Groepsreis Zweden
Op een steenworp van Göteborg ligt het land uit de misdaadthrillers van Camilla Läckberg: de Zweedse westkust met zijn rotseilanden en scheren, schilderachtige vissersdorpen en naar verluidt de beste schaaldieren ter wereld. Achter deze veelgeprezen kust liggen uitgestrekte bossen, spiegelende meren, verstilde dorpen. Hier heerst rust. We combineren beide regio's tijdens een weekje wandelen in Zuidwest-Zweden.
Prijs: binnenkort online
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 20SE1WZA2
Reisdatum: 21/08/2020 - 28/08/2020
Deelnemers: min. 5 - max. 8
Beschikbaar : Ja

Wandelniveau :
tot

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Wat maakt deze reis bijzonder?

 • Afzondering en rust
 • Bossen en meren
 • Scherenkust met vissershavens en eilanden
 • Daguitstap naar het nationaal marinepark Kostereilanden
 • Kleinschalige verblijfplaatsen

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Deze reis scoort

8,9

28 Beoordelingen

reviews van klanten

Eerst maal met Anders Reizen. In tegenstelling tot de vele andere reizen die we reeds deden, werd iedereen al snel deelnemer i.p.v. toeschouwer. Die 'andere' kijk op actieve natuurreizen werd dan ook ons leidmotief. De goesting om iedere dag weer op stap te gaan werkte aanstekelijk .

Jaak en Christine L. -

Onze reis naar Zweden was een zeer aangename ervaring! Ontzettend mooie natuur afgewisseld met wat cultuur. De sfeer in de groep was ook optimaal en de begeleiding top!

Kevin D. -

Zalig om op deze manier het land wat te ontdekken en helemaal te onthaasten. Het landschap nodigt uit om tot jezelf te komen en alles los te laten.

Karen D. -

Het was gewoonweg een schitterende reis. Göteborg bezoeken hoefde voor mij niet. Ik vond dit echt een natuurreis en had nog wel een extra dag wandelen in deze prachtige omgeving kunnen appreciëren. Zweden is echt een topbestemming.

Muriel H. -

Het was een zeer fijne reis: de opbouw was perfect, voldoende afwisseling, mooie verblijfplaatsen en een goeie organisatie. Positief was ook dat de eerste en de laatste dag van de reis geen verloren dagen waren, maar dat er dan ook nog een aktiviteit gepland was.

Chris C. -

Ideale reis, bestemming om hoofd leeg te maken, om tot rust te komen.

An M. -

Bossen, meren, zee, eilanden, mooie dorpjes, authentieke verblijfplaatsen, lekker eten en een leuke mix van natuur en cultuur. En dat allemaal in één week tijd. Ik heb er van genoten!

Dannie E. -

Algemene reistips

Dag 1

Ochtendvlucht van Brussel naar Göteborg.

Met een minibus rijden we meteen noordoostwaarts het binnenland in. De provincie Dalsland is een gebied van meren en bossen: 65% van de oppervlakte is woud. De dorpen zijn er klein, steden zijn er amper.

De eerste 2 nachten vinden we onderkomen in een historisch landhuis dat werd omgevormd tot een B&B. Een eerste wandeling brengt ons naar het Vänern, het grootste meer van de hele Europese Unie. Wandelend langs de oevers, zonder de overkant in zicht, waan je je eerder aan zee dan aan een meer.

Dag 2

Vandaag ondernemen we een mooie wandeling door een natuurreservaat waar in 1984 de film ‘Ronja de Roversdochter’ werd opgenomen. De tocht over verschillende kleine toppen omhelst nogal wat klimmen en dalen over rotsachtige bodem met heide en dennen. Goed uitkijken is de boodschap.

Dag 3

We brengen een kort bezoek aan het geklasseerde sluizencomplex van Håverud, een vernuftig staaltje van 19de-eeuwse technologie waarbij het Dalsland-kanaal over een aquaduct geleid wordt.

Dan trekken we over het Pelgrimspad de natuur in. Dit langeafstandspad voert ons door bossen noordwaarts tot onze volgende verblijfplaats voor weer 2 nachten, een kleinschalig hotel aan de oever van een meer.

Dag 4

We maken een lusvormige wandeling in de omgeving van ons verblijf. Ze voert ons door landelijk gebied met weilanden en boerderijen, bos en water. Vanop een heuveltop zien we hoe het natuurgroen zich naar alle kanten om ons heen uitstrekt.

We zorgen ervoor tijdig terug te zijn, zodat we wat tijd hebben om te genieten van de tuin en het meer. Wie waagt een duik in het koude water? 

Dag 5

Opnieuw koffers pakken, want we verhuizen naar de kust. Op weg daarheen maken we een stop in Trestyklan, één van Zwedens nationale parken. Het is gelegen op de grens met Noorwegen en vormt het grootste aaneengesloten natuurgebied van Zuid-Zweden. Meer dan 100 jaar is nauwelijks ingegrepen in het bos, waardoor de natuur er vrij haar gang kon gaan. Een groep wolven heeft dit gebied tot haar territorium gemaakt, maar ze zijn zo schuw dat we er niet moeten op rekenen hen te zien te krijgen. 

Vanavond en de 2 volgende nachten slapen we in een charmante B&B op enkele kilometers van de kust.

Dag 6

Een afwisselende dag waarop we de westkust verkennen en cultuur met natuur combineren. We beginnen in Tanumshede. De grootste verzameling prehistorische rotsgravures van Scandinavië – zo’n 1500 waarvan vele meer dan 3000 jaar oud! – vind je hier verspreid over meerdere locaties in de natuur. We bezoeken enkele plaatsen van deze Unesco Werelderfgoed site, deels al wandelend.

Dan rijden we naar Fjällbacka, een charmante plaats met een vissers- en plezierhaven. Deze toeristische trekpleister was de favoriete vakantiestek van Ingrid Bergman, die er ’s zomers op een eiland voor de kust verbleef. De houten huizen in tinten van wit en pastel zijn getooid met mooi houtsnijwerk. Vanop de grote rots die het stadje indrukwekkend domineert, hebben we een prachtig uitzicht op de kust.

Dag 7

Als afsluiter maken we een daguitstap over zee naar de Koster-eilanden. Deze maken deel uit van Kosterhavet, het tweede nationaal park dat we op deze reis aandoen. De 250 m diepe trog die de archipel scheidt van het vasteland loopt door tot in de Atlantische Oceaan en voert koud oceaanwater aan, waardoor hier heel wat diepzeedieren kunnen gedijen. In de wateren rond de eilanden leven dan ook zo’n 12.000 diersoorten, evenals Zwedens grootste kolonie zeehonden. Noord-Koster is ruig en desolaat, met kale rotsachtige kusten en schrale begroeiing. Zuid-Koster, van zijn buur gescheiden door een nauwe passage, is groener en telt enkele kleine dorpen. Ideaal om te wandelen, temeer daar deze eilanden prat gaan op de meeste uren zonneschijn van heel Zweden. 

Dag 8

We rijden weer zuidwaarts richting Göteborg. In functie van het weer en de interesse van de groep kunnen we onderweg nog één van de andere vissersdorpen aan de kust bezoeken, of enkele uren in Göteborg zelf rondwandelen. Het kleine historische centrum is rijk aan winkels, enkele interessante bezienswaardigheden en een prachtig kunstmuseum.  

In de vroege avond schepen we in voor de terugvlucht huiswaarts.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Algemene reistips

Prijs

binnenkort online
Voorschot: € 440 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • logies
 • de maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 8
 • transfers met minibus
 • ferry naar Kosterhavet
 • Nederlandstalige begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden (budget ca. € 20)
 • dranken
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden in Göteborg (naargelang interesse, maar in elk geval beperkt)
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

 
 

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 5 en max. 8 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Anders Reizen de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandelniveau  tot . Klik hier voor meer uitleg over de zwaarte van de reizen.

We maken wandelingen van 3 tot 5 uur en beklimmen regelmatig een heuveltop van 100 à 200 m hoogte. Tredzekerheid is geboden, want de ondergrond is vaak oneffen, met boomwortels en stenen die glad kunnen zijn bij nat of drassig weer.  


Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.

Logies

 • Binnenland: gastenkamers (2x) en familiaal hotel (2x), beide met aangename tuin. Tweepersoonskamers met privaat sanitair. Het hotel ligt aan een meer, waarin je via een steiger kan zwemmen.
 • Kust: charmante gastenkamers (3x), landelijk gelegen. Toilet en WC zijn gemeenschappelijk (er zijn 3 wc's en 3 douches, verspreid over de 2 etages). 

Maaltijden

Ontbijten doen we in het logies, voor ’s middags nemen we een picknick mee en het avondmaal nemen we in het  logies (binnenland, 4x) of op restaurant (kust, 3x). 


Bagage

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, niet alleen makkelijk te hanteren in functie van het bagagevervoer maar ook voor jezelf. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.


Vervoer

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
Voor deze reis vliegen we met SN Brussels Airlines (airlinecode Sn).
 VertrekAankomst
SN2313Brussel 21/08/2020 09:35Göteborg 21/08/2020 11:15
SN2318Göteborg 28/08/2020 18:10Brussel 28/08/2020 19:50

Ter plaatse verplaatsen we ons met een minibus, die bestuurd wordt door de begeleid(st)er, evt. afgewisseld met een of meerdere deelnemers. Dit laat ons toe om de afgelegen plaatsen in het binnenland vlot te bereiken. Gezien de beperkte bagageruimte, moet je je bagage beperken tot 1 middelgrote tas per persoon.

Voor de uitstap naar de eilanden op dag 7 nemen we de ferry.


Klimaat

Het kan zowel zonnig als regenachtig zijn. De Zweedse westkust telt het meeste uren zonneschijn van heel Zweden.

Verdere informatie over het regionale klimaat kan je vinden op: Weatherbase. Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather


Meenemen op reis

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes)of kleine koffer, 
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende, waterdichte wandelschoenen met goed zoolprofiel
 • lichtere schoenen (voor ’s avonds of overdag in de stad)
 • wandelkousen

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas
 • warme wollen trui of fleece
 • trui/fleece
 • hemden en/of T-shirts
 • evt. lichte handschoenen en muts
 • zonnehoed of –pet
 • ondergoed
 • evt. short/bermuda
 • zwemgerief.

Verzorging

 • zonnecrème
 • bescher­mende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • evt. drankfles of -zak

Diversen

 • evt. wandelstokken
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (handig, multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De Zweedse munt is de “krona” (kroon), meervoud “kronor” (wordt uitgesproken “kroena” en “kroenoer”). Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter/

Je kan in de logiesplaatsen terecht aan bankautomaten en je kan bovendien overal (restaurants, cafés, logies, …) met de kaart betalen.


Formaliteiten

Voor reizen naar Zweden volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie of foto van je identiteitskaart en neem deze mee.


Gezondheid

Voor deze reis zijn er geen specifieke vereisten, behalve dat je jezelf best dagelijks even controleert (of laat controleren) op teken.


Meer informatie

Heb je een goed boek gelezen, een interessante website ontdekt…? Laat het ons weten.

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

De bekende politieromans van Camilla Läckberg spelen zich af in de dorpen aan de Zweedse westkust. Een leuke manier om kennis te maken met de streek. Een aantal ervan werden ook verfilmd en kwamen o.a. op de Vlaamse buis onder de titel "Fjällbacka Murders".

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt twee weken voor vertrek doorgemaild. Wijzigingen

Anders Reizen behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: