenen ondergebonden. Wandelen op sneeuwschoenen is iets zwaarder dan gewoon wandelen. Sneeuwschoenen zijn langwerpige frames die je onder je wandelschoenen worden bevestigd en die verhinderen dat je wegzakt in de sneeuw. Ze laten je ook toe de gebaande paden te verlaten. Wij stellen eveneens skistokken ter beschikking die het wandelen vergemakkelijken. Ervaring met sneeuwschoenen is niet vereist.


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

Typisch Zweeds hotel met tuin, grenzend aan een meer. Het wordt met veel enthousiasme uitgebaat door Johan en zijn echtgenote, een echtpaar dat het drukke Nederland ruilde voor de rust van het Zweedse platteland. Je slaapt in tweepersoonskamers met privaat sanitair. Het hotel heeft een gezellige, ruime salon met kachel.


Maaltijden

 • Lekker ontbijt.
 • Voor ’s middags nemen we een picknick mee.
 • Het avondmaal nemen we in het  hotel. We zullen zeker gelegenheid hebben om een van Johans zelfgerookte gerechten te proeven.

Bagage

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij vragen echter aan om het te houden bij 1 middelgrote tas, niet alleen makkelijk te hanteren in functie van het bagagevervoer maar ook voor jezelf. Je krijgt een bagagelabel van Anders Reizen op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzakje. 


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
Voor deze reis vliegen we rechtstreeks met SN Brussels Airlines.
 VertrekAankomst
SN2313Brussel 25/01/2020 09:30Göteborg 25/01/2020 11:10
SN2314Göteborg 01/02/2020 11:50Brussel 01/02/2020 13:25

We verplaatsen we ons met een minibus, die bestuurd wordt door de begeleider.


Klimaat

Hoewel Dalsland meestal op voldoende sneeuw kan rekenen, is sneeuwzekerheid (vooral de laatste jaren met de grillen van het klimaat) niet 100% gegarandeerd. Het spreekt voor zich dat we tijdens deze reis afhankelijk zijn van het weer en de sneeuwval. Het dagprogramma kan dan ook variëren afhankelijk van de bereikbaarheid van de gebieden.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

Bagage

 • 1 reistas 
 • dagrugzak (voor de spullen die je nodig hebt tijdens een dagwandeling én waaraan je de sneeuwschoenen kan bevestigen)
 • overtrek voor dagrugzak (ter bescherming bij regen- of sneeuwval)

 Schoeisel & kousen

 • stevige, hoge wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor 's avonds)
 • warme wandel- of trekkingkousen
 • evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers)

Kledij

 • skibroek OF warme en soepele broek (geen jeans) + waterdichte overbroek
 • warme wind- en waterdichte jas, liefst met kap en opstaande kraag
 • wollen trui of fleece
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts
 • warme muts
 • sjaal
 • min. 2 paar handschoenen
 • warm ondergoed (evt. lange onderbroek).

Verzorging:

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei:

 • drankfles (min. 1 liter)

Diversen:

 • stevige plastieken zak om op te zitten tijdens de picknicks.
 • goede zonnebril
 • wc-papier
 • zaklamp
 • evt. oordopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleider beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • evt. tekentang
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De Zweedse munt is de “krona” (kroon), meervoud “kronor” (wordt uitgesproken “kroena” en “kroenoer”). Je kan in de logiesplaats elektronisch betalen, dus in principe hoef je geen cash geld mee te nemen.

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter/


Formaliteiten

Voor reizen naar Zweden volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten.

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

De bekende politieromans van Camilla Läckberg spelen zich af in de dorpen aan de Zweedse westkust. Een leuke manier om kennis te maken met de streek. Een aantal ervan werden ook verfilmd en kwamen o.a. op de Vlaamse buis onder de titel "Fjällbacka Murders".

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt enkele weken voor vertrek doorgemaildWijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: